Μετάβαση στο περιεχόμενο

antonisv

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από antonisv

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι,

     

    εγώ προχώρησα σε αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη γιατί πιστεύω (αφελώς) ότι είμαστε ευνομούμενη πολιτεία και αναμένω την απάντησή τους (συνήθως είναι τυπικοί σε αυτά).

     

    -------------------------------------------------------------------------------------

    Καλησπέρα σας,

     

    ονομάζομαι ΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧΧΧ και είμαι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, εγγεγραμμένος σε ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ (πλέον ΤΜΕΔΕ).

     

    Από τον Νοέμβριο του 2015 εργάζομαι ως μισθωτός μηχανικός στην εταιρεία ΧΧΧΧΧΧ. Προηγούμενα εργαζόμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας με μπλοκάκι.Για το διάστημα που ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας πλήρωνα τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ ο ίδιος, εν συνεχεία σαν μισθωτός οι νόμιμες κρατήσεις γίνονται στη μισθοδοσία μου και τις καταβάλλει η εταιρία.

     

    Καθώς το ελεύθερο επάγγελμα δεν ήταν πλέον πρόσφορο (και λόγω της μισθωτής εργασίας), αποφάσισα και προχώρησα σε διακοπη εργασιών (κλείσιμο μπλοκακίου) στην αρμόδια ΔΟΥ (Αμαρουσίου) τον Νοέμβριο του 2016.

     

    Με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, η εταιρία στην οποία εργάζομαι άρχισε να μου κάνει κρατήσεις για το νέο ταμείο και όχι πλέον για το ΤΣΜΕΔΕ, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο.

     

    Εώς εδώ όλα καλά.

     

    Αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να μπω στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ για να ελέγξω τα στοιχεία μου (την ορθότητά τους). Με έκπληξη διαπίστωσα ότι κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2017, ο ΕΦΚΑ είχε εκδόσει ειδοποιητήριο με οφειλές λόγω άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος. Επιπλέον δηλαδή από τις εισφορές που πληρώνω σαν μισθωτός.

     

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ με ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην ενημέρωση του συστήματος με τις διακοπές εργασιών. Στην ερώτηση αν μπορώ να κάνω κάτι, πχ να φέρω ο ίδιος τα έντυπα από τη ΔΟΥ που να πιστοποιούν ότι έχω προχωρήσει σε διακοπή εργασιών, μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία. Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα ειδοποιητήρια - τα οποία σημειωτέον έχουν αρχίσει να είναι εκπρόθεσμα - μου απάντησαν να πληρώσω κανονικά και κάποια στιγμή αν έχω δίκιο θα γίνει συμφηφισμός.

     

    Θεωρώ κατάφορα άδικη -και πιθανώς παράνομη- αυτή την πρακτική, ιδιαίτερα σε συνάρτηση με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Δεν είναι λογική ότι επειδή δεν έχει ενημερωθεί σωστά ένα σύστημα (αυτόματα ως όφειλε) και δεν υπάρχουν σωστές διαδικασίες στον ΕΦΚΑ (και αλλού βεβαίως καθώς ο ΕΦΚΑ είναι μόνο ένα κομμάτι της εξίσωσης), μπορεί να ζητείται η καταβολή χρημάτων τα οποία οφθαλμοφανώς δεν οφείλονται.

     

    Γνωρίζω ότι σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται αρκετοί συνάδελφοι μηχανικοί.

     

    Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

     

    Στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε έγγραφο απαιτείται για τη στήριξη της αναφοράς μου. Στο παρόν αίτημα δεν υποβάλλω συνοδευτικά έγγραφα, καθώς δε γνωρίζω τι ακριβώς απαιτείται. Διαθέτω βέβαια βεβάιωση αποδοχών σαν μισθωτός, βεβαίωση διακοπής από τη ΔΟΥ Αμαρουσίου και βέβαια τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ, τα οποία θεωρώ άκυρα.

