Μετάβαση στο περιεχόμενο

ασπα τσινα

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ασπα τσινα

  1. Κι σε συνάδερφο εδώ στην εταιρία της κάνει το ίδιο πράγμα...μήπως τα κατεβάζουν για να ανεβάσουν νέα που να έχουν κι το επικουρικό κι εφάπαξ?

     

    Δεδομένου ότι αυτό έχει συμβεί ΜΟΝΟ σε όσους ΚΑΤΩ 5ετίας ξέρω, θα έλεγα εξαρχής πως πρόκειται για την διόρθωση του 6.95% στον κλάδο υγείας μιας και ο αρχικός νόμος πρόβλεπε και εκεί σχετική "διευκόλυνση" για τους κάτω 5ετίας (φυσικά, αφαλιστική οφειλή) (παρ. 3, Άρθρο 41).

     

    ΟΜΩΣ, με βάση το Αρ. 4, Παρ. 1 του Ν.4425/2016 αυτή απαλείφθηκε....

     

    Συνεπώς, δεν γνωρίζω τον λόγο (πάντως δεν αφορά επικ.-εφαπ. μιας και δεν έχει "πέσει" το ειδοποιητήριο σε όλους)...

  2. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω με βάση ποιο νόμο θα πληρώνουμε εμείς 38% και οι υπόλοιποι Ε.Ε (όσοι ήταν στο ΤΕΒΕ) 28%. Γνωρίζει κάποιος αν έχει ασχοληθεί το ΤΕΕ με αυτό το θέμα? Γιατι βλέπω οτι γενικά συζητάμε πότε και πως θα πληρώσουμε, σε πόσες δόσεις θα πληρώσουμε κτλ, αλλα δεν συζητάμε καθόλου το βασικό αυτό το θέμα και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Θεωρώ οτι θα έπρεπε να είχαμε προσφύγει και με την στήριξη του ΤΕΕ και όλων των συλλόγων μας στα σχετικά δικαστήρια της χώρας και της ΕΕ. Με βάση αυτά τα διαφορετικά ποσοστά υπάρχει θεωρώ (φαντάζομαι και εσείς συμφωνείτε) διάκριση των πολιτών αυτής της χώρας σε διαφορετικές κατηγορίες και θα πρέπει να εξισωθούν αυτά τα διαφορετικά ποσοστά. Θα ήθελα την γνώμη σας

     

    Με βάση τον "νόμο" των τωρινών συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ: πλήρωναν αυτοί επικουρικό & εφάπαξ; θα πληρώσεις και εσύ (γιατί αλλιώς πώς θα τα πάρουν...)

    • Upvote 1
  3. Καλησπέρα,

     

    Δηλ. θα υπάρχει "σωστό" ειδοποιητήριο που θα αναγράφονται συγκεκριμένα το ποσό που θα πληρώνουμε εμείς κι αυτό που θα πληρώνει ο εργοδότης;

     

    Έτσι το είχα αφήσει (εκεί μάλιστα διάβασα και την δήλωση αρμοδίου που σου παρέθεσα ότι "το σύστημα δεν μπορεί να πάρει πίσω το "λάθος" ειδοποιητήριο οπότε θα χρειαστούν συμψηφισμοί στο μέλλον με το "σωστό""), αν έχει προκύψει κάτι άλλο και το έχασα δεν ξέρω...

     

    Μια πρόσθετη ερώτηση: Αυτό που είχε βγει σε μια είδηση ότι μέχρι να γίνουν οι ΑΠΔ, μπορούμε να πάμε εμείς μια υπεύθυνη δήλωση που να φαίνεται ότι υπαγόμαστε σε αυτή την κατηγορία και να πληρώσουμε το 1/3, δεν ισχύει;

     

    Αυτό το είπανε για την περίπτωση που ο εργοδότης σου ΔΕΝ δεχθεί να πληρώσει τα 2/3 (δηλ. δεν σε συμπεριλάβει στην ΑΠΔ), οπότε μέχρι να επιλυθεί η όποια διαφορά θα πήγαινες χοντρικά με περίπου 13% και όχι με το πλήρες 37.95%... Δεν είχε να κάνει με το πότε θα γίνουν οι πρώτες ΑΠΔ, είχε να κάνει με το αν θα συμπεριλαμβάνεσαι σε αυτές ή όχι.

     

    Ευχαριστώ πολύ και για την άμεση απάντηση!

     

    Να σαι καλά!

