Μετάβαση στο περιεχόμενο

bloomeee

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από bloomeee

  1. Η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/28110 στην παραγραφο Ε παράδειγμα 4 αναφερει συγκεκριμένα την περιπτωση μηχανικου μελους του ΤΕΕ που εργαζεται ως κατι αλλο

     

    Αυτό πιστεύω είναι σωστό, όπως αναφέρει ο akalion, και στο πνεύμα του νόμου, δηλαδή την αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα.

     

    Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτουν τα ποσοστά που παρουσιάζει ο shin0bi, βρίσκω διαφορετικά στο internet (www.aftertax.gr, έχει και διαχωρισμό με βάση την 5ετία) και άλλα μου λένε από το λογιστήριο (ΕΦΚΑ για μηχανικούς 20% λένε, δεν ξέρω που το βρήκαν!). Μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος;

  2. Καμία πληροφορία για αυτό? Δηλαδή αν μετά την εγγραφή στο Τ.Ε.Ε. υπάρχει υποχρεωτική υπαγωγή σε καθεστώς ασφάλισης μηχανικού (με τις αντίστοιχες κρατήσεις), ενώ ομώς εργάζεσαι σαν μισθωτός με διαφορετική ιδιότητα? 

     

    Δεν είναι υποχρεωτική η υπαγωγή σε καθεστώς ασφάλισης μηχανικού, αν δεν εργάζεσαι σαν μηχανικός, όπως λέει και εδώ

    Τώρα το θέμα είναι τι ακριβώς καταλαβαίνουν τα διάφορα λογιστήρια, γιατί είναι σχετικά πρόσφατη η διάταξη.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.