     

    Με εκτίμηση,

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Βέβαια αν το θέμα πάει νομικά θα αιτηθώ χρήματα για ψυχική οδύνη και το χρόνο που σπατάλησα για χάρη τους.

    Συνάδελφε ευχαριστούμε πολύ που μας ενημέρωσες για τις ενέργειές σου. Άμα έχεις κάποια εξέλιξη θα θέλαμε να μας ενηρώσεις πάλι. Η μύνηση σύμφωνα με τον δικηγόρο μου θα πρέπει να αφορά ηθική βλάβη και όχι ψυχική οδύνη.

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

    • Upvote 1
  2. Προτείνω να ορίσουμε ένα δικηγόρο όλοι όσοι ενδιαφέρονται που είναι μισθωτοί και έχουν κλείσει βιβλία και να καταθέσουμε μία ομαδική μήνυση. Το κόστος αν είμαστε αρκετοί θα είναι μικρό. Αν θέλετε μπορώ να ρωτήσω τον δικηγόρο μου τι κόστος θα έχει αυτό και να σας ενημερώσω. Δεν πρέπει να εφυσηχαστούμε γιατί θα μπλέξουμε με το ΚΕΑΟ.

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

    • Upvote 3
  3. @antonisv, φυσικά και έτσι ήταν και αυτό συζητάμε και εμείς τώρα. Ο συνάδελφος παραπάνω κάτι άλλο τον απασχολεί.

     

    Εγω έστειλα mail σήμερα στο [email protected] και περιμένω απάντηση, εννοείται θα ενημερώσω.

     

    Επίσης μην σαν μπερδεύουν με τον αν πρέπει ή οχι να πληρώσουμε εισφορές το 2017 σαν ΕΕ, μα αφού πληρώνουμε ήδη σαν μισθωτοί, πως είναι δυνατόν;;;

    Η άποψη βέβαια των ανενημέρωτων υπαλλήλων, πλήρωσε τώρα και βλέπουμε αύριο, φυσικά και δεν πάιζει.

    Φοβάμαι βέβαια τους συνάδελφους που έχουν διακανονισμούς ανοικτούς και δεν πρέπει να εμφανιστούν σαν χρωστικοί, αυτοί ίσως έχουν πρόβλημα...Τότε τα δικαστήρια θα είναι μονόδρομος...

    Συνάδελφε και εγώ έχω στείλει email στο [email protected]. Με το που έχω νεώτερα και εγώ θα σας ενημερώσω. Πάντως ρίξε και μία ματιά στο ποστ που έκανα παραπάνω με την απάντηση που έδωσαν από το υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης.

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  4. Συνάδελφε γιατί κουράζεις το μυαλό σου, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το παλιό καθεστώς για τους ασφαλισμένους του Τσμεδε.

    Το Τσεμδε ασφαλίζει ιδιότητα και οχι δραστηριότητα.

    Και επί τσμέδε εποχή το ραβασάκι ερχόταν κονικά είτε ασκούσες ελέυθερο επάγγελμα είτε οχι.

    Όταν κάποιος ήταν μισθωτός όμως, δεν πλήρωνε και σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  5. Συνάδελφοι έχω νεότερα!

    Επικοινώνησε φίλος μου με την Κα Γιωτάκου η οποία είναι υπεύθυνη στο υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης για τις πληροφορίες σχετικά με την εγκύκλιο της 24/03.

    Η Κα Γιωτάκου απάντησε ότι στον ΕΦΚΑ έχουν ερμηνεύσει λάθος την εγκύκλιο για τους μισθωτούς μηχανικούς που έχουν προβεί σε παύση εργασιών πριν το 2017 και ότι έχει ενημερώσει τον Διευθυντή του τμήματος, έτσι ώστε να γίνει επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ και να διορθώσουν τα ειδοποιητήρια.

    Παρόλα αυτά εγώ αύριο θα πάω στο πρωτόκολλο του ΤΣΜΔΕ για να συμπληρώσω μία ένσταση για καλό και για κακό...

