Μετάβαση στο περιεχόμενο

oldcarskickass

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από oldcarskickass

  1. Καλησπέρα σας.

     

    Θα παραθέσω εν τάχει το πρόβλημα μου.

     

    περισυ μετά από μια εκτενή εκ βάθρων ανακαίνιση προμηθεύτηκα και τοποθέτησα μια επώνυμη ελληνική σόμπα πελλετ ( μοντέλο και κατασκευαστή δε θέλω να ονοματισω καθότι δεν ξέρω αν αντιβαίνει κάποιους κανόνες, είμαι παρόλα αυτά διαθέσιμος να βγάλω και βίντεο στο YouTube για ο,τι υποστηρίζω παρακάτω).

    Καταρχάς η σόμπα ήρθε σε μια συσκευασία εντελώς πρόχειρα φτιαγμένη 

     

    δευτερον ήρθε χωρίς μανιουαλ και χωρίς κανένα αναγνωριστικό μοντέλου αν και οπτικά μπορούσε εύκολα να γίνει ταυτοποιηση

     

    η εγκατάσταση έγινε από εμενα ( δεν είναι υδραυλική είναι αερόθερμα )Είμαι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός αλλά ασχολούμαι με τη ναυτιλία.

     

    Και τώρα ξεκινάνε τα θέματα. Καταρχάς γ επίπεδη λαμαρίνα που είναι από πάνω ήρθε σκεβρωμένη. Λέω οκ κάτι μπορεί να έγινε κατά τη μεταφορά. Προσπαθώ -μάταια- να επικοινωνήσω με την κατασκευάστρια ( θυμίζω ελληνική εταιρεία ) όποτε το αφήνω.

     

    αφου η σύνδεση του πάνελ γίνεται εντελώς εμπειρικά λόγω έλλειψης οποιονδήποτε οδηγιών η σόμπα τίθεται σε λειτουργία και μετά από μια πρώτη ρύθμιση αέρα και κοχλία όλα οκ.

    Στη συνέχεια πάω να συνδέσω το module το οποίο και αυτό χρυσοπληρώθηκε για να έχω απομακρυσμένο έλεγχο αλλά κάπου κολλάει όλη η ιστορία και δεν υπάρχει υποστήριξη ούτε από την εταιρεία που το έστειλε με τη σόμπα ούτε από την ιταλική κατασκευάστρια.

     

    στη συνέχεια λέω οκ θα παίξω με τον χρονόπρογραμματισμο.

     

    τοσεταρω όλα καλά όλα ωραία αλλά και πάλι δεν παίζει.

     

    Εχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μεσω

    1)τηλεφωνου

    2)email

    3)φόρμας επικοινωνίας της σελίδας τους

    4)μέσω του καταστήματος που την αγόρασα 

     

    και δεν παίρνω απάντηση από κανένα και για τίποτα.

     

    εχει κανείς, ο οποιοσδήποτε και για το οτιδήποτε, να προτείνει κάτι;

     

  2. @ckiriako Αυτό το μήνα ήταν να καταβληθεί το 2ο από τα 2 νοίκια εγγύησης, αλλά μάλλον αυτός ο μήνας θα περάσει στο τσάμπα! Το λογαριασμό τον αφήνει να του ρίξουμε μια ματιά μόνο όσον αφορά το ποσό και την ημέρα τελευταίας πληρωμής. Και η δικαιολογία; Φοβάται μη δούμε κανά προσωπικό του αριθμό!!

     

    @nikmmech οπότε μάλλον θα χρειαστούμε και καρδιολόγο ή / και καρδιοχειρούργο... (ειδικά για το έντιτ σου, γιατί αντιλήφθηκα μια φαγούρα όταν ανέφερα μηχανικούς και μετρήσεις γενικά)

     

    @ckiriako 2 : σωστά, αλλά και πάλι παραμένει το θέμα της απαιτούμενης ασφάλειας!

    Αλλα αν θελει να βγαλει τα δικα του εξοδα απο τους νοικιαρηδες τι να πεις...

    Όχι απλά χρυσά αυγά, ολόχρυσα και μάλιστα μασίφ.

     

    @i_nikol χμμ ναι το παίρνει αλλά μάλλον ο/η κ. myri το myriστηκε καλύτερα το θέμα...

