Μετάβαση στο περιεχόμενο

Michanikos.gr

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Michanikos.gr

  1. Έτσι όπως τα λες, υποννοείς ότι το desktop θα το κρατήσεις...σπίτι σου, και το laptop θα το έχεις στο γραφείο. Αν και θεωρητικά θα μπορούσες να το κάνεις, όταν έρθουν για έλεγχο (πόσο μάλλον στους αιφνίδιους μέσα στα εξάμηνα), θα έχεις πρόβλημα αν δεν έχεις όλα όσα έχεις αγοράσει με τιμολόγιο, μέσα στο γραφείο σου (προφανώς παίρνω την περίπτωση που το γραφείο δεν είναι με παραχωρητήριο στο σπίτι).

    Γνώμη μου, θα μπορούσες να πάρεις ΚΑΙ το laptop (άνετα το δικαιολογείς π.χ. να θέλεις να δείξεις κάποια σχέδια σε πελάτες ή ακόμα και στην οικοδομή - τραβηγμένο αλλά δεν μπορούν να σου πουν τίποτα).

     

    Το καλύτερο από όλα είναι να πας στον τοπικό ΟΑΕΔ και να τους ρωτήσεις, για να είσαι εξασφαλισμένος.

     

    όχι..και τους δύο θα τους έχω για χρήση στο γραφείο μια που έχω ήδη 2 desktops στο....σπίτι μου

    ..αλλά όταν βγαίνω εκτός πόλης για δουλειά και για συναντήσεις θα παίρνω μαζί μου το Laptop απαραίτητα διότι χρειάζεται..εννοείται ότι όλα θα είναι νόμιμα και με τιμολόγιο..απο οτι έχω ρωτήσει στα κεντρικά του ΟΑΕΔ μου έχουν πει ναι

  2. ήρθε και η δικιά μου προ-έγκριση μου παιδιά...:D...καλή αρχή σε όλους τους Μηχανικούς

     

     

    ρε σεις σκέφτομαι να πάρω έναν υπολογιστή Desktop γύρω στα 1.200ευρό

     

    και σκέφτομαι επίσης να πάρω και επίσης έναLaptop για το γραφείο...

     

    ...γίνεται άραγε να τα συνδυάσω αυτά τα δύο στην επιδότηση ή θα υπάρξει πρόβλημα ?

    θα το κάνει κανένας?το έχει κάνει:confused:

    ουσιαστικά μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε εξοπλισμό θέλεις ή υπάρχουν π.χ. όρια?

     

    Επίσης εαν πάρω ένα PDA/κινητό τηλέφωνο μπορεί να δικαιολογηθεί?ουσιαστικά είναι εξοπλισμός γραφείου και απαραίτητο πάνω κάτω...

     

    Υπάρχει τελικά κάποιος κατάλογος ο οποίος να αναφέρει ποια πράγματα ακριβώς δικαιολογούνται και ποια όχι????????

     

     

    τα φώτα σας παιδιά

     

    Χρώματα και bold καλό είναι να αποφεύγονται.

    Παναγιώτης

  3. παιδιά είναι θέμα χρόνου να νομοθετηθεί όπως επίσης να συμβεί και στα μεγάλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρα(βλ.Αριστοτέλειο)

     

    είναι κάτι το εντελώς δικαιολογημένο μια που στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχει 3χρόνια Bachelor+2Master αν δεν κάνω λάθως

     

    Αναμενόμενο είναι να διαμαρτύρεστε οι ΤΕ και οι του εξωτερικού, αλλά έτσι είναι παιδιά, τι να κάνουμε! Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Εφόσον με 5 χρόνια σπουδές, οπουδήποτε στον κόσμο, θεωρούν και βεβαιώνουν ότι σου έδωσαν και master, ο μόνος αρμόδιος να το αποφασίσει και να το εφαρμόσει, ήταν το Πολυτεχνείο και όχι το ΥΠΕΠΘ. Κάτι πρέπει να κάνει τη διαφορά επιτέλους. Δε μπορεί πάντα να επιχειρείται ισοπέδωση προς τα κάτω στην Ελλάδα με "ανωτατοποιήσεις" και "αναγνωρίσεις-ισοτιμίες". Οι ικανοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Την πελατεία τους δεν τη χάνουν. Για το δημόσιο όμως, όπου καλώς ή κακώς κριτήριο είναι τα τυπικά προσόντα, το δίκαιο είναι να προτιμάται κάποιος που (ενδεχομένως) "έλιωσε" 2-4 (πρακτικά) χρόνια παραπάνω από τον Α-ΤΕΙ των 3,5 ετών ή τον εκ Ρουμανίας ή Ιταλίας ο οποίος ίσως πλήρωσε για να πάρει ένα bachelor και του επιτρέπουν να αυτοαποκαλείται μηχανικός.

