Μετάβαση στο περιεχόμενο

thanasis karakatsanis

Members
  • Περιεχόμενα

    110
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από thanasis karakatsanis

  1. δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα γι' αυτού του είδους τους θερμοσίφωνες, αλλά τις αντιστάσεις μπορεί να τις καίει γιατί μπορεί να μην είναι βυθισμένες μέσα στο νερό, δηλαδή, να μην γεμίζει το καζάνι όσο πρέπει νερό, λέω εγώ τώρα ή απλά να ήταν αστοχία της αντίστασης........

  2. το ίδιο φαινόμενο έχω παρατηρήσει και εγώ στον κεντρικό πίνακα του εργοστασίου, πιστεύω οτι είναι από την κατασκευή του καλώδιου για να αυξάνει την ευελιξία του κατα την τοποθέτηση σε εγκαταστάσεις. Μετά αντικαταστάθηκε με μια πούδρα, όπου είναι πολύ σπαστική κατα την χρήση του. Το έχω δει, αυτό το λάδι σε καλώδιο ΝΥΜ 3*1,5 και 3*2,5.

  3. Σημερα μολις ανοιξα το εργοστασιο, παρατηρησα οτι δεν ειχα φωτισμο πουθενα, ανοιγω τον γεν. πινακα και ηταν πεσμενο το δδε του φωτισμου. Σηκωνω, ολα καλα, μετα απο λιγο, ξανα κατω, ψαχνω και διαπιστωνω οτι ο χρονοδιακοπτης του περιμετρικου φωτισμου, οταν τον εθετα στην συνεχη λειτουργια εριχνε το ρελε φωτισμου, οποτε λεω εδω ειμαστε, πρεπει να ψαξω ενα ενα τα εξωτερικα φωτα.

    Μετα απο λιγο ομως διαπιστωσα οτι το ρελε φωτισμου επεφτε με καθε ηλεκτρικη συσκευη, δηλαδη, μολις ανεβαινε το ηλεκτρ. ρολλο, μολις ξεκινουσε ενα πιεστικο μηχανημα, μια ηλεκτρικη σκουπα, μολις εκκινουσε το ηλ. ψυγειο σε ασχετες πριζες. 
    Τί μπορει να ειναι;;;;προς το παρον εχω αποσυνδεσει το δδε.

  4. Αυτη ειναι η ουσια του βοηθητικου κυκλωματος, να μην ερχεται σε αμμεση επαφη ο χειριστης-χρηστης του κυκλωματος με την ταση λειτουργιας, πατοντας το μπουτον εκκινησης, εαν βαλεις ταση 230 σε βοηθητικο κυκλωμα δεν προστατευεις αλλα και ειναι ανουσια η υπαρξη του βοηθητικου κυκλωματος.

  5. ειναι απλο να ελεγθουν οι τροφοδοσιες, με κατεβασμα του κοινοχρηστου, παρουσια ολων ομως. Αν και πιστευω οτι η τροφοδοσια γινεται απο το κοινοχρηστο. Καλα ξεμπερδεματα..........

  6. Γειά σας,

     

    Θα ήθελα να ρωτήσω κάθε πότε πρέπει να γίνετε επανέλεγχος των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε ένα εργοστάσιο - συσκευαστήριο. Ο ηλεκτρολόγος που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο θα έκδόσει και ΥΔΕ;;;;Ένα τελευταίο, υπάρχει κάποιος νόμος που αναφέρει για την συχνότητα των επανελέγχων;;;;;

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  7. μετρώντας των αριθμό των περιμετρικών προβολέων, νομίζω, οτι θα μπορούσες να κάνεις τον περιμετρικό φωτισμό και με λιγότερους προβολεις, βέβαια, εξαρτάται το πόσο θες να φωτίσεις των περιβάλλοντα χώρο. Από πρίζες να τοποθετήσεις τουλάχιστον από μια σε κάθε πλευρά των γραφείων, για τις θέσεις εργασίας. Οτι άλλο θέλεις, εδώ είμαστε.............

  8. Πιστευω οτι, θα ηταν καλο να εχεις ενα κεντρικο πινακα που θα τροφοδοτεις τα παντα και απο αυτον θα φευγει γραμμη για αλλον πινακα γραφειων. Φυσικα, στον κυριο πινακα θα χωρισεις τα φορτια σου καταλληλα, δηλαδη, γραμμες παραγωγης, αποθηκη και τα λοιπα. Στον κεντρικο πινακα βαζουμε τα φορτια της παραγωγης γιατι ειναι πιο ενεργοβορα και γιατι ο πινακας των γραφειων ειναι υποπινακας και πολλες φορες μονοφασικος. Οι προβολεις στον κεντρικο πινακα με χρονοδιακοπτη, οπως εχει αναφερθει. Φυσικα γραμμη φωτισμου ασφαλειας και εαν χρηζει η εγκατασταση ηλεκτροπαραγωγου ζευγους που θα καλυπτει ολες τις καταναλωσεις. Ολα αυτα ειναι σχετικα με τις διαστασεις και την μορφη του εργοστασιου.  

  9. Θα πρότεινα να βγεις στην αγορά εργασίας και παράλληλα να κάνεις και το μεταπτυχιακό σου. Τώρα, όσο αφορά το τί θα διαλέξεις, είναι καθαρά δική σου απόφαση.......καλή επιτυχία στις επιλογές σου.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.