Μετάβαση στο περιεχόμενο

Iraklis Nicolaou

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Iraklis Nicolaou

  1. 1 hour ago, akis73 said:

    Καλησπέρα, θα μπορούσες να στείλεις και εξωτερικές φωτογραφίες που να φαίνεται η επένδυση την οποία αναφέρεις;

    Ορίστε. Επένδυση αλουμινίου τύπου έταλμποντ πάνω απο θερμομόνωση με εξηλασμένη πολυστερίνη και ακρυλικό επίχρισμα. 
     

     

    IMG_5455.png

  2. Σας χαιρετώ. Επισυνάπτω φωτογραφίες όπου φαίνονται ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί σε τοιχοποιία κτιρίου ηλικίας 3 ετών. Που μπορεί να οφείλονται και κυρίως συντρέχει λόγος ανησυχίας; Δεν μπορώ να διαπιστώσω αν υπάρχουν ρωγμές και εξωτερικά καθώς δεν υπάρχει οπτική επαφή λόγω εξωτερικής επένδυσης. Κάποιες ρωγμές λιγότερο εμφανείς (βλ. τελευταία φωτογραφία) έχουν παρατηρηθεί και στην εσωτερική πλευρά της πλάκας οροφής. 
     

     

    IMG_5451.jpeg

    IMG_5452.jpeg

    IMG_5450.jpeg

    IMG_5454.jpeg

  3. Σας χαιρετώ. Θα ήθελα μια συμβουλή για επισκευή ρωγμών σε τελικό επίχρισμα θερμοπρόσοψης. Οι ρωγμές εμφανίστηκαν σε κάποια σημεία κάτω απο τα μάρμαρα των κουφωμάτων.

    Σκεφτόμουν για πέρασμα με χυτή μεμβράνη πολυουρεθανικής βάσεως για προστασία απο υγρασία.

    Επισυνάπτω σχετική φωτογραφία. Ευχαριστώ

     

    IMG_5387.jpeg

  4. 1 hour ago, vgeorg1 said:

    Οι Αντλίες Θερμότητας που δουλεύουν ενδοδαπέδιο δροσισμό έχουν set point στους 19οC. Αυτό σημαίνει ότι το πρακτικό όριο ασφαλείας των υγροποιήσεων είναι αυτό. Αν δουλέψει η αντλία με προσαγωγή 12 C η επιστροφή θα είναι 16-17C άρα θα γίνεται αφύγρανση μικρή βέβαια και θα μαζεύει συμπυκνώματα μόνο η προσαγωγή. Η ολική απόδοση της fcu θα είναι στο 60-70% της αρχικής - προσωπική εκτίμηση από πείρα.

    Μερικές αντλίες μόνο έχουν ρυθμιζόμενα set points σην ψύξη πάνω από 12 C, δεν έχουν όλες. Και από αυτές οι περισσότερς το έχουν σαν ένα αυτορυθμιζόμενο υπομενού λειτουργίας θερινής εξοικονόμισης. Όπως επίσης μερικές αντλίες και όχι όλες έχουν επιλεγόμενο set point ενδοδαπέδιου δροσισμού.

    Τα δυο καλοκαίρια που έχω δουλέψει την ψύξη, έχω ρυθμίσει τη θερμοκρασία του νερού στους 12 βαθμούς με μάλλον ικανοποιητικά αποτελέσματα στη γενικότερη αίσθηση. Η μονή τοιχοποία απο όπου διέρχονται οι σωλήνες, που είναι επενδυμένη με κεραμικό, είναι κρύα στην αίσθηση χωρίς να παρατηρείται συμπύκνωση. Τώρα, αξίζει τον κόπο να μπω στη διαδικασία ριζικής τροποποίησης της διακλάδωσης των σωληνώσεων; Να περιμένω να δω αν θα παρουσιαστούν υγρασίες; Και αν μέχρι τότε δημιουργηθούν άλλα προβλήματα; 

  5. 17 minutes ago, kotor9 said:

    Όχι μόνο θέρμανση. Απλά είδα το ποστ σου και θυμήθηκα τα δικά μου . Τότε είχα στεναχωρηθεί όταν άλλος θερμουδραυλικος είδε τα σκέτα σπιράλ και με ρώτησε γιατί έβαλες σκέτα χωρίς μόνωση; Και του απάντησα: δεν τα έβαλα εγώ...