     

    έχεις απόλυτο δίκαιο tpanag. Ιδιαίτερα το γεγονός των "αυτοαποκαλούμενων" Μηχανικών έχει καταντήσει ελαφρώς γελοίο μέσα στην Ελλάδα..

     

    Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

    Ευχαριστώ, Παναγιώτης

  4. Με τη σφραγίδα της πρυτανείας

    Μάστερ τα πενταετή πτυχία των μηχανικών του ΕΜΠ

     

     

    1022204_b.jpg

    Ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρης

     

     

     

    Με μάστερ θα ισοδυναμούν στο εξής τα πενταετή πτυχία μηχανικών που χορηγεί το Πολυτεχνείο της Αθήνας με επικύρωση των πρυτανικών του αρχών, οι οποίες με αυτή την «αντάρτικη» μέθοδο παρακάμπτουν το υπουργείο Παιδείας που εδώ και χρόνια τούς έχει υποσχεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση αλλά δεν την έχει προχωρήσει.

     

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ.Μουτζούρης ανακοίνωσε στη διάρκεια συνόδου των προέδρων και κοσμητόρων των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας που έγινε στα Χανιά, εδώ και λίγες ημέρες το ίδρυμα χορηγεί στους αποφοίτους του συμπληρωματικά πιστοποιητικά μαζί με το πτυχίο, στα οποία αναγράφεται ότι οι 5ετείς σπουδές των Πολυτεχνικών Σχολών αντιστοιχούν σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

    Σε συνεννόηση, δε, με το Τεχνικό Επιμελητήριο, όπως είπε ο πρύτανης, θα ακολουθήσουν και προσφυγές στη Δικαιοσύνη για το ίδιο ζήτημα, προκειμένου το υπουργείο να σταματήσει να ολιγωρεί και να εξαναγκαστεί να προχωρήσει στη ρύθμιση.

     

    Η αναβάθμιση του πτυχίου των Πολυτεχνείων σε μάστερ αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των Πολυτεχνείων της χώρας, που θεωρούν ότι υποβαθμίζονται συγκριτικά με τα Πολυτεχνεία άλλων χωρών, στα οποία οι σπουδές 5ετούς διάρκειας καταλήγουν σε πτυχίο και μάστερ, ενώ στη χώρα μας σε απλό πτυχίο.

     

    Το υπουργείο Παιδείας, επί Μαριέττας Γιαννάκου ακόμα, είχε τοποθετηθεί θετικά στο αίτημα των Πολυτεχνικών Σχολών, όμως έκτοτε το ζήτημα πάγωσε και επανήλθε χθες στην επικαιρότητα με την απόφαση του Πολυτεχνείου Αθήνας, που ουσιαστικά παραγκωνίζει το υπουργείο Παιδείας και χορηγεί στους αποφοίτους του τη δυνατότητα να κάνουν απευθείας διδακτορικές σπουδές στα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια.

     

    Ανάλογες κινήσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και από τα υπόλοιπα Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, καθώς οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορές τους αποφάσισαν πλέον να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος για την επίσημη αναγνώριση της ισοτιμίας.

     

     

    Πηγή: www.In.gr

  5. ρε παιδια στα τιμολογια αγορας εξοπλισμου για το 40%, παραπανω απαντηθηκε οτι δε περνανε για παροχη υπηρεσιων, βαψιματα κτλ...

     

     

    1. αλλα καποιο κλιματιστικο?


