Μετάβαση στο περιεχόμενο

casablanca90

Members
  • Περιεχόμενα

    117
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by casablanca90

  1. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης 200 τμ η επιτρεπόμενη κάλυψη είναι 0,50 βάσει σχεδίου πόλης άρα 100 τμ.Μπορει να χρησιμοποιηθεί η διάταξη του Νοκ για κάλυψη 120 τμ όπου θα έχουμε 120/200 = 0.60 < 0.70 σύμφωνα με το άρθρο 12???
  2. Καλησπέρα, σε νέο κτίριο κατοικίας όταν κατασκευάζονται δύο κοινόχρηστα κλιμακοστάσια , η επιφάνεια που αφαιρείται από το ΣΔ για μία στάθμη πχ του Α ορόφου, είναι 30 τμ η 2 χ 30 = 60 τμ.?????????Πως ερμηνεύεται το ανά όροφο και ανά κλιμακοστάσιο του άρθρου 11 περ. 6δ????????
  3. Οταν έχουμε γωνιακά οικόπεδα της παρ. 2 του άρθρου 14 (αυτά που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης μετά το ΓΟΚ), και σε αυτά αφήνουμε υποχρεωτικά ακάλυπτο δχδ?
  4. Καλησπέρα, σε υπόγειο οικοδομής εντός οικισμού με ΟΑ το 1990,βάσει άδειας υπήρχαν 3 οριζόντιες ιδιοκτησίες , οι 2 με χρήση αποθήκη και η 1 με χρήση κατοικία.Και οι 3 ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, αλλά είναι συνενωμένες σε μία με χρήση κατοικία.Τακτοποιείται αυτό με μια δήλωση?
  5. Οι εξωτερικοί τοίχοι που περικλείουν το πατάρι προσμετρούνται στη δόμηση???
  6. Καλημέρα, μετά από επικοινωνία με αρμόδια ΥΔΟΜ , μου απάντησαν ότι και στα οικόπεδα που εντάχθηκαν στο σχέδιο μετά την εφαρμογή του ΓΟΚ, (Αρθρο 14 παρ.2) η απόσταση μεταξύ των κτιρίων λαμβάνεται ως δ (ίδια με τα οικόπεδα της παρ. 1 του ίδιου άρθρου , όπως τροποποιήθηκε με τον Ν4759/20).
  7. Επειτα απο επικοινωνία με το ΤΕΕ, θεωρεί πως εφόσον γίνεται τακτοποίηση με τον Ν4495, η αναθεώρηση που θα ακολουθήσει για να ηλεκτροδοτηθεί το ακίνητο θα είναι ΧΩΡΙΣ μεταβολή μεγεθών και με παρότρυναν να ρωτήσω και την αρμόδια ΥΔΟΜ. Ωστόσο η αρμόδια ΥΔΟΜ δεν μου δίνει σαφή απάντηση για το ΧΩΡΙΣ η ΜΕ μεταβολή και με παρότρυνε και αυτή με τη σειρά της να μιλήσω με το ΤΕΕ! Μπαλάκι...Πρέπει να παρθεί μια απόφαση...
  8. Καλησπέρα,οικοδομή που έχει κατασκευαστεί με ΟΑ του 1990 είναι περατωμένη μέχρι και όψεις, αλλά δεν έχει ποτέ ηλεκτροδοτηθεί.Η ΥΔΟΜ για να δώσει θεώρηση ηλεκτροδότησης ζητάει αναθεώρηση επ αόριστον ισχύος.Η οικοδομή είναι σε διαδικασία τακτοποίησης τώρα και υπάρχουν υπερβάσεις πολεοδομικών μεγεθών.Η αναθεώρηση που πρέπει να γίνει μετά εμπιπτει στην κατηγορία αναθεώρηση εντυπης άδειας ΧΩΡΙΣ η ΜΕ μεταβολή δόμησης/κάλυψης/όγκου?
  9. Δυστυχώς οι νομοθέτες απέτυχαν εδω...Υπάρχει συνάδελφος που μπορεί να δώσει απάντηση άραγε?
  10. Σύμφωνα με την τροποποίηση του Ν4759/2020 η ελάχιστη απόσταση κτιρίων στο ίδιο οικόπεδο για τα οικόπεδα της παραγράφου 1 του άρθρου 14 είναι δ.Για τα οικόπεδα της παραγράφου 2 του άρθρου 14 , δηλαδή αυτά που εντάχθηκαν στο σχέδιο μετά την εφαρμογή του ΓΟΚ (1985) ισχύει ακόμα το Δ????????
