Μετάβαση στο περιεχόμενο

antmak

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από antmak

  1. 2 ώρες πριν, sdtopo said:

    @antmak Τα όρια των απαλλοτριώσεων, οπότε και των ιδιοκτησιών, ορίζονται από τα επίσημα διαγράμματα της αρμόδιας υπηρεσίας και αυτά πρέπει να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε τοπογραφικό.

    Όσες κατασκευές δεν φαίνονται στα διαγράμματα της υπηρεσίας αλλά υπάρχουν σήμερα, σημαίνει ότι έγιναν αυθαίρετα και δεν αποζημιώνονται.

    Σε παλαιότερη ανάρτηση χάρτη που είχα δει το κομμάτι εκεινο δεν υφίσταται απαλλοτρίωση. Αν είναι όντως Απαλλοτριώμενο και έχει χτίσει κάποιο κτήριο μπορεί να γίνει νομιμοποίηση αυτου;

  2. 20 ώρες πριν, sdtopo said:

    Το όριο της ιδιοκτησίας προς την Εθνική Οδό δεν υποδεικνύεται από τον ιδιοκτήτη ούτε και ορίζεται από τις υφιστάμενες διαμορφώσεις (μάντρες, κτίρια κ.λ.π.), αλλά είναι θεσμική γραμμή που ορίζεται απο τα διαγράμαμτα της αρμόδιας Υπηρεσίας.

    Είναι συχνό φαινόμενο να έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση, δηλαδή να έχει αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης και οι κληρονόμοι του να μην το γνωρίζουν, και να μην έχουν προχωρήσει και τα έργα.

    Η όλη παραπάνω κατάσταση επιλύεται με την σύνταξη ενός Τοπογραφικού που να έχει εφαρμόσει τα συμβόλαια και τις θεσμικές γραμμές.

    Γίνεται να έχει οριοθιετηθει μια απαλλοτρίωση και πανω σε αυτή να έχουν απαλλοτριωσει και  άλλο τμήμα;

  3. Καλημερα. Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο προβλημα.αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου με κατοικία εντός του αγροτεμαχιου το οποίο όλο αυτό εφάπτεται σε εθνικό δρομο.Μου το έχουν χωρίσει σε 2 ΚΑΕΚ με την κατοικία να την έχουν ονομάσει στο ΚΑΕΚ κρατικό χώρο. Δηλαδή απαλωτριωση πραγμα που δεν ισχυει και με παλαιοτερες χαρτογράφησεις.Ρωτησα τον μηχανικό για αν θα χρειαστεί να ξανά βάλουμε το τυπογραφικό και λέει ότι δεν χρειάζεται.Αλλος λεει οτι χρειάζεται. Τι ισχυει τελικά ρε παιδια;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.