Μετάβαση στο περιεχόμενο

gantsa

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από gantsa

  1. Γνωρίζει κανείς στη περίπτωση που γίνει επιλογή δαπανών για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, πόσα χρόνια δεσμεύεσαι να κρατήσεις ανοιχτή την επιχείρηση μετά την πάροδο των 24 πρώτων μηνών? Είναι +2 ή 3 χρόνια?

  2. πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης σε επαγγελματικό αυτοτελή χώρο αποτι καταλαβα

    Καλησπέρα συνάδελφοι,

     

    Με προβληματίζει ο όρος αυτοτελής επαγγελματικός χώρος,

    Στην περίπτωση που έχει παραχωρηθεί ( με ενοικίο) ένας χώρος σπιτιού, για την χρήση ως τεχνικό γραφείο,ειναι λόγος να μη μπορει να μπει στο πρόγραμμα. (υφιστάμενη επιχειρηση).

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  3. Το πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας που ανοιξε τη δευτερα 6/4 περιλαμβάνει και καποιες θεσεις μηχανικων. Θετει ως προϋπόθεση για την αποδειξη των τυπικων προσοντων, περα απο το πτυχιο, ο ανεργος να εχει στα χερια του και την αδεια ασκησης επαγγελματος. 

     

    Δηλαδη αποκλείονται απο το προγραμμα οι χαμηλες ταξεις, οσοι δηλαδη ανεργοι μηχανικοι διαγραφηκαν απο το ταμειο ή δεν γραφτηκαν ποτε (αφου όντας ανεργοι δεν μπορουν να πληρωνουν το τεε). Απεναντιας δικαιωμα συμμετοχης εχουν μονο οσοι ανηκουν στη κάστα που το καιρο που ηταν ανεργοι χωθηκαν καπου και εργαζονταν μαυρα ή ειχαν αλλα εισοδηματα(τιποτα νοικια κλπ) και συνεχισαν ετσι να τα ακουμπανε στο τεε χωρις ιδιαιτερα προβληματα.

     

    Η ιδια προϋπόθεση υπηρχε και σε ενα προγραμμα για πτυχιουχους ανεργους που ανοιξε το καλοκαιρι του 14' και τους εφερνε σε επαφη με επιχειρησεις.

     

    Με λιγα λογια συνεχιζουν να νομιμοποιουν την αντιληψη οτι αν εισαι ανεργος μηχανικος και ΔΕΝ εχεις να πληρωνεις ΤΕΕ (και οτι αυτο συνεπαγεται), τοτε ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΚΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (θεωρεισαι απλα ανεργος Γενικων Καθηκοντων χωρις τυπικα προσοντα)

     

    Ποσο δικαιο το θεωρειτε αυτο;

  4. Eιδικά για την αντικατάσταση στέγης σας ενημερώνω ότι μας έγινε (κατόπιν καταγγελίας) διακοπή εργασιών και έκθεση αυθαιρέτου για κατασκευή σεναζ στην στέψη πέτρινης τοιχοποίίας διότι η μικρής κλίμακας δεν επιτρέπει χρήση οπλισμένου σκυροδέματος .........

    Αναρωτιέμαι αν σε αυτή τη περίπτωση υπάρχουν κυρώσεις για το μηχανικό που υπογράφει τη σχετική άδεια.

  5. Σε άρτιο οικόπεδο εντός οικισμού μπορεί να οικοδομηθεί αγροτική αποθήκη ή ισχύει μόνο για αγροτεμάχια?

    Αυτό ρώτησα κι εγώ στη πολεοδομία και μου είπαν ότι στη περίπτωση άρτιου οικοπέδου εντός οικισμού, πρέπει να βγάλω κανονική άδεια αποθήκης. Με ρώτησε μάλιστα αν είναι μεγαλύτερο από 4 στρ. και λέγοντας της οτι είναι μικρότερο, μου επιβεβαίωσε οτι δεν μπορώ να βγάλω άδεια για αγροτική.

     

    Στη περίπτωση μου, θέλω να βγάλω άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για αγροτική αποθήκη 15τμ, σε οικόπεδο 1 στρ., οικοδομήσιμο (σε περιοχή εντός οικισμού). Αν γνωρίζει κανείς τι ισχύει τελικά, παρακαλώ ας μας διαφωτίσει

  6. Καλησπέρα σε όλους!

    Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την μελέτη ανακατασκευής του κτίσματος στη φωτο. Α. και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας. Η ηλικία της κατοικίας είναι 90 χρόνων. Στα αριστερά της φωτογραφίας φαίνεται ένα χαμηλότερο κτίσμα(στάβλος) το οποίο προϋπήρχε. Κατά το χτίσιμο, ο μεγάλος τοίχος του στάβλου υπερυψώθηκε προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ως τη μια πλευρά της κατοικίας (φωτο Β και Γ).

    Και τα δύο κτίσματα είναι με φέρουσα τοιχοποιία από πέτρα, με τη διαφορά ότι ο σταύλος είναι αργολιθοδομή χωρίς συνδετικό υλικό, ενώ το νεότερο κτίσμα που πάτησε στο τοίχο του στάβλου, με συνδετικό κονίαμα (αργιλοκονίαμα).

    Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι το εξής. Ο τοίχος του στάβλου στον οποίο ακούμπησε η κατοικία, έχει υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα να χάσει την επιπεδότητά του (σημειωμένο με κόκκινο στις φωτο Δ, Ε, Ζ). Το μέγιστο σημείο τις 'κοιλιάς' που σχηματίστηκε, απέχει 10εκ. από το επίπεδο. Επιπλέον οι τοίχοι της κατοικίας που κατέληγαν κάθετα στο τοίχο του στάβλου έχουν αποκολληθεί από αυτόν (φωτο Ζ, Η).

     

    Όσων αφορά τις γωνίες πρότεινα την σύνδεσή τους με χαλύβδινους ριζοπλισμούς ή ξυλοδεσιά (χάραξη της τοιχοποιίας με τροχό κτλ) και όπου αυτό είναι εφικτό να αφαιρεθούν λίθοι και από τους δύο τοίχους ώστε να τοποθετηθούν αγκωνάρια τα οποία θα τους συνδέσουν μεταξύ τους.

     

    Ένας πιο έμπειρος μηχανικός από εμένα μας πρότεινε ενέματα με κονίαμα υδράσβεστου και σοβάτισμα μέσα έξω με το ίδιο υλικό μέχρι να ανακτηθεί η επιπεδότητα. Πιστεύετε ότι αποτελεί ασφαλή λύση προκειμένου να αποφύγουμε πιο βαριές εργασίες; Κάποια άλλη πρόταση ίσως σχετικά με την αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων;

    post-15225-0-29850900-1349291821_thumb.jpg

    post-15225-0-51604600-1349291836_thumb.jpg

    post-15225-0-14672200-1349291852_thumb.jpg

    post-15225-0-91157500-1349291870_thumb.jpg

    post-15225-0-76218000-1349291888_thumb.jpg

    post-15225-0-73877200-1349292005_thumb.jpg

    post-15225-0-72364900-1349292101_thumb.jpg

  7. Το οικόπεδο είναι εντός οικισμού, οικοδομήσιμο και ο συντελεστής δόμησης με καλύπτει για μια τόσο μικρή κατασκευή. Η κατασκευή θα είναι ένας τρούλος που θα εδράζεται σε τέσσερα τόξα (π.χ. Αγ.Σοφία Κωνσταντινούπολης). Φυσικά και θα προηγηθεί στατική μελέτη από μηχανικό.

    Αυτό που με απασχολεί είναι από ποιόν φορέα θα πρέπει να ζητήσω την άδεια.

  8. Πρόκειται να κατασκευάσω σε οικόπεδο ιδιοκτησίας μου, γλυπτό (από πηλό), στο οποίο θέλω να υπάρχει η δυνατότητα να εισέλθει κανείς μέσα. Το σχήμα της κάτοψης είναι κυκλικό, διαμέτρου 4μ και ύψους 3,5μ. Η τελική μορφή θα μοιάζει με ημισφαίριο.

     

    Γνωρίζει κανείς τι γίνεται στη προκειμένη περίπτωση?

  9. ωραίες αυτές οι συσκευές αλλά λειτουργούν μόνο για λίγες μέρες λόγο του ότι μόλις αρχίσουν να δουλεύουν, οι μαγνήτες τους σταδιακά χάνουν τη δύναμη τους και μετά απο λίγο το σύστημα σταματάει..

  10. Σε αυτό το σύνδεσμο βρήκα δημοσιευμένες διάφορες αναθέσεις έργων.

