Μετάβαση στο περιεχόμενο

Zoepan

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Zoepan

  1. On 2/1/2019 at 3:55 ΜΜ, akis73 said:

    Εδώ στην Θεσ/κη πάντως στην κεντρική Υδομ κάνουνε χωρίς πρόβλημα και μερική ανασύσταση φακέλου ως προς τιν ΟΙ του ενδιαφερόμενου...Καλή χρονιά.

     

    Καλή χρονιά εστω και αργά. Η πολεοδομία μας είπε οτι δεν είναι υποχρεωμένη να κρατά αρχειο φακέλων αδειών και οτι κάθε δέκα χρονια καταστρέφουν τα αρχεία και λόγω ελλέιψεως χώρου. Το ΤΕΕ μου ειπε οτι αυτο το γνωρίζουν οι περιφέρειες αν το εχουν επιτρέψει αυτό στις πολεοδομίες τους . Κάτι που το ψάχνω

  2. On 2/1/2019 at 3:49 ΜΜ, ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ said:

    Η άδεια λες ότι είναι τροποποιητική. Από τις παλιές άδειες υπάρχουν σχέδια ; Άλλαξε και το ΔΚ ; Πάντως για την υποβολή φακέλου αποτύπωσης υφιστάμενης κατάστασης  πρέπει να αποτυπωθούν όλες οι οριζ. ιδιοκτησίες (συναίνεση όλων), καθώς και οι Κ.Χ. και να τακτοποιηθούν όλες οι αυθαιρεσίες με συσχέτιση, ελλείψει άλλων στοιχείων, με τα  σχέδια της τελευταίας πράξης σύστασης.

    Η τελευταια αδεια εχει βγει για δυο οικοπεδα πλέον που εχουν συννενωθεί ενώ οι προηγούμενες ήταν για το ένα μονο. Αλλαξε ναι, το διαγραμμα κάλυψης. Μήπως μπορείτε να μου απαντήσετε σε δυο ερωτήσεις και να με βοηθήσετε έτσι σε μια αναζήτηση που κάνω ; 1) Σε γονική παροχή που εγινε σε αυτήν την οικοδομή ,κατά το ετος 1984 , ηταν υποχρεωμένος ο συμβολαιογράφος να επισυνάψει το στέλεχος της αδειας του 1978 που φαίνεται να υπάρχει καθώς και σχέδια από την πολεοδομία στα συμβόλαια που έκανε; 2)Αν ναι ,εχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε από τον συμβολαιογράφο να δούμε το συμβόλαιο  που εγινε τότε αν συνοδευοταν και από σχέδια υπογεγραμμένα  ; Φιλος δικηγορος που ειπε οτι δεν μπορούμε να εχουμε προσβαση στα σχέδια και οτι αυτό εχει να κάνει με την καλή θεληση του συμβολαιογράφου. Μονο στα συμβόλαια λέει μπορούμε να έχουμε πρόσβαση. 

     

  3. On 16/1/2011 at 2:23 ΜΜ, ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ said:

    Το πρόβλημα είναι ότι πριν το 1983 οι Συμβολαιογράφοι δεν υποχρεούντο να επισυνάπτουν αντίγραφα του στελέχους της οικ. αδείας και των εγκεκριμένων σχεδίων της Πολεοδομίας με αποτέλεσμα να έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις ασυμφωνία μεταξύ των σχεδίων της σύστασης οριζ. ιδιοκτησιών και εκείνων της αδείας. Πρόσφατα σε πολυκατοικία στο Δήμο Ζωγράφου με οικ. άδεια του 1972, στη σύσταση οριζ. ιδιοκτ. εμφανίζονται κατόψεις υπόγειων αποθηκών καταστημάτων, ενώ στην οικοδομική άδεια δεν εμφανίζεται πουθενά ο υπόγειος όροφος ! Τα καταστήματα βέβαια μεταβιβάσθηκαν και ενοικιάσθηκαν πολλές φορές τα χρόνια που μεσολάβησαν, αλλά τώρα που για ένα απαιτήθηκε άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπιστώθηκε η ασυμφωνία οικ. αδείας και υφιστάμενης κατάστασης αναδείχθηκε το πρόβλημα.

