Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gp32

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Gp32

  1. Εργάζομαι ως μισθωτός στην Ελλάδα. Η ατομική μου σύμβαση αναγράφει έναν όρο περί αποκλειστικής εργασίας. Δηλαδή ότι δεν επιτρέπεται η παράλληλη εργασία ανεξάρτητου είδους. 

    Επίσης έχω λάβει πρόταση από το εξωτερικό για part time εργασία χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της σύμβασης (μισθωτός ή freelancer). 

    Ως freelancer με μηνιαίες απολαβές της τάξεως των 800€ χρειάζεται να ανοίξω μπλοκακι; 

    Ανεξαρτήτως του τύπου της νέας σύμβασης (μισθωτή εργασία ή ως ελεύθερος επαγγελματίας) υπάρχει τρόπος να μάθει ο πρώτος εργοδότης σχετικά με την απασχόληση μου στον δεύτερο;

  2. 3 ώρες πριν, np84 said:

    Οι χημικοί μηχανικοί Νότου ενημερώθηκαν την Πέμπτη για ιατρικές εξετάσεις. Εμένα μου έστειλαν το email αυτό αλλά κατά λάθος ,όπως μου εξήγησαν από το hr των ΕΛΠΕ. 

    Η κατάταξη μου στις εξετάσεις ως 8ος δυστυχώς δεν ήταν ικανή ώστε να περάσω στους επιτυχόντες...

    Σε προσκάλεσαν για ιατρικές εξετάσεις και το πήραν πίσω; 

  3. 23 λεπτά πριν, Grechelangelo said:

    Απ' όσο ξέρω (ας με διορθώσει κάποιος γνώστης αν κάνω λάθος) όλοι όσοι προσλαμβάνουν για πρώτη φορά μπαίνουν στο εισαγωγικό της κατηγορίας τους (οι διπλωματούχοι στο «8» αν θυμάμαι καλά)...
    Ανεβαίνεις κλιμάκιο κάθε 3 χρόνια (οι αντίστοιχες «τριετίες» που ισχύουν γενικά για τους μισθωτούς στην Ελλάδα) και για κάθε χρόνο προηγούμενης προϋπηρεσίας που σου αναγνωρίζουν +2,5% χρονοεπίδομα!
    Όσο για προαγωγή, μετάταξη από Τ.Ε. σε Π.Ε. κ.λπ. ανάλογα το βύσμα σου!😋

    Τα ποσά που αναγράφονται ανά κλιμάκιο σε αναρτημένη συλλογική σύμβαση που βρήκα είναι τα μικτά να φανταστώ;

  4. 34 λεπτά πριν, Grechelangelo said:

    α)Δεν κάνω πλάκα ούτε trollάρω, ειλικρινά έχω αυτή την απορία (αν έχει επιπτώσεις το «όχι» που ενδεχομένως πει κάποιος αν θελήσουν να τον προσλάβουν) γιατί μ' αυτά που μαθαίνω για τα ΕΛ.ΠΕ. και τον τρόπο που μεταχειρίζονται τους υποψηφίους τους δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν ίσχυε κάτι τέτοιο...π.χ. για όποιον θέλουν να τον προσλάβουν και δε δεχτεί, 1.000€ πρόστιμο!😅