     

    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/tptee/SERVICES_INFORM_TPTEE/ANATHESIS

     

    Σε κάποια έργα αναγράφεται στο τέλος για την εταιρία που ανέλαβε το έργο :"....η οποία υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά."

     

    Σε καποιά άλλα έργα δεν αναφέρεται τίποτα στο τέλος για το πώς πήρε το έργο η συγκεκριμένη εταιρία. Αυτό σημαίνει οτι έγινε απευθείας ανάθεση?

  11. Γνωρίζει κανείς τι άδεια χρειάζεται για κατασκευή περίπου 25τμ που θα εδραστεί πάνω σε πλατφόρμα χωρίς θεμέλια;

    Έχει διαφορά εάν η πλατφόρμα εφάπτεται με το έδαφος ή είναι ελαφρώς υπερυψωμένη (στο ύψος τροχού για παράδειγμα, όπως τα τροχοκινούμενα);

  12. Δεν ξέρω αν η άδεια είναι κοινόχρηστη, πάντως το μαγαζί έχει συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη για την εγκατάσταση.

     

    Λέγοντας "ανήκει" εννοώ οτι επικοινωνούν οπτικά+ηχητικά. Ισως ήταν καλύτερα να πώ εφάπτεται.

  13. Άνοιγει αναψυκτήριο γνωστής πολυεθνικής στη γωνία κατοικημένου οικοδομικού τετραγώνου. Η εταιρία θεώρησε καλό να τοποθετήσει τα μοτέρ των ψυγείων στον ακάλυπτο και στο δώμα (μονοόροφο κτίσμα). Ο ακάλυπτος και το δόμα ανήκουν στον ακάλυπτο 5 πολυκατοικιών. Ο θόρυβος των μοτέρ εκτονώνεται μέσα στον ακάλυπτο και δεδομένου οτι το κατάστημα λειτουργεί επι 24ωρου βάσεως, δημιουργεί προβλήματα, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες (την ημέρα προστίθεται στον υπ’αρχοντα θόρυβο του δρόμου και δεν ξεχωρίζεται) .

    Πώς αντιμετωπίζει ο ΓΟΚ τη περίπτωση της εγκατάστασης αυτής;

  14. φοιτητής ;

     

    αιωνίως μαθητευόμενος -εντός, εκτός και επί τα αυτά :idea: (των επισήμων σχολών εννοώ)

     

    έχει σημασία; Αν θες μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο topic για να το συζητήσουμε

     

    Ξανακάνω την ερώτηση :

     

    Πόσο κοστίζει περίπου η άδεια για μια ξύλινη αποθήκη 15-18τμ ; Εάν θέλω να στεγάσω πχ εργαλεία και ένα μικρό τρακτέρ και χρειάζομαι αποθήκη 25τμ πώς μεταβάλλεται αυτή η τιμή; Το οικόπεδο είναι 1000τμ-οικοδομήσιμο.

    ΟΙ τιμές που ζητάω είναι προσεγγιστικές για τα συνολικά έξοδα (ελάχιστη αμοιβή μηχ.+φπα +ικα +οτιδήποτε άλλο ζητείται εν προκειμένη)

  15. συγνώμη είσαι συνάδελφος αρχιτέκτονας;

     

    διότι από την αρχική σου δημοσίευση δεν διακρίναμε την ιδιότητά σου

     

    το "διακρίναμε" τι σημαίνει δεσποινίς;γιατί μιλάτε εκ μέρους όλων;

    Διορθώνω λοιπόν, μαθητευόμενος Αρχιτέκτονας :)

     

    Αφου ο μηχανικος ειναι "δικος" σου οπως λες γιατι μπαινεις στο φορουμ να ρωτησεις;

    Προφανως να δηλωθει το οικημα σαν αποθηκη ειναι ιδεα δικη σου η οχι;

     

     

    1)Αν "ο δικός μου" ή κάποιος άλλος μηχανικός γνώριζε δε θα έμπαινα στο κόπο να ρωτήσω.

     

    2)Η ιδέα της αποθήκης εφαρμόζεται από πολλούς στην Ελλάδα και όχι δεν είναι δικιά μου. Το κόστος της σημερινής κατοικίας με τις μεθόδους που κατασκευάζεται συνεπάγεται τον δανεισμό υπέρογκων χρημ. ποσών απο την τράπεζα. Δεν νομίζω να είναι παράνομο να θες να απέχεις απο αυτό το οικονομικό σύστημα, ενώ παράλληλα να συνεχίζεις να εξελίσσεις την Αρχιτεκτονική ή άλλες επιστήμες.