    Ένα αντίστοιχο πρόβλημα έχω και εγώ αυτήν την στιγμή και προσπαθώ να δω πως να το ξεκινήσω. Σε άδεια που εκδόθηκε το 78 χάθηκαν όλα τα σχέδια από πολεοδομία και έμειναν μόνο κάποια στο εργολαβικό, στο συμβολαιογραφείο (στέλεχος υπάρχει της  αδείας). Η άδεια αυτή είναι τροποποιητική δύο άλλων. Τα σχέδια που υπάρχουν στο συμβολαιογραφείο  και κατατέθηκαν με το εργολαβικό, είναι μπερδεμένα από τις τρεις άδειες και από τους δυο μηχανικούς που ανακατεύτηκαν, και  άκρη δεν βγαίνει για το πως θα έπρεπε να ήταν στην πραγματικότητα τα σχέδια τότε , όταν δηλαδή  εκδόθηκε η άδεια από την πολεοδομία  .Οι ιδιοκτήτες που αγόρασαν εκείνη την εποχή, δεν έχουν  σχέδια που να συνόδευε το συμβόλαιό τους με την αγορά , είχαν μόνο το συμβόλαιο αγοράς. Φαίνεται ότι ο εργολάβος μέχρι τελευταία στιγμή διαμόρφωνε και πουλούσε τους χώρους ,ιδίως ισογείου και ταράτσας , άσχετα με την άδεια που είχε ήδη εκδοθεί. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να γίνει για τον κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά και τι μπορεί να γίνει από όλους μαζί ( πράγμα δύσκολο να υπάρχει πλήρης συμφωνία όλων για κάτι) .Το καλύτερο θα ήταν ανασύσταση αλλά δεν συμφωνούν όλοι ούτε είναι διατιθέμενοι να πληρώσουν .

  4. On 20/5/2011 at 1:21 ΜΜ, Agness said:

    θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν είναι υποχρεωτική η ανασύσταση φακέλου (ολης της οικοδομής ή μέρους αυτής σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρχείο στην πολεοδομία και σου δίνουν μόνο βεβαίωση οτι χάθηκαν τα αρχεία τους σε πλυμμήρα. Το πρωτότυπο στέλεχος ομως υπάρχει στην ΔΕΗ.  Υπάρχουν κάποια  σχέδια μηχανικού στο συμβολαιογραφείο χωρίς να είναι εγκεκριμένα από πολεοδομία και μάλιστα είναι σε ένα σχέδιο μαζί η κάτοψη ισογείου και τυπικών ορόφων. Οι τυπικοί οροφοι είναι οπως αναφέρει το σχέδιο αυτό , το ισόγειο ομως οπου πρέπει να ερευνηθεί οσον αφορά την ύπαρξη ή οχι αυθαιρεσιών δεν μπορεί να φανεί σε ένα τέτοιο σχέδιο παρά μονο με φαντασία. Τι γίνεται τώρα με το ισόγειο; Πρέπει να γίνει ανασύσταση ολης της οικοδομής ; Γίνεται μονο για το ισόγειο; Είδα οτι μπορούμε να ζητήσουμε από πολεοδομία κιολας να κάνει την δουλειά συμφωνα με το ΠΔ 114 /2005 αρ . 4 . Ισχύει ακόμη αυτό;

     

     

  5.  

    Κοίτα στην αρχή ο υπολογισμός γίνεται για να γίνει κατανομή του συνολικού ποσού δαπάνης  σε κάθε οροφο και στην συνέχεια γίνεται επιμερισμός του ποσού που αναλογεί σε κάθε οροφο , σε κάθε ιδιοκτήτη οροφου ανάλογα με τα τετραγωνικά του .Αν οι όροφοι είχαν ολοι ίδια τετραγωνικά από κατοικίες τοτε θα γίνοταν ευκολη η υπόθεση. Εδώ ομως ο τελευταίος εχει μονο 35 τμ κατοικία και τα 235 τμ είναι ταράτσα. Αρα εδώ τι γίνεται; 

  6. Καλησπέρα Δημήτρη . Εδώ ρωτάω για τις δαπάνες οσον αφορά την χρήση του ανελκυστήρα πως βγαίνουν. Πρόκειται για την ίδια οικοδομή ναι. Το ΦΕΚ που δίνει πληροφορίες είτε για τις δαπάνες που λέγαμε είτε για της τακτικές δαπάνες χρήσης προτείνει εναν υπολογισμό με συντελεστές βαση οροφων και ξεκινά με το άν είναι βατό ή οχι το δώμα. Οταν μιλάμε γιαδώμα κανονικά μιλάμε για την ταράτσα. Η ταράτσα μας λοιπόν δεν ανήκει αποκλειστικά σε κανέναν .Βρίσκεται πάνω από τον πέμπτο οροφο μας αλλά  ομως υπάρχει εκεί μέσα κτίσμα και θεωρείται εκτος οροφος και μάλιστα καταλήγει ασανσέρ εκει ως 6ος οροφοσ . Αναρωτιέμαι τι συντελεστές να μπούν .  0,3 στο ισόγειο γιατί ολοι εχουν πρόσβαση στην ταράτσα αλλά η ταράτσα θα είναι και έκτος οροφος συγχρόνως και θα πάρει συντελεστή 1,5 βάση του Φεκ ;Αν γίνει ετσι τοτε η κατοικος της ταράτσας επωμίζεται τα εξοδα χρήσης ολου του οροφου και βγαίνει ενα μεγάλο ποσό .