     

    Ευχαριστώ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ για τις συμβουλές - προτάσεις - λύσεις.

     

    Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο από όσο αντέχουν τα νεύρα και η οικονομική δυνατότητα (το να πετάς μεροκάματα ανάλογα με τα κέφια του ιδιοκτήτη είναι αν μη τη άλλο ασέβεια στον ίδιο του τον ευατό) του παιδιού και τα καβούρια στην τσέπη του ιδιοκτήτη είναι καλοθρεμένα.

     

    Επειδή όλη η κατάσταση μυρίζει Μπαγκλαντές, από ότι βλέπω η καλύτερη λύση για την ψυχολογική ηρεμία και οικονομία κατά δεύτερο είναι η μετακόμιση. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο δε φταίει μόνο ο ιδιοκτήτης.

     

    Ευχαριστώ και πάλι που μου / μας ανοίξατε τα μάτια σε αυτονόητα θέματα, τα οποία αν δε τους δώσεις την απαιτούμενη προσοχή την κατάλληλη στιγμή τρέχεις και.......... μετακομίζεις.

  3. Σωστό και αυτό.

     

    Αλλά όπως είπα δεν υπάρχει η δυνατότηα μετακόμισης για τουλάχιστον 8 μήνες, και το να έρχεται κάποιος και με το έτσι θέλω να σου ζητάει 200άρικα λες και φυτρώνουν δεν είναι αυτό που λέμε καλή γειτονία.

     

    Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω, αλλά δεν ξέρω που να τον στείλω (όχι με την έννοια συστημένου) σε ηλεκτρολόγο ή μηχανικό, αυτό μόνο ρωτάω.

     

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  4. @ dal_kos σε πληροφορώ ότι οι 6 τόνοι νερού των Canadair (είτε 2- είτε 415) και οι 1.7τόνοι των PZL μια χαρά φτάνουν στη φωτιά χωρίς να εξατμιστούν.

     

    Εγώ πάντως νόμιζα ότι το όλο πρόβλημα στη δασοπυρόσβεση ήταν η έλλειψη οργάνωσης,συντονισμού και προγραμματισμού και όχι η τόσο η πρόβλεψη και παρακολούθηση των δασών.

     

    Είναι τραγικό πιστεύω να μιλάμε για πρόβλεψη μέσα με τέλη Ιουνίου.

     

    Θεωρώ ότι όλες οι εργασίες προστασίας - προετοιμασίας από τους αρμόδιους φορείς πρέπει να γίνονται το χειμώνα, αλλά μάλλον κάνει κρύο και είναι καιρός για 2.

  5. Ναι αυτό ρωτάω.

     

    Σε ποιον να απευθυνθώ.

     

    Ηλεκτρολόγο μηχανολόγο για σύνταξη ηλεκτρολογικής μελέτης, ή κάποιον τεχνικό ο οποίος θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

     

    ΥΓ:το τραγικό θα είναι να του ζητήσει και λεφτά για το ρολόι!

  6. Η ερώτηση αυτή έγινε σήμερα.

     

    Από ότι είδα στα σχέδια τα κάτω διαμερίσματα είναι νόμιμα.

     

    Απλά δεν (ή δεν φαίνεται να) έχουν ηλεκτροδοτηθεί ποτέ.

     

    Πάνω από όσο είδα έχει υποστεί κάποια ανακαίνιση αλλά δεν έχει μεγαλώσει σε τ.μ..

    Δεν έχουν αλλάξει οι χώροι, απλά κάποιες επενδύσεις των τοίχων και κουφώματα.

    Εξωτερικά δλδ δεν φαίνεται (εκ της δικής μου όψης) κάποια πολεοδομική ατασθαλία.

     

    Δλδ το μόνο θέμα είναι με την ηλεκτροδότηση.

     

    Οπότε συνεχίζω να ρωτήσω κάποιον μηχανικό ή ηλεκτρολόγο;

     

    δλδ για την ηλεκτρολογική τακτοποίηση απευθύνομαι σε ηλεκτρολόγο μηχανολόγο ή κάποιον τεχνικό;

     

    Έχω δει κάποια γραφεία τα οποία (από ότι λένε) αναλαμβάνουν τακτοποιήσεις ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ (κοζάνη).

