Μετάβαση στο περιεχόμενο

redbayron2006

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από redbayron2006

  1. Συνάδελφοι χαιρετώ,

    θέλω να ρωτήσω τα εξής:

    1) Για εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος αυτόνομου ή διασυνδεδεμένου τι ΚΑΔ πρέπει να δηλώσω στην εφορία?

    2) Για μελέτη (πχ δημιουργία φακέλου για ΔΕΗ) μόνο μπορώ να χρησιμοποιώ το ίδιο ή χρειάζομαι άλλο και αν ναι ποιο?

    Ευχαριστώ

  2. Κατ'αρχας Redbayron2006,δε σε εβρισα,δεν κακοχαρακτηρισα την ερωτηση σου και απαντησα με ολη την καλη διαθεση και χωρις ιχνος ειρωνιας.Το να κανεις μια διαστασιολογηση στο χερι,εχει πολυ περισσοτερη ακριβεια και δεν θελει χρονο ιδιαιτερο.

    Ατομο με 25 posts εδω μεσα και να φαιρεται ετσι,δεν το βλεπω να εχει μεγαλη διαρκεια διαδικτυακης ζωης.

     

    Καλη τυχη στη ζωη σου.

     

    Αγαπητέ Kusta ούτε εγώ σε έβρισα.

    Δεν μου φάνηκε οτι απάντησες με καλή διάθεση αλλά ειρωνικά.

    Η διαστασιολόγηση στο χέρι ούτε ακρίβεια έχει, και για τον χρόνο τα λέμε μετά την 1000+ επανάληψη που πρέπει να κάνεις.

    Εσύ έχεις 625 τα οποία είναι απο ότι φαίνεται του ίδιου είδους.

    Η τύχη ακολουθάει τους άξιους ανθρώπους κατά κύριο λόγο, δεν είναι προπό.

    Ευχαριστώ

  3. Για το HOGA: http://www.unizar.es...fo/hoga-eng.htm

    Για το Hybrid2 δεν μου αφηνει να ανοιξω την σελιδα δυστυχως αλλα εαν θες googlare το Hybrid2 software και θα στο βγαλει κατευθειαν :smile:

     

    George σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

     

    Σωστά σημειώνεις τα δύο αυτά προγράμματα, το HOGA είναι πολύ καλό αλλά έχει κάποια προβλήματα που δύσκολα τα ξεπερνάς, επίσης νομίζω οτι η αγγλική έκδοση έχει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα που χρείζουν διόρθωσης. Μίλησα για αυτά με τον δημιουργό του προγράμματος τον κ. Lopez, παρακάτω είναι τα στοιχεία του για όποιον ενδιαφέρεται.

    Dr. Rodolfo Dufo López

    Departamento de Ingeniería Eléctrica

    Escuela de Ingeniería y Arquitectura

    Universidad de Zaragoza

    Calle María de Luna, 3

    50018 Zaragoza (Spain)

    Tfno.: 976761921

    Fax: 976762226

    e-mail: [email protected]

    web: http://www.unizar.es/rdufo/

     

    Όσον αφορα το Hybrid2 δεν πρέπει να δουλεύει με τα windowsxp και πάνω είναι πολύ παλαιό αλλά δυνατό πρόγραμμα για αυτονομία. Ή τουλάχιστον ήταν.

     

    Απο ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα εκτός αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος να μας ενημερώσει.

  4. Χωρις να ξερω τι ακριβως θελεις να κανεις, παντως το HOMER ή Hybrid πιθανον να σε καλυψει σαν προγραμμα

     

    Ναι George το homer το ξέρω το έχω δουλέψει αλλά δεν με ικανοποιεί το περιβάλλον του, είναι καλό βέβαια. Το άλλο που αναφέρεις δεν το γνωρίζω αν έχεις την καλοσύνη στείλε μας το λινκ της ιστοσελίδας να το δούμε. Demo διατίθεται?

  5. Δεν χρειαζεται λογισμικο για ενα αυτονομο.Την κανεις με το χερι τη διαστασιολογηση.

     

    Πραγματικά το έχασα λίγο εδώ,

    αγαπητέ συνάδελφε σε ευχαριστώ για την ανούσια απάντηση σου, θα έλεγα οτι ξόδεψες τσάμπα το σάλιο σου αλλά μάλλον δεν ισχύει εδώ άρα ας πούμε το χρόνο σου.

