Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kostas Bois

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Kostas Bois

  1. Καλησπέρα , 

    Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε αν υπάρχει δυνατότητα Στεγανοποίηση αρμού διακοπής σκυροδέτησης μεταξύ τοιχίου υπογείου και θεμελίωσης μεταγενέστερα της σκυροδέτησης με Κορδόνι διογκωμένου πολυαιθυλενίου ? Υπάρχει πρόσβαση εσωτερικά και εξωτερικά του τοιχίου. Η πρόσβαση εξωτερικά είναι αρκετά δύσκολη αλλά εφικτή. Ευχαριστώ. 

  2. 10 ώρες πριν, kostassid said:

    Θα πρέπει να το δεις ως επένδυση στην οικία σου και πόσο καιρό θες να αντέξει και με τι ρίσκο.

    Επίσης όπως βλέπω την τομή,  θεωρώ ότι μετά , αν συμβεί οτιδήποτε, η οποία επέμβαση θα είναι πολύ δύσκολη και θα επηρεάζει τους χώρους της οικίας σας.

    Επομένως και στραγγηστηρι και μονωση , και κορδόνι στους αρμους  κλπ

     

    Ακολουθείστε οδηγίες μηχανικού.

     

    Υγ χωρίς να γνωρίζω περαιτέρω στοιχεία από την άδεια οικοδομής, θα μπορούσε στα δωμάτια που εφάπτεται ο τοίχος να είναι βοηθητικοί χώροι όπως αποθηκες , διάδρομοι κλπ ώστε το οποίο πιθανό φαινόμενο να μην επηρεάσει υπνοδωμάτια 

    Καλημέρα. Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας. Η αλήθεια είναι ότι η οποιαδήποτε επέμβαση μετά θα ήταν σχεδόν απαγορευτική. Στο ισόγειο - υπόγειο , στο σημείο που εφάπτεται ο τοίχος έχουν όντως προβληθεί βοηθητικοί χώροι. Στον όροφο όμως μέσα από τον τοίχο θα βρίσκονται οι κύριοι χώροι διημέρευσης όπως για παράδειγμα η κουζίνα. 

  3. 22 ώρες πριν, kfil said:

    Η μελέτη τέτοιας διαδικασίας είναι πολύπλοκη. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο μηχανικό σας.

    Για να πάρετε μια ιδέα διαβάστε το επισυναπτόμενο.

    08-03-02-00.pdf 576.75 kB · 15 downloads

    Ευχαριστώ. Καλή Ανάσταση. 

  4. 26 λεπτά πριν, kfil said:

    Σε  κάθε τοίχο αντιστήριξης (όπως ο δικός σου) το πρώτο και κύριο μέλημά μας  είναι να διώχνουμε τα νερά που πιέζουν τον τοίχο.

    Αν δεν το κάνουμε αυτό τότε οι πιέσεις που δέχεται ο τοίχος είναι πολύ μεγάλες με κίνδυνο βλαβών .Αν κάποιος δε σχεδιάσει τέτοιον τοίχο θεωρώντας ότι υπάρχουν και πιέσεις νερού τότε οι διαστάσεις του και οι οπλισμοί που απαιτούνται είναι πολύ μεγάλες.

    Γι αυτό, ανεξάρτητα των μονώσεων που θα κάνεις , οπωσδήποτε να φροντίσεις και για την αποστράγγιση των νερών σε όλο το ύψος του τοίχου (όχι βεβαία με χώμα αλλά με υλικό κατάλληλης διαβάθμισης- σωλήνες αποστράγγισης κ.λ.π) .Άντε να αφήσεις στην κορυφή γύρω στα 40 εκατ. για χώμα προς  φύτευση .

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Λόγω δύσκολης πρόσβασης στην οικοδομή είναι πολύ δύσκολο να κατεβάσω σκύρα. Αν μπαζώσω με χαλίκι (κατεβαίνει με γερανό) και φροντίζω για τις κατάλληλες σωλήνες αποστράγγισης κτλ. , θα ήταν αποτελεσματική η αποστράγγιση θεωρείτε ?

