Μετάβαση στο περιεχόμενο

panos_gv1

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από panos_gv1

  1. Τώρα δεν θέλω να ανοίξω αντιπαραθέσεις και να σε προσβάλλω, αλλά επειδή μιλάς για επίπεδα παλαιών και νέων, δεν ξέρω τι ακούς από παλαιούς συναδέλφους σου εκπαιδευτικούς. Εμένα μου βγήκε η πίστη να μπορέσω να τελειώσω την σχολή μου σε 4 έτη μήπως πάρω υποτροφία, δύσκολη σχολή κατ' εμέ και κατάφερα και τελείωσα αλλά έχασα την υποτροφία στο παρατσάκ, ο μέσος όρος αποφοίτησης τα 6.5-7 έτη. Από τους καθηγητές που είχαμε στην σχολή έχω την χειρότερη άποψη για τους αποφοίτους ΚΑΤΕΕ και ακόμα παλαιότερους των ανωτέρων σχολών υπομηχανικών και γενικότερα της δικής σου γενιάς οι οποίοι τότε ήτανε μόνο καθηγητές στα εργαστήρια.

    Όταν πρωτοπέρασα παραλίγο να παρατήσω την σχολή από την συμπεριφορά τους, οι χειρότεροι ήταν σε εργαστήρια του Α΄εξαμήνου, κομπλεξιλίκια, φωνές, χλευασμοί και παρατηρήσεις με σχετικά αγενή ως πολύ αγενή τρόπο, με το ζόρι κρατήθηκα να μην βρίσω μια φορά, συμπεριφορά λες και ήμασταν παιδάκια δημοτικού-γυμνασίου, απειλές αν δεν μας αρέσει η σχολή να σηκωθούμε να φύγουμε (χωρίς να γκρινιάξουμε εμείς ή να τους πούμε κάτι για την σχολή). Ειρωνίες μαζί με γέλιο οτι με τέτοια εικόνα οι εργοδότες θα μας διπλώσουν σε μια κόλλα χαρτί, οτι είμαστε ξεφτίλες της μηχανολογίας.

    Ιστορίες για αγρίους και κάτι ιστορίες σαν αυτές που αναφέρεις για το πόσο καλύτερες ήταν οι παλιές καραβάνες, πόσο καλύτερα ήταν τα πολυκλαδικά λύκεια και πόσο σκατά έγιναν τα τεχνικά λύκεια με τις ικανότητες των φοιτητών στο σχέδιο. Λαϊκό δικαστήριο από καθηγητές μέσα στα εργαστήρια του μηχανολογικού σχεδίου. Παρόμοιες συμπεριφορές από τέτοιους καθηγητές αλλά πιο light είχαμε και στα επόμενα εξάμηνα, γκρίνιες επειδή με νόμο το ΥΠΕΠΘ έβγαλε από τις θεωρίες εκείνους τους καθηγητές που δεν είχαν διδακτορικό, διακοπή μαθήματος και κράξιμο με επιχειρήματα του καφενείου από καθηγτή που μας έκανε το εργαστήριο των εγκαταστάσεων θέρμανσης "να έρθουν αυτοί οι σοφοί με τα διδακτορικά να αναμετρηθούμε σε μια μελέτη θέρμανσης", προσπαθούσαμε να εφαρμόσουμε πρότυπα μελετών (DIN 74) και να έρχεται ο καθηγητής του εργαστηρίου να μας λέει οτι αυτά που σας είπε ο διδάκτορας της θεωρίας είναι λάθος, την μελέτη θα την κάνετε έτσι από την αρχή αλλιώς θα σας μηδενίσω, ας έρθει ο καθηγητής της θεωρίας στο εργαστήριο να μου μιλήσει εγώ αυτά δεν τα δέχομαι 30 χρόνια μελετητής. Εργαστήριο ΜΕΚ, άλλες ιστορίες από εκεί, πτυχιούχοι ΤΕΙ και ΚΑΤΕΕ με ύφος μαστοράτζας μηχανικοί αυτοκινήτων με συμπεριφορά λες και ήμασταν μέσα σε συνεργείο.

     

    Για να μην τα πολυλογώ, οι μόνοι που μας βοήθησαν πραγματικά και εκτιμήσαμε αρκετά αυτή την σχολή ήταν οι καθηγητές των θεωριών που ήταν όλοι απόφοιτοι πολυτεχνείου με διδακτορικό, από αυτούς μάθαμε οτι μάθαμε, κρατήσαμε κάποια καλά πράγματα, σκέψη μεθοδολογίες ακόμα και συμπεριφορά χαρακτήρα, από αυτούς μάθαμε οτι ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός και μελέτη από ένα απλό αντικείμενο μέχρι ένα σύνθετο σύστημα απαιτεί την εφαρμογή μαθηματικών μοντέλων. Από τους υπόλοιπους καθηγητές των ΚΑΤΕΕ και των ΑΣΥΠ δεν κέρδισα/έμαθα σχεδόν τίποτα, ή για να είμαι πιο ακριβής μόνο από τις σημειώσεις και τα συγγράμματά τους έμαθα που διάβαζα, μεταδοτικότητα στην τάξη σχεδόν μηδέν. Χαζοί άνθρωποι δεν ήτανε, πράγματα ήξεραν από οτι έβλεπα, αλλά δεν ήθελαν να μας τα μεταδώσουν παρά μόνο να πέφτει ο μισθός και να βγούν στην σύνταξη, ευτυχώς όλοι έχουν αποχωρήσει πλέον και την θέση τους πήρανε νέοι 40αρηδες με διδακτορικά και μεταπτυχιακά. Οι επόμενοι απόφοιτοι του τμήματός μου θα καταρτιστούν ακόμα καλύτερα και θα έχουν ελάχιστες τέτοιες μνήμες. Μάλιστα μάθαμε οτι 2 από τους χειρότερους τέτοιους καθηγητές που είχαμε στο μηχανολογικό σχέδιο πήραν πόδι γιατί ως ΔΥ εργαζόντουσαν και ιδιωτικά παράνομα, είχαν κάτι παράνομες άδειες και δικαιολογητικά σε κάτι.

    Εσύ λοιπόν μπορεί να έχεις την άποψη οτι ήσασταν καλύτεροι και σε επίπεδο και σε σπουδές και σε δυσκολία για την γενιά σου τόσο επαγγελματικά όσο και ακαδημαϊκά, εμείς δυστυχώς έχουμε την χειρότερη άποψη από αυτά που είδαμε. Και θλίβομαι που επιβεβαιώνω έστω και μέσα από τα forums αυτή την νοοτροπία γεροντίλας και απαξίας που έχουν οι μεγαλύτεροι απέναντι στους νέους.

     

    Ρε φιλε ποια σχολη τελειωσες? Μου θυμιζεις εντονα τους καθηγητες και την κατασταση στην δικη μου σχολη με αυτα που γραφεις.

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  2. Υπάρχουν κάποια πρότυπα όπως αυτά για τα θερμικά φορτία, στα οποία να υπολογίζεται η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας ανά μονάδα επιφάνειας κεκλιμένου επιπέδου, δηλαδή του ηλιακού δυναμικού υπό δεδομένο γεωγραφικό μήκος προσανατολισμό και γωνία κλήσης.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.