Μετάβαση στο περιεχόμενο

flouris

Members
  • Περιεχόμενα

    74
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από flouris

  1. On 15/11/2013 at 4:20 ΜΜ, mazervou said:

    Αυτό που δε μπορώ να εντοπίσω νομοθετικά/πολεοδομικά είναι τι εννοείται ως πολιτιστικό κτίριο (και εν γένει πολιτιστικές δραστηριότητες). Ποιές είναι οι προδιαδραφές του και ποιές οι λειτουργίες του. Δηλαδή εγώ χτίζω ότι θέλω και το βαφτίζω πολιτιστικό κέντρο; Και στη συνέχεια εκεί λαμβάνουν χώρα  δραστηριότητες που εγώ θεωρώ ότι προάγουν τον πολιτισμό; Υπάρχει τελικά κάποιο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ή είναι στη δικαιοδοσία εκάστοτε Δήμου να χαρακτηρίσει ένα κτίριο πολιτιστικό; Τέλος, υπάρχουν ιδιωτικά πολιτιστικά κέντρα; Μήπως είναι μόνο δημοτικά οπότε και γι αυτό το λόγο δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες. Ενδεχομένως, να πρόκειται για ένα χώρο που ανήκει στο δήμο και στεγάζει οποιδήποτε πολιτιστική δραστηριότητα ... 

     

    Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό θα με βοηθούσε πολύ!

    Ευχαριστώ

    Τελικά βρήκατε κάτι σχετικό;

  2. On 29/4/2011 at 11:39 ΠΜ, ntsouk7 said:

    Επειδή μου έτυχε πρόσφατα, πρέπει να γνωρίζετε συνάδελφοι οτι στην περίπτωση που δεν έχετε τίτλο ιδιοκτησίας, το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένο να σας απογράψει το έργο, αρκεί να προσκομίσετε υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του, που να δηλώνει οτι το εν λόγω ακίνητο του ανήκει και πρόσφατο Ε9 που να φαίνεται οτι δηλώνει στην εφορία.

    Αν και έχουν περάσει 10 χρόνια μήπως μπορείς να μας πεις πού το γράφει αυτό γιατί το υποκατάστημα ΕΦΚΑ αρνείται αν μου απογράψει έργο χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας;

  3. Όταν είχα κάνει έναρξη είχα δηλώσει τους κωδικούς 71120000, 71111000 & 68311600. Ανέλαβα μία εργολαβία για ένα εξοικονομώ (θα περάσω ηλιακό, κουφώματα και τέντες). Θα μου παραδοθούν τα υλικά στο έργο και η τοποθέτηση θα γίνει από αυτόν που μου τα πουλάει και θα μου κόψει τιμολόγιο. Εγώ μετά τί πρέπει να κόψω (ΑΛΠ;) και ποιον ή ποιους ΚΑΔ πρέπει να δηλώσω;

  4. Όχι δεν έχει άλλο καλώδιο. Κι εγώ έτσι έχω καταλάβει: χοντρό μαύρο στο 4 (L), μπλε στο 3 (N), αλλά με τις άλλες δύο επαφές τί γίνεται; Μήπως να δοκιμάσω να συνδέσω το λεπτό μαύρο είτε στο 1 είτε στο 2 και να δω σε ποια επαφή παίρνει μπροστά ο καυστήρας; Μπορεί να κάνω ζημιά έτσι; Ή αν συνδέσω μόνο το 3 και 4 και μετά μπορώ με δοκιμαστικό ή με πολύμετρο με κάποιο τρόπο να δω σε ποια από τις 1 ή 2 δίνει εντολή ο θερμοστάτης;

  5. Καλησπέρα. Επειδή μ’ αρέσει να ασχολούμαι με διάφορα και επειδή πιάνουν τα χέρια μου θέλω να αντικαταστήσω έναν αναλογικό θερμοστάτη cewal RT30 που έχω στο σπίτι με έναν ψηφιακό με wifi.

    Η αρχική εγκατάσταση στην πολυκατοικία ήταν κεντρικός λέβητας με ωρομέτρηση του κάθε διαμερίσματος. Πριν 2 χρόνια, προτού μετακομίσω εγώ, τοποθετήθηκαν νέοι ατομικοί λέβητες πετρελαίου focus 40 χωρίς να αλλαχτεί ο θερμοστάτης.

    Ο cewal RT30 είναι αυτός. Το διάγραμμα είναι αυτό.

     

    Στον παλιό έρχονται 3 καλώδια (1 μαύρο λεπτό, 1 μαύρο χοντρό και 1 μπλε χοντρό). Όταν κλείνω τον καυστήρα, το ρεύμα στο σπίτι και αφαιρώ τον θερμοστάτη το δοκιμαστικό ανάβει μόνο στο χοντρό μαύρο καλώδιο (συμπεραίνω ότι παίρνει ρεύμα από τα κοινόχρηστα; ).

    Οι συνδέσεις των καλωδίων φαίνονται εδώ.

     

    Όταν ο μαύρος διακόπτης του θερμοστάτη είναι στη θέση OFF αλλά το λαμπάκι σβηστό το δοκιμαστικό ανάβει μόνο στη θέση 5 και στην αριστερή επαφή του μαύρου διακόπτη.

    Όταν ο μαύρος διακόπτης του θερμοστάτη είναι στη θέση OΝ αλλά το λαμπάκι σβηστό το δοκιμαστικό ανάβει στη θέση 5, στις δύο επαφές του μαύρου διακόπτη και στη θέση 1 που δε συνδέεται κανένα από τα καλώδια.

    Όταν ο μαύρος διακόπτης του θερμοστάτη είναι στη θέση OΝ και το λαμπάκι αναμμένο (δουλεύει ο καυστήρας) το δοκιμαστικό ανάβει στη θέση 5, στις δύο επαφές του μαύρου διακόπτη, στη θέση 1 και στις θέσεις 2 και 7.

    Ο θερμοστάτης που θέλω να τοποθετήσω είναι αυτός.

     

     

    Ερώτηση 1: Είναι κατάλληλος ο θερμοστάτης που αγόρασα; Ή έπρεπε να αγοράσω αυτόν;

    Ερώτηση 2: Αν είναι ο κατάλληλος πως πρέπει να συνδέσω τα καλώδια;

     

    Σας ευχαριστώ πολύ!

  6. Στο σχημα του συναδελφου ΙΧΕ στην περιπτωση 2 θα πρεπει να υπαρχουν δοκαρια υψους 1.50 (εαν υποθεσουμε οτι η πλακα-δαπεδο σοφιτας ειναι 20 cm)  για να θεωρηθει ο χωρος εκτος των αλλων προυποθεσεων σοφιτα?

    Κανείς;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.