    2. ενα ψυγειακι?
    3. σορυ δηλαδη...κουρτινες,φωτιστικα,τεχνικα βιβλια?:mrgreen:

     

    ΕΧΩ ακριβώς τις ίδιες απορίες φίλε asterix......

     

    θα παώ να ρωτήσω αύριο και να σας πω τι μου είπαν και οι υπάλληλοι...αν και εγώ είμαι σύμφωνος με τον φίλο Directionless και λέω να μη ρισκάρω τέτοια πράγματα

  6. "... Επειδή οι σπουδές μου έχουν να κάνουν με τον τάδε κλάδο και το τάδε αντικείμενο και λόγω του κύκλου και των γνωριμιών που έχω αναπτύξει μέχρι στιγμής, σκοπεύω να ασχοληθώ και να επικεντρωθώ σε μελέτες π.χ. στατικές, ενδεχομένως και αποτυπώσεις (π.χ.)", σάλτσες δηλαδή. Αν έχεις και γονείς στον κλάδο, γράφτο και αυτό (εκεί που θα αναφέρεις κάτι σε σχέση με τον κύκλο γνωριμιών). Επίσης, ότι αν δεις ότι οι δουλειές είναι αρκετές, ενδεχομένως να απασχολήσεις και έναν αρχιτέκτονα μηχανικό (το ρωτάει και κάπου παρακάτω αυτό, αλλά ανέφερέ το και στο κείμενο - τουλάχιστον στην επιδότηση του 2007 το είχε).

     

    φίλε Directionless μήπως ξέρεις αν αυτοί που τσεκάρουν το bussines plan είναι απλοί υπάλληλοι οαεδ ή μηχανικοί ιατροί κτλ?

     

    επίσης θυμάσαι πόσες γραμμές έγραψες περίπου?

    ήταν σύντομο το plan σου ή ανάλυση ολόκληρη?

  7. ...μια αλλη επλογη ειναι να στρωθεις να μαθεις αρκετα καλα το γνωστικο αντικειμενο με το οποιο ειναι να ασχοληθεις,και να προσπαθησεις να συνεργαστεις με μερικες εταιρειες,ωστε να τους εκπονεις μελετες,αλλα ως ανεξαρτητο μελετητικο γραφειο...

     

    θελει κυνηγι,αλλα μην μασας...μια ειναι η ζωη...

     

    σου ευχομαι οτι καλυτερο..

     

    εδώ είμαι...(αναγκαστικά βέβαια λόγω ανεργίας)..θα το παλέψω βέβαια;)

  8. Να ναι καλα΄το ΤΕΕ που προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του και μας οδηγεί σε υποχρεωτκή αεργία για 4 χρόνια

     

    ...και βάλε φίλε ZaXoYs :evil:

     

     

    να ρωτήσω και κάτι τελευταίο?...επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει ΠΛΗΡΩΣ τι υπογράφω και με την ειδικότητα μου και το πτυχίο του Μηχανικού γενικά..

    που να απευθυνθώ να μου πουν επακριβώς τα πάντα?..να με ενημερώσουν δηλαδή με το Ν και με το Σ για όλα αυτά?Να ξέρω τι μπορώ ακριβώς να υπογράφω σε Περιβαλλοντικές,Χημικές,Οικοδομικές,Τεχνικές άδειες

    στον Πανελλήνιο σύλλογο Χημ.Μηχανικών?Λέτε να ξέρουν?

  9. όλες τις προΥποθέσεις τις τηρώ...αλλά ένα πράγμα με φέρνει σε σκέψεις...

     

    το βιβλίο εισόδων-εξόδων κτλ που θα πρέπει να παρουσιάζω τζίρο γύρω στα 2500ευρώ το εξάμηνο...

     

    θε πρέπει να πάω να κόβω δελτία παροχής υπηρεσιών κτλ μέχρι να φτάσω στο 2500?

    τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

    δε νομίζω να τα καταφέρω να κάνω τετοιο τζίρο πάντως...