     

    3)Για να επιστρέψω στο θέμα όμως, θα θέσω το αρχικό ερώτημα αλλιώς:

    - Πόσο κοστίζει περίπου η άδεια για μια ξύλινη αποθήκη 15-18τμ ; Εάν θέλω να στεγάσω πχ εργαλεία και ένα μικρό τρακτέρ και χρειάζομαι αποθήκη 25τμ πώς μεταβάλλεται αυτή η τιμή; Το οικόπεδο είναι 1000τμ-οικοδομήσιμο.

    ΟΙ τιμές που ζητάω είναι προσεγγιστικές για τα συνολικά έξοδα (ελάχιστη αμοιβή μηχ.+φπα +ικα +οτιδήποτε άλλο ζητείται εν προκειμένη). Ελπίζω να έγινα σαφής

  16. Είναι μια προσπάθεια με την βοήθεια του επιμελητηρίου για να χτιστεί ένα σπίτι με οικολογικά υλικά με πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας.

    Ας μην κάνουμε αρνητική κριτική γιατί αδικούμε την προσπάθεια. Εξάλλου είμαστε καλύτεροι εμείς που έχουμε γεμίσει τον κόσμο σκυρόδεμα?

     

    Από το άρθρο:

    "Άλλωστε δεν είναι κάτι καινούργιο. Η παράδοση υπήρχε από παλιά και εδώ στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απλώς εγκαταλείφθηκε όταν ήρθε το μπετόν, ένα υλικό ενεργοβόρο και επιβλαβές για το περιβάλλον"

     

    Οτι παραδοσιακό είχε μείνει στο μυαλό των Ελλήνων εξαλείφθηκε οταν ήρθε η Χούντα του 67' .Τότε επιβλήθηκε και η χρήση του τσιμέντου! Τα λόγια να χάνονται καλό είναι όμως οι μνήμες να μένουν ζωντανές, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να χαθούμε εμείς οι ίδιοι, μέσα στα λόγια μας.

     

    Στο σύνδεσμο αυτό βρήκα συγκεντρωμένη πολύ καλή βιβλιογραφία για όποιον ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θέματα φυσικών μεθόδων δόμησης

    http://www.eco-dome.gr/index/act/edu.html

  17. Γιατί νομίζεις οτι το "Σύγχρονο Σπίτι" είναι ένα πομπός καρκινογόνων μορίων, από τη ταράτσα έως τα θεμέλια?

    Τι τα ρωτάς; δε τα ξεύρεις;

    Τα φθηνά υλικά (αρκεί να δείχνουν γυαλιστερά κυριλέ) είναι που αποφέρουν τα περισσότερα κέρδη στον κατασκευαστή και στους μεσάζοντες (και η εκμετάλλευση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τους εργαζόμενους φυσικά). Η διαφορά που πληρώνει ο αγοραστής είναι η υποβάθμιση της ζωής του (πρόσφατα ανακάλυψα ότι ακόμα και τα συνήθη πλακάκια κουζίνας μπάνιου περιέχουν αμίαντο!σκέψου όλα τα άλλα που θα μάθουμε σε 20 χρόνια οτι δεν ήταν και τόσο φιλικά.. ).

     

    Τι υλικά προωθεί ο Ελληνας μηχανικός και γιατί τέτοια μονομέρεια;

    Εδώ μπορείς να θαυμάσεις μεγαλειώδη συζήτηση που προηγήθηκε για ένα συναφές με τα εναλλακτίκα υλικά θέμα.

    http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=83662#post83662

     

    Περαστικά μας

  18. Προς τη myri.

     

    Αλήθεια, θέλεις να δείς και την επαρχία τσιμενταρισμένη; Δεν ελπίζεις σε ένα πιο υγειές περιβάλλον;

    Ας το συζητήσουμε ως πολιτισμένοι-εξελιγμένοι μηχανικοί και όχι σαν μεταλλαγμένοι τσιμεντέμπορες.

    Δεν μπορείς να ακυρώνεις την ύπαρξη ενός τεράστιου επιστημονικού τομέα που επιδιώκει την αναγέννηση της φυσικής δόμησης παγκοσμίως.