  5. Καλημέρα και Χρόνια πολλά. Κατασκευάζω μια μονοκατοικία στη Χίο σε οικόπεδο με μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Το πίσω μέρος της μονοκατοικίας είναι μπαζωμένο σε ύψος δύο ορόφων με ένα τοιχίο 7 μέτρων , το οποίο αποτελεί μέρος του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. Περιμετρικά της θεμελίωσης έχει γίνει αποστραγγιστική τάφρος με σωλήνα αποστράγγισης , γεώφασμα και χαλίκι 1,5 μέτρο. Από μέσα από αυτό το μπαζωμένο τοιχίο θα είναι κύριοι χώροι διημέρευσης. Είναι αυτονόητο ότι πριν το μπάζωμα  του τοιχίου θα κάνω όσο καλύτερη υγρομόνωση και θερμομόνωση μπορώ. Θεωρείτε ότι πρέπει να μπαζώσω όλο το τοιχίο με χαλίκι μέχρι πάνω για καλύτερη αποστράγγιση η αν υγρομονώσω σωστά και η επίχωση γίνει με χώμα θα είναι αρκετό? Επισυνάπτεται μια τομή προς διευκόλυνση. Ευχαριστώ πολύ. 

    43bd6c09-aea1-4223-88e7-74681cf392db.jpg

  6. On 9/4/2011 at 7:49 ΜΜ, agrafiot said:

    Τα "προβλήματα" που βλέπω εγώ με τα ξύλινα κουφώματα έχουν να κάνουν με τα εξής:

     

    1) Είναι συνήθως 30% ακριβότερα από τα αντίστοιχα αλουμινίου.

     

    2) Υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στην ποιότητα του ξύλου και τις αντίστοιχες μηχανικές και άλλες ιδιότητες. Δεν μπορούμε να λέμε έτσι απλά "είναι καλά τα ξύλινα κουφώματα"? Άλλο ξύλο το σουηδικό, άλλο το μεράντι, άλλο το νιαγκόν, άλλο το teak. Αν θέλετε να μπούμε σε λεπτομέρεια ευχαρίστως.

     

    3) Οι συστολοδιαστολές στο ξύλινο κούφωμα (μιλώ για το παραδοσιακό ξύλινο κούφωμα, όχι τα λεγόμενα "αλουμινόξυλα, γερμανικού τύπου) είναι αναπόφευκτες ότι βαφή και να επιλέξουμε. Χρειάζεται προσοχή στα ποσοστά υγρασίας του ξύλου όταν κατασκευάζεται, προσοχή στην αποθήκευση του, προσοχή στην τοποθέτηση του κλπ. Όλα αυτά προυποθέτουν άρτιο κατασκευαστή - μαραγκό και έμπιστο προμηθευτή ξυλείας.

    Μου έτυχε περίπτωση πελάτη που χρειάστηκε να καταφύγω στο Χημείο του Κράτους για να αποδειχθεί ότι το "Ιρόκο" δεν ήταν τελικά Ιρόκο, αλλά άλλο βραζιλιάνικο ξύλο με 70% ομοιότητα στις ιδιότητες. Με γυμνό μάτι καμιά διαφορά.

     

    4) Η συντήρηση του ξύλινου κουφώματος είναι ένα θέμα και μια δαπάνη που κανείς πρέπει να την λογαριάζει, ειδικά αν μιλάμε για πολλά κουφώματα και επιθετικό περιβάλλον π.χ θάλασσα κλπ

    Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω ξύλινα κουφώματα σε παραθαλάσσια οικοδομή. Οι περισσότερες εταιρείες του χώρου συστήνουν ξυλεία από μεράντι. Στην αναζήτηση μου για ιρόκο , λίγες εταιρείες ανταποκρίθηκαν. Θα ήθελα να σας ρωτήσω μιας και αναφέρεστε σε αυτό το post σε διάφορα είδη ξυλείας αν όντως το μεράντι είναι τόσο αξιόπιστο ώστε να το προτείνουν καθολικά ? Εσείς ποιο είδος ξυλείας θα προτείνατε για κουφώματα σε νησί ? Ευχαριστώ. 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.