     

    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

  7. Καλησπέρα,

     

    μεταφέρω αυτούσια ερώτηση φίλου μου.

     

    Είναι φοιτητής και ενοικιάζει ένα χώρο 53τ.μ..

     

    Η οικοδομή έχει 3 διαμερίσματα, 2 γκαρσονιέρες (ενοικιάζονται) και ένα 3 άρι ακριβώς από επάνω (του ιδιοκτήτη).

     

    Το πρόβλημα είναι στο τιμολόγιο του ρεύματος.

     

    Τι γίνεται λοιπόν, από ότι μου έχει πει και έχω δει και ο ίδιος ΟΛΗ η οικοδομή τροφοδοτείται από ΕΝΑ ρολόι και οι 2 ενοικιαστές (φοιτητές και οι 2) καλούνται να πληρώσουν ό,τι τους ζητήσει ο ιδιοκτήτης.

     

    Τον τελευταίο λογαριασμό τον άνοιξα εγώ.

     

    Το ποσό είναι τεράστιο (περί τα 600€) και αυτό που με τρέλανε είναι ότι είναι τύπου Γ21 (γενικής χρήσεως, τιμή ανά κιλοβατώρα 0.14€).

     

    Πέρα από ρελέ για τον θερμοσίφωνα ΔΕΝ έχει πίνακα ΚΑΜΙΑ από τις δυο γκαρσονιέρες.

    Επίσης είναι στο όνομα του κατά 30+ χρόνια του νεκρού πατέρα του ιδιοκτήτη.

    Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακόμισης για τους επόμενους 8 μήνες.

    Η ερώτηση είναι

    1)τι μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης για να φέρει το μετρητή στο όνομά του;(από όσο κατάλαβα ήταν ο μοναδικός κληρονόμος όλου του οικήματος)

    2)καθότι η οικοδομή είναι παλιά (κατασκευή περί το 1970) θα χρειαστεί κάποια νέα μελέτη;

    3)σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ (τεχνικό ή μηχανικό) ώστε να αποκατασταθεί ΠΛΗΡΩΣ η νομιμότητα (και κατά συνέπεια να εξοικονομηθούν χρήματα από όλους)

     

    Κατάφερα με τα πολλά να πείσω τον ιδιοκτήτη ότι πέρα από την επικινδυνότητα του όλου θέματος είναι και ΚΑΡΑ-παράνομος, αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω που να τον στείλω και τι να του πω.

  8. Γιατί δεν οδηγείς τα καυσαέρια μέσα από το δοχείο του νερού;

     

    Το σύστημα καταιωνισμού δεν θα αλλάξει, απλά θα οδηγήσεις τα καυσαέρια κάτω από τη δεξαμενή καταιωνισμού. Ίσως χρησιμοποιώντας έναν - αρκετά - ισχυρότερο ανεμιστήρα για να νικήσεις την πτώση πίεσης.

     

    Επίσης καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις στην βάση της δεξαμενής μέσα στο νερό ένα διάτρητο μεταλλικό φίλτρο ώστε να μικραίνει το μέγεθος των φυσαλίδων.

     

    Η μη ποσοτικοποίηση των δεδομένων πάντως δυσκολεύει τα πράγματα.

  9. Οι ΜΕΚ προκειμένου να διατηρούνται σε λειτουργία μεταξύ των κύκλων καύσης και για να έχουν λιγότερους κραδασμούς, χρησημοποιούν αντίβαρα (μου διαφεύγει τώρα η σωστή λέξη, θα το διορθώσω μόλις το θυμηθώ) στον στροφαλοφόρο τα οποία και έχουν την απαραίτητη αδράνεια για να μην σβήσει η μηχανή και κρατούν ζυγοσταθμισμένο το βάρος του εμβόλου και της μπιέλας.

     

    Σκέψου για παράδειγμα τον μια μονοκύλινδρη ΜΕΚ. Αν δεν υπάρχει αντίβαρο ώστε να έχει ο στρόφαλος αδράνεια τότε με το που θα γίνει η καύση το έμβολο θα μείνει εκεί. Δεν θα υπάρχει η απαραίτητη δύναμη που θα τον επαναφέρει στην αρχική του θέση για να φύγουν τα καυσαέρια, να ξανακατέβει για να απορροφήσει το αέριο μίγμα και να το συμπιέσει.

