Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελαιοκομικό (καί όχι μόνο) Μητρώο


Recommended Posts

Συνάδελφοι πιστεύω οτι είναι γνωστό τι συμβαίνει στο Ελαιοκομικό μητρώο και στις διορθώσεις-και όχι μόνο στο Ελαιοκομικό μητρώο.

Ο κάθε άσχετος (κυριολεκτικά) παίρνει ένα gps χειρός ,γράφει τις συντεταγμένες σε ένα χαρτί που θα βρή μπροστά του ,και ο μεν ιδιοκτήτης

πληρώνει οί δε συνεταιρισμοί τα δέχονται.Αυτό το θέμα θα μπορούσε να έχει τίτλο "Η Τοπογραφία σαν λαικό σπορ",όμως το θέμα κατά την γνώμη μου είναι σοβαρό.

Το ερώτημα είναι μπορεί να γίνει κάτι?Ο Σύλλογος μπορεί να κάνει κάτι?(πχ

παράσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ η το Υπουργείο Γεωργίας κλπ .)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το θέμα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί αρχικά, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες δηλώσεις. Αυτό το λέω γιατί κάθε χρόνο που γίνονται οι δηλώσεις των αγροτών, τα συνεργεία που βγαίνουν είτε για ελέγχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε για να δεχτούν τις αλλαγές στα χωράφια, (τι θα καλλιεργήσει δηλαδή ο καθένας την νέα καλλιεργητική χρονιά), γίνονται μέσω συμβάσεων της εταιρείας που έχει αναλάβει να διεκπαιρεώσει το σύνολο των δηλώσεων (συνήθως συνεταιρισμοί), οπότε είναι υπεύθυνοι να κάνουν σύμβαση με όποιον θέλουν. Μήπως δηλαδή το πρόβλημα απαιτεί πρώτα πολιτική λύση- παρέμβαση?

Link to comment
Share on other sites

Στην Λέσβο συμβαίνουν τα εξής:παει ο αγρότης στον Συνεταιρισμο και του δίνουν ένα gps χειρος να πάει να το μετρήση αυτός.Οσοι δεν τα καταφέρνουν απευθύνονται σε μερικούς άσχετους(αγροτες-γεωπόνοι κλπ) που πηγαίνουν επι πληρωμή.Γράφουν σε ένα πρόχειρο χαρτί τις συντεταγμένες και τις δίνουν.Οι αποκλίσεις φθάνουν έως και το 50%

Link to comment
Share on other sites

Λογικό δεν είναι η απόκλιση να φτάνει έως και στο 50%, όταν συμβαίνει αυτό που λες?

Και η μετροταινία (κορδέλα για πολλούς), είναι ένα απλό όργανο μέτρησης αποστάσεων. Οταν όμως βρεθεί σε λάθος χέρια, καταλαβαίνουμε όλοι τι συμβαίνει είτε από λάθος είτε εκ του πονηρού.

Δηλαδή ο Συνεταιρισμός, δεν τον ενδιαφέρει αυτό που γίνεται για την ακρίβεια του αρχείου του? με αυτόν τον λάθος τρόπο? Και αν διασταυρωθούν τα στοιχεία, δεν θα βρεθεί ότι κάτι συμβαίνει εκεί? επί πληρωμή κιόλας?

Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.