Μετάβαση στο περιεχόμενο

civiljim12

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από civiljim12

  1. Θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση για τέτοια προβλήματα, τουλάχιστον πριν τεθεί η ταυτότητα κτιρίου σε εφαρμογή.

     Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρώτο πρόβλημα είναι πως δεν έχει βρεθεί η κάτοψη της σύστασης,άρα ο συμβολαιογράφος θα κάνει παραδοχή, πως έτσι ήταν εφόσον στο εμβαδό συμφωνεί; Θα αναμένω να ακούσω την άποψη του.

    Το δέυτερο πρόβλημα είναι όπως διαβάζω από πολλές απόψεις πως θα πρέπει να τακτοποιηθεί με ΥΔΚΧ, κάτι το οποίο έχει ήδη μετρηθεί στην δόμηση.Αν ήταν προσωπικά δική μου υπόθεση θα είχα μεταφέρει την πόρτα.

     

  2. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να βρω την κάτοψη της σύστασης στο αρχείο της συμβολαιογράφου, οπότε θα μιλήσω με την συμβολαιογράφο που το έχει αναλάβει και ελπίζω να βρω μια ακρη.

  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, σε μια περίπτωση διαμερισμάτωσης, θα κάνω την υπαγωγή στον 4495.

    Πρόκειται για 2 διαμερίσματα οριζόντιες ιδοκτησίες και θέλει ο ιδιοκτήτης να μεταβιβάσει το ένα από αυτά. Σε αυτό που θα μεταβιβασθεί έχει η είσοδος μετακινηθεί περίπου 25 πόντους (0,4 τ.μ.) εντός του κοινόχρηστου διαδρόμου, ακόμη έχω κάποιες απoκλίσεις στις πλευρές του κτιρίου που είναι οριακά εντός των 20 cm και 2%. Δεν έχω την κάτοψη της σύστασης, αλλά τα μέτρα της σύστασης είναι κοντά στο πραγματικό εμβαδό με διαφορά περίπου 0,5 τ.μ. Η σύγκριση γίνεται με την κάτοψη της άδειας.

    1)Σε αυτήν την περίπτωση βάζω υπέρβαση δόμησης του τμήματος εντός του κοινόχρηστου και μια λοιπή παράβαση για την διαμερισμάτωση ;

    2) Θα χρειαστούν τα δικαιολογητικά βάση του άρθρου 98, υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού ότι η επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους;

    3) Σε περίπτωση που χρειάζεται βεβαίωση ,ότι η επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους, πως μπορεί να γίνει εφόσον κάθε όροφος έχει διαφορετική διαρρύθμιση;

    4)Οι αποκλίσεις σε όλο το κτίριο δεν αφορούν την οριζόντια, αλλά εφόσον θα σχεδιαστεί κάτοψη όλου του ορόφου δεν επηρεάζει την οριζόντια;

    Ευχαριστώ.

     

     

  4. 5 ώρες πριν, xavrias said:

    Ε δε νομίζω. Εδώ δεν χρειάζεται στην ΕΕΔΜΚ.

    Για να εκδοθεί όχι, αλλά με τα φορολογικά δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιες εργασίες απαιτείται ΦΕΜ.

  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, για την έκδοση της βεβαίωσης, χρειάζεται να καταχωρηθεί και στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ και πληρωμή ΦΕΜ; 

    Καμιά άποψη επί του θέματος;

     

  6. Περιγράφεις τα τμήματα, με εμβαδό και χαρακτηρισμό έκτασης και όταν υπάρχει δασικό πως εμπίπτει στις δασικές εκτάσεις, βάση ανάρτησης του δασικού χάρτη και αναφέρεις το στάδιο (ανάρτηση ,αρχική κύρωση κλπ.)

    • Thanks 1
  7. Δεν γνωρίζω αν αναφέρεται ρητά κάπου αυτή η περίπτωση, αλλά λογικά εφόσον έχει γίνει διακοπή εργασιών, πως θα γίνουν οποιεσδήποτε εργασίες ακόμα και αν δεν απαιτείται άδεια;

  8. Καλησπέρα, έχω μια περίπτωση, στην οποία το κτίριο έχει κατασκευαστεί με τις ίδιες διαστάσεις της άδειας, αλλά εντός Δ, διότι στο τοπογραφικό της άδειας έδειχνε το όριο 2,5 μ. από το κτίριο, αλλά είναι 1,30 μ. . Το τμήμα που είναι εντός Δ θα υπολογιστεί ως ΥΚ+ΥΔ. Στον εξώστη που προβλεπόταν (τμήμα του οποίου είναι εντός Δ), έχει γίνει αυθαίρετη προέκταση με μεταλλική κατασκευή 12 τ.μ. και στέγαστρο σε όλη την επιφάνεια. Οπότε δημιουργούνται ημιυπαίθριοι χώροι στο ισόγειο και στον όροφο, οι οποίοι, εφόσον τμήμα είναι εντός της απόστασης Δ θα δηλωθούν με αναλυτικό η με ΥΚ+ΥΔ τα τετραγωνικά εντός; (έχω μπερδευτεί καθώς στο άρθρο 100 αναφέρει πως υπάγονται στον υπολογισμό προστίμου όταν είναι εντός νομίμου περιγράμματος κτηρίου)

  9. 1 ώρα πριν, katrmp said:

    Συναδελφε μην στείλεις σςε κανένα helpdesk. Μην το σκαλιζεις, μια χαρά είναι. Η ανακοίνωση βγήκε για την λαμογιά που έγινε με μία παρέμβαση. Ενα λαθάκι σε μία παρέμβαση δεν πειράζει. Μην το σκαλίζεις

    Θα το αφήσω προς το παρόν, γιατί με τον τρόπο που γίνονται οι αιτήσεις, τέτοια λάθη είναι σίγουρο ότι θα συμβούν. Οπότε ευελπιστώ να μην ψάχνουν λόγους για να ακυρώσουν όσους κατάφεραν και έκαναν αίτηση. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

  10. 10 ώρες πριν, becoming_i said:

    Αν το λάθος έγινε στο στάδιο των καταχωρήσεων παρεμβάσεων και έβαλες την τιμή της Κατηγορίας ΙΙ λογικά εφόσον δουν ότι εχεις το ΙΙ στο έντυπο παρεμβάσεων ΙΙΙ και θα δεσμευτεί το ποσό που αναγράφεται το ΙΔΙΟ και στα 2. Αν υπάρξει μη ένταξη της αίτησης (με αυτή την αιτιολογία) μπορείς να κάνεις ένσταση. Πιστευω όμως ότι θα στο δεχτουν. 

    Αυτό που ανέφερε ο Χατζηδάκης είναι ότι κάποιο στο στάδιο των παρεμβάσεων δεν έγραφαν τις παρεμβάσεις αναλυτικά αλλά βάζαν 1 πχ παρέμβαση και βάζανε όλο το ποσό για λόγους ταχύτητας.

     

    Το πρόβλημα είναι μήπως προχωρήσει και γίνει έλεγχος πριν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα να μην γίνουν. Δεν ξέρω από τα προηγούμενα εξοικονομώ αν γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τέτοια λάθη και πότε γίνεται έλεγχος. Σκέφτομαι να στείλω στο helpdesk και βλέπουμε.

  11. Καλησπέρα σας, γνωρίζει κανείς πότε γίνεται έλεγχος της αίτησης, έκανα λάθος στις παρεμβάσεις έπρεπε να βάλω  1.Α1 (ΙΙ)  και έβαλα 1.Α1 (Ι) και στο 1.Α2 εξωστόθυρα έβαλα 1.Α1 παράθυρο. Το συγκεκριμένο λάθος με τις παρεμβάσεις, θεωρώ πως έχει γίνει σε αρκετές αιτήσεις, αφού έβγαλαν και ανακοίνωση για κυρώσεις και το θέμα είναι πως θα αντιμετωπιστεί. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις τις εργασίες και να γίνει ο έλεγχος στο τέλος με αποτέλεσμα την ακύρωση ένταξης και την μη πληρωμή προμηθευτών ή θα γίνει έλεγχος πριν την υπαγωγή και θα ακυρωθεί εγκαίρως τουλάχιστον; Διότι είμαι σε σκέψη να ακυρώσω την αίτηση (εφόσον γίνεται) ή να περιμένω τις όποιες  αποφάσεις;

  12. 2 λεπτά πριν, sof2 said:

    Αφού σήμερα δεν ήταν ημέρα κατάθεσης. Σήμερα τα είδες ή σήμερα τα έβαλαν?

    Τλπ περιμένουμε νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί νέα διαδικασία παρά την ανακοίνωση εκτώς αν τα κεκ έσβησαν τις αιτήσεις...(αστειεύομαι)

    Σήμερα τα έβαλαν,υποτίθεται ότι μέχρι 17/4 θα έπρεπε να γίνουν οι καταθέσεις σε όσους ενεργοποιήθηκε μέχρι 12/4,μάλλον τα βάζουν καθυστερημένα,τι να πω.

  13. Καλησπέρα, σήμερα μπήκαν τα 400,εφόσον ανακοίνωσαν την κατάργηση του voucher αλλά συνεχίζουν τις πιστώσεις,πως θα γίνει άλλη διαδικασία; Αν ήταν να γίνει αυτό,δεν θα συνέχιζαν με τις πιστώσεις,υπομονή να δούμε τι θα ανακοινώσουν..

  14. Καλησπέρα,θα ήθελα την άποψη σας,έχω μια αυθαίρετη προσθήκη σε κτίσμα προ του 1955 σε Παραδοσιακό οικισμό,η οποία κατασκευάστηκε το 2016.Πρόκειται για ισόγειο κτίσμα 25 τ.μ. το οποίο κατασκευάστηκε σε συνέχεια του παλιού κτιρίου,με ανεξάρτητη είσοδο,με πρόσωπο του οικοπέδου σε Δημοτική οδό και η γωνία της προσθήκης είναι σε επαφή με την οδό,συνεπώς και την γραμμή δόμησης,σύμφωνα με το ΦΕΚ του 85 άρθρο 6 <<το κτίριο μπορεί να τοποθετηθεί είτε στην διαμορφωμένη γραμμή δόμησης,είτε εσώτερο αυτής κατά την κύρια όψη του στο σύνολο της ή σε τμήμα αυτής>>,θεωρείται ότι τηρούνται οι αποστάσεις;(εφόσον και οι αποστάσεις από τα όρια των όμορων είναι 2,5 μέτρα).Μπορεί να εκδοθεί άδειας νομιμοποίησης,αν έχει και υπόλοιπο κάλυψης και δόμησης και θα χρειαστεί να περάσει Σ.Α; Για να εκδοθεί η άδεια πληρώνει το 20% του πρόστιμου ανέγερσης και το πρόστιμο διατήρησης υπολογίζεται από την ημερομηνία αυτοψίας,σύμφωνα με το άρθρο 94 του 4495/2017 ή από την ημερομηνία κατασκευής;

  15. Εφόσον έχει προσαρτηθεί τοπογραφικό στο συμβόλαιο δεν μπορείς να δείξεις κάτι άλλο,απλά θα κάνει ένορκη βεβαίωση για το διπλανό και θα το δηλώσει με αιτία κτήσης την χρησικτησία,θα πρέπει να προσκομίσει και Ε9 με το σωστό εμβαδόν.Αυτά που έχεις αποτυπώσει είναι αρκετά για το κτηματολόγιο,αλλά ούτως ή άλλως πως θα αποτυπώσεις τα όρια των γειτονικών ιδιοκτησίων χωρίς να τα υποδείξουν οι ιδιοκτήτες.

  16. Καλησπέρα, ελπίζω κάποιος να γνωρίζει,στην περίπτωση άδειας νομιμοποίησης, ο ελεγκτής ελέγχει ότι και στον τελικό ελέγχο Β κατηγορίας;  Στο σύστημα αναγράφεται ως ΚΑΤΗΓ. Α (περ.i) / παρ.4, 7 αρθ.6 Ν.4030 / παρ.7 αρθ.2 ΚΥΑ299/2014 : Επισκευές σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξαρτήτως επιφάνειας και χρήσης / Αναθεώρηση άδειας / Επανέλεγχος μετά από διακοπή εργασιών. Και επίσης τι αναφέρεται στο πόρισμα,εφόσον στην κατηγορία Α, δεν αναγράφει άδεια νομιμοποίησης;

    • Upvote 1
  17. Καλημέρα, επειδή αναφέρεται συνεχώς το θέμα της βαθμολογίας των εισαγωγικών έχω να αναφέρω τα εξής:

    Δεν διαφωνώ ότι άνθρωποι οι οποίοι είχαν βαθμολογίες 5-10 στα μαθηματικά η στην φυσική δεν έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε σχολή θετικών επιστημών,είναι σφάλμα του συστήματος και έχοντας προσωπική εμπειρία από το ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ , υπήρχε ένα αξιόλογο ποσοστό ίσως και κοντά στο 50% που δεν τελείωσε ποτέ η αποφοίτησε στα 7-8 χρόνια,αλλά  δεν γίνεται να καταδικάζουμε σε αποκλεισμό όλους τους μηχανικούς ΤΕΙ.

    Μία λύση θα ήταν αντικειμενικές  εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος,όμως σε όλους τους μηχανικούς.