     

    Έχοντας περισσότερους κυλίνδρους, μειώνεται το απαιτούμενο βάρος του αντιβάρου καθώς έχοντας διαφορά φάσης μεταξύ της καύσης των κυλίνδρων μπορείς να χρησιμοποιείς μέρος της ενέργειας από την καύση στον ένα κύλινδρο για να συνεχίσει η κίνηση στους υπόλοιπους.

     

    Η τετρακύλινδρη μηχανή έχει καθιερωθεί ως η ελάχιστη αποδεκτή επειδή έχει τον ελάχιστο αριθμό κυλίνδρων για ικανοποιητική στάθμη θορύβου και κραδασμούς.

    Ο κύκλος λειτουργίας των ΜΕΚ υλοποιείται σε 4 φάσεις (απορρόφηση, συμπίεση, καύση, εξαγωγή καυσαερίων). Πάντα ο ένας από τους 4 κυλίνδρους είναι στην φάση της καύσης οπότε η ενέργειά του χρησιμοποιείται και για την συνέχιση της κίνησης των άλλων κυλίνδρων και απαιτείτε πολύ μικρό βάρος στον στροφαλοφόρο άξονα.

     

    Προσθέτοντας επιπλέον κυλίνδρους αξιοποιείς ακόμα καλύτερα το γεγονός ότι θα έχεις τουλάχιστον 2 κυλίνδρους σε διαφορετικές φάσεις του κύκλου καύσης.

     

     

    Αυτά για τους κυλίνδρους, τώρα πάμε στα κυβικά.

    Όσο αυξάνονται τα κυβικά μιας μηχανής, και κατ'αναλογία η ιπποδύναμη, απαιτούνται μεγαλύτερα έμβολα, κύλινδρου, πιο χοντρός στροφαλοφόρος άξονας, κτλ.

    Επειδή ο όγκος του εμβόλου αυξάνει με ρυθμό μεγαλύτερο από την επιφάνεια, τίθεται το πρόβλημα της ψύξης. Περισσότεροι μικροί κύλινδροι ψύχονται καλύτερα από λίγους μεγάλους.

    Όταν η παραγώμενη ιπποδύναμη μοιράζεται σε περισσότερους κυλίνδρους τότε στον κάθε κύλινδρο αντιστοιχούν μικρότερες δυνάμεις, άρα μπορεί να γίνει πιο λεπτός, πιο λεπτή η μπιέλα και συνολικά εξισσοροπούν την διαφορά βάρους από την αύξηση του πλήθους των κυλίνδρων.

     

    Η διάταξη V χρησιμοποιείται για να μειωθεί το μήκος του κινητήρα.

    Αν π.χ. για τον κάθε κύλινδρο χρειάζονται 20εκτατοστά μήκους, για έναν κινητήρα με 6 κυλίνδρους σε σειρά χρειάζεται 1μ και 20 εκατοστά. Αν οι κύλινδροι είναι σε V, οι 3 πρώτοι είναι σε σειρά, και οι άλλοι 3 είναι πάλι μεταξύ τους σε σειρά αλλά με γωνία 60 μοιρών ή 90 μοιρών, και συνδέονται στον ίδιο στροφαλοφόρο. Το μήκος που απαιτείται για τους κυλίνδρους δεν είναι πλέον 1.20, αλλά 60-80εκατοστά.

     

     

     

    Μόνο ο Boxer κινητήρας δεν χρειάζεται αντίβαρα. Επειδή τα έμβολα είναι ακριβώς απέναντι (σαν τον V αλλά η γωνία είναι 180 μοίρες) ρυθμίζεται η λειτουργία ώστε η καύση στο ένα έμβολο να βοηθάει στην συμπίεση του απέναντι εμβόλου. Ο στοφαλοφόρος άξονας είναι πιο ελαφρύς και ο κινητήρας έχει καλύτερη συμπεριφορά.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Engine_balance

    http://www.motocikleta.gr/distribution/viewtopic.php?f=24&t=9560

    ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΡΟΠΩΝ

    ΣΕ ΕΜΒΟΛΟΦΟΡΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ http://www.mie.uth.gr/ekp_yliko/Mechanische_Grundlagen.pdf

     

    Δε νομίζω να έχει καθιερωθεί η τετρακύλινδρη για μηχανολογικούς λόγους αλλά για λόγους κόστους και πολυπλοκότητας, καθώς ακόμα και τώρα συναντάμε (αν και όχι συχνά είναι η αλήθεια) κινητήρες με μονούς αριθμούς κυλίνδρων (Focus Rs/St, Polo 1.2).

