Μετάβαση στο περιεχόμενο

AntonisVent

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

AntonisVent's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, Δουλεύοντας αρκετά με το ETABS, βρίσκω τη διαδικασία δημιουργίας των συνδυασμών φόρτισης κατά Ευρωκώδικα αρκετά χρονοβόρα και επαναλαμβανόμενη, ειδικά σε πολύπλοκα έργα με πολλές περιπτώσεις φορτίσεων. Σκέφτομαι λοιπόν να αναπτύξω ένα μικρό, εξωτερικό utility που θα λειτουργεί ως ένας "έξυπνος διαχειριστής συνδυασμών", με στόχο να αυτοματοποιήσει τα βαρετά βήματα, αλλά να αφήνει τον τελικό έλεγχο στον μηχανικό. Η κεντρική ιδέα είναι να προσφέρει τις παρακάτω δυνατότητες: - Πλήρης έλεγχος των συντελεστών: Δυνατότητα παραμετροποίησης όλων των συντελεστών ασφαλείας (γ) και συνδυασμού (ψ), με προεπιλεγμένες τις τιμές των Ευρωκωδίκων. - Κανόνες αποκλεισμού φορτίσεων: Δυνατότητα να ορίζουμε ποιες περιπτώσεις φορτίσεων δεν πρέπει να συνδυάζονται μεταξύ τους (π.χ. αμοιβαία αποκλειόμενες δράσεις ανέμου ή κινητών). - Προχωρημένη διαχείριση κινητών φορτίων (Q): Ευέλικτη δημιουργία συνδυασμών για τα κινητά, είτε μεμονωμένα, είτε ανά ομάδες, ορίζοντας ποια δρουν ως δυσμενή και ποια ως ευμενή. Θα ήθελα την άποψη της κοινότητας πάνω σε αυτό. Θα σας ήταν χρήσιμο ένα τέτοιο εργαλείο στην καθημερινή σας δουλειά; Πιστεύετε ότι υπάρχει αγορά για κάτι τέτοιο, έστω και με ένα μικρό, συμβολικό κόστος; Υπάρχει κάποια άλλη λειτουργία που θα θεωρούσατε απαραίτητη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τις απόψεις σας.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όσους γνωρίζουν : <<ο καθαρός μισθός ενός μελετητή στατικού πολιτικού μηχανικού αν αφαιρέσουμε και το εφκα (220 ευρώ ) με τρία χρόνια εμπειρία στα στατικά ποιος πρέπει να είναι>> ; αυτό ο μισθός εννοείται ότι θα είναι με μπλοκάκι όχι μισθωτός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.