  7. Συνάδελφοι σύμφωνα με το ΦΕΚ για τις δαπάνες χρήσης ανελκυστήρα ,μπαίνουν συντελεστές ανάλογα αν είναι βατό το δώμα ή οχι.

     

    Εχω οικοδομή που εχει ισόγειο , πεντε τυπικούς ορόφους και πάνω από τον πέμπτο βρίσκεται η ταράτσα. Φαίνεται  σαν εκτος οροφος η  ταράτσα γιατί βγαίνει ασανσερ εκεί λόγω του οτι υπαρχει κατοικία 35 τμ. Ρετιρέ το λενε. Δεν εχουν ομως δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης της ταράτσας οπως το εψαξα. Οσον αφορά τα σχέδια και ο φάκελος εχουν χαθεί απο πολεοδομίες και δεν βρίσκω τίποτε παρά ενα στέλεχος αδείας που μιλά για εξαοροφη οικοδομή πρωτότυπο στην ΔΕΗ . Το ερωτημα μου είναι οσον αφορά την εκδοση των κοινοχρήστων για τον υπολογισμό της δαπάνης χρήσης του ανελκυστήρα . Σύμφωνα με το ΦΕΚ :

     

    Βαζω συντελεστές και θεωρώ  οτι εχω βατό δώμα και ετσι ξεκινώ με 0,3 στο ισόγειο και βαζω 1,1 για πρώτο οροφο , 1,2 για δεύτερο , 1.3 για τρίτο και 1.4 για πέμπτο .Την ταρατσα τώρα θα την βάλω εκτο όροφο και θα της δώσω συντελεστή 1,5? Αν κάνω αυτό τότε βγαζοντας τις δαπάνες του κάθε ορόφου και επιμερίζοντας τες στο σύνολο των τμ του κάθε ορόφου η κατοικία στην ταράτσα θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 35 τμ / 35 =1 και κατά συνέπεια αναλαμβάνει ολα τα έξοδα για τον εκτο όροφο που συγχρόνως ομως  είναι και το δώμα (η ταράτσα δηλαδή) . Υπάρχει καμιά βοηθεια ;

  8. Δημήτρη , είναι παλιά η οικοδομή ναι, αλλά θα γίνει αναβάθμιση ουσιαστικά οχι πλήρης αλλαγή για να μπορέσουμε να πάρουμε πιστοποιηση ανελκυστήρα. Αυτό θα στοιχίσει γύρω στις 7000 ευρώ μας ειπαν  οποτε ψάχνω τον σωστό τρόπο να κατανεμηθουν. Ισως δεν χρειάζεται τροποποίηση της σύστασης και πινακας κατανομής δαπανών με το 100%...τι λές; Δεν θεωρείται κατάσταση ανάγκης;

    Αλεξ , η ιδέα σου να αφήσω την κατανομή ως έχει δεν είναι κακή .Ομως εχουμε βγάλει μαγαζια από τα κοινόχρηστα , εχουμε βγάλει ισόγειες κατοικίες και πληρώνουμε οι υπολοιποι βάση ορόφου ιδια, ασχετα με τα τετραγωνικά του καθενός οποτε νομίζω θα γινουν αδικίες γι'αυτό και ψάχνω τον πιο δίκαιο τρόπο προσέχοντας να είμαι και νομικα καλυμένη . Οσον αφορά το συμβολαιογραφείο εχει έναν πίνακα χιλιοστών που δεν ανταποκρίνεται στην υπάρχουσα κατάσταση υπογεγραμμένο από μηχανικό του τοτε μόνο και που τόσα χρόνια ποτε δεν τον ελαβαν υποψη τους στην οικοδομή από οτι κατάλαβα.Τα κοινόχρηστα βγαίναν βάση του γραφείου κοινοχρήστων και βαση των τετραγωνικών μέτρων που δήλωσαν οτι είχαν από τα συμβόλαια. Στην συνέχεια αλλαξαν και τον τρόπο που τα εξεδιδαν  και κάποιους τους εβγαλαν από το ασανσερ (ισογειο ας πούμε και μαγαζιά) και βαση οροφου ολοι ασχετα με τα τετραγωνικά τους συμμετείχαν στα εξοδα συντήρης και ΔΕΗ. Μήπως να το πάω έτσι και να μήν φέρω καμιά ευθύνη για αλλαγές ;...

