OlgaSt Δημοσιεύτηκε January 29, 2026 at 05:32 μμ Δημοσιεύτηκε January 29, 2026 at 05:32 μμ Καλησπέρα, Νέα μηχανικός εδώ. Έχω υπόθεση οικοπέδου με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας προ του 2011 (η σύσταση). Ο ιδιοκτήτης του ενός μέρους του οικοπέδου θέλει να κάνει νέα οικοδομή. 1. Στο διάγραμμα κάλυψης του νέου κτίσματος δείχνω το σύνολο του οικοπέδου, μαζί με τον διπλανό? Τι γίνεται αν δεν μπορώ να έχω πρόσβαση για αποτύπωση κλπ? Τι γίνεται εάν εκείνος έχει χτίσει βάσει αδείας πχ 200τμ, ενώ βάσει σύστασης θα έπρεπε να χτίσει 150 ? Πολεοδομικά δεν έχει κάνει αυθαιρεσία. Εγώ θα προσωρήσω την μελέτη βάσει των δικών μου ποσοστών επί του Εοικοπέδου μου επί του ΣΔ ? 2. Βάσει παλαιού συμβολαίου το δικό μου κομμάτι οικοπέδου αναγράφεται ως πχ 300τμ. Βάσει τελευταίου τοπογραφικού το οικοπεδο φαίνεται ως 285τμ. Έτσι, αφού η απόκκλιση είναι μεγαλύτερη από 2% , η συμβολαιογράφος δεν μπορεί να προχωρήσει σε συμβόλαιο μεταβίβασης του ακινήτου στον πελάτη μου. Είναι η τροποποίηση της σύστασης η μόνη λύση ? Οι ιδιοκτήτες της άλλης κάθετης είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούν. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Αυτό το forum είναι ο,τι πιο χρήσιμο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα