Μετάβαση στο περιεχόμενο

grgrks

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από grgrks

  1. On 9/26/2022 at 10:51 PM, georgios_m said:

    Αν δικαιούσαι να μην υπαχθείς, προτίμησέ το γιατί θα είναι απλούστερο για όλους.

    Αν υπάγεσαι στο άρθρο 39, ο φορέας θα πρέπει να έχει ήδη τα λεφτά για τις εισφορές σου, οπότε είναι πιο διαστακτικοί να προχωρήσουν. Αν δεν υπάγεσαι μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως και να σε πληρώσουν αυτοί όποτε μπορούν. Αλλά θα πρέπει να μπορείς να τους δώσεις πίστωση. Αυτό είναι και το νόημα να δουλεύεις με μπλοκάκι.

    Καλημέρα,

    υπάρχει απάντηση βασισμένη σε νομοθετικό πλαίσιο στο αν κάποιος μπορεί από επιλόγη να μην υπαχθεί στο άρθρο 39;

    Ευχαριστώ

  2. Καλημέρα σε όλους,

    υπάρχει κάποια παραπομπή σε νόμο ή απόφαση ΕΦΚΑ που να αναφέρεται ρητα στην υποχρεωτικότητα υπαγωγής ή μη στο άρθρο 39;

    Εν ολίγοις,υπάρχει πράγματι το δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ από μεριάς του εργαζόμενου να μην υπαχθεί στο άρθρο 39 εάν έχει μόνο 1 αντισυμβαλλόμενο ή πρέπει υποχρεωτικά να υπαχθεί;

     

  3. On 11/2/2021 at 4:11 ΜΜ, youla said:

    Είναι αυτό που είχα σημειώσει στην αρχική ανάρτηση, www.efka.gov.gr/rv 

    Έβαλα "Άλλο θέμα εσόδων/ασφάλισης", επέλεξα μη μισθωτός, Κεντρικός τομέας Αττικής και εκεί εμφανίζονται δεκάδες επιλογές (ενώ πχ νότια είχα μόνο συγκεκριμένα πρώην ΙΚΑ σε Γλυφάδα - Καλλιθέα νομίζω). Κάπου χαμηλά στο μενού βγαίνουν και αυτά:


    image.png

    Σε ελάχιστα λεπτά από τότε που το έστειλα, έλαβα ειδοποίηση ότι "Τα στοιχεία που μας στείλατε βρίσκονται υπό έλεγχο και θα σας ενημερώσουμε για τη συνέχεια" ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω μήπως είναι αυτοματοποιημένη απάντηση, ελπίζω όχι (στις άλλες υπηρεσίες στις οποίες έχω απευθυνθεί μέσω αυτής της πλατφόρμας πάντα απαντούσαν άνθρωποι, αλλά όχι τόσο σύντομα βέβαια). 

    Προσπαθώντας να κλείσω ραντεβού με το ΤΣΜΕΔΕ και ενώ τα είχα ξανακάνει πριν ένα έτος δεν βρίσκω τις αντίστοιχες επιλογές που περιγράφετε στο Post. 

    Γνωρίζει κανείς εάν έχει αλλάξει κάτι και πως μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού με ΤΣΜΕΔΕ; 

    Το ζήτημα αφορά την αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας και συγκεκριμένα ότι δεν έχω την επιλογή κατηγορίας ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ( δεν εμφανίζεται πλέον ούτε στα ειδοποιητήρια που λαμβάνω).

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.