    Μιλάμε ομως οτι κάποιοι θα γλυτώσουν 200αρια και κάποιοι θα φορτωθούν 300αρια αδικα ...

  9. Δηλαδή για την δαπάνη της αλλαγής του ανεκλυστήρα θα πρέπει να κατανείμω βάση των τετραγωνικών του καθενός ασχετα με τον όροφο που βρίσκεται.

    Από οτι είδα προτείνεται ο λόγος των τετραγωνικών μέτρων του κάθε ιδιοκτήτη προς τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα ολων των ιδιοκτησιών  να πολλαπλασιαστεί  με την δαπάνη και  θα εχω το κόστος για τον ανελκυστήρα για κάθε ιδιοκτήτη.

    Σε περιπτωση που μιλάμε για χρήση ή τακτική συντήρηση μόνο τότε θα πάω βάσει συντελεστών και ορόφων σωστά;

  10. Καλημέρα συνάδελφοι. Ειμαι μηχανικός χωρίς καποια εμπειρία και εχω αναλάβει την διαχείριση στην οικοδομή μου. Παλιά οικοδομή,του 78, οπου εχει χαθεί ο φάκελος από πολεοδομία λογω πλυμμύρας.Μονο ενα προτοτυπο στελεχος αδειας υπάρχει στην ΔΕΗ οπου αναφέρεται ως εξαοροφη.(ειναι ισογειο με πέντε τυπικούς και ταρατσα με κατοικία εκει μέσα ) Θέλω να βγάλω την κατανομή δαπανών για τον ανελκυστήρα που θα αλλάξουμε και θέλω την γνωμη σας.

    Εφτά στάσεις κάνει το ασανσέρ .Από ισογειο εως και ταράτσα.Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας δεν εχει δικαίωμα χρήσης της ταράτσας οπως το είδαμε νομικά.Αρα εχω βατό δώμα ;

    Πως θα μπορούσα να κάνω την κατανομή;

    Εχω από τον πρώτο διαχειριστή που τα εχει λέει πάρει  από  το συμβολαιογράφειο τα τετραγωνικά του κάθε διαμερισματος.

    Επίσης μετρώντας το ύψος το καθαρό των τυπικών οροφων βλέπω οτι είναι 2,9 μετρα.

    Μια νομοθεσία που είδα για την κατανομή των δαπανών συντήρησης και αντικατάστασης υπολογιζει εναν λόγο (εμβαδό της καθε ιδιοκτησίας / εμβαδό σύνολικο των ιδιοκτησιών ) *Σύνολο δαπάνης. Πολύ απλοικό μου φάνηκε. 

    (ΦΕΚ 1296, Β/16.12.1977

    Αριθμός 29089)

    Ξεχωρίζει επίσης τις δαπάνες χρήσης, βαση του αν είναι βατό το δώμα ή οχι και βαζει συντελεστές και στο ισόγειο και στους ορόφους και προχωράει. Αν υπολογίσω τα έξοδα συντήρης με  ισογειο και  πεντε ορόφους και εκτο οροφο  στην ταράτσα με αυτον τον τρόπο μου βγαίνουν τα έξοδα επιμερισμενα για κάθε ιδιοκτήτη ορόφου και για την ταράτσα η κυρία εχει τα έξοδα ολου του οροφου που είναι πολλά.

    Τι προτείνετε ;

  11. Είμαι και εγώ με κοινωφελή παιδιά και θέλω να σας ενημερώσω οτι μας πληρώνουν το τσμέδε αυτοί και οτι σε εμάς δεν βγαίνει ειδοποιητήριο εξαμήνου . Θα πρέπει να πάμε Τσμεδε και να ζητήσουμε να συνεκτιμήσουν τι πληρώσε ο φορέας και τι υπόλοιπο μένει να πληρώσουμε εμείς για το εξαμηνο. Επίσης μεσα στον Γενάρη να πάμε Τσμέδε λέει για μιά εκκαθάριση εισφορών .

    Ερώτηση : Τι είδους εργασίες σας αναθέτουν ;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.