    Δεν θα έχεις θέμα με συμπυκνώσεις τότε

  6. 4 hours ago, kotor9 said:

    Εμενα το συνεργείο που το 2010 μου έκανε την ολική ανακαίνιση (υπό την επίβλεψη πολιτικού μηχανικού που έβγαλε την άδεια και μηχανολόγου μηχανικού που ήταν ο αρχηγός του συνεργείου) μου έβαλαν σωλήνες πολυστρωματικες μόνο με σπιράλ και όχι με μόνωση. Τι να έκανα τότε ... δεν ήξερα ότι επρεπε να βάλω μηχανικούς να ελέγχουν τους άλλους μηχανικούς ....

    Anyway μέχρι τώρα δεν έχω δει υγρασιες (προφανώς θα υπάρχουν αλλά εμφανώς δεν έχω παρατηρήσει κάτι). Το σπιτι είναι μόνιμη κατοικία από το 2011 έως σήμερα). αλλά αυτό που έχω νιώσει έντονα και αδιαμφισβήτητα είναι η απώλεια θερμότητας μιας και σε πολλά σημεία το πάτωμα (εκεί που περνά ο σωλήνας ) είναι ζεστό ζεστό.

    Ευτυχώς έχω σούπερ μονωμένο σπίτι και είμαι σε ήπια περιοχή και έτσι η βλακεία του συνεργείου δεν με ζημιώνει και τόσο. Αλλά δεν θα κάτσω και να σκάσω μια ζωή την έχουμε ... Απλά το συνεργείο αυτό δεν το ξαναπαίρνω ούτε φυσικά το προτείνω. 

    Η εγκατάσταση σου αφορά θέρμανση και ψύξη;

  7. 25 minutes ago, Konstantinos IB said:

    Αμ έλα που δεν είναι. Δεν χωράει εύκολα πλαστικός σωλήνας με τη μόνωσή του μέσα σε μονότουβλο. Άσε που δημιουργεί προβλήματα και στους ηλεκτρολόγους. Γι' αυτό σου είπα ότι η λύση μπορεί να ήταν και "επιβεβλημένη". Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται "ψευτοκολώνα", "ψευτοδόκαρο" και άλλα "ψευδή" και "παραπλανητικά" :D...

    Η θερμοκρασία δρόσου (υγροποίησης) του θερινού αέρα (στο περίπου) είναι 14οC. Μία επιλογή είναι να το δουλέψεις από εκεί και πάνω αλλά δεν ξέρω τι θα αποδώσουν οι μονάδες. Χρειάζεσαι επιπλέον αναμικτική βάνα και έξτρα κυκλοφορητή.

    Η άλλη λύση είναι αυτή που σου λέει ο Αντώνης, δοκιμασμένη κι αυτή σε παρόμοιες περιπτώσεις. Πρόσεξε μόνο η "σφραγιστική μαστίχα" να είναι καλής ποιότητας και η σφράγιση να γίνει χειμώνα με αφυγραντήρα σε λειτουργία.

    Να διευκρινήσω οτι οι πιο χοντροί σωλήνες που καταλήγουν στους πολλαπλούς είναι εξωτερικοί (κάθετοι και παράλληλοι με την τοιχοποιία), είναι όμως θαμένοι εντός του δαπέδου. Οι σωλήνες που είναι εντοιχισμένοι είναι οι μικρότερης διαμέτρου που ξεκινούν απο τους πολλαπλούς και καταλήγουν στα fan coils. Έχει επίσης τοποθετηθεί ξεχωριστός,  μεγαλύτερος κυκλοφορητής για αποδοτικότερη λειτουργία των fan coils.

     

    Έχει νόημα η σφράγιση των σπιράλ; Γιατί να ανησυχήσω για συμπύκνωση εντός των σπιράλ. Δεν είναι η ενδεχόμενη συμπύκνωση στην εξωτερική επιφάνεια των σπιράλ που δημιουργεί προβλήματα;

  8. On 1/5/2023 at 10:02 AM, Konstantinos IB said:

    Εκτός από την επισήμανση του συναδέλφου για τον ΚΕΝΑΚ που είναι πολύ σοβαρή, στα υπόλοιπα λέω ότι μπορεί η κατασκευή να έγινε έτσι για κάποιους επιβεβλημένους λόγους, άρα να είναι ελεγχόμενη.

    Αν ο εγκαταστάτης σου έχει δώσει εγγύηση καλής λειτουργίας για ικανοποιητικό χρόνο άστο όπως είναι. Αυτός έχει την ευθύνη. Αν όχι κάλεσέ τον και θέσε τις απορίες και τις ανησυχίες σου. 