    Ένας φοιτητης μηχανολογίας ξέρει απο το δεύτερο εξάμηνο το πολύ ότι τα ΠΑΝΤΑ γίνονται στο χέρι άμα έχεις άπειρο χρόνο, όρεξη ή είσαι φυλακισμένος. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ!

    Σε περίπτωση που δεν έχεις όρεξη να βοηθήσεις απλά κάνε κάτι άλλο και μην σπαταλάς το χρόνο μας με βλακώδεις απαντήσεις.

    Ευχαριστώ

     

    Η προκλητική συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη. Επιλέξτε πολύ προσεκτικά τους χαρακτηρισμούς που απευθύνετε στα μέλη της κοινότητας.

    2 πόντοι στο επίπεδο προειδοποίησης για την επίδειξη ασέβειας.

    miltos

    • Downvote 4
  6. Χαιρετώ τους αναγνώστες αυτού του ποστ και ευχαριστώ εκ των προτέρων,

     

    σχετικά με αυτόνομα υβριδικά συστήματα (φ/β, ανεμογεν., μπαταριες, η/ζ) θα ήθελα να παρακαλέσω όποιος έχει κάποιο λογισμικό και το λειτουργεί άνετα να το ποστάρει εδώ. Ψάχνω κάποιο λογισμικό αλλά όλα κάπου μπάζουν νερά, γενικά δεν έχω βρει κάτι να με ικανοποιεί 100%.

     

    Επίσης αν κάποιος έχει κάνει διαστασιολόγηση ενός τέτοιου συστήματος στον Ελλαδικό χώρο θα χαιρόμουν πολύ να την αναγνώσω για περισσότερες πληροφορίες.

     

    Μφχ

  7. Γειά σας,

     

    Θέλω να φτιάξω ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 100KW στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Η εταιρία που θα αναλάβει την εγκατάσταση υπόσχεται 55-60.000 ευρώ. Ρωτώντας παραγωγούς που δραστηριοποιούνται εκεί κοντά είδα οτι αυτό το όριο ξεπερνιέται, μιας και για 3 χρόνια που δουλεύουν κάτι αντίστοιχο έχουν 70-75.000 ευρώ κέρδος ετησίως. Η ΔΕΗ λέει πως το πιο πιθανό είναι να μήν είναι φορτωμένο το δίκτυο και οτι γίνεται να μπώ κι εγώ μέσα. Η τράπεζα επίσης λέει πως για το δάνειο 350.000 ευρώ που χρειάζεται, το δίνει χωρίς υποθήκη μόνο με το συμβόλαιο της επιχείρησης. Ο ανάλυτής που μίλησα, τέλος, λέει πως το μόνο ρίσκο είναι τα 1500 ευρώ που θα ξοδέψω για τοπογραφικά κτλ μέχρι να ρίξω την άδεια, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί.

     

    Έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα και κλείσω τιμή με τη ΔΕΗ 44 λεπτά για 20 χρόνια η αποπληρωμή θα γίνει σε περίπου 8 χρόνια και μετά θα έχω έσοδα. Η αλήθει είναι οτι το ρίσκο είναι μεγάλο γιατί πρόκειται για κάτι μακροχρόνιο και η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι και ιδανική για επενδύσεις αυτή τη στιγμή.

     

    Μπορείται να μου πείτε τη γνώμη σας πάνω στο θέμα, τί άλλο να ψάξω, τι να φοβάμαι και γενικότερα ότι θέλετε....???

     

    Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

    Ευχαριστώ, achille.

     

    Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

    Ευχαριστώ, achille.

     

    Η τιμή πλέον είναι 41 λεπτά και οι ετήσεις είναι αρκετές πλεόν.

    Αποτελεί την πλέον σίγουρη επένδυση και εγώ σου λέω οτι θα το έκανα με τα μάτια κλειστά.

  8. Γνωρίζει κανείς αν μπορεί κάποιος για δική του χρήση να βάλει φωτοβολταϊκά χωρίς να πουλήσει το ρεύμα στην ΔΕΗ?