    Ακόμη,να προσθέσω πως κάποιος που έχει συναφές μεταπτυχιακό σε αντισεισμικές για παράδειγμα,είναι αδύνατον να μην γνωρίζει μαθηματικά,άρα πάλι δεν μπορούμε να  τσουβαλιάζουμε όλους τους αποφοίτους.Επίσης, η εμπειρία στο επάγγελμα πρέπει να προσμετράται,πως είναι δυνατόν ένας απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής 23 ετών, να έχει απεριόριστα δικαιώματα και ένας απόφοιτος ΤΕΙ με 10 χρόνια εμπειρία να μην έχει ούτε τα βασικά στην ειδικότητα.

    Τέλος,το πόρισμα που πάνε να περάσουν είναι καθαρά πρόταση αποκλεισμού των μηχανικών ΤΕ,καθώς και θέμα ισοτιμίας με το ΠΑΔΑ δίνοντας κατατακτήριες,δεν στέκει νομικά,άρα ο υπουργός πέφτει σε αντιφάσεις.

     

  18. 11 ώρες πριν, civiljim12 said:

    έρα, έχω μια περίπτωση υφιστάμενου κτιρίου προ του 55, σε παραδοσιακό οικισμό, στο οποίο θα γίνουν οι εξής εργασίες,θα σηκωθούν οι τοίχοι στα 3 μέτρα,όπου είναι 2,5 τώρα και  πόρτες και παράθυρα στο 2,20 από 1,90 περίπου που είναι,θα πέσει σενάζ στην κορυφή με μαρκίζα περιμετρικά, και θα γίνει νέα στέγη. Το πρόβλημα είναι πώς στους όρους δόμησης αναφέρει μέγιστη κλίση στέγης 35%, αλλά λόγω χιονιού θέλουμε κλίση 50%,καθώς και σε όλα τα υφιστάμενα της περιοχής η κλίση είναι 50%,υπάρχει τρόπος να γίνει νόμιμα αυτ

     

    2 ώρες πριν, danaikaterina said:

    Ίσως με αιτιολόγηση μετά από έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής??

    "ε) Για αρχιτεκτονικές μελέτες που διαφοροποιούνται από τα μορφολογικά στοιχεία και την τυπολογία που επιβάλλεται με ειδικές διατάξεις που έχουν θεσπιστεί ανά περιοχή, προστατευόμενη ή μη."

    υ.γ. Τα υπόλοιπα που θέλεις να κάνεις είσαι σίγουρος ότι θα στα εγκρίνουν??

    Το ίδιο σκέφτηκα,αλλά δεν ξέρω αν όντως τα εγκρίνουν, μαζί και με τα υπόλοιπα,αν και δεν νομίζω να συντρέχει λόγος για να μην τα εγκρίνουν,μάλλον θα καταθέσω στο συμβούλιο και βλέπουμε,δεν ξέρω, αλλά μέγιστη κλίση στέγης 35% σε υψόμετρο 700 μέτρα,δεν μου φαίνεται και λογικό,θα δούμε...

  19. Καλημέρα, έχω μια περίπτωση υφιστάμενου κτιρίου προ του 55, σε παραδοσιακό οικισμό, στο οποίο θα γίνουν οι εξής εργασίες,θα σηκωθούν οι τοίχοι στα 3 μέτρα,όπου είναι 2,5 τώρα και  πόρτες και παράθυρα στο 2,20 από 1,90 περίπου που είναι,θα πέσει σενάζ στην κορυφή με μαρκίζα περιμετρικά, και θα γίνει νέα στέγη. Το πρόβλημα είναι πώς στους όρους δόμησης αναφέρει μέγιστη κλίση στέγης 35%, αλλά λόγω χιονιού θέλουμε κλίση 50%,καθώς και σε όλα τα υφιστάμενα της περιοχής η κλίση είναι 50%,υπάρχει τρόπος να γίνει νόμιμα αυτό; 

  20. Καλησπέρα,χρειάζομαι την άποψη σας,σε δευτερεύων εθνικό δίκτυο και σε γήπεδο 7 στρεμμάτων,τοποθετούμε το κτίριο στα 15 μέτρα από το δίπλα αγροτεμάχιο και στα 45 μέτρα από τον άξονα της οδού,υπάρχει περίπτωση να πάμε σε λιγότερα μέτρα από τα 45;

  21. Καλημέρα,είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα να μου κάποιος αν υπάρχει κάποιο π.δ. που να αναφέρει ποιόν τίτλο, πρέπει να χρησιμοποιούμε στην σφραγίδα,το πτυχίο μου γράφει ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ,χωρίς την κατεύθυνση του τμήματος(δομικών έργων).Μπορώ να γράψω ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.