Μετάβαση στο περιεχόμενο

korang

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από korang

  1. 10 ώρες πριν, akis73 said:

    Αν είναι κοντά στο Λυκόστομο Καβάλας, τότε ναι 500 ευρώ δηλ. με την μικρότερη τζ της ΠΕ Καβάλας.

     

    Σε ευχαριστώ για 2η φορά συνάδελφε. Είχες ανταποκριθεί ξανά και παλαιότερα.

    • Upvote 1
  2. 1 ώρα πριν, korang said:

    ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΑΙΑΚΩΝ Δημοτική Κοινότητα Κάτω Κορακιάνας

    ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΑΙΑΚΩΝ Δημοτική Κοινότητα Κάτω Κορακιάνας

  3. 30 λεπτά πριν, akis73 said:

    Ισχύει αυτό που λες απλά η τιμή για εκτός σχεδίου είναι 850. 950 θα ήταν αν ήσουν εντός σχέδιου.

     

    32 λεπτά πριν, akis73 said:

    Ισχύει αυτό που λες απλά η τιμή για εκτός σχεδίου είναι 850. 950 θα ήταν αν ήσουν εντός σχέδιου.

    Καταρχάς σε ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα μου. Μπορείς να μου πεις από που εξάγεται το 850€ αν δεν αναφέρεσαι στην ελάχιστη τιμή ζώνης της περιφερειακής ενότητας? Δεν είναι στο Δήμο η ελάχιστη τιμή ζώνης 950€ βάσει Εφορίας. Πρώτα δεν ελέγχουμε το Δήμο και μετά την περιφερειακή ενότητα?

  4. 32 λεπτά πριν, akis73 said:

    1100 ήταν για πριν τις 28-7-11, μετά έγινε 950 για εντός, και 850 για εκτός που είσαι εσύ. Κατά τα άλλα ισχύει ότι λες...

    Το κείμενο του Νόμου λέει τα κάτωθι: " Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου, που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, στις οποίες δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον οικείο δήμο " Δεν θεωρείται ως ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον οικείο Δήμο τα 950€?

  5. On 23/7/2018 at 9:29 ΜΜ, akis73 said:

    Για εκτός η τιμή ζώνης είναι 850 ευρώ, αρκετά τσιμπημένη θα έλεγα μάλλον λόγω τουρισμού;

     

    On 23/7/2018 at 9:29 ΜΜ, akis73 said:

    Για εκτός η τιμή ζώνης είναι 850 ευρώ, αρκετά τσιμπημένη θα έλεγα μάλλον λόγω τουρισμού;

    Συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ για την  άμεση απάντησή σου το εκτιμώ. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχει εξαχθεί ελάχιστη τιμή ζώνης στο Δήμο με διαπιστωτική πράξη παρά το γεγονός ότι οι χάρτες της εφορίας 2007 δίνουν ελάχιστη για όλη την έκταση του οικισμού τα 1.100 και πάμε με την ελάχιστη ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα?

  6. Καλησπέρα μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει στο εξής? Τιμή ζώνης σε εκτός σχεδίου εκτός οικισμού στην Κέρκυρα Κάτω Κορακιάνα x=142719.37 y=4401417.24 σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

       
  7.  

    Τώρα έγιναν σωστά!!!

     

    Για την εύρεση της Κατηγορίας:
    ".......i) Στην περίπτωση οικοπέδου/γηπέδου της περίπτωσης 1α του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ του ν. 4178/13 (με οικοδομική άδεια), προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση των προϋποθέσεων της Κατηγορίας 4 συνυπολογίζονται στην επιφάνεια των υπολοίπων αυθαιρέτων κατασκευών και η επιφάνεια αυτών οι οποίες έχουν υπαχθεί στους νόμους 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62) και 4014/2011 (Α΄ 62), που προσαυξάνουν το συντελεστή δόμησης του ακινήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το πολεοδομικό μέγεθος του ύψους που προβλέπονται από την οικοδομική άδεια (δηλ. που αναφέρονται ως πραγματοποιούμενα στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας). Στην περίπτωση που ένα από τα παραπάνω ποσοστά παραβιάζεται, τότε αυτές υπάγονται στην Κατηγορία 5...."
    Δηλαδή εδώ τα συνυπολογίζεις.
     
    Για την εύρεση των συντελεστών των υπερβάσεων: 
    "....Για τον υπολογισμό των ανωτέρω συντελεστών τετραγωνιδίων, τα μεγέθη των αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και σε περίπτωση συγκυριότητας ακινήτου με το μέρος των επιτρεπομένων μεγεθών που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας εκάστου συγκυρίου....".
    Δηλαδή, εδώ δεν τα συνυπολογίζεις.

     

    Παρακαλώ ως προς το 2ο θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις κάποια επιπλέον πληροφόρηση γιατί οι απόψεις ποικίλλουν (ως συνήθως δηλαδή). Έχω περίπτωση μεταφοράς δήλωσης από τον 4014 στον 4178 με αλλαγή επιφανειών (λόγω ότι θέλω να συμψηφίσω πρόστιμο του ν.3843/10 σε περαιωμένη δήλωση που αρχικά κατά την υπαγωγή εις τον Ν.4014/11 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ αυτή η δυνατότητα). Όπως καταλαβαίνεις αν αθροίσω τις υπερβάσεις και βάλω ενιαίο ποσοστό τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται. 

  8.  

     

    στον 4014 υπηρχε μια ε/α...πολυ...περιεργη

    ας τον αφησουμε..

     

    τωρα

    στον 4178 η διατυπωση ειναι σαφης στο 11

    φερόμενος ειναι ο ψιλος κυριος,   ο επικαρπωτης  με την συναινεση του  ψιλου κυριου... κλπ.

     

    στον βασικο νομο για την απαλλαγη α' κατοικιας [1078/80, ΦΕΚ Α 238/80]

    [που ηταν και η βαση για την θεσπιση μειωτικου συντελεστη για κυρια και μοναδικη κατοικια]

    οριζεται οτι...δεν δικαιουται απαλλαγης αυτος που εχει  "πληρη κυριοτητα...επικαρπία...οικηση..."

    Ο ψιλος κυριος δικαιουται

     

    Αρα

    θα κανει την δηλωση ο ψιλος κυριος...μονος του

     

    θα παει το Ε9 που δειχνει ΨΚ

    εχει και το συμβολαιο που λεει ΨΚ

     

    αρα

    παιρνει τον μειωτικο του...

     

     

    Δημήτρη 

    έχω ανάλογη περίπτωση με ψιλό κύριο που δηλώνει στο Ε1 την κατοικία που υφίσταται η αυθαιρεσία ως κύρια και ταυτόχρονα είναι και μοναδική. δικαιούται τον μειωτικό? έχω κάνει και ερώτημα "στα αρμόδια όργανα" αλλά ακόμα περιμένω!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.