     

    Αυτό που περιγράφεις ονομάζεται αυτονομία και μπορείς να το κάνεις το θέμα είναι σε συμφέρει?

  9. Καλημέρα σας,

     

    μήπως γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται κάποιος για να κάνει μια φωτοβολταική μελέτη. εψαξα στο ınternet για καποιο υποδειγμα αλλα δεν βρήκα κάτι. Αν υπάρχει κάποιο δείγμα μελέτης ή οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

     

    ευχαριστώ

    προκαταβολικά.

     

    Κάνε μια μόνος σου, μην περιμένεις έτοιμα πράγματα γιατί ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος οτι αυτά που κάνεις είναι σωστά. Υπάρχουν αρκετά βιβλία να σε βοηθήσουν.

  10. Ως πλέον πρακτική (και οικονομική) λύση επιλέγουμε μεμονωμένα, ενίοτε άοπλα, πέλματα που εδράζονται ακόμη και τελείως επιφανειακά (διαστρώνονται αφού διαμορφωθεί το οικόπεδο) και παραμένουν σταθερά λόγω του βάρους τους και της τριβής με το έδαφος. Δεν έτυχε ποτέ να δω εφαρμογή μικροπασσάλων. Σε περιπτώσεις μεγάλων περιστρεφόμενων συστοιχιών ο πυλώνας στηρίζεται σε ένα μεγάλο, θαμένο κεντρικό πέδιλο μάζας αρκετών τόνων. Συνήθως οι εταιρίες των συστημάτων στήριξης δίνουν προδιαγραφές για την θεμελίωση βάσει κάποιας συγκεκριμένης ταχύτητας ανέμου και της σχετικής ανάλυσης που έχουν κάνει οι ίδιες. Οι προδιαγραφές αυτές τείνουν να δίνουν ποιό ελαφριά (και άρα οικονομικά) πέλματα σε σχέση με αυτά που προκύπτουν με τον υπολογισμό βάση ΕΚ-1 και λοιπών οικοδομικών κανονισμών...

     

    Συμφωνώ με τον Alexipap, καλύτερα στήριξη με πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος παρά πασσάλους και άλλες αλχημείες, Μιλάμε για μια επένδυση αρκετών χιλιάδων ευρώ για να πειραματίζεσαι.

  11. Χαιρετω.

     

    Εχει εκπονησει καποιος συναδελφος καμια μελετη εγκαταστασης Φ/Β πανελ σε σκεπη, συμφωνα και με την καινουργια ΚΥΑ αλλα και με το προγραμμα που επιδοτει Φ/Β στις σκεπες? Ετσι για να παρουμε μια πρωτη γευση τι γινεται..

     

    Η μελέτη σε σκεπή είναι αρκετά διαφορετική απο μια επίπεδη επιφάνεια, εμπεριέχονται πολύ ακόμα παράγοντες όπως η κλίση της στέγης, η αναγκαστική εγκατάσταση με βάση αυτήν την κλίση και τον προσανατολισμό, προβλήματα στις φάσεις για συστήματα άνω των 5kW και άλλα.

    Νομίζω οτι αυτές οι μελέτες θέλουν μεγαλύτερη προσοχή.

  12. Παιδια μου ετυχαν τις τελευταιες μερες 2 περιπτωσεις μαζι ιδιες.

    Και οι 2 ειναι σε χωριο και προκειται για στεγαστρο-αποθηκη διπλα απο την κατοικια.

    Ο ενας εχει διπλα απο το σπιτι,στεγαστρο που απο κατω παρκαρει τρακτερ κλπ.

    Ο αλλος εχει αποθηκη με στεγη.

    Και οι 2 ειναι νομιμοι με αδειες κλπ.

    Εχουν δικαιωμα τοποθετησεις φωτοβολταικων?Δεν μου εχει τυχει παρομοια περιπτωση ξανα και δεν θυμαμαι να εχει αναφερθει ξανα εδω μεσα.

     

    Υ.Γ. Απότι καταλαβα,οσοι θελουν να βαλουν σε χωριο ετσι θελουν να τα βαλουν καθως οι στεγες των σπιτιων τους ειναι συνηθως μικρες...

     

    Σχεδόν σίγουρα μπορούν δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί τονίζεις το χωριό? Όσον αφορά την απόδοση τους μπορεί να υπάρχουν προβλήματα.