  10. Όπως έχει η κατάσταση τώρα στις περισσότερες των περιπτώσεων θα μπορείς να κάνεις μελέτες (εκθέσεις μάλλον) κατηγορίας Β4 για ιδιωτικά έργα

     

    Ο συνάδελφος παραπάνω αναφέρεται στο να βρεθεί κάποιος να στην αναθέσει .Γιατί επειδή η νομοθεσία για τά δικαιώματα επι των ΜΠΕ είναι τραγική και όλοι πχ υπογράφουν τα Β4 δεν πρόκειται πχ συνάδελφος άλλης ειδικότητας οπου θα πάει ο πελάτης για την αδειοδότηση να σου δώσει να κάνεις εσύ την Μ.Π.Ε (αφού μπορεί να την "κάνει" ΄μόνος του) κανείς δεν νοιάεται για το περιεχόμενο οπότε είναι όλοι ευχαριστημένοι (εκτός από εσένα που περιμένεις να ζήσεις από αυτό)

     

    επειδή διαβάζω το τμήμα μητρώου μελετητών http://www.ypex-mele.gr παρατηρώ οτι υπάρχουν 3(ή 4) είδη μελετητικών πτυχίων

    το Α το Β και το Γ - (Δ?)

     

    ουσιαστικά μετά απο 4 χρόνια αφού πάρεις το πτυχίο...κάνεις αίτηση για το Α? δύο απο κάποιες ειδικότητες?(πχ την Α27 για Περιβαλλοντικά και πχ Α14 για ενεργειακά?)

     

    όσο δεν διαθέτεις μελετητικό πτυχίο Α Β ή Γ..τι μελέτες μπορεί κάποιος να υπογράψει..(πλήν των Β4 που αναφέρθηκαν)

  11. έχω την εντύπωση πως ένα μικρό κομμάτι των οικοδομικών μελετών μπορούν να γίνουν νόμιμα απο Χημ.Μηχανικούς

     

    τελικά υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα τα επαγγελματικά δικαιώματα των Χημικών Μηχανικών?

     

    edit

     

    εδώ-----> http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA/XHMIKOI

  12. Το να κανεις μια μελέτη είναι το τελευταίο.

    Αλλα το πρωταρχικό σε ένα γραφείο είναι να μπορεί να πάρει πρώτα την μελέτη.......!!!!!!

     

    δηλαδή να μπορώ να ''βάλω'' την υπογραφή που πρέπει ανάλογα με το πτυχίο μου...

     

    Απλώς να (ξανα)υπενθυμίσω οτι δεν μπορείς να κάνεις περιβαλλοντικες μελέτες (πλην τις κατηγορίας Β4) ανεξαρτήτου ειδικότητας χωρίς την κατοχή μελετητικού πτυχίου

     

    εγώ βέβαια δεν έχω ακόμα το Π27 διότι έχω πάρει το πτυχίο πριν απο 6 μήνες...το θέμα για μένα λοιπόν είναι τι μελέτες ακριβώς θα μπορώ να υπογράφω..τις Β4 μάλλον θα μπορώ απο οτι διαβάζω αν και υπάρχει ένα μπέρδεμα με το θέμα απο ότι διαβάζω και απο τα ποστ σου σε άλλο thread φίλε ZaΧoΥs..

     

    υπάρχουν άραγε κάπου μαζεμένα για την κάθε ειδικότητα?οι υπογραφές που μπορώ να βάζει ο μηχανολογος? ο χημικός? ο περιβαντολόγος?

  13. Εκτός από τις πολύ πρακτικές συμβουλές του lamproskal θέλω να σου πω τα εξής:

     

    1) Βρες πρόγραμμα επιδότησης για νέους επαγγελματίες να πάρεις καμιά 15αριά χιλιαρικάκια.

     

    2) Σάρωσε το ιντερνετ και κατέβασε όλη την περιβαλλοντική νομοθεσία. Στα downloads του φόρουμ υπάρχουν κάποια βασικά. Διάβασε την μία - δύο - τρεις φορές και κάθε φορά που έχεις μια μελέτη.