  4. Καλησπέρα και πάλι,

     

    Ναι, έχω τρέχουσα σύμβαση και αναφορικά με τα 2/3 του εργοδότη, μου έχουν πει να βάλω στο μπλοκάκι "απασχόληση σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 39 του Ν. 4387/2016."

     

    Συνεπώς, το "σωστό" ειδοποιητήριο (δηλ. 1/3*37.95%*[μηνιαία αμοιβή]) θα βγει αφού κάνει ΑΠΔ ο εργοδότης σου και σε δηλώσει (τέλη Φεβρουαρίου). 

     

    Μέχρι τότε σε δηλώσεις αρμοδίων είχα διαβάσει ότι "δυστυχώς μέχρι να γίνουν οι πρώτες ΑΠΔ θα πρέπει ο εργαζόμενος να πληρώσει το "λάθος" ειδοποιητήριο, και όταν υποβληθούν οι ΑΠΔ και γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις θα γίνουν οι ανάλογοι συμψηφισμοί"...

     

    ΥΓ: Ναι, έχω τρέχουσα σύμβαση και αναφορικά με τα 2/3 του εργοδότη, μου έχουν πει να βάλω στο μπλοκάκι "απασχόληση σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 39 του Ν. 4387/2016."

     

    Αυτό σου το είπε ο εργοδότης;

  5. Καλησπέρα σε όλους,

     

    Μήπως γνωρίζει κάποιος για το ΕΦΚΑ για τους μηχανικούς με μπλοκάκι (έως 2 εργοδότες), πως θα γίνεται η πληρωμή των εισφορών; Το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ βγήκε κι έχει τις συνολικές εισφορές, αλλά εμείς υποτίθεται ότι πρέπει να πληρώσουμε το 1/3. Δηλ. αν το κάνουμε με e-banking ή στην τράπεζα, θα βάζουμε τον κωδικό της πληρωμής όπως είναι, αλλά στο ποσό θα βάζουμε το 1/3; 

     

    Επίσης, το επικουρικό+ εφάπαξ δεν έχει βγει ακόμα, αλλά και γι'αυτά το ίδιο δεν ισχύει; Δηλ. το 1/3 δεν πρέπει να πληρώσουμε;

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

    Βασικές ερωτήσεις: α) τι ενημέρωση έχεις λάβει από τον εργοδότη σου (σε ενημέρωσε, δηλαδή, ότι αναλαμβάνει τα 2/3);  

    β) τρέχουσα σύμβαση έχεις?

  6. Αυτό έκανα λάθος.. Δεν αφαίρεσα το αρχικό ποσό που δεν υπάρχει έκπτωση (7033)

    Thanks

     

    Παω να κάνω πάλι υπολογισμούς!

     

    Πρόσεξε όμως και τις υπόλοιπες κλίμακες, δεν είναι μονοσήμαντο το ποσοστό της έκπτωσης είναι κλιμακωτό...

     

    ΥΓ: επειδή μιλάμε για διαφορές τάξεως ποσοστιαίας μονάδας το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κοντά με το αν έπαιρνες ενιάιο ποσοστό, αλλά όμως ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΕΣ...

  7. Επειδή είναι ποσοστά, ότι και να πολλαπλασιάσεις, σωστό θα έπρεπε να βγεί, θεωρητικά

    Έστω ετήσιο: 15.824,16 (παράδειγμα).

    Δε θα έπρεπε να πολλαπλασιαστεί με 53% (δεδομένου ότι η έκπτωση είναι 47% για εισοδήματα από 15000 μέχρι 16000);

    Και στο αποτέλεσμα να γίνουν οι υπολογισμοί για τις εισφορές (20%, 6.95% κτλ) 

     

    Η έκπτωση είναι κλιμακωτή, όχι ένα δεδομένο νούμερο...

     

    Για ετήσιο 15824Ε, έχεις έκπτωση 0% μέχρι τα 7033, 50% για το ποσό από 7033.01-13000, 49% για το ποσό από 13000.01-14000 κλπ...

    • Upvote 2
  8. Άσπα μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα εισφορών υποθετικά για κάποιον που κόβει το μήνα 1000 Ευρώ τιμολόγιο.