  13. Δεν γνωρίζω εάν είναι σχετικό με το θέμα αλλά θα ήθελα κάποιος έμπειρος μηχανικός να με βοηθήσει.

     

    Μου έχει ζητηθεί να δώσω μια προσφορά για μελέτη κι επίβλεψη Φ/Β συστήματος περίπου 10kw σε μια εταιρεία.θα μπορούσατε να εκτιμήσετε το ποσό που θα πρέπει να ζητήσω πάνω κάτω για ανάλογο σύστημα?Αρχική αίτηση,μονογραμμικό,χωροθέτηση,υπογραφή μηχανικού κατάλληλης προ υπογραφής σύμβασης κι επίβλεψη κατά την εγκατάσταση.

     

    Δε γνωρίζω τιμές και δεν θα ήθελα να "σκοτώσω" τη δουλειά και φυσικά να μη πω κανά τρελό ποσό ώστε να τη χάσω.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

     

    Νομίζω Ρομανε οτι αυτά δεν λέγονται σε ένα Foroum σαν post. Στην τελική είναι το ερώτημα πόσο αξίζει ο χρόνος και η δουλειά σου.

    Βέβαια έχω την εξής απορία, σε ανχώνει εαν θα χάσεις την δουλειά ενώ δεν γνώριζεις το πόσο θα κοστίσει άρα δεν έχεις εμπειρία στο θέμα. ?!?!?

    Αφου δεν έχεις εμπειρία στο θέμα γιατί φοβάσαι οτι φοβάσαι μη χάσεις την δουλειά ?!?!

    Δεν καταλαβαίνω, αλλά όπως και να έχει στείλε μου ενα pm και θα στα εξηγήσω αναλυτικά.

    Φιλικά

  14. Συνάδελφε εγώ το έχω κάνει αυτό που λες και όχι μόνο δεν το μετάνιωσα αλλά με πιάνει τρέμουλο όταν σκέφτομαι που θα βρισκόμουν και τι θα έκανα εάν δεν είχα πάρει αυτή την δύσκολη απόφαση. Δύσκολη γιατί προυποθέτει πολύ κόπο, χρόνο, διάβασμα και θυσίες αλλά πίστεψε με και στο λέω απο την άλλη πλευρά, όταν περάσεις απέναντι δεν υπάρχει στιγμή που θα το μετανιώσεις.

    Δώσε κατατακτήριες αλλά να προσπαθήσεις πραγματικά για ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Απο την άλλη μεταπτυχιακό μακρυά, αμα θές αγοράζεις ένα απο το νετ.

  15. Απο την στιγμή που μιλάμε για πολυκατοικία, και υποθέτοντας οτι έχουμε μια ενιαία ταράτσα, όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτήν πρέπει να συμφωνούν εγγράφος. Το σύστημα θα φτιαχτεί στο όνομα ενός και το συμβόλαιο θα γίνει με αυτόν και την ΔΕΗ δεν μπορεί να κατασκευαστεί παραπάνω απο ένα σύστημα στον ίδιο χώρο.

  16. Συνάδελφοι και ενδιαφερόμενοι,

     

    Όταν κάνεις ένα συμβόλαιο έχει το νόημα οτι ότι περιέχει αυτό θα τηρηθούν απο εκεί και περά δεν νομίζω οτι υπάρχει καμιά διαφωνία.

     

    Ακόμα και αν πτωχεύσουμε, αυτό που λέω και εγώ στους πελάτες μου, είναι οτι η ΔΕΗ είναι ουσιαστικά μια μη κρατική επιχείρηση που το κράτος έχει απλά ένα μερίδιο. Το οποίο θα αναγκαστεί να πουλήσει σε ιδιώτες όπως το καταλαβαίνω. Οι ιδιώτες αυτοί δεν μπορούν να αλλάξουν οποιοδήποτε συμβόλαιο προυπάρχει για νομικούς λόγους. Είναι σαν την κληρονομιά άμα την πάρεις αποδέχεσαι και όλους τους όρους τα καλά και τα άσχημα. Δεν θα έχουν πρόβλημα οι επενδυτές αλλά οι εργαζόμενοι.

