Μετάβαση στο περιεχόμενο

der

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από der

  1. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μονομερώς σε ένα συγκεκριμένο θέμα συχνά παραμελούμε τα άλλα. Πολύ σωστά λοιπόν ορισμένοι θέτουν το θέμα του υαλοπετάσματος, του δώματος ή και άλλων ευπαθών σημείων θερμικών απωλειών.

     

    Όσο αναφορά τη διείσδυση του αέρα στα κτίρια, ενώ πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν καλό ένα αεροστεγές κτίριο,( στη πράξη 0.1-0.2 ACH) σήμερα για λόγους υγιεινής, αυτό δεν θεωρείται τόσο καλό. Οπότε και oi μικρές απώλειες που έχουμε π.χ. από ένα επάλληλο, δεν έιναι τόσο τραγικές ειδικά για ένα σχετικά ήπιο κλίμα όπως αυτό της Ελλάδας. Έτσι για λόγους υγιεινής (αναπλήρωση Ο2, απομάκρυνση εσ. ρύπων όπως CO, VOC's, κλπ) 0.5 με 1.0 ACH (Air Changes per Hour) ή ~1 με 5 λίτρα αέρα ανά μ2 θεωρούνται καλές τιμές.

     

    Στο εξωτερικό, είναι συνηθισμένα τα κουφώματα που έχουν ειδικούς, ρυθμιζόμενους αεραγωγούς, για επιτυγχάνουν αυτό ακριβώς τον αερισμό. (π.χ. επιτρέπουν εισροή αέρα τη μέρα και περιορίζουν τη νύχτα ή τις πολύ ψυχρές ημέρες) Στην Ελλάδα κάπου τα έχω δει (μάλλον σε διαφημιστικό) αλλά δεν χρησιμοποιούνται ευρέως.

     

    δείτε το video δείνη αρκετές εξήγησης στο θέμα Ενεργειακά κουφώματα:

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.