Μετάβαση στο περιεχόμενο

ModestoHellas

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ModestoHellas

  1. 3 ώρες πριν, katrmp said:

    καλημέρα. Λες λεβητοστασιο ΜΘΧ. Τότε τον μελετας αν ειναι ετσι ως ΜΘΧ. Αφου μιλάς για  σοφίτα , αρα χώρο κατοικήσιμο, μετράει στα τμ της ωφέλιμης επιφανειας, μπαίνει στην ζώνη , και εννοείται και στον θερμαινόμενο ογκο. 

    Πρόκειται για επιθεώρηση. Συνοψίζοντας αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η αποθήκη θα πρέπει να μελετηθεί σαν ΜΘΧ ακόμα και όταν επικοινωνεί με την κατοικία με πόρτα και η σοφίτα θα πρέπει να μελετηθεί κανονικά σαν ωφέλιμος χώρος;

  2. 5 ώρες πριν, alej said:

    Καταρχάς με το ''λεβητοστάσιο'' τι εννοείς; 

    Συνάδελφε εννοώ πως ο χώρος ο συγκεκριμένος στην τακτοποίηση είναι αποθήκη και παλιά ήταν λεβητοστάσιο. Ο συγκεκριμένος χώρος επικοινωνεί με πόρτα με τον κύριως χώρο της κατοικίας.

    Το λαμβάνω στην ωφέλιμη επιφάνεια;

  3. Καλησπέρα στην κοινότητα. Συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω πως αντιμετωπίζουμε ισόγεια μονοκατοικία η οποία έρχεται σε επαφή με ΜΘΧ (λεβητοστάσιο) και έχει και πόρτα που επικοινωνεί άμεσα με την μονοκατοικία. Επίσης, υπάρχει σοφίτα επάνω από την μονοκατοικία η οποία είναι προσβάσιμη με εσωτερική σκάλα.

    Όλα τα παραπάνω μας παραπέμπουν στο να αντιμετωπίσουμε όλους τους χώρους σαν μία θερμική ζώνη (ωφέλιμη επιφάνεια) και να δηλωθούν τα συνολικά τετραγωνικά (κυρίως χώρος + αποθήκη + σοφίτα) η θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση διαφορετικά;

  4. On 17/5/2018 at 11:24 ΜΜ, cve20126 said:

    Την πάπια; :oops:

    Ωραίος!!!

    Επικοινώνησα με το υπουργείο απλά περιγράφοντας την κατάσταση χωρίς πολλά και μου είπαν για ανάκληση. Γίνεται όντως ανάκληση εφόσον τη ζητήσεις ή σε κλαίνε οι ρέγκες;

  5. Παιδιά έχω κάνει λάθος απροσεξίας σε ΠΕΑ. Συγκεκριμένα σε τοίχο ο οποίος είναι προς όμορο κτίριο δεν πρόσεξα ότι δεν ορίστηκε απο το σχεδιαστικό στο υπολογιστικό σαν όμορο κτίριο αλλά σαν εξωτερικό περιβάλλον και στο buildingcert το έχω δείξει σαν όμορο κτίριο κανονικά.

    Τι μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Ευχαριστώ.

  6. Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να με συγχωρήσετε εκ των προτέρων για τις μπαρούφες που μπορεί να ρωτάω και κάποιοι απο τους παλιούς να βάζουν τα γέλια και κάποιοι τα κλάματα αλλά είμαι καινούριος και στο forum αλλά κυριότερα είμαι νέος στο επάγγελμα. Επομένως είμαι και λίγο ψαρωμένος.

    Θα ήθελα να με κατατοπήσουν οι γνώστες αλλά και οι παλαιότεροι μηχανικοί τι συμβαίνει με μια ενεργειακή επιθεώρηση εστιατορίου. Εννοώντας ποια κομμάτια επιθεωρούμε στο κτίριο, τι γίνεται με ΖΝΧ, θέρμανση, κλιματισμό, αερισμό και λαμπτήρες. Η επιθεώρηση είναι ίδια όπως σε μια κατοικία;

    Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα ήταν χρήσιμη.

    Ευχαριστώ για την κατανόησή σας!!!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.