Μετάβαση στο περιεχόμενο

Skouradakis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Skouradakis

  1. On 18/5/2018 at 12:58 ΜΜ, ntanos said:

    Κοίτα είναι πολύπλευρο το θέμα και θα ακούσεις πάρα πολλές προτάσεις! Γενικά πάντως εξαρτάται από το βαλάντιο και τις ανάγκες σας. Επίσης η εμπειρία παίζει ρόλο... Αν δεν είστε έμπειροι ή αν δεν έχετε συχνά δουλειές κάποιες προχωρημένες λειτουργίες μπορεί να σας φανούν υπερβολικές.

    Στα total παίζουν τα παλαιού τύπου με απλές οθόνες και πληκτρολόγια αλφαριθμητικά, παίζουν και όργανα με windows κλπ. με πολλές δυνατότητες και αυξημένο κόστος. Προσωπικά είμαι λάτρης της πρώτης κατηγορίας και αργότερα στο γραφείο αντιμετώπιζα όλα τα θέματα με την ησυχία μου (επίλυση κλπ). Αν όμως είσαι σε εργοτάξιο μπορεί τα ακριβότερα όργανα να κάνουν μεγάλη διαφορά (μπορεί πχ να κάνεις επί τόπου resection, να λύσεις όδευση κλπ). Επίσης ακρίβεια ανώτερη των 10-15cc δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αξία παρά μόνο σε εργασίες μεγαλύτερης ακρίβειας (χαράξεις αγκυριών, παρακολούθηση μικρομετακινήσεων κλπ).

    Στα GPS ακούω καλά λόγια και για κάποια φτηνότερα μοντέλα. Ας πουν και άλλοι τις προτάσεις τους.

    Να κάνετε μία ωραία βόλτα σε αντιπροσώπους κλπ για να πάρετε μια γενική εικόνα.

    Θα ήθελα να τονίσω έντονα, μιας και δεν είστε τοπογράφοι: Please, είναι ευκαιρία να διαβάσετε και να μάθετε περί τοπογραφίας. Υπάρχουν πολύ καλά βιβλία στο εμπόριο. Πρόκειται για υπέροχο αντικείμενο, μην το "κάψετε", επικρατεί τρομερή προχειρότητα έξω, ειδικά από ΑΜ,ΠΜ. Κάντε τη διαφορά!!

    Συνάδελφε αν μπορείς να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο, θα με ενδιέφερε πολύ. Είμαι και εγώ Πολ. Μηχανικός και με ενδιαφέρει πολύ να αποκτήσω ένα επιπλέον υπόβαθρο μια και ασχολούμαι με την τοπογραφία. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.