    β)Αν ισχύει πως ΟΠΟΙΟΣ προσλαμβάνουν πληρώνεται με βάση τους όρους της ισχύουσας επιχειρησιακής σύμβασης τότε α)ο μισθός είναι διαφορετικός για τον καθένα (ανάλογα με το τι επιδόματα δικαιούται π.χ. αν είναι παντρεμένος, αν έχει 1 ή 5 ή 10 έτη προϋπηρεσίας που μπορεί να «αναγνωρίσει», αν έχει επιπλέον μεταπτυχιακό/διδακτορικό κ.λπ.) και β)οι μισθοί είναι ως επί το πλείστον της πλάκας αν αναλογιστούμε 1)το μέγεθος, τα κέρδη κ.λπ. της εταιρείας (μιλάμε για ποσοστά κερδοφορίας που θα ζήλευε κι η Samsung, που λέει ο λόγος), 2)τις συνθήκες εργασίας (όποιος κάτσει εκεί 15+ χρόνια ειδικά αν δουλεύει εκτός γραφείων έχει εξασφαλισμένο καρκίνο του πνεύμονα ως τα γεράματα) και 3)τα γενικότερα οικονομικά δεδομένα του 2023 (ενοίκια στο Θεό και συνεχώς αυξανόμενα, πληθωρισμός στα ύψη κ.λπ.)...ακόμη και επί 17 να πολλαπλασιάσεις κι όσα επιδόματα κι αν προσθέσεις είναι τόσο χαμηλά αυτά τα κλιμάκια που δε βγάζουν καλό μισθό!
    Πρέπει να έχεις π.χ. 15-20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας (σοβαρή και συναφή με τη θέση όχι να 'χαμε να λέγαμε, δεν αναγνωρίζουν ό,τι εμπειρία να 'ναι), extra μεταπτυχιακό, να είσαι παντρεμένος, να έχεις καναδυό παιδιά κ.λπ. κ.λπ. για να φτάσεις να πάρεις γύρω στα 50 μικτά το χρόνο, χρήματα τα οποία όπως καταλαβαίνεις ένας άνθρωπος μ' αυτά τα προσόντα θα τα βρει x2 κι x3 είτε σε μεγάλες εταιρείες ή/και μεγάλα έργα στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό...καλά όσο για μηχανικούς Τ.Ε. δεν το αναλύω καν, οι άνθρωποι δουλεύουν τζάμπα εκεί πέρα και τρέχουν στα γεράματα για κατατακτήριες στις πολυτεχνικές μπας και τους κάνουν καμιά μετάταξη σε θέση Π.Ε. και βγάλουν κάνα φράγκο!
    Κι εννοείται ότι για σκηνικά του τύπου «μπλοκάκι», «τιμολόγιο» (από εταιρεία), «μαύρα» κ.λπ. μπας και γλυτώσεις εισφορές και κάνα φόρο ούτε συζήτηση!
    Μισθωτός, όλα δηλωμένα κι ένα σκασμό λεφτά σε φόρους κι εισφορές μέχρι να σαπίσεις!😏

    Στη δεύτερη συνέντευξη με τα στελέχη των ΕΛΠΕ, όταν με ρώτησαν αν έχω κάποια απορία, τους ρώτησα σχετικά με το μισθολογικό κλιμάκιο που ανήκει η ειδικότητα μου και μου απάντησαν πως δεν γνώριζαν.

  5. 4 λεπτά πριν, RUB said:

    καλησπέρα, 

    όπως έχουν γράψει και παλαιότερα αυτοί που θα ειδοποιηθούν περνάνε εξετάσεις, όσο για τον μισθό λογικά αφού περαστούν όλες οι εξετάσεις το τελικό στάδιο είναι η υπογραφή της σύμβασης όπου θα αναφέρει και μισθό.

    Ελπίζω ο μισθός να αναφερθεί πριν την υπογραφή της σύμβασης ..

  6. 22 λεπτά πριν, JonKars said:

    Καλημέρα σας & Καλή εβδομάδα,

    Πήρα τηλέφωνο στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και μου έδωσαν ένα τηλέφωνο να μάθω για τα αποτελέσματα (2310 750620).Η κυρία(φαντάζομαι από το ανθρώπινο δυναμικό) που σήκωσε το τηλέφωνο μου είπε ότι δεν έχουν αποτελέσματα ακόμη.

    Τι ρωτήσατε μήπως πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

  7. Από ότι έμαθα καλούν σε δύο συνεντεύξεις. Η πρώτη με την εταιρεία που διοργάνωσε τις εξετάσεις και η δεύτερη με επιτροπή των ΕΛΠΕ. 

    Εχουν καλέσει κάποιον και στις δύο συνεντεύξεις; Υπάρχει δυνατότητα καθορισμού της ημερομηνίας και ώρας πραγματοποίησης των δύο συνεντεύξεων;

  8. Μόλις τώρα, Dantε said:

    Προσωπικα περασα (και σε καλη θεση καταταξης) και με καλεσαν και για τη συνεντευξη.

    Τα τεστ ειναι λιγο οτι να ναι οπως ειπα και πισω αλλα αν τα διαχειριστεις σωστα ,κατι γινεται.

    Τωρα αν εχουν νοημα να μπαινουν τετοια, εχει με βαση τη λογικη που αναφερεται στη προηγουμενη σελιδα. 

    Αφου εχουν τοσες αιτησεις καπως πρεπει να γινει "ξεσκαρταρισμα" ασχετα αν ειναι δικαιος η οχι ο τροπος.

    Που και εγω πιστευω οτι δεν ειναι.

    Πότε σε κάλεσαν και για ποια ημερομηνία; Είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις ημερομηνία συνέντευξης ή απλώς στο ανακοίνωσαν; 

    Με απασχολεί αν θα μπορέσω λόγω της υφιστάμενης δουλειάς. 

    Πότε ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα σου και πότε σε κάλεσαν χρονικά; Καλή επιτυχία 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.