     

    Είναι λογικό να υπάρχουν αυτά τα ερωτηματικά αλλά ενέργεια πάντα θα υπάρχει και κάθε χρόνο η ζήτηση αυξάνεται ποτέ δεν πάει προς τα κάτω πάντα προς τα πάνω. Η ΔΕΗ και η κάθε ΔΕΗ δεν είναι η καλτσοβιομηχανία Θράκης δεν θα κλείσει ώστε σε αυτή την περίπτωση να μην έχει βάση το συμβόλαιο θα συνεχήσει να υπάρχει σε άλλα χέρια απλά.

     

    Γενικά δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος ανησυχίας και για αυτό οι τράπεζες δίνουν τόσο εύκολα τα δάνεια. Μην νομίζεται πως αυτά που λέμε εδώ αυτοί δεν τα έχουν σκευτεί η δουλειά τους είναι.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να ρωτήσετε και τους κατάλληλους μηχανικούς για για Φωτοβολταικά πάρκα εδώ

  17. Βασιλική δεν συμβαδίζουν τα ερωτήματα σου με την ενεργειακή σόμπα όπως λες. Ή όπως μάλλον την προωθούν οι εταιρείες πώλησης.

    Αυτές είναι για καμιά γιαγιά σε κάνα βουνό, δεν κολάει οποιαδήποτε ενεργειακή θεώρηση, είναι σαν να κάνεις εγχείρηση εγκεφάλου και να αναρωτιέσαι για το εαν ο ασθενής έχει ουλίτιδα

  18. Εγώ πάντως θέλω να σταθώ όχι στο οικονομικό θέμα, αλλά στο θέμα της υπογραφής. Αν και νέος κι εγώ (πραγματικά νέος, πλάκα κάνω!), δε συνηθίζω να αναλαμβάνω δουλειές επίβλεψης που δεν έχουν περάσει από τα χέρια μου, είτε ως μελετητής μηχανικός, είτε ελέγχοντάς τες προσεκτικά...Η υπογραφή μας πηγαίνει ταμείο, αλλά όλα τα υπόλοιπα μας κάνουν μηχανικούς!

    Και για να πω και τη γνώμη μου, το forum δεν αποτελεί μέρος αντιπαραθέσεων σε τέτοιο έντονο ύφος. Όμως, φίλε redbayron2006, ο τρόπος που πλάσαρες το θέμα ήταν λίγο κάπως..και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο το συνέχισες λέγοντας για τα πτυχία σου κλπ είναι λίγο αδόκιμος...αν είναι να ανοίξουμε ένα forum να γράφουμε ο καθένας τα προσόντα του και την προϋπηρεσία του και να το κάνουμε και site εύρεσης εργασίας!

    Ο καθένας δουλεύει όπως επιθυμεί και έχει όποιους στόχους επιθυμεί...

    Το σάπιο σύστημα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε από έξω, όμως μέσα σε αυτό παλεύοντας καθημερινά ο καθένας στο μικρό ποσοστό που του αναλογεί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά (έστω και μικρή) που θα κάνει τη συνείδησή μας πιο ήσυχη, έστω και αν τα 30000 ευρώ δεν τα κάνουμε 33000..

    Και για να εξηγούμαι, δεν έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω!Απλά λέω τη γνώμη μου...ελπίζω με τρόπο που να μη θίγει..Ευχαριστώ!

     

    Συμφωνώ με όσα λες και έτσι είναι τα πράγματα, απλά ένιωσα άσχημα με το χαρακτηρισμό που μου απέδωσε ο συνάδελφος αρχικά και πέρασα στην αντεπίθεση. Μάλλον δεν έπρεπε να γίνει καθόλου αυτή η συζήτηση.

     

    Πάντως απο οτι το έψαξα και με άλλους συναδέλφους που εργάζονται στον χώρο η πρόταση είναι πολύ καλή. Γενικά μια καλή πρόταση για να απαντήσω στο θέμα που ξεκίνησα μόνο για υπογραφή επίβλεψης Η/Μ κυκλοφορεί το εξής πακέτο

    Περί το 20% της συνολικής αμοιβής + ΦΠΑ + ΦΕΜ (υπάρχει περίπτωση και για το 100% της αμοιβής της μελέτης του αερίου μιας και θα κληθείς στην αυτοψία απο την ΔΕΠΑ)

     

    Απο οτι έμαθα το ΦΕΜ σου προπληρώνει ουσιαστικά το φόρο που θα καταβάλεις στο τέλος του χρόνου οπότε το 20% είναι ακέραιο το κέρδος σου.

