Μετάβαση στο περιεχόμενο

pavel

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από pavel

  1. On 31/10/2022 at 2:49 ΜΜ, OLINAPAL said:

    Καλησπέρα. Σε γήπεδο εντός ζώνης που μετά την 9/12/2022 δεν θα είναι πλέον άρτιο και οικοδομήσιμο, αλλά έχει λάβει προηγουμένως προέγκριση, αν εκδώσει Ο.Α. και κάνει αναθεώρηση για παράταση ισχύος χωρίς να έχει κατασκευάσει τον Φ.Ο. θα συνεχίσει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? Ρωτάω γιατί σύμφωνα με την περίπτωση 5.α. του 4495 αναθεωρείται με τις διατάξεις που ισχύουν το χρόνο της αναθεώρησης. Εννοεί τον όποιο ΝΟΚ ή εμπλέκονται και θέματα αρτιότητας?  

    Δες άρθρο 165 του 4819/2021 όπως τροποποιεί το 40 του 4759/2020

    «5. Οι αναθεωρήσεις οικοδομικών αδειών και προεγκρίσεων, που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 40, συνεχίζουν να εκδίδονται με βάση τους όρους δόμησης που ισχύουν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.»

  2. Φυσικά και είμαι στον τελευταίους δικαιούχους....δεν έχω ιδέα τι λογαριασμό είχα δώσει. Πάνω κάτω σε πόσο διάστημα θα μπούν; Μπας και κλείσουμε καμιά ''τρύπα''...

     

     

    Εμένα ενάμιση μήνα μετά δεν έχουν μπει πάντως.

  3. Πώς ακριβώς πάει το σύστημα από δω και πέρα για όσους εγκρίθηκαν; Θα τους καλέσει η τράπεζα να υπογράψουν τη σύμβαση και μετά θα εκταμιευθεί το δάνειο; Και αν ναι σε πόσον καιρό;

    Σε πελάτη μου (αίτηση Ιούνη 2014) που εγκρίθηκε με την τελευταία απόφαση τον καλούν να υπογράψει άμεσα μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη τη σύμβαση. Το κλίμα είναι ότι πρέπει να τελειώσει το δυνατόν γρηγορότερα.

    Όταν έχω νεότερα για προκαταβολές, εκταμιεύσεις κ.λπ. θα ενημερώσω.

  4. Σε μονοκατοικία του 70, πλήρως αμόνωτη και πανταχόθεν ελεύθερη, με ηλιακό, κουφώματα με διπλό υαλοπίνακα και σύστημα θέρμανσης 20-ετίας σε καλή όμως κατάσταση, βγάζω κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας 400kWh/μ2 κατ'έτος και ενεργειακή απόδοση 2,95 σε σχέση με το κτήριο αναφοράς. 

     

    Δεν σας φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας; Μήπως κάνω κάπου λάθος; 

     

    Μου έχει τύχει 3,29 με 400kWh/τ.μ. σε αντίστοιχη μονοκατοικία με αυτήν που περιγράφεις πάλι με διπλούς υαλοπίνακες και θεωρητικό σύστημα θέρμανσης οπότε δε θα το θεωρούσα απίθανο.

  5. Επειδή αναφέρει κτίρια και οριζόντιες ιδιοκτησίες, μια εύλογη απορία νομίζω είναι από πλευράς Κ.Εν.Α.Κ. ένα κτίριο που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα θα θεωρείται ότι διαθέτει Φ/Β για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του ή θα ισχύει ό,τι ίσχυε για τα "Φ/Β στις στέγες";

  6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

    Ως προς το 1, ναι έχουμε σύσταση αλλά με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις η παρακάτω ερωταπάντηση

     

    46. Ερ.: Πόσες αιτήσεις μπορεί να υποβάλλει ο κάθε ενδιαφερόμενος;

    Απ.: Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό αιτήσεων για διαφορετικές ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο. Ωστόσο, για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση. Η καταχώριση περισσότερων της μίας αιτήσεων για την ίδια επιλέξιμη κατοικία από το ίδιο πρόσωπο ή άλλο συγκύριο οδηγεί, άνευ ετέρου, στην απόρριψη του συνόλου των αιτήσεων. Στο ανωτέρω πλαίσιο δεν μπορούν να υποβληθούν περισσότερες της μίας αίτησης για την ίδια πολυκατοικία.

     

    Με μια δεύτερη ανάγνωση όμως υποθέτω πως αναφέρεται στην ίδια οριζόντια και όχι διαφορετικές οριζόντιες του ίδιου ακινητου και του ίδιου ιδιοκτήτη, έτσι δεν είναι 

     

     

    Ναι αναφέρεται στην ίδια οριζόντια.

     

    Πηγαίνεις σε λύση πολυκατοικίας μόνο αν κάποια από τις επεμβάσεις είναι κοινή και για τα δύο διαμερίσματα όπως θέρμανση κεντρική ή από ίδιο λέβητα από ανάλογη περίπτωση που μου έχει τύχει.

  7. Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να επιλεχθεί προμηθευτής από το εξωτερικό (Ε.Ε.);

     

    Περιμένω απάντηση από ΕΤΕΑΝ, στο τηλέφωνο δεν ήξεραν να απαντήσουν.

  8. στην θεσσαλονικη ΄΄τρεχει΄΄  το εξοικονομω;;....επειδη ειχα ακουσει οτι εδω και μηνες , δεν δεχονται αιτησεις

     

     

    Μόνο όσα είχαν πάρει προέγκριση από την τράπεζα.

    Νέες αιτήσεις δε δέχονται.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.