    Αυτή τη στιγμή χιλιάδες επιστήμονες πειραματίζονται με τα φυσικά υλικά σε πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όλου του κόσμου.

    Στη Καλιφόρνια υπάρχει ξεχωριστό πανεπιστημιακό τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με τις φυσικές μεθόδους δόμησης σε σεισμογενείς περιοχές (όπως η Ελλάδα :wink:)

     

    Στη πολεοδομία ισχύει ότι αρκεί να δείξεις στα σχέδια ξύλινο σκελετό που να μπορεί να στηρίζει επαρκώς τη στέγη και σου δίνουν άδεια να φτιάξεις τοιχοποιία με παραδοσιακές μεθόδους.

     

    Νόμιζα ότι ήμουν σαφής στην αρχική ερώτηση αλλά απ’ ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να τη ξαναδιατυπώσω όταν συγκεντρώσω ορισμένες ακόμα πληροφορίες. Ευχαριστώ πάντως όσους μπήκαν στο κόπο να απαντήσουν.

  19. Την τιμή την θέλεις μαζί με το πρόστιμο για την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης ή χωριστά; Στην αυτοψία τι θα ισχυριστείς;

     

    Το κόστος της άδειας δεν έχει να κάνει με τα υλικά που χρησιμοποιείς για τον Φ.Ο. σου. Επισκέψου κάποιο μηχανικό να σε ενημερώσει για το κόστος της άδειας.

     

    Εάν το ύψος της αποθήκης είναι 10μ. τότε μπορείς να κάνεις νόμιμα αλλαγή χρήσης. σωστα;

     

     

    Όχι μην τα μπερδεύεις όλα μαζί.....

    και

    1) μην κάνεις post hunting

    2) όχι διαχωρισμός συνεχόμενων μηνυμάτων.

    Την επόμενη έχει κάρτα.

    TheoTDM900

  20. http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-7492068823950286254&hl=el&fs=true

     

    οποιος έχει χρόνο ας δει καποια στιγμη αυτο το ντοκιμαντερ, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον..

    Με πασα επιφύλαξη βέβαια για την ορθότητα όλων των δεδομενων που αναφέρει και ιδιως για τις προτεινόμενες λύσεις, αλλα πιστέυω ότι σε γενικές γραμμες έχει πιάσει την γεννεσιουργό αίτια των πραγμάτων, αφου σα μηχανικοι πρεπει να πιστεουμε και στην αρχή της αιτιοκρατίας αν μητε αλλο.

     

     

    το ντοκ. που αναφέρεις είναι το "Zeitgeist Addendum" \. Εξίσου δυνατό είναι το πρώτο μέρος "Zeitgeist the movie". Μπορείτε να το δείτε (με ελληνικούς υπότιτλους) εδω:

     

    PART1: http://video.google.com/videoplay?docid=-4539685261180437718&hl=en

     

    PART 2: http://video.google.com/videoplay?docid=-3629561105447872613&hl=en

     

    PART 3: http://video.google.com/videoplay?docid=448819483157225334&hl=en

     

    ΟΤΑΝ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

    JIM HENDRIX

  21. Ναι έχεις δίκιο. Ούτε εγώ θα έλεγα οτι μοιάζει με ταβέρνα. Στη ταβέρνα πας, περνάς καλά και φεύγεις άφραγκος. Στη πολεοδομία φεύγεις άφραγκος και με ψυχολογικά προβλήματα.

    Ισως club de mafia να της ταιριάζει καλήτερα. Γιατί το λέω αυτό? Πέρασα πρόσφατα απο τον νέο στθμό ΚΤΕΛ στα Ιωάννινα (για το οποίο η πολεδομία δεν έδωσε άδεια αλλά ούτε και εμπόδισε να χτιστεί..), και ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό που αντίκρισα. Πέραν του ότι είναι ένα εκτρωματικό οικοδόμημα, είναι και μια παρανομία συθέμελη φυτεμένη μόλις 100 μέτρα απο την όχθη της λίμνης! (http://drasy-norasy.blogspot.com/2009/02/blog-post_6117.html )

    Ούτε και το ρόλο που έπαιξε η πολεοδομία Ιωαννίνων στην κατεδάφιση του 'Ξενία' (έργο μεγίστης αρχιτεκτονικής σημασίας -> http://www.babylonia.gr/read.php?id=82 ) μπορώ να ξεχάσω,

    ούτε και όσα μαθαίνουμε για τους 'τιμοκαταλόγους' των υπολοίπων πολεοδομιών της χώρας, κάθε φορά που ξεφυτρώνει μπροστά μας η κακογουστία του κάθε δυστυχισμένου-ματαιόδοξου επιχειρηματία.