     

    Όχι, προφανώς και δεν μπορώ να δώσω ποσοτικό κανόνα, για τον απλούστατο λόγο ότι ο υπολογισμός γίνεται με βάση το εισόδημα σε "πραγματικό χρόνο" και όχι με βάση το τελευταίο εκκαθαρισμένο φορολογικό αποτέλεσμα: δεν μπορείς να θέτεις κοινές κλίμακες έκπτωσης όταν συγκρίνεις ΤΖΙΡΟ με ΚΦΑ... Κοινώς, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα των εργοδοτικών εισφορών έβαλαν στο παιχνίδι έναν νέο τρόπο υπολογισμού (που δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο) με αποτέλεσμα "λύνοντας" ένα πρόβλημα να δημιουργούν δύο νέα (π.χ. ήδη εστίασαν φίλοι προηγουμένως στην φράση κλειδί "υπολογισμός με βάση το Άρθρο τάδε", ξεχνώντας όμως ουσιαστικά ότι κάποιος που θα αξιώσει εργοδοτικές εισφορές δεν θα έχει ως βάση υπολογισμού κανένα από τα δύο άρθρα)...

     

    Πέρα από την πλάκα, αυτό που προσπαθώ να πω από χθες είναι ότι υπάρχει ένα τεράστιο μπάχαλο όπου αν ο καθένας μας αρχίσει και λέει το τι πιστεύει θα χαθεί η μπάλα. Το μόνο δεδομένο αυτήν την στιγμή είναι ο νόμος ο οποίος ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ (και για τους λόγους που έχω γράψει) δεν προβλέπει τον αποκλεισμό κάποιου που υπαγεται στο Άρθρο 39 από τις εκπτώσεις του Άρθρου 98.

     

    ΥΓ: Δεν προβλέπω το τι θα γίνει, μάλιστα έχουν δει τόσα τα μάτια μας που προσωπικά εκτιμώ ότι θα βρεθεί τρόπος ώστε να πετάξουν τους μπλοκάκηδες ΕΚΤΟΣ του Άρθρου 98. Με τα τωρινά δεδομένα, όμως, κάτι τέτοιο είναι αβάσιμο.

    • Upvote 1
  9. Για να δούμε λίγο τι λέει ο νόμος 4387/2016 https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=26E8D03BD3CDF000.1D031AEA53&version=2016/12/19 .

     

    Το άρθρο 38 Εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών περιλαμβάνει έναν συγκεκριμένο τρόπο υπολογισμού των εισφορών. Λέει ποιο είναι το ποσοστό εισφοράς, επί ποιου ποσού εφαρμόζεται και πώς κατανέμεται (παρ.1), ποιο είναι το ανώτατο όριο (παρ. 2) κλπ.

     

    Και το άρθρο 39 Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών περιλαμβάνει έναν - διαφορετικό - τρόπο υπολογισμού. Λέει ποιο είναι το ποσοστό εισφοράς (παρ.1), ποια είναι η βάση υπολογισμού (παρ. 2), το ανώτατο και κατώτατο όριο (παρ. 3) κλπ.

     

    Η παρ. 9 του άρ. 39 έχει ως εξής:

    "9. Στους ασφαλισμένους της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, οι οποίοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και για τους οποίους προκύπτει ότι το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά) εφαρμόζονται αναλογικά ως προς το ύψος, τον τρόπο υπολογισμού και τον υπόχρεο καταβολής της εισφοράς, οι διατάξεις του άρθρου 38 του παρόντος."

     

    Δηλαδή για τους 'μπλοκάκηδες' ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών δεν είναι αυτός του άρ. 39 αλλά αυτός του άρ. 38.

     

    Ποιες εισφορές μειώνονται; Μας το λέει το άρθρο 98 Μεταβατική ρύθμιση - εισφορές αυταπασχολούμενων προερχόμενων από το Ε.Τ.Α.Α.:

    "1. Ειδικά για το διάστημα από την 1.1.2017 έως και την 31.12.2020, τα ποσά των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν στους οικείους φορείς κύριας και επικουρικής σύνταξης, εφάπαξ και υγειονομικής περίθαλψης οι, άνω της πενταετίας, ελεύθεροι επαγγελματίες που προέρχονται από το Ε.Τ.Α.Α., όπως διαμορφώνονται μετά τον, σύμφωνα με το άρθρο 39, υπολογισμό, μειώνονται, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:"

     

    Δηλαδή μειώνονται τα ποσά των εισφορών που προέκυψαν από τον υπολογισμό του άρ. 39.

     

    Για τους 'μπλοκάκηδες' όμως τα ποσά των εισφορών προέκυψαν από τον υπολογισμό του άρ. 38.

     

    Άρα η μείωση δεν εφαρμόζεται στους 'μπλοκάκηδες'.

