Μετάβαση στο περιεχόμενο

marfilippos

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από marfilippos

  1. Έχετε δει οτι στον ΕΦΚΑ εχουν βγαλει βεβαιώσεις που στα ποσά δεν έχουν αυτό που προκύπτει μετά την εκκαθάριση αλλά το ποσό που είχαμε καταβάλει;; Αυτό δεν αλλάζει το ποιές εισφορές πρέπει να δηλωθούν στο Ε3 ;;

  2. Καλημέρα,

    Τελικώς στο θέμα με τον ΚΑΔ για την εμπορική δραστηριότητα η απάντηση από τη ΔΟΥ είναι να γίνει αλλαγή στο μητρώο ώστε να αφαιρεθεί ή να γίνει δήλωση με επιφύλαξη και να περάσει από έλεγχο στη συνέχεια η εκκαθάριση.

    Μια άλλη ερώτηση: Στο Ε3 οι ασφαλιστικές εισφορές που δηλώνονται είναι αυτές που προέκυψαν μετά την εκκαθάριση να φανταστώ και όχι το τι πληρώναμε μήνα-μήνα το 2017, σωστά;;

  3. 47 λεπτά πριν, georgegaleos said:

    Το ερώτημά σου, αν κατάλαβα καλά, αφορούσε σε ΚΑΔ επιχειρηματικών δραστηριοτήτων δηλαδή σε εισοδήματα από μια και μόνο πηγή.
    Η απάντηση που έλαβες αφορά σε εισοδήματα που αποκτώνται από διαφορετικές πηγές [επιχηρηματική δραστηριότητα και μισθωτή εργασία].
    Τώρα, το κατά πόσο η διαδικασία της απάντησης που έλαβες, μπορεί να εφαρμοσθεί και στην περίπτωσή σου είναι ένα θέμα.
    Δηλαδή, το κατά πόσο θα καταλήξεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα αν υποβληθούν στην αρχική τα εισοδήματα από τον(-ούς) ΚΑΔ που εσύ θεωρείς [και πως τον(-ούς) ξεχωρίζεις ότι είναι αυτός(-οί) ?, πως είσαι σίγουρος ότι είναι αυτοί ?] ότι εμπίπτουν στην περ. στ’ παρ.2 άρθρ. 12 Κ.Φ.Ε. και μετά να υποβάλεις με τροποποιητική αυτά των ΚΑΔ που δεν εμπίπτουν [πάντα κατά την κρίση σου - ορθή(?)].

    Προσωπικά πάντα δεν με καλύπτει η απάντηση που έλαβες...εκτός αν καταλαβαίνω κάτι λάθος.

    edit: Προσωπικά αρχικά θα επισκεφτόμουν την εφορία να ρωτήσω, και ίσως την υπέβαλα κανονικά αλλά με επιφύλαξη (αφού όλα τα εισοδήματα είναι από επιχειρηματική δραστηριότητα στα οποία διαφωνώ ως προς τον τρόπο φορολόγησης) και εντός του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής επειδή υπάρχει η οφειλή να προσκομίσω στη εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα τα προσκόμιζα προκειμένου αν μπορέσω να αποδείξω τους ισχυρισμούς μου και τον λόγο της επιφύλαξης, προκειμένου να εκκαθαριστεί η δήλωση.


     

    Ναι δεν με καλύπτει η απάντηση καλά κατάλαβες. Πιθανότητα θα πάω μια βόλτα στη ΔΟΥ στο τμήμα Εισοδήματος να ρωτήσω και μετά θα υποβάλω τη δήλωση με επιφύλαξη. Θα τους παω όλα τα τιμολόγια και βλέπουμε...

  4. 11 ώρες πριν, dkalam said:

    Αναμένουμε λοιπόν την απάντησή τους μπας και ξεκολήσει το όλο θέμα... περιμένουμε ενημέρωση μόλις λάβεις κάποια απάντηση...

    Ήρθε η απάντηση:

    Παράθεση

    Για το ερώτημα σας όπως ενημερωθείτε από την Ερώτηση 14 των Συχνών Ερωτήσεων που αφορούν το Ε1 ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή : www.aade.gr - Υπηρεσίες προς Πολίτες– Δήλωση Φ.Ε.Φ.Π - Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις Ε1.
     Για περισσότερες διευκρινίσεις επί του Νόμου θα πρέπει να απευθυνθείτε στο τμήμα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ της Δ.Ο.Υ. όπου ανήκετε. 

     Ενημερωτικά η Ερώτηση 14 αναφέρει

    Παράθεση

    14. Ε Ασκώ επιχειρηματική δραστηριότητα και στη χρήση 2017 έχω εισόδημα και από μισθωτή εργασία, μπορώ να φορολογηθώ σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. στ΄ παρ. 2 άρθρου 12 του Κ.Φ.Ε.;

    Α Θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αρχική σας δήλωση δηλώνοντας τα εισοδήματά σας ως έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα και στη συνέχεια θα υποβάλλετε τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και κατόπιν ελέγχου όλων των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος θα καθοριστεί ο τρόπος φορολόγησης του εισοδήματός σας.

     

  5. Καλησπέρα

    Έχω κάνει ερώτηση στην ΑΑΔΕ σχετικά με το θέμα με τους ΚΑΔ. Στις προηγούμενες μου είχαν απαντήσει μετά από μερικές ημέρες. Στείλτε και εσείς καμιά ερώτηση μπας και γίνει τίποτα και το ξεπεράσουμε το πρόβλημα.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.