    Ελπίζω να μπορείς να αντιληφθείς τον τεράστιο όγκο των εγκλημάτων στα οποία εμπλέκεται η πολεοδομία με τις τοπικές εξουσίες και να δικαιολογήσεις το σχόλιο μου.

     

     

    Οσων αφορά τώρα την ερώτηση σου για τον πηλό,

     

    {{Άργιλος+άμμος+άχυρο}} περίπου το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού στεγάζεται σε σπίτια απο αυτό το χαρμάνι. Επιπλέον, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιημένοι αστοί του εξωτερικού, αντιλαμβανόμενοι τα καρκινογόνα στοιχεία που αποπνέουν τα τσιμεντοειδή και τα συνθετικά υλικα των πόλεων, στρέφονται προς την επιλογή φυσικών υλικών για την εξοχική κατοικία τους.

     

    Για όσους δεν γνωρίζουν για την φυσική δόμηση να δούν ορισμένες κατασκευές στο http://www.cob.gr

    ή να πληκτρολογήσουν cob natural buildings εις το παντοδύναμο google

     

    Πρόσφάτως μάλιστα δοκιμάστηκαν τέτοιες κατασκευές σε σεισμική τράπεζα σε κάποιο πανεπιστήμιο (ιρλανδίας νομίζω, υπάρχει σχετικό blog αμα ψάξετε με τα αποτελέσματα των δοκιμών). Το δοκίμιο ήταν κυκλικής κάτοψης, τοιχοποιεία 35-40 εκ (ζυμωμένο cob με τα χέρια σε στρώσεις) και τέλος εδραζόμενη ξύλινη στέγη επι της τοιχοποιείας. Η κατασκευή αυτή αντεξε τα 7,5-8 ρίχτερ εμφανίζοντας μόνο ρογμές στα αδύνατα σημεία(πάνω απο τα πρέκια της πόρτας και του παραθύρου). Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεταφυσικό, αλλά έχει να κάνει με τη μονολιθική συμπεριφορά της κατασκευής σε καταπόνηση απο σεισμό(κυκλική και χωρίς ενώσεις).

     

    Εάν τώρα αυτή η κατασκευή ήταν να γίνει στην Ελλάδα, η πολεοδομία μας(και οι λοιποί φορείς) για τους δικούς της λόγους, σε υποχρεώνει να βάλεις ξύλινες κολώνες εντώς της τοιχοποιείας(με πρόσχημα την αντισεισμικότητα). ¨Ετσι καταργείται η μονολιθική συμπεριφορά του συστήματος και δεν υπολογίζεται στη στατική μελέτη. Το βάρος της στέγης αναλαμβάνεται μόνο απο τις κολώνες, πράγμα που αυξάνει τρομερά το κόστος (είναι και αντιοικολογικό επιπλέων) και τελικά το κτίσμα δε διαφέρει απο τα ξύλινα σπίτια.

    Τι εμποδίζει όμως τη πολεοδομία οχι μόνο να επιτρέψει αλλά και να προωθήσει την χρήση οικολογικών υλικών?

  22. Η κατασκευή που σκεπτομαι είναι 35-40τ.μ η τοιχοποιεία θα γίνει απο πηλό ( http://www.cob.gr) με ξύλινη στέγη.

    Πρόκειται να χτιστεί στη νήσο ικαρία.

     

    1.Υπάρχει διαφορετική τιμή αδειας για το εκάστοτε νησί?

    2.Πόσο θα μου κοστίσει η άδεια?

     

    Αυτή η τιμή αλλάζει εάν δηλώσω τη κατασκευή ως αποθήκη αντί για οικία. Ποση είναι αυτή η διαφορά? Το οικόπεδο είναι εντώς σχεδίου και δεν περιέχει άλλο οίκημα.

     

     

    ΥΓ. "Πολεοδομία και Φυσικά υλικά". με αφορμή το σχόλιο του dada

    http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=6638

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.