Μετάβαση στο περιεχόμενο

Maria.Kr

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Maria.Kr

  1. On 28/1/2012 at 12:38 ΠΜ, Manolis gon said:

    Για το τετραγωνικό που λείπει μάλλον θέλει προσωπική επαφή με το υγειονομικό για να βρεθεί λύση .Για τις τουαλέτες:

     

    ΑΠοφ 8577/83 Αρθρο 25

     

    2.- Από την υποχρέωση να διαθέτουν αποχωρητήρια απαλλάσσονται:

     

     

    α.- Τα κυλικεία και μπαρ, που λειτουργούν σε μέγαρα και εξυπηρετούν το προσωπικό των γραφείων και καταστημάτων, που στεγάζονται σ' αυτά εφόσον δε διαθέτουν τραπέζια και καθίσματα για την παραμονή πελατών και υπάρχουν δυνατότητες εξυπηρετήσεως του προσωπικού τους σε αποχωρητήρια του μεγάρου.

     

    β.- Τα περίπτερα αναψυκτήρια, τα οποία δε διαθέτουν καθίσματα και εξυπηρετούν μόνο διερχόμενους ή όρθιους πελάτες.

     

    γ.- Τα καταστήματα των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αγορών ή παρόμοιων συγκροτημάτων, το προσωπικό και οι πελάτες των οποίων θα εξυπηρετούνται στα κοινόχρηστα αποχωρητήρια, που έχει υποχρέωση να κατασκευάσει ο φορέας, που νέμεται το σύνολο των καταστημάτων τούτων.

     

    δ.- Τα εξυπηρετούντα μόνο διερχόμενους ή όρθιους πελάτες καταστήματα και τα εργαστήρια τροφίμων ή ποτών, αν στεγάζονται σε χώρους μεγάρου και εφόσον απασχολούνται σ' αυτά μέχρι τρία, το πολύ, άτομα και υπάρχουν δυνατότητες εξυπηρετήσεως του προσωπικού τους σε αποχωρητήρια του μεγάρου.

     

    ε.- Τα καταστήματα αρκετά περιορισμένης εκτάσεως, μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα με την προϋπόθεση ότι το προσωπικό τους θα είναι δυνατό να εξυπηρετείται σε υπάρχον εντός του ίδιου κτιρίου ή σε μικρή απόσταση από αυτό αποχωρητήριο, κοινόχρηστο ή ιδιωτικό, για το οποίο ο καταστηματάρχης έχει δικαίωμα χρήσεως.

     

     

    Η παράγραφος αυτή δεν έχει εφαρμογή στα καταστήματα, για τα οποία ειδικές διατάξεις της παρούσας ή άλλης Υγειονομικής Διατάξεως αναφέρουν ρητώς ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη αποχωρητηρίων σ' αυτά.

    Εάν το κατάστημα είναι λίγο λίγοτερο από 20τμ αλλά μεγαλύτερο από 15τμ πρέπει να έχει υποχρεωτικά αποχωρητήρια για τους πελάτες; (προκειται για αναψυκτηριο που θα εξυπηρετεί μόνο περαστικούς) ευχαριστώ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.