     

    Η γωνία των V καθορίζεται κυρίως και από τον αριθμό κυλίνδρων.

    Και οι λόγοι είναι για το ζύγισμα και την αντιστάθμιση των παραγόμενων κραδασμών.

     

    Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και ο χρονισμός όσον αφορά τους κραδασμούς.

    Να συμπληρώσω μόνο ότι το θέμα των μποξερ δεν ήταν μόνο το κόστος παραγωγής, αλλά και η αξιοπιστία τους. Ένας απο αυτούς έχει ήδη μετατραπεί σε κινητήρα επίδειξης μηχανικών μερών στο πανεπιστήμιο στο μάθημα των ΜΕΚ μιας και δεν άντεξε στα χέρια μου :) :)

     

    Μιας και αναφέρθηκαν τα αντιβάρα, ο στρόφαλος πάνω του δεν έχει αντίβαρα?

     

    Έχει, ακριβώς απέναντι από τα σημεία έδρασης (κουζινέτα) της μπιέλας (διωστήρα), αλλά είναι πιθανό λόγω κατασκευής να χρειάζεται περισσότερη αντιστάθμιση.

     

    Μια λύση είναι η σύνδεση αντιβάρων στη βάση του μπλοκ τα οποία συνήθως παίρνουν κίνηση είτε με ιμάντα είτε με γρανάζια (fiat coupe 20v).

     

    ενας ακομα λογος, ειναι και ο εξης.

    οσο πιο μικρη διαδρομη εμβολου εχουμε, τοσο μικροτερη ειναι και η γραμμικη ταχυτητα του, δηλαδη τα εκατοστα που διανυει το πιστονι σε φουλ στροφες.

    ενας πολυκυλινδρος, μοιραζει τα κυβικα του σε πιο πολλα εμβολα, τα οποια μπορουν καλλιστα να αποκτησουν μικροτερη διαδρομη απ'οτι θα ειχαν, αρα μπορει ευκολα και με ασφαλεια να ανεβει και το οριο στροφων. αρα, 2 μοτερ ιδιων κυβικων, αλλα πχ 4κυλινδρο το ενα, και 6κυλινδρο το αλλο, η μονη διαφορα ειναι η κατανομες τους, δηλαδη το 4κυλινδρο θα ειανι πιο δυνατο και πιο ροπατο χαμηλα, ενω το 6κυλινδρο θα ξυριζει στα ψηλα του, που το 4κυλινδρο θα φτυνει τις βιδες του ασθμαινοντας και λαχανιαζοντας. αυτο πιο πολυ για αγωνιστικα μοτερ.

    κατα τ'αλλα, εκτος των οσων ειπωθηκαν, εχω να προσθεσω και τον απιστευτο ηχο που εχει ενα 6κυλινδρο μοτερ, ή ενα 8κυλινδρο, σε σχεση με ενα 4κυλινδρο.

     

    Δεν είναι κριτήριο η διαδρομή για το πόσο στροφάρει ένα μοτέρ.

     

    Πχ υπάρχουν αρκετά υπότετράγωνα μοτέρ τα οποία στροφάρουν αξιόπιστα πάνω από τις 8000rpm.

     

    Περισσότερο ρόλο παίζει η κατασκευή της κεφαλής και η ροή που έχει το μείγμα παρά οι διαστάσεις των κινούμενων μερών (μέχρι κάποιο όριο).

     

    ΥΓ:έκανα παράθεση γιατί οι δημοσιεύσεις είναι αρκετά παλιές, αν έκανα λάθος, συγνώμη.

    ΥΓ2: καλώς σας βρήκα.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.