     

    Για τους μπλοκάκηδες που αξιώνουν εργοδοτικές εισφορές ο υπολογισμός ΔΕΝ γίνεται ούτε με το Άρθρο 38, ούτε με το Άρθρο 39. Με βάση την σχετική εγκύκλιο, ο υπολογισμός γίνεται με βάση υπολογισμού την αμοιβή την σύμβασης διά την χρονική διάρκεια.

     

    Το θέμα είναι ότι ΥΠΑΓΕΣΑΙ στο Άρθρο 39. Υπό αυτήν την έννοια, η όποια εξαίρεση από το Άρθρο 98 είναι νομικά σκανδαλώδης.

     

    Stat πρόσεχε γιατί η τσίνα θα σε θεωρήσει κατευθυνόμενο!

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

     

    Ανάμεσα στο αυθαίρετο και το κατευθυνόμενο εσύ θίχτηκες για το δεύτερο. Όποιος έχει την μύγα που λένε και στο χωριό μου...

  10. Τζίνα αναζητάς ξεκάθαρες απαντήσεις σε ένα νόμο και σε εγκυκλίους που δεν είναι ξεκάθαρες!

    Κατά την άποψή

    μου (αυτό είναι και το πρόβλημα, ότι ο κάθε ένας έχει μια άποψη επί πραγμάτων που θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα), επειδή η παράγραφος αυτή αναφέρεται σε ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ περίοδο, αυτή η περίοδος αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες είτε θεωρούνται ασφαλιστικά ως μισθωτοί είτε ως ΕΕ! Εξάλλου και αυτοί που θεωρούνται ασφαλιστικά μισθωτοί ανήκουν επί τις ουσίας στο άρθρο 39 ανεξάρτητα αν επιμερίζονται οι εισφορές!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ πράγματα όμως δεν υπάρχουν!!!

    Καλημέρα σε όλους

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

     

    Καλημέρα.

     

    Δεν μίλησα για ξεκάθαρες απαντήσεις, μίλησα για τεκμηριωμένες (με βάση τον νόμο) απαντήσεις. Τι να κάνουμε ρε παιδιά, ΝΟΜΙΚΑ ο παρόντας νόμος δεν ορίζει πουθενά ότι "όσοι δηλώσουν εξαρτημένη εργασία δεν θα έχουν την έκπτωση που προβλέπεται στους υπόλοιπους".

     

    Η παραπάνω διατύπωση μοιάζει περισσότερο με αυθαίρετο (στην καλύτερη) και κατευθυνόμενο (στην χειρότερη) συμπέρασμα.

     

    Αυτό δεν χρήζει παρερμηνείας, ούτε χωρά διαφορετικές "απόψεις": ΝΟΜΙΚΑ είναι αυτό ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, πώς να το κάνουμε...

     

  11. Είμαι κι εγώ αυτής της άποψης με την Άσπα.

    Θεωρητικά θα το μάθουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

     

    Δεν μπορεί εγκύκλιος να σε βγάλει εκτός... Οι όποιες εγκύκλιοι απλά ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΥΝ τον εκάστοτε Νόμο. Αυτό που λες απαιτεί ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...

  12. Βασίλη Τ. και Τζίνα αυτό που λές είναι ορθό, αλλά τον υπολογισμό με το μειωμένο ασφαλιστέο εισόδημα τον έχουν αυτοί που υπάγονται ή θα υπάγονται στο άρθρο 39 [όπως αναφέρει το άρθρο 98].

    Για αυτούς που λές το άρθρο 39, εδάφιο 9 αναφέρει: δες το συνημμένο.

     

    Από την στιγμή που υπάγεσαι στο Άρθρο 39, ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ. Συνεπώς, ΔΕΝ προκύπτει από ΠΟΥΘΕΝΑ ότι "όσοι δηλώσουν εξαρτημένη εργασία δεν θα έχουν την έκπτωση που προβλέπεται στους υπόλοιπους". 

  13. .

     

    Και ξαναρωτάω: πού λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον νόμο ότι "όσοι δηλώσουν εξαρτημένη εργασία δεν θα έχουν την έκπτωση που προβλέπεται στους υπόλοιπους "???

     

    ΥΓ: Ίσα ίσα που το Άρθρο 98 για τις εκπτώσεις σε παραπέμπει στο Άρθρο 39 (εισφορές αυτοαπ. & Ε.Ε.), παράγραφος του οποίου (παρ. 9) ορίζει την υποχρέωση του Εργοδότη να πληρώσει τα 2/3 των εισφορών για Συμβασιούχους με ΔΠΥ.