     

    Επίσης έμαθα ότι εκεί που πρέπει να υπάρχει προσοχή απο μέρους του μελετητή είναι η ενεργητική και το αέριο να γίνουν by the book.

     

    Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και όποιος συνάδελφους ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες θα χαρώ, στείλτε μου ένα pm.

  19. Είναι πάγια τακτική να μην φανερώνω όλα τα χαρτιά μου από την αρχή, επίσης λόγω του Forum και των συναδέλφων που ασχολούνται με αυτό νεαρής ηλικίας είπα ο λόγος μου να είναι πιο άμεσως και όχι τόσο επίσημος.

     

    Έχεις δίκιο που νόμησες ότι νόμησες ενδεχομένος το ίδιο θα έκανα και εγώ αλλά δεν θα απαντούσα σε αυτόν τον τόνο. Εν πάση περιπτώση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

     

    Εγώ δεν υπερασπίζομαι κανένα σύστημα προσπαθώ μόνο να καλυτερεύσω τη ζωή την δικιά μου και των γύρω μου όσο μπορώ καλύτερα. Είμαι άτομο ευαισθητοποιημένο και πραγματικά προσπαθούσα και εγώ μια περίοδο να αλλάξω κάποια πράγματα αλλά την πάτησα πολύ άσχημα γιατι ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια Είναι πιο εύκολα να ονομάσεις την αλήθεια ψέμα παρά να κοπιάσεις και όταν αυτό το κάνουν οι περισσότεροι τότε οι αλήθεια αλλάζει γιατί είναι κάτι σχετικό.

     

    Να σου πω την δικιά μου αλήθεια κουράστικα, βαρέθηκα όλη τη σαπίλα, το ψέμα, την υποκρισία και τους δήθεν μηχανικούς, τις δήθεν μελέτες, τις ρεμούλες και είπα να κοιτάξω λίγο το εαυτό μου ή να πάω σε κάνα μοναστήρι, δε σου κρύβω ότι κόντεψα να συχαθώ το επάγγελμα του μηχανικού όπως ασκείται στην Ελλάδα.

     

    Αλλά το θέμα είναι τι μπορείς να διορθώσεις όταν δεν έχεις δύναμη αλλά απο την άλλη έχεις υποχρεώσεις? Μόνο όταν βρεθείς στη κατάλληλη θέση μπορείς να κάνεις την αλλάγη.

     

    Πραγματικά σου μιλάω μακάρι να μου έδιναν όλη την αμοιβή και θα ήμουν όλη την μέρα εκεί πάνω απο τις εργασίες. Όπως βλέπεις δεν εξαρτώνται όλα απο εμάς

  20. Και τώρα στα ουσιώδη!

    Το να υπογράψεις για μια δουλειά που δεν θα κάνεις, πέραν του ότι σε γεμίζει με ένα σωρό ευθύνες και είσαι υπόλογος για ό,τι συμβεί, στην πραγματικότητα αφαιρείς το δικαίωμα από ένα συνάδελφο σου ή ακόμα και από εσένα τον ίδιο(που θέλει και πρέπει να αναλάβει τη δουλειά κανονικά) να το κάνει.

     

    Το αν ο αρχιτέκτονας τα βάλει στην τσέπη του σου είπα να μη σε νοιάζει γιατί από τη στιγμή που συναινείς με την υπογραφή σου σε τέτοιες πρακτικές ουσιαστικά συναινείς στο να εισπράττουν κάποιοι τις αμοιβές αλλωνών!! Το αν ο κάποιος είναι ο αρχιτέκτονας, η εταιρεία ή ο ιδιοκτήτης δεν αλλάζει κάτι.

     

    Τέλος, αυτά στα λέει κάποιος που στην αρχή του εργασιακού βιου του έκανε και αυτός τις ...bip... του. Και από αυτές έμαθα και κατάλαβα! Το ξέρω πολύ καλά ότι ακούς απίστευτα πράγματα γύρω σου και έχουν αρχίσει να σου φαίνονται φυσιολογικά γιατί τα κάνουν όλοι. Άλλα να θυμάσαι τα εξης.

