Μετάβαση στο περιεχόμενο

sigma173

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από sigma173

  1.  

    Εδώ στην Ελλάδα όχι απλά δεν γνωρίζω, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ μηχανικό να έχει πραγματική εμπειρία σε τόσα διαφορετικά έργα. Για 35άρι ούτε για αστείο με τα σημερινά δεδομένα. Στην Αγγλία, οι μεγάλες εταιρίες στοχεύουν σε νέους μηχανικούς με μεταπτυχιακό (αυτό δίνει και πρόσβαση στο Chartership όταν ο προπτυχιακός τίτλος είναι BSc, BEng) έτσι ώστε μέσω ενός rottating scheme να αποκτήσουν όλες τις απαιτούμενες εμπειρίες στα διάφορα έργα, και να τους κάνουν CEng μέσα σε 8-10 χρόνια. Το Δίπλωμα του Πολυτεχνείου είναι έτσι αναγνωρισμένο από το ICE ώστε μέσο αυτού μπορείς χωρίς μεταπτυχιακό να εξελιχθείς σε CEng.      

     

    Από την άλλη, το Chartership στο IStructE είναι πιθανών λιγότερο απαιτητικό μιας και είναι επικεντρωμένο στα στατικά. Και πάλι όμως, θέλει να έχεις σχεδιάσει μερικές γεφυρούλα, μερικά κτήρια από Ο/Σ, μερικά από μέταλλα, κ.ο.κ. Πραγματικά έργα, και όχι φοιτητικές εργασίες. 

     

    Κλείνοντας, στις συνεντεύξεις στο εξωτερικό ακόμα και μέσα από τις αποτυχίες διδάσκεσαι διάφορα. Το σωστά δομημένο βιογραφικό και cover letter μετράει. Ακόμα και μερικές παραπάνω σαλτσούλες (με μέτρο!) δεν βλάπτουν. Η αγορά είναι πολύ μεγάλη, και κατά τη γνώμη μου οι μεγαλύτερες ηλικίες χωρίς μία λογική προϋπηρεσία θα περάσουν αρκετές συνεντεύξεις μέχρι να ακούσουν το πολυπόθητο yer hired. Όπου υπάρχει τηλέφωνο καλό είναι να καλείτε. Και όπου πηγαίνετε να έχετε στην εμφανίσιμη τσάντα σας, ένα φάκελο με πορτφόλιο έργων. Καλό ντύσιμο, πολύ καλά εγγλέζικα, υπομονή και χαμόγελο!

    Τέλος, απαγορεύεται να απογοητεύεστε για θέματα εύρεσης εργασίας!! Κανένας που δεν θέλει να χαθεί, δεν χάνεται!! Νόμος. 

     

    Αυτά τα ολίγα από τον Earl. :)

     

    Kαλησπέρα!

     

    Στην Μεγάλη Βρετανία, υπάρχουν τα 2 ινστιτούτα ICE & IstructE, το καθένα λειτουργεί αυτόνομα και έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και απόδοσης του chartership. 

    Είτε γραφτεί κάποιος στο ICE είτε IstructE, είναι καθαρά , επιλογή του! Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Σαφώς το IstructE είναι πιο φιλικό στα στατικά, αλλά οι εξετάσεις για το chartership είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολες! 

     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.