    Λύσεις διόρθωσης υπάρχουν.

     

    Κωνσταντίνε ως πιο σχετικός με το αντικείμενο, τι λύσεις διακρίνεις; Το σκάψιμο του τοίχου και η μόνωση των σωλήνων είναι μια επιλογή αλλά του δαπέδου όχι.

  9. Η οικία είναι του 2020. Βρίσκεται στην Κύπρο όπου ισχύουν διαφορετικοί κανόνες για μελέτες. Η αρχική μελέτη προέβλεπε κλιματισμό με συμβατικά κλιματιστικά τύπου "split". Τοποθετήθηκαν τελικά fan coils για αξιοποίηση της αντλίας θερμότητας και το καλοκαίρι με μελέτη απο τον εγκαταστάτη χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω ελέγχοι, εγκρίσεις κλπ

  10. Σας ευχαριστώ όλους για τις αναρτήσεις σας. Η απάντηση που έχω πάρει είναι ότι οι συμπυκνώσεις θα εξέρχονται απο τα χιτώνια - σπιράλ. Αν είναι φυσικά αυτά υδατοστεγανά στα σημεία εντός της τοιχοποιίας - δαπέδου. Το θέμα είναι οι συμπυκνώσεις έξω απο τα σπιράλ αφού αυτά δεν παρέχουν οποιαδήποτε θερμομόνωση. Υποθέτω οτι σε αυτό το σημείο δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα. Αν είναι σχετικά ευκολότερη η θερμομόνωση των κάθετων σωληνώσεων εντός της τοιχοποίιας, στα οριζόντια σημεία εντός του δαπέδου είναι ουσιαστικά αδύνατη η παρέμβαση. Πιθανή λύση η ρύθμιση του νερού σε υψηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι για μείωση των συμπυκνώσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

  11. Επισυνάπτω σχετική φωτογραφία της εγκατάστασης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος επαγγελματίας εγκαταστάτης μπορεί να κάνει ενα τόσο χοντρό λάθος. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί πχ ας πούμε να περάσει σωλήνα pex μονωμένη μέσα απο το χιτώνιο;

    6D9CC429-1714-435C-AA1C-5F6AFF4BE411.jpeg

  12. 1 hour ago, Konstantinos IB said:

    Για λειτουργία ψύξης είναι εκτός προδιαγραφών, προτυποιήσεων και τεχνικών κανόνων. Συνεπώς υγρασίες μπορεί να εμφανιστούν παντού. Το πότε δεν το ξέρω.

    Για θερμομόνωση τι να λέμε...:D

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχουν κάπου δημοσιευμένα τα πρότυπα και τεχνικοί κανόνες;

  13. Καλησπέρα στην ομάδα. Παρακολουθώ εδω και λίγο καιρό σχετικές συζητήσεις στο φόρουμ και ως ιδιοκτήτης νεόκτιστης κατοικίας εξοπλισμένης με αντλία θερμότητας και fan coils έχω κάποιες απορίες. Σχετικά με την ψύξη που παρέχουν τα fan coils μέσω του κρύου νερού που διοχετεύεται σε αυτά, θεωρώ λογικό οι σωληνώσεις που παρέχουν το κρύο νερό, όσο και οι επιστροφές του κρύου νερού να είναι κατάλληλα μονωμένες για αποφυγή υγρασιών στις τοιχοποίες και πατώματα όσο και μείωση των απωλειών. Στο δικό μου σπίτι έχω παρατηρήσει ότι οι σωλήνες αυτές είναι μονωμένες μόνο στα σημεία απο όπου εξέρχονται απο την τοιχοποιία και ενώνονται με τα fan coils. Στα υπόλοιπα σημειά απλά διέρχονται απο σπιράλ προστασίας, επισυνάπτω σχετική φωτογραφία. Είναι τα σπιράλ αυτά επαρκή η να αναμένω  την εμφάνιση υγρασιών; Να σημειώσω οτι τα fan coils δούλεψαν για δυο καλοκαίρια μέχρι τώρα χωρίς να παρατηρήσω υγρασίες παρόλο που στην αφή είναι εμφανής η διαφορά θερμοκρασίας στα σημεία της τοιχοποιίας απο όπου διέρχεται το κρύο νερό. Σας ευχαριστώ και απολογούμαι για το μεγάλο κείμενο.

    5EE02450-3091-4DF7-85F5-BAE2C733DD1B.png

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.