Μετάβαση στο περιεχόμενο

ιωάννης.κ.

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ιωάννης.κ.

  1. Δεν έτυχε σε κανέναν με ψιλή κυριότητα και επικαρπωτή?

    Έχω τέτοια περίπτωση και περιμένω να δηλώσω και τους δύο στην καρτέλα των συνιδιοκτητών... Θα δούμε τι θα βγάλει μετά...

  2. Συνάδελφοι μόνο με γραπτή επικοινωνία πρέπει να ζητάμε διευκρινήσεις. Οι γνικά μπορραπτές απαντήσεις-διευκρινήσεις είναι δεσμευτικές, ενώ προφορικά-τηλεφωνικά μπορούν να πουν ό,τι θέλουν....

    • Upvote 1
  3. Έχουν περάσει σχεδον δέκα ώρες από τη στιγμή που "άνοιξε" το σύστημα και για το χάλι που ζούμε ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια ενημέρωση από ετεαν/υπουργείο... Απίστευτη κατάντια.

  4. Μόλις με πήρε πελάτης και μου είπε οτι φίλος του μπήκε μόνος του και ολοκλήρωσε την αίτηση. Μάλλον θα πιστεύει οτι επειδή του έστειλαν πίσω τους κωδικούς έχει ολοκληρώσει την αίτηση.  Το αποτέλεσμα πάντως ήταν να μου την πει κιόλας γιατί αυτός χωρίς να είναι μηχανικός τα κατάφερε (στο μυαλό του μάλλον,αλλά δεν έχει σημασία) κι εγώ όχι.

    Άντε τώρα να εξηγήσεις στον πελάτη... Θα έχουμε παρατράγουδα έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση.

  5. Ειμαι απλός πολίτης όπου από εδώ μέσα έχω βοηθηθεί πολλές φορές γιατί δεν έχω γνώσεις. Είναι όμως φυσιολογικό το σύστημα να ζητάει καινούργιο mail από τη στιγμή που ο οδηγός έγραφε ξεκάθαρα ότι την αρχική εισαγωγή των στοιχείων την κάνει ο αιτών. Αν τυχόν θα ήθελε σύμβουλο έργου, θα περνούσε το ΑΦΜ του μηχανικού και έπειτα αυτός θα μπορούσε να εισέλθει με τα δικά του στοιχεία και να κάνει ότι θέλει στην αίτηση του κάθε αιτούντα που θα του είχε δώσει δικαιώματα. Αν ο αιτών δεν μπορεί γιατί δεν γνωρίζει, ας βρει κάποιον συγγενή του να το κάνει. Μηχανικοί είστε ή γραμματείς; Απόφαση κάποιων ήταν να ακολουθήσουν αυτή την οδό.

     

    Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

    Επειδή δλδ το γράφει  ο Οδηγός Προγράμματος αυτομάτως είναι και λογικό? προφανώς και δεν έχεις εικόνα της πλειοψηφίας των ενδιαφερόμενων-πελατών... Είναι λογικό δλδ. έτσι όπως διαμορφώθηκε το νέο '"Εξοικονομώ", να κρίνεται η ένταξη ή όχι μιας κατοικίας από τους πελάτες, που πολλές φορές δεν έχουν την παραμικρή επαφή με υπολογιστή. Μάλιστα...

  6. Αγαπητοί συνάδελφοι, σε συνέχεια του post #343 και μερικών μηνυμάτων που αντλάξαμε σχετικά θα ήθελα να σας ενημερώσω εν τάχει.

     

    ο πρόεδρος του συλλόγου πιστοποιημένων ενεργειακών επιθεωρητών κ. Λάσκος επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά έπειτα απο τα μηνύματα εκ μέρους μου και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και μέσα απο τη σελίδα αυτή για το ενδιαφέρον του.

    Έπειτα απο μια λεπτομερή συζήτηση που είχαμε για το θέμα, θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι το ενδεχόμενο να κινηθούμε νομικά μέσω του συγκεκριμένου συλλόγου είναι μάλλον μικρό, κυρίως λόγω διαδικασιών που απαιτούνται και θα πάρουν χρόνο. Όσο για την εκδίκαση της υπόθεσης, μάλλον χρόνια.

    Ο σύλλογος έχει απόλυτη γνώση της κατάστασης και πιέζει με διάφορους τρόπους, αλλά μάλλον η πρόταση που έκανα δε μπορεί να ευοδοθεί.

     

    καλή συνέχεια στον 'αγώνα' μας...    

    κανένα νεότερο από τον πρόεδρο cossie?

  7. Μήπως το όλο παραμυθάκι γίνεται για να έχουν μια "καλή" δικαιολογία, όταν θα απολογηθούν στην Ε.Ε.? Έπρεπε μέχρι 30 Απριλίου 2017 να έχουν τρέξει προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακών υποδομών (κτιριακά αλλά και πρόγραμμα για κτίρια του τριτογενούς-εμπορικού τομέα).

    • Upvote 1
  8. Προτείνω να εγγραφούμε στον ΠΣΥΠΕΝΕΠ έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη πίεση οποιαδήποτε κίνηση εκ μέρους του συλλόγου, έιτε είναι κάποιο petition είτε καταγγελία της διαδικασίας με ένδικα μέσα. Ούτε δύο λεπτά δεν είναι η εγγραφή παρεπιπτόντως.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.