  6. Κατέβηκα σήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ. Από τους υπαλλήλους δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Σου λένε να πληρώσεις και θα συμψηφιστούν... Όταν τους ρώτησα με τι θα συμψηφιστεί και πότε (αφού πλέον με κλειστά βιβλία δεν πρόκειται να έχουμε εισόδημα ελ. επαγγελματία) είπαν ότι δεν έχει καθοριστεί. Παρέπεμπαν στην εγκύκλιο της 24/3 και για περισσότερες διευκρινήσεις στον ΕΦΚΑ στη Σατωβριάνδου 18 (σημ. λειτουργεί για το κοινό 11.00-13.00).

    Παρόλα αυτά έκανα μια αίτηση στο πρωτόκολλο (τη δέχονται κανονικά) περιγράφοντας την όλη κατάσταση και ζητώντας να ακυρωθεί το ειδοποιητήριο (με επισυναπτόμενα έγγραφα το ειδοποιητήριο, τη διακοπή εργασίων και τη βεβαιωση προϋπηρεσίας του ΤΣΜΕΔΕ που δείχνει ότι είμαι μισθωτός από τον Ιούλιο του 16)

    Καλημέρα και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

    Μάλλον όλοι πρέπει να κάνουμε μία τέτοια αίτηση στο ταμείο.

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  7. Για το θέμα των μισθωτών που έκαναν διακοπή, από την ΓΓΚΑ μου είπαν σήμερα ότι "γνωρίζουν το θέμα", "πρόκειται για διαφορετική ερμηνεία" και να μιλήσουμε αύριο για κάτι πιό συγκεκριμένο. Μιλώντας με εργατολόγο που έχει γνώση της κατάστασης, μου μεταφέρθηκε ότι το σύστημα του ΕΦΚΑ δεν έχει την πληροφορία της τρέχουσας επαγγελματικής κατάστασης και κοιτάει μόνο το εισόδημα του 2015 (και αργότερα του 2016).

    Αν και ίσως βγει άκρη γιατί στην ΓΓΚΑ είναι και ενήμεροι και λογικοί οι άνθρωποι, εκτιμώ ότι θα καταλήξουμε στα δικαστήρια. Όποιον τον συμφέρει τουλάχιστον...

    Εννοείς ότι αφού είναι λογικοί δεν θα χρειαστεί να βρούμε άκρη στα δικαστήρια?

    Αφού είναι γνώστες του θέματος γιατί δεν το θέτουν και αυτοί στον ΕΦΚΑ?

     

    Πιστεύεις ότι θα έχουμε νεότερα αύριο από την ΓΓΚΑ?

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  8. Έγω πάντως σκοπέυω να κατέβω αύριο στο ΤΣΜΕΔΕ και να καταθέσω μια αίτηση θεραπείας - ένσταση για ακύρωση του ειδοποιητηρίου με συνημμένη τη διακοπή από τη ΔΟΥ του Δεκεμβρίου. Να έχω έναν αριθμό πρωτοκόλλου στα χέρια μου για να είμαι καλυμμένος... ότι μπορεί να σημαίνει αυτό στον παραλογισμό που ζούμε...

    Συνάδελφε μία και θα πας από εκεί, σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας σχετικά (πχ αν έκαναν δεκτή την αίτηση ή αν σε ενημέρωσαν για κάτι που δεν γνωρίζουμε).

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  9. Συνάδελφε δεν νομίζω πως είναι απλά θέμα απόδειξης του αυτονόητου.

    Μάλλον το θέμα έχει να κάνει με την ανικανότητα αυτών που νομοθετούν να κάνουν την δουλειά τους σωστά.

    Από ότι καταλαβαίνω δεν είναι λάθος το ειδοποιητήριο.

    Είναι παράλογος ο νόμος που μας ζητάει διπλές εισφορές για ανύπαρκτα εισοδήματα βάση ιδιότητας και από αυτό δύσκολα θα καταφέρουμε να γλυτώσουμε μιας και δεν αλλάζει τόσο εύκολα.

    Φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο θέμα ανικανότητας, είναι και θέμα ανηθικότητας...

