Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα «πράσινο σπίτι» μέσω τραπεζών


PART

Recommended Posts

Σε συνεργασία με τις τράπεζες σχεδιάζεται να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» για την τοποθέτηση κουφωμάτων, διπλών τζαμιών κ.λπ., ενώ εξετάζονται εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων, χωρίς να αποκλείεται μερική αναθεώρηση των επιλέξιμων δαπανών, προκειμένου σε δεύτερη φάση να συμπεριληφθούν και άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.

 

 

Κατευθύνσεις

Πρόκειται για ορισμένες από τις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ώστε να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα και να βρεθούν πόροι για τη χρηματοδότησή του, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

 

Στο πλαίσιο αυτό προκρίνεται η λύση της «τριμερούς χρηματοδότησης» με πόρους από το ΕΣΠΑ, φορολογικά κίνητρα και τις τράπεζες, αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος δεν θα ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον 50% κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ των αρχικών εξαγγελιών. «Οι πόροι αυτοί ούτε υπήρχαν, ούτε υπάρχουν» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι μπορεί το πρόγραμμα να ξεκινήσει πιλοτικά.

 

Πρόγραμμα «πράσινο σπίτι» μέσω τραπεζών

5/11/2009 8:24:30 πμ

 

http://www.imerisia.gr

Μανταλένα Πίου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.