    ΥΓ2: Επειδή επικρατεί ένα τεράστιο μπάχαλο που κανείς δεν ξέρει τι ισχύει (πιστέψτε με, εμείς που γράφουμε εδώ μέσα βάζουμε τα γυαλιά σε πολλούς "αρθρογράφους" που σκόπιμα παραπληροφορούν στα σαιτς...), τουλάχιστον ας μην διαδίδουμε αναληθείς και ανακριβείς πληροφορίες, παρά μόνο τεκμηριωμένες παραθέτοντας σχετικά παραγράφους του νόμου (είναι το μόνο δεδομένο που έχουμε, τα άλλα είναι απόψεις-εικασίες...)

  14. κατ αρχάς εξαρτάται από τα λεφτά που σου δίνουν. αν σου αρκούν ως αμοιβές και για τον καιρό που περνάει χωρίς σύμβαση.

     

    αν δεν αρκούν αναγκαστικά το λες διότι δεν έχεις να πληρώσεις το πήγαινε - έλα.

     

    βέβαια μέχρι να φτάσεις σ' αυτή την ακραία αντίδραση αρχίζεις απλά να κάνεις και συ το δύσκολο σ' αυτά που σε έχουν ανάγκη ή διαπραγματεύεσαι αυτή τους την αδυναμία ζητώντας καμια άδεια, καλύτερο ωράριο, ότι σε καίει περισσότερο εκείνη την ώρα.

     

    δε ξέρω τι κάνει ο καθένας με τον εργοδότη του, εγώ πάντως έτσι κάνω. όχι από μαγκιά, αλλά επειδή αλλιώς δε βγαίνω. όταν θες να έχεις τους επαγγελματίες με τα μπλοκάκια στο χώρο σου, σου πρέπει να πληρώσεις, έτσι δεν είναι;

     

    δεν βλεπω πού διαφωνουμε, απλα παρεθεσα το τι γινεται στην πραγματικοτητα...

  15. αν συνέχισες να δουλεύεις για την εταιρεία στο διάστημα μέχρι την επόμενη σύμβαση, προφανώς το έκανες στο πλαίσιο του επαγγελματικού σου μάρκετινγκ για να σε ξαναπροτιμήσουν. όταν δεν υπάρχει μια συνέπεια στις συμβάσεις και κινδυνεύεις να "μπεις μέσα" πρέπει να ζητάς κάτι παραπάνω. ντάξει, είπαμε να κάνουμε καλύτερες τιμές αλλά όχι και τζάμπα.

     

     

    ξέρεις κανέναν που να λέει "παιδιά, έληξε η σύμβασή μου τα ξαναλέμε όταν μου ξανακάνετε καινούρια..."? :Ρ

  16. Αυτή η καθυστέρηση του συστήματος σημαίνει ότι λίγο αργότερα θα πληρώσεις και με βάση το μήνα που δεν είχες δουλειά, δηλαδή τα ελάχιστα.

    εισαι λαθος, τον μηνα που δεν ειχες δουλεια (δηλαδη συμβαση, γιατι εσυ θα συνεχιζεις να δουλευεις για την εταιρεια, η εταιρεια θα σε αφησει ακαλυπτο) ΔΕΝ θα πληρωσεις τα ελαχιστα, θα πληρωσεις το 38% του τελευταιου εκκαθαρισμενου μηνιαιου εισοδηματος σου. αν αυτο ειναι κατω απο 580€ τοτε μονο θα πληρωσεις τα ελαχιστα.

  17. Το διάστημα των δύο μηνών μέχρι το τέλος του έτους θα πληρώνεις τις ελάχιστες εισφορές αν θεωρήσουμε πως η σύμβασης σου και τα δελτία που εκδίδεις είναι από Ιανουάριο μέχρι Οκτώβριο! Απλό!! Ε ρε γλέντια που θα έχουμε

    Λέω να αλλάξω επάγγελμα και να σπουδάσω ασφαλιολόγος!!!!

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    ΛΑΘΟΣ, δεν θα πληρωνεις τις ελάχιστες εισφορες: θα πληρωνεις το 38% του τελευταίου μηνιαιου εκκαθαρισμενου εισοδηματος σου. Αν αυτο ειναι κατω απο 580€ τοτε θα πληρώσεις τις ελαχιστες.

     

    Γενικα, οσο εχεις συμβαση οι εισφορές θα ειναι σε "πραγματικο χρονο". Όσο δεν έχεις συμβαση οι εισφορες θα υπολογιζονται με βαση την τελευταία εκκαθαριση.