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

    • Upvote 1
  10. Συνάδελφοι,

     

    Σήμερα, 28/03/2017, επισκέφθηκα το ΤΣΜΕΔΕ (ημιόροφος) και από εκεί με παρέπεμψαν στον ΕΦΚΑ (οδός Σατωβριάνδου 18, 6ος όροφος) για διευκρινίσεις. Η περίπτωσή μου είναι αρκετά κοινή και αφορά μπλοκάκι (με έσοδα από έναν εργοδότη) για το 2015 και το 2016, κλείσιμο βιβλίων 30/12/2016, και πρόσληψη / μισθωτή εργασία από 16/01/2017. Επίσης, έχω τρέχων διακανονισμό για παλαιότερες οφειλές (οι διακανονισμοί παύουν, εάν προκύψουν ληξιπρόθεσμες οφειλές).

     

    Έχω λάβει ειδοποιητήριο σαν αυτοαπασχολούμενος (ενώ δεν είμαι πλέον), ανάλογα με τα έσοδα του 2015 (μέχρι να γίνει ο γνωστός συμψηφισμός με τα έσοδα του 2016).

     

    Με ενημέρωσαν, συμφωνα με την εγκύκλιο της 24/03/2017, ότι:

     

    1. Η ασφάλιση λόγω ιδιότητας διατηρείται (ως μέλος του ΤΕΕ).

     

    2. Εφόσον οι μηνιαίες πλέον εισφορές υπολογίζονται σύμφωνα με τα εισοδήματα του αμέσως προηγουμένου έτους και όχι με τα τρέχοντα εισοδήματα, θα πρέπει να καταβληθούν, ασχέτως του αν κάποιος (α) είναι πλέον μισθωτός και (β) έχει κλείσει βιβλία. Δηλαδή, για το 2017 μόνο, έχουμε νόμιμα διπλές εισφορές.

     

    Η λογική μου λέει τα εξής:

     

    1. Εάν μπορέσω, θα πληρώσω το ειδοποιητήριο του Ιανουαρίου, το οποίο υπερκαλύπτει τις εισφορές για την περίοδο 01-15/01 όπου δεν είχα ακόμη προσληφθεί (άνεργος = ελεύθερος επαγγελματίας, παραμένει αυτό το έκτρωμα). Προφανώς, το ειδοποιητήριο αφορά όλο το μήνα και όχι την παραπάνω περίοδο.. Είναι ακόμα αδιευκρίνιστο το εάν πλέον θα ισχύουν 'μέρες ασφάλισης' ή 'μήνες ασφάλισης'.

     

    2. Αγνοώ όλα τα επόμενα ειδοποιητήρια, λόγω παραλογισμού.

    Άρα το θέμα λύνεται με διαγραφή από το ΤΕΕ?

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  11. Συνάδελφε νομίζω οτι έχεις καταλάβει κάτι λάθος...

    Καταρχήν μιλάει για τους παλαιούς ασφαλισμένους (προ του 1993) εσυ του πότε είσαι?

    Δευτερον εγω που διάβασα το ίδιο κείμενο εχθές δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.

     

    Είμαι ίδια περίπτωση και εγω. Μισθωτός απο 3/2017 και διακοπή εργασιών απο 12/2016. Έχω κανονικά εισοδήματα απο ΕΕ και το 2015 και το 2016.

    Απο 3/2017 που είμαι μισθωτός θεωρώ οτι δεν πρέπει να καταβάλω εισφορές λόγω της προηγούμενης μου ιδιότητας.

    Φοβάμαι οτι δεν είναι τόσο απλή η ενημέρωση του Εφκα για αυτό.

    Μέχρι τώρα δεν έχω κάνει κάτι, θα μάθω και θα ενημερώσω

    Είμαι μετά το 1993. Συμφωνώ μαζί σου και εγώ θεωρώ ότι δεν πρέπει να καταβάλλω τις εισφορές που έστειλαν γιατί έχω κάνει παύση εργασιών πριν από ένα χρόνο και εργάζομαι σαν μισθωτός από τον Μάιο του 2016.