     

    1) Έχεις ένα δίπλωμα/πτυχίο για το οποίο κουράστηκες και έχεις το δικαίωμα να ζεις από αυτό.

     

    2) Εάν μειοδοτείς στις δουλείες σου, τότε θα χρειαστεί για να βγάζεις ένα Α εισόδημα, να αναλαμβάνεις πολύ περισσότερες από αυτές που πραγματικά μπορείς. Με αποτέλεσμα και τη δουλειά σου να μην κάνεις σωστά και να τη στερείς από κάποιον άλλο.

     

    3)Αυτός που έχει χρήματα να χτίσει έχει και να πληρώσει όσους χρειάζεται για να το κάνει. Αν θέλει να κόψει κάτι, ας κόψει 10τ.μ. (10x1000ευρώ/τ.μ) και αμέσως θα έχει 10 ωραιότατα χιλιάρικα να πληρώσει τον κόσμο που δουλεύει!!!

     

    Ελπίζω να σε βοήθησα να δεις λίγο φως.... Κάλα μυαλά σε όλους μας!

     

    3) Πραγματικά απορώ, χωρίς να θέλω να σε πρσβάλλω, εάν γνωρίζεις την πραγματικότητα του εργοταξίου ή απλά κάνεις μελέτες απο το γραφείο σου. Τώρα θα μου πείς οτι εγώ ρωτάω πράγματα ευνόητα και και ενδεχομένος χαζά αλλά σου απαντώ ότι ιχνηλατώ και λαμβάνω απόψεις απο παντού. Έχω δουλέψει 2 χρόνια σε εργοτάξιο απλά δεν είχε τύχει να αναλάβω εγώ όλη την ευθύνη της επίβλεψης γιαυτό βλέπεις και κάνω τέτοιες ερωτήσεις.

     

    Γράφεις "Το να υπογράφεις μια δουλειά που δεν θα κάνεις" ????? Που ζείς? εδώ σου λένε υπάρχει στάνταρ ταρύφα στην πιάτσα, δηλαδή εσύ το παίζεις άγιος ή καλός σαμαρίτης ή αμα σου έλεγαν να συμμετέχεις θα έλεγες όχι γιατί μωρέ δεν την έχεις κάνει εσύ την δουλεία!! Συμφωνώ βέβαια με προσοχή γιατί μπορεί να πας και μέσα για άλλων παγαποντιές.

     

    Γράφεις "συναινείς στο να εισπράττουν κάποιοι τις αμοιβές αλλωνών" συγνώμη έπρεπε μάλλον να τους πω οτι είναι ..... και οτι πάνε να με κλέψουν κτλ ενώ εγώ θα πατήσω 2-3 φορές εκεί να ελένξω τα βασικά ενώ την δουλειά την εποπτεύει ο εργαταξιάρχης της εταιρίας και ο γενικός υπεύθυνος. Και ποιοί είναι οι άλλοι αυτοί που δεν έχουν το δικαίωμα υπογραφής? Γιατί αν την έκανε μηχανικός προφανώς δεν θα δεχόταν να μην πληρωθεί. Τέλος πάντων αν έλεγα όχι ήταν απο πίσω άλλοι δέκα να κάνουν το ίδιο πράγμα που εγώ θα αρνιόμουν εγώ, προφανώς όταν είσαι νέος στον χώρο δεν μπορείς να απαιτήσεις και πολλά έτσι δεν είναι?

    1) 8 χρόνια σπούδαζα μηχανολογία σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια οπότε ναι μάλλον κουράστικα και δεν χρειάζεται υπενθύμιση.

    2) Εάν δεν μειοδοτώ όμως αγαπητέ δεν πρόκειται να πάρω καμία οπότε δεν θα έχω καθόλου εισόδημα!!!!! Εάν αποφασίσουν όλοι οι μηχανολόγοι να μην το κάνουν εγώ μέσα, απλά να με ειδοποιήσετε όταν γίνει έτσι?

    3) Συμφωνώ, άντε πέστους το, ή άμα γίνεις εσύ ο εργολάβος θα έρθω να στο πώ εγώ.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.