     

    Δηλαδη στο παράδειγμα σου, ΔΕΝ σημαινει οτι επειδη τον Νοέμβριο-Δεκεμβριο δεν ειχες εισοδημα απο συμβαση θα πληρωσεις τις ελαχιστες εισφορες: θα πληρωσεις το 38% του τελευταίου εκκαθαρισμενου εισοδηματος δια 12...

  18. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι γίνεται με τις συμβάσεις έργου. Έστω λοιπόν έχω σύμβαση έργου 10 μηνών με τον τάδε εργολάβο υποτίθεται πληρώνει μέρος των εισφορών. Στη συνέχεια μένω ανενεργός για πχ 1 μήνα η παραπάνω... πως πληρώνω; Μετά πάλι σύμβαση έργου με τον ίδιο η παράλληλα και με άλλον ποιος πληρώνει τι; κτλ κτλ...

     

     

    Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

    Με βαση την εγκυκλιο, για τους μηνες που θα εχεις συμβαση πληρωνεις το 13% της αναγραφομενης ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ αμοιβης εσυ και το 25% ο εργοδοτης. Σε αυτήν την περίπτωση ΔΕΝ εχει εφαρμογη η εννοια του τελευταίου εκκαθαρισμενου εισοδηματος.

     

    Εφοσον η συμβαση λήξει, για τους μηνες που δεν θα εχεις συμβαση σε ισχυ πληρωνεις το 38% του τελευταίου εκκαθαρισμενου εισοδηματος ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

     

    Συνεπως, εφοσον δουλευεις αποκλειστικά ολο τον χρονο σε εταιρεια, αν αυτη αποφασισει να μην σε καλυψει χρονικα με συμβαση ολο το 12μηνο τοτε θα κληθείς να πληρώσεις ξανα εισφορες ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ελευθερου επαγγελματια για τα χρονικα κενα.

  19. Με βαση την εγκυκλιο, οσοι δουλευουν σε εταιρεια με μπλοκάκι (δηλαδη με συμβαση) θα πληρωνουν εισφορες σε "πραγματικο χρονο" με βαση το τρεχον ποσο αμοιβης της συμβασης. Συνεπως, παει περιπατο οτι λεγαμε τον προηγουμενο καιρο για την τελευταια εκκαθαριση... Εισφορες με βαση την τελευταία εκκαθαριση (δηλ. 2015 για λιγους μηνες ακομα) θα πληρωσουν μονο οσοι ειναι πραγματικα ελευθεροι επαγγελματιες.

     

    Επισης, ενα άλλο ενδιαφερον σημειο ειναι οτι για καποιον που δουλεύει ουσιαστικά 12 μηνες για μια εταιρεια, αν αυτη αποφασισει να μην καλυψει ολο το 12μηνο με συμβαση αλλα μερος αυτου (π.χ. 10 μηνες), τοτε ο εν λογω μηχανικος θα εχει επιβαρυνση 2 μηνων με εισφορες ελευθερου επαγγελματια. Δηλαδη : α) θα διπλοπληρωσει εισφορες και β) θα μπει στο "παρτυ" που εχει να στηθει με συμψηφισμους απο την τελευταία εκκαθαριση.

  20. Παιδιά καλή χρονιά και χρόνια πολλά...Σκεφτόμουν το εξής ,αν δεν πληρώσεις κανονικά στην προθεσμία πόσο επιβάρυνση έρχεται στο επόμενο ? Δεν είχε τύχει ποτέ να το ψάξω αλλά με όλα αυτά τώρα και με το θέμα της παράτασης ή μη με βάζει σε σκέψεις.

     

    Επιβάρυνση=0.78% / μήνα (από προσωπική εμπειρία τον Ιανουάριο 2016).

     

    ΥΓ: δεν γνωρίζω κάτι πιο πρόσφατο, ενδεχομένως να ισχύει το ίδιο και τώρα. 

  21. Αυτο ακριβως. Ειναι εξοργιστικο να σου ζηταει το τεε συνδρομη για τις ηλεκτρονικες υπηρεσιες, την στιγμη που αυτες έχουν αναπτυχθει με κονδυλια και απο αλλους, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ. Ο μονος λογος υπαρξης της ετησιας συνδρομης ειναι για να πληρωνονται τα "δωρακια" των αργοσχολων που (υποτιθεται) δουλευουν εκει μεσα. Εγώ τα κοπροσκυλα του τεε αρνουμαι να τα θρεψω.

    • Upvote 1
    • Downvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.