    Το θέμα είναι πως θα βρούμε άκρη...

    Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ να μας ενημερώσεις αν μάθεις κάτι.

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  12. Συνάδελφε το κάναμε και αυτό τον Νοέμβριο που κλείσαμε τα βιβλία και μας είπαν στο ΤΣΜΕΔΕ ότι δεν χρειάζονται κάποιο χαρτί από ΔΟΥ και ότι αρκεί που μας βλέπουν αυτοί σαν μισθωτούς στο σύστημά τους.

     

    Τώρα αλλάξανε γνώμη;

     

    ΤΟ ΕΦΚΑ (πόσο μάλλον αφού συνδέεται με το TAXIS για να μπεις στο σύστημα) , δεν μπορεί να δει στο TAXIS αν το ΑΦΜ είναι επαγγελματικό (έχει έναρξη εργασιών) ή ιδιώτη;

    Ζητάω πολλά ε;

    Συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά προσπαθούμε να βρούμε λογική εκεί που δεν υπάρχει...

    Να δω πως θα ξεμπλέξουμε!

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  13. Συνάδελφοι επειδή μίλησα με ΕΦΚΑ(και πήρα την ίδια απάντηση με εσάς) αλλά και με το ΤΕΕ, από το ΤΕΕ μου είπαν ότι ναι ασφαλίζεται η ιδιότητα αλλά εφόσον από την μισθωτή εργασία καλύπτεται η ελάχιστη εισφορά και δεν υπάρχουν εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα θα πρέπει το ειδοποιητήριο να είναι μηδενικό. Επίσης αν κατάλαβα καλά καλό θα είναι να γίνει και μία επίσκεψη στο ΤΣΜΕΔΕ με την διακοπή της εφορίας στο χέρι γιατί το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να είναι ενημερωμένο ότι υπάρχει μισθωτή απασχόληση αλλά όχι ότι δεν υπάρχει ελεύθερο επάγγελμα. Γιατί για να μην στείλει εισφορές το ΤΣΜΕΔΕ πριν τον ΕΦΚΑ αρκούσε η έναρξη της μισθωτής εργασίας και όχι η η διακοπή του ελεύθερου επαγγέλματος. Τώρα χρειάζεται και η ενημέρωση για τη διακοπή.

    Αύριο το πρωί θα πάω στο ΤΣΜΕΔΕ να τους προσκομίσω την παύση εργασιών που έκανα 30/06/2016 και θα σας ενημερώσω.

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  14. Εννοείς το συνημμένο; Στο παράδειγμα 7 από ότι καταλαβαίνω εξαρτάται και από το εισόδημα.

     

    Δηλαδή εβγαλα πχ 10.000 καθαρά και πλήρωσα ήδη φόρο 26% 2,600 και 75% προκαταβολή 1950, σύνολο 4550.

    Μετά από 1 χρόνο μου λένε ότι πρέπει να δώσω και άλλα χρήματα στο 20% του καθαρού, δηλαδή 2.000. Οπότε σύνολο 6550, άρα μένουν 3450. ΤΈΛΕΙΑ (ταμεία πληρωμένα από μισθωτη σχέση εντός 2015-2016)

    Στο ΙΑ γράφει τα εξής:

    66695725407b461ea89d6860093492c0.jpg

    Με τον παραπάνω τρόπο φορτώνουν, άδικα, στους μισθωτούς που έκαναν παύση εργασιών ΄πριν το 2017 επιπρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές σαν αυτοαπασχολούμενους.

    Το σκεπτικό τους έχει όμως ένα κενό:

    Oι μισθωτοί πληρώνουν μέσω των εργοδοτών τους τις εισφορές του 2017 βάσει των εισοδημάτων τους από μισθωτή εργασία, οπότε τι νόημα έχει η επιπρόσθετη τεκμαρτή πληρωμή εισφορών για το 2017 βάσει εισοδήματος προηγουμένων ετών αφού πλέον οι επιχειρήσεις τους δεν λειτουργούν? Πως θα συμψηφιστούν οι εισφορές αυτές που ζητάνε μελλοντικά, αφού δεν ασκείται ελευθέριο επάγγελμα στο εξής και επομένως δεν προκύπτει εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα? Σημειώστε ότι για τις εισφορές του 2019 θα τις υπολογίζουν βάσει δήλωσης από άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος το 2017 που αυτό δεν υφίσταται πλέον.

