Μετάβαση στο περιεχόμενο

fotis.pap

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από fotis.pap

  1. On 9/9/2020 at 11:16 ΠΜ, alexvastopo said:

    Καλημέρα συνάδελφοι. Σε συνέχεια του αρχικού θέματος θέλω να σας γράψω για την δική μου χθεσινή τρομακτική εμπειρία. Έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος από τις 7 Ιανουαρίου του 2020 (ως νέος μηχανικός που κάνει πρώτη φορά έναρξη). Προφανώς όπως και πολλοί άλλοι, φαινόμουν ως ανασφάλιστος μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2020 (κι αυτό γιατί τους έστειλα e-mail να επισπεύσουν τη διαδικασίας ένταξης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ) κι έτσι δεν είχα τη δυνατότητα επιλογής της ειδικής κλάσης τον Μάρτιο. Βλέπω λοιπόν χθες αυτό που έβλεπα στους εφιάλτες μου. Να με έχουν βάλει στην πρώτη ασφαλιστική κλάση της γενικής κατηγορίας (220€/μήνα ΕΦΚΑ χώρια ο ΕΤΕΑΕΠ)!!! Μετά από πάρα πολλά τηλέφωνα, σε όσα ελάχιστα μου απάντησαν μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο από το νέο έτος κι όχι τώρα!!! Για να μην πολυλογώ, η οικονομική μου κατάσταση βρίσκεται σε πολύ κακό επίπεδο και δεν έχω χρήματα (85€ παραπάνω το μήνα) για να καλύψω το λάθος του ΕΦΚΑ. Είχα πάρει μια προσωπική απόφαση τον Σεπτέμβρη του 2019 να παλέψω στη χώρα μου και να μην φύγω ακόμα στο εξωτερικό. Καλά να πάθω λοιπόν. Ας κάτσω να πληρώνω τον ελληνικό κρατισμό και να με αντιμετωπίζει το κράτος σαν εχθρό του.

    Τηλέφωνο πήρες στο περιφερειακό τμήμα ή στο 1555; Ήμουν στην ίδια κατάσταση, είχα κάνει έναρξη και επί μήνες δε με είχαν περάσει στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αλλά ευτυχώς (μετά από πολλά αναπάντητα τηλέφωνα και mail) πήγα από μόνος μου εκεί. Με πέρασαν επί τόπου και υπέγραψα μια Υ/Δ ότι θέλω να ενταχθώ στην ειδική κατηγορία. Οπότε αν δε μίλησες απευθείας με το τμήμα σου ίσως να γίνει κάτι αν πας από εκεί.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.