     

    3) Ειδικά για περιβαλλοντικές μελέτες δεν απαιτείται εξοπλισμός πλην του ΗΥ σου και ίσως autocad. Αν "ανέβεις" κατηγορία και αρχίσεις να αναλαμβάνεις μελέτες κατηγορίας Α1 τότε θα χρειαστείς περισσότερο εξοπλισμό - προγράμματα κλπ. Αλλά νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα και να το σκέφτεσαι

     

    4) Για τις περιβαλλοντικές υπάρχει στάνταρ νομοθεσία για τα περιεχόμενα κάθε κατηγορίας μελέτης. Πάρε ένα πρότυπο και προσάρμοσε το στα δικά σου δεδομένα. Αν δουλεύεις σε συγκεκριμένη περιοχή, πάρε στοιχεία κλίματος, χλωρίδας, πανίδας, σεισμολογικά, γεωλογικά, χάρτες ΓΥΣ κλπ

     

    5) Αγόρασε βιβλία σχετικά και ξεφύλισέ τα. Όταν σου τύχει μελέτη, διάβασέ τα.

     

    6) "Τάβλα" δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι...

     

    Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.

     

    ...Πολλά ευχαριστώ Γιάννη...πολύ χρήσιμα όλα αυτά..αλήθεια..μελέτες απο που μπορώ να ζητήσω να βρώ ειδικά αυτές που γίναν στη γύρω περιοχή?..υπάρχει πχ περίπτωση να μου δώσει κάποιες παλιες εκθέσεις πχ η νομαρχία(λέμε τώρα..)

  14. ναι παιδιά αυτό λέω να κάνω...καμία σχέση με χλιδές ή μεγαλεπίβολα σχέδια κτλ...απλά μικρά/βασικά πράγματα και σιγά-σιγά..αυτό επιδιώκω..

    η εμπειρία πάνω στο θέμα της εκπόνησης των μελετών είναι λιγάκι που με σκοτώνει αρχικά...αν και νομίζω πως μπορώ να τα καταφέρω

     

    γνωριμίες έχω με παλιούς μηχανικούς και με κόσμο αν και όχι και πολύ τρανταχτά πράγματα..

     

    :| μακάρι να έβρισκα ένα γραφείο τεχνικό - περιβαλλοντικό να ξεκινήσω δουλεύοντας πρώτα εκεί αλλά δυστυχώς η οικονομική κρίση τους έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και έτσι οι δουλειές είναι λιγοστές..

  15. Γειά χαρά σε όλους ...

     

    Είμαι Χημικός Μηχανικός και σκέπτομαι να ανοίξω ένα γραφείο ΧημικοΤεχνικών - Χημικών - Περιβαλλοντικών μελετών

     

     

    Έχω ασχοληθεί μόνο στο πανεπιστήμιο με διάφορα πράγματα σε σχέση με μελέτες (Τεχνοοικονομικές κτλ)...δτο Site έχω δει αρκετά υπομνήματα Περιβαλλοντικών μελετών και σκοπεύω να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο σαν ελεύθερος επαγγελματίας...

     

    Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιους που είναι σχετικοί με το θέμα τι χρειάζεται το γραφείο μου για το ξεκίνημα μου στον τομέα?

    απο οτι έχω δει δεν χρησιμοποιείται κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό ή οτιδήποτε(πχ AutoCAD?)

    εντάξει κάποια ''τάβλα'' και άλλα βασικά φαντάζομαι χρειάζονται

     

     

    Επίσης όσο αφορά τις μελέτες που θα κάνω υπάρχουν πουθενά αλλού υπομνήματα εκτός του site?

    Υπάρχει άραγε κάποια μεθοδολογία/κάποιο tutorial για σύνταξη μιας οποιαδήποτε μελέτης?

     

    πχ. με τι ασχολούμαστε πρώτα?την νομοθεσία? και με βάση αυτήν καταστρώνουμε μια κάποια μελέτη όπως αυτές που διαβάζω στα υπομνήματα?

     

    Επειδή είμαι εντελώς ''νέος''&χωρίς μεγάλη εμπειρία παρά τις γνώσεις, με το θέμα είμαι λιγάκι πελαγομένος&ψάχνομαι...παρακαλώ τους βετεράνους να δώσουν λιγάκι τα φώτα&τη βοήθεια τους ;)

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.