     

     

    Sent from my MI 5 using Tapatalk

  15. pmark Δηλαδή πληρώνουμε αναδρομικές εισφορές? Αφού έχω πληρώσει τις εισφορές του 2015 και τις εισφορές του 2017 τις πληρώνει ο εργοδότης μου, γιατί μας ζητάνε αυτά τα παραπάνω χρήματα?

    Πιστεύω ότι αν κινηθούν διαδικασίες οργανωμένα (ίσως από το ΤΕΕ), αυτό θα κριθεί παράνομο, γιατί είναι προφανώς παράλογο.

  16. Kostassid συμφωνώ, αλλά έχουμε μπλέξει με τρελούς ή άσχετους ή και τα δύο μαζί.

    Η απάντηση που μου έδωσαν από τον ΕΦΚΑ είναι η εγκύκλιος που εξέδωσαν 23/04.

  17. Συνάδελφε αν διαβάσεις την εγκύκλιο που ανέφερα πάνω το γράφει ρητά στην παράγραφο IA. (Μακάρι να έχω καταλάβει λάθος). Αν ισχύει, τότε η λύση θα είναι η διαγραφή από ΤΕΕ ?(μάλλον, όχι σίγουρα).

     

    Ρώτησα συναδέλφους που είχαν μπλοκάκι και ήταν μισθωτοί από παλιά, αλλά δεν είχαν εισοδήματα  το 2015 και ο ΕΦΚΑ τους βγήκε μηδέν. 

    Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοι στο φορουμ όπου έχουν διαγραφεί και από ΤΕΕ πριν από το 2017 και τους έστειλαν ΕΦΚΑ. 

     

    Επίσης ένας συνάδελφος έχει κάνει παύση το 1994 και εργάζεται από τότε σαν μισθωτός και του έστειλαν ΕΦΚΑ.

     

    Δεν μπορώ πραγματικά να βγάλω άκρη....

  18. Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με ΕΦΚΑ στο 1555 και μου απάντησε η υπεύθυνη στο τμήμα εισφορών ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.10043/οικ.14226/431 είτε κάποιος μηχανικός έχει κλείσει τα βιβλία του είτε όχι, είναι υπόχρεος ασφαλιστικών εισφορών σαν μισθωτός και σαν παράλληλα αυτοαπασχολούμενος.... Η εγκύκλιος έχει ημερομηνία 24/03/17....

    Κατέβασα την εγκύκλιο και το διάβασα. Πιστεύω πως έχουμε μπλέξει....

    Τους έκανα το ερώτημα στο [email protected] για το τι ενέργειες πρέπει να κάνω, εκτός από την παύση εργασιών που έχω ήδη κάνει, για να μην θεωρούμαι παράλληλα αυτοαπασχολούμενος. Περιμένω απάντηση.

  19. Εγώ έχω κάνει παύση εργασιών από 30/06/2016 και απασχολούμαι σαν μισθωτός (όπου η εταιρεία μου πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ) από 01/05/2016.

    Διαπίστωσα ότι και εμένα μου έχουν βγάλει ΕΦΚΑ. Το ειδοποιητήριο αναγράφει στο πεδίο ΙΔΙΟΤΗΤΑ: ΜΙΣΘΩΤΟΣ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ.

    Πραγματικά είναι απαράδεκτοι!

  20. Εκτύπωσα σήμερα το ειδοποιητήριο για το α 2015. Για Τρίτη ασφαλιστική κατηγορία (εχω κλείσει 15 χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ) το ποσό είναι 2.998,50.

    Είμαι ασφαλισμένος μετά το 1993...

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.