  11. Οταν ειμαστε σε περιοχη που η στέγη είναι υποχρεωτική και άρα δεν μετράει στον όγκο σύμφωνα με το ΝΟΚ, αν γίνει πατάρι κάτω από τη στέγη με βοηθητικό ή κύριο χώρο πάνω σε αυτό, τότε πρέπει να μετρήσει στον όγκο?
  12. Καλημέρα, σε οικόπεδο με 100 % κάλυψη από κτίσμα προ του 1955 (υπάρχει και βεβαίωση προύπαρξης της πολεοδομίας) και δήλωση υπαγωγής του Ν4495 ,εντός παραδοσιακού οικισμού, μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια για αλλαγές όψεων και αντικατάσταση στέγης?
  13. Όταν θέλουμε να κάνουμε ενημέρωση φακέλου στο e-adeies σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής ΟΑ λόγω μικροαλλαγών στα αρχιτεκτονικά που δεν επηρεάζουν τα πολεοδομικά μεγέθη του ΔΚ (επηρεάζεται μόνο η αρχιτεκτονική μελέτη) , πρέπει να επιλέξουμε το κουτάκι Διάγραμμα Κάλυψης και Τοπογραφικό που λέει ''μόνο εφόσον δεν μεταβάλλονται τα μεγέθη κάλυψη , δόμηση, όγκος κλπ'' ;
  14. η είσοδος του κλιμακοστασίου ήταν 2,00 μ από το πρόσωπο της οικοδομής προς τα μέσα.Ο χώρος μπροστά από αυτήν βάσει σύστασης είναι χώρος της οριζόντιας.Η είσοδος του κλιμακοστασίου μετακινήθηκε 2,00 μ δηλαδή ακριβώς μπροστά στο πρόσωπο.
  15. Γιατί να βάλω διαμερισμάτωση στη δήλωση της οριζόντιας αφού η παράβαση είναι εις βάρος της ???? Θεωρώ πως διαμερισμάτωση θα έβαζα αν τακτοποιούσα τα κοινόχρηστα.
  16. Συνάδελφε ευχαριστώ για την απάντηση.Η σύσταση έγινε το 2009 και η αυθαιρεσία (δηλαδή η κατάληψη της οριζόντιας από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο) έγινε το 2010.Η οικοδομή έχει ανεγερθεί με άδεια του 1985 που σημαίνει ότι η αυθαιρεσία δεν έγινε εκ κατασκευής.Υπάρχει λύση?
  17. Στην περίπτωση που το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο έχει επεκταθεί εις βάρος οριζόντιας ιδιοκτησίας αυτό πως ρυθμίζεται?
  18. Υπάρχει Βεβαίωση προύπαρξης (είναι κτίσμα προ του 1955 σε οικισμό οριοθετημένο).Δεν μπορούν να γίνουν εργασίες για λόγους χρήσης και υγιεινής?
  19. Είναι άρτιο.Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι διάνοιξη νέων ανοιγμάτων στις όψεις και ανακατασκευή στέγης.
  20. Σε οικόπεδο εντός οικισμού που είναι άρτιο και θα είναι οικοδομήσιμο όταν παραχωρήσει τμήμα πλάτους α στο δρόμο μπορεί να εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας χωρίς να γίνει η παραχώρηση ????????
  21. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, σε κατοικία εκτός σχεδίου με ΟΑ το 2009, διαπιστώθηκε παραβίαση των πλάγιων αποστάσεων. Το κτίριο έχει 15 μ βάσει του ΔΚ της άδειας αλλά στην πραγματικότητα είναι 13,50 μ. Είναι Κατηγορία 5?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.