Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγάνωση φρεατίων με ηλεκτρολογικό υλικό


An_Archi

Recommended Posts

Γεια σας και θα ήθελα τη γνώμη σας αφού θα πρέπει να κάνω κάτι για πρώτη φορά και καλό θα ήταν να γίνει σωστά μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες επιτηδείων (δεν ήμουνα δυστυχώς παρούσα για να ρωτήσω και να ψάξω πριν γίνει κάτι).

Λοιπόν το πρόβλημα: σε εξωτερικό χώρο με πισίνα στην οποία περιμετρικά έχουν στρωθεί κεραμικά πλακίδια, από τις 3 πλευρές όλα μία χαρά,στη τέταρτη πλευρά τα πλακάκια έχουν στρωθεί ανάμεσα στο επιχείλιο της πισίνας και σε περιμετρικό τοιχίο (βάση με τσιμέντο ενισχυμένο, σωστά ριγμένο και όπου είναι εμφανές καλυμμένο με πέτρα).

Εξωτερικά του τοιχίου θεωρήστε ότι το έδαφος είναι +0.00μ και και εσωτερικά (τα πλακίδια στο +2.00μ περίπου), εσωτερικά λοιπόν υπάρχουν εφαπτόμενα στο τοιχίο 4 επισκέψιμα φρεάτια (καλώδια μόνο) τα οποία δεν είναι στεγανά, το νερό εισέρχεται και όταν σηκώσεις το καπάκι βλέπεις τα καλώδια που περνάνε, το χώμα από κάτω και δίπλα το τοιχίο.Με τις βροχές λοιπόν τα νερά μπαίνουνε στα φρεάτια και ότι χώμα,χαλίκι κλπ υπάρχει κάτω από το γκρο μπετό παρασύρεται με αποτέλεσμα να κάθονται τα μπάζα, να κάθονται τα πλακάκια, να σπάνε και να δημιουργείται ρωγμή μέχρι και 2εκατοστών στην ένωση πλακάκι-τοιχίο.

Σημειωτέο ότι το τοιχίο δεν μετακινείται, δεν υπάρχει καμία ρωγμή ούτε κάτι άλλο που να υποδεικνύει κάτι τέτοιο. Σκέφτομαι κατα μήκος του τοιχίου να βγάλω 3 σειρές πλακάκια, να ξαναρίξω μπάζα, να πατήσω με ένα μικρό μηχάνημα (μου διαφεύγει το όνομα στις 23:30 το βράδυ) και να στεγανοποιήσω τα φρεάτια.

Πώς τα στεγανοποιώ, χωρίς να πειράξω τις καλωδιώσεις που περνάνε στο ενδιάμεσο? Έχετε γενικά σας παρακαλώ να μου προτείνετε κάτι, τρόπο, υλικά, εμπειρία όλα καλοδεχούμενα, ώστε να γίνει αυτή τη μία και καλή. Εάν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες παρακαλώ ρωτήστε.Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η στεγανοποίηση θα είναι δύσκολη και όχι σίγουρης αποτελεσματικότητας (φαντάζομαι απαιτείται η δυνατότητα ελέγχου των καλωδιώσεων - για αυτό μπήκαν και σε φρεάτιο - άρα να κλειστούν εντελώς θα ήταν μάλλον κακή κίνηση) θα πρότεινα να βρεθεί τρόπος συλλογής και απομάκρυνσης των νερών. Όχι τρομερά πράγματα: λαμαρίνα σε σχήμα U που θα ''περάσει'' κάτω από τα καλώδια (με την ανάλογη προσοχή βέβαια στις ενώσεις των κομματιών αν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ενιαίο) ή ακόμη και ένα μεγάλο κομμάτι νάιλον. Επειδή το πρόβλημα δεν είναι η υγρασία αυτή καθαυτή αλλά η απομάκρυνση των αδρανών δε χρειάζεται άψογη κατασκευή...αρκεί να είναι σταθερή.

 

Βέβαια θα χρειαστεί να κατασκευαστούν απορροές οι οποίες (αν δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα) μπορεί να είναι και ελεύθερες από την άλλη πλευρά του τοιχίου.

 

Χωρίς φωτογραφίες ή σκίτσα ελπίζω να κατάλαβα καλά το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση έχεις δίκιο, θα πάρω 1-2 φωτογραφίες αύριο και θα τις ανεβάσω για να φανεί καλύτερα το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.