Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους!

Δυσκολεύομαι λίγο να βρω άκρη με την νομοθεσία που ταιριάζει στην περίπτωσή μου, οπότε θα ήθελα τα φώτα σας, αν γνωρίζετε!

Πρόκειται για ένα κατάστημα με υπηρεσίες πλυντηρίου-στεγνωτηρίου (όχι στεγνό καθάρισμα), όπου ο χώρος είναι ένας και ενιαίος. Το κτίριο είναι ισόγειο, παλιό και πέτρινο.

Μέσα στο κατάστημα και δίπλα ακριβώς από το ένα επαγγελματικό πλυντήριο, ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε έναν επίτοιχο λέβητα υγραερίου, που τροφοδοτείται με 2 φιάλες ως 25Kg η καθεμία. 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 6210/Β/2018 "Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας στις εγκαταστάσεις μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων", Παράρτημα Α, το κατάστημα αυτό ανήκει στην κατηγορία κινδύνου Α1 και στο αρ 12,παρ.1  αναφέρεται πως "Οι εγκαταστάσεις της κατηγορίας Α2,Β και C υποχρεούνται να εφοδιάζονται με πιστοποιτικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας".

Επίσης, στο ίδιο ΦΕΚ, αρ. 11, παρ. δ ii), αναγράφεται πως "Εγκατάσταση που χρησιμοποιεί, για τις λειτουργικές της ανάγκες, μέχρι δύο (2) φιάλες υγραερίου (μίγμα ή προπάνιο) χωρητικότητας μέχρι είκοσι πέντε (25) kg η κάθε μία, δεν υπάγεται στις διατάξεις της κοινής υπουργικής απόφασης Δ3/14858/1993 (Β' 477) και υποχρεούται στην εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης εκρηκτικών αερίων."  

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Η εγκατάστασή μου θα μελετηθεί με βάση το ΦΕΚ 1257/Β/2003 "Τεχνικός Κανονισμός εγκαταστάσεων υγραερίου στα κτίρια (πλην βομηχανιών - βιοτεχνιών" ;

Το ότι έχει μπει επίτοιχος λέβητας εντός του χώρου, τον καθιστά και λεβητοστάσιο; Χρειάζεται πυροδιαμέρισμα; Αν οι φιάλες βγουν εκτός του καταστήματος και ο λέβητας μείνει εντός, πάλι θα χρειάζεται;

Πιστοποιητικό δεν χρειάζεται και ας υπάρχουν φιάλες υγραερίου;

Υπάρχει κάποια άλλη νομοθεσία που μου διαφεύγει;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.