Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΧΡΥΣΑ Κ

Members
  • Περιεχόμενα

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ΧΡΥΣΑ Κ

  1. ΚΑΝΑ

    ευχαριστω για την απάντησή σου, θελείς να μου πεις ότι δεν είναι αυθαιρεσία κάτι τέτοιο αλλά δεν είσαι σίγουρος. Εσυ σε αυτή την πε΄ριπτωση θα μπορούσες να εκδόσεις βεβαίωση του νόμου για να γίνουν συμβολαιογραφικά μεταβίβασης?

  2. καλημερα σας, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση..

    προσθήκη α ορόφου με οικοδομική άδεια για καλυψη 270 τ.μ. που όμως έχει αφεθεί αίθριο σε κάποιο σημείο χωρις να είναι στην άδεια περίπου 7 τ.μ, θεωρείται αυθαίρετο και πρέπει να τακτοποιηθεί? τι γίνεται με αυτό όταν πρέπει να γινει μεταβίβαση που χρειάζεται πιστιποιητικό? Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας!

  3. Αν επικαλεσθώ στο ικα οτι μετα 40 ενσημα κατασκευαστηκε η οικοδομή είναι σαν να τους λέω ότι έχω αυθαίτερη κατασκευη 20 χρόνια..................και ίσως ενημερωθεί και η πολεοδομία και τοτε.......................

  4. Σε μία τηλεφωνική συνομιλία που είχα με κάποια γνωστή μου υπάλληλος του ικα στο όνομα του ιδιοκτήτη ηλεκτρονικά βλέπει μόνο την αποπεράτωση του ισογειου κτιρίου το οποίο και έτσι είναι. Δεν βλέπει ανοιγμα άλλου έργου ή προκταβολή. Μήπως μετά από τόσα χρόνια έχει διαγρφεί ή δεν έχει περαστεί ηλεκτρονικά? Δεν ξέρω.

    Το ερώτημα όμως είναι πηγαίνοντας στο ικα να εξηγήσω ολη την πραγματική ιστορία (δηλαδη να εκτεθώ μόνη μου) ή να περιμένω τι θα μου πουν εκείνοι και να αποφύγω να πω την ύπαρξη της προσθήκης σε ύψος?

    Ευχαριστώ πολύ όλους σας!

  5. Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.

    Η άδεια εκδόθηκε τώρα με προκαταβολή εισφοράς στο ικα από το 1991.........

    το δεχτηκε η πολεοδομία το ικα όμως πως θα δεχτεί την συνέχιση ενός κτιρίου 20 ετών τώρα. Μήπως αυτές οι πρκαταβολές στο ικα εφόσον αυτό δεν ενημερώνεται με άδεια έπειτα από κάποια χρόνια διαγράφονται? (το οποιο συμφέρει στην περίπτωση)

  6. Γειά σας,

    ανοίγω πάλι ενα θεμα σχετικά με μια άδεια.

    Μηχανικός το 1991 πληρωσε προκαταβολή στο ικα για έκδοση αδείας και κόλησε και 40 ένσημα γιατι κατασκευασε μπετα πριν βγεί η άδεια. Η διαδικασία σταμάτησε εκεί για 20 χρόνια: μία προσθήκη ορόφου στα μπετα χωρίς άδεια.

    Πριν οκτώ μηνές έβγαλε την άδεια με προκαταβολή του ικα αυτή που είχε δώσει το 1991. Αν ο ιδιοκτήτης πάει στο ικα για να αρχίσει να κολάει ένσημα (στην ουσία για να δείξει ότι κατασκευαζει μπετα) υπάρχει περίπτωση το ικα να πάει για αυτοψία διότι θα δει κάποια ένσημα από μπετα στην καρτέλα? Διότι τότε θα δει και την κατασκευη του ακινήτου..................

    Σημειώνω ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάει στο ικα για τί θα χρειαστεί αλλαγή του Αμοε έπειτα από τόσα χρόνια.

    Και κατι άλλο γίνεται να βγάλεις άδεια στην πολεοδομία με εισφορές πριν από 20 χρόνια?

    Μπορει να βγει νέος ΑΜΟΕ?

    Αν μπορει κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ πολύ.....

    Ευχαριστώ!

  7. Συνάδερφοι καλησπέρα,

    Παρακαλώ για τη βοήθειά σας στην παρακάτω περίπτωση:

     

    Σε διαμέρισμα του Α ορόφου έχω ημιυπαίθριο ο οποίος

    α)στην κάτοψη Α ορόφου και στα συμβόλαια είναι δηλωμένος 2,05τ.μ.

    β)στο διάγραμμα κάλυψης δεν έχει υπολογιστεί καθόλου (υπολογίζεται σαν εξώστης...)

    γ)από τα σχέδια προκύπτει ότι θα έπρεπε να δηλωθούν 14-15τ.μ Η.Χ.

     

    Στην πράξη η όψη έχει χτιστεί 80εκ. πιο έξω, άρα έχουμε κλεισμένο χώρο 5,50τ.μ. περίπου

     

    Η ερώτησή μου είναι τι χώρο να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες προς ρύθμιση και τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν;

    α)2,05τ.μ. ώστε να υπάρχει αντιστοιχία με τα συμβόλαια και την κάτοψη; Σε αυτή την περίπτωση τα υπόλοιπα 3,45τ.μ. κλεισμένου χώρου μπορούν ίσως να ρυθμιστούν αργότερα ως αυθαίρετα (αν βγει ο νόμος που περιμένουμε);

    β)5,50τ.μ. αφού στην πράξη τόσα έχουν κλείσει;

    γ)να μην κάνουν αίτηση, αφού στο διάγραμμα κάλυψης δεν έχει μετρηθεί ο συγκεκριμένος ημιυπαίθριος; (είναι δηλαδή όλος ο χώρος αυθαίρετος; )

     

    Αν μπορείτε ρίξτε μία ματιά και στα σχέδια που επισυνάπτω μήπως κάνω κάποιο λάθος και δεν είναι τελικά Η.Χ. ο χώρος με το κόκκινο περίγραμμα....(έχω ανεβάσει και το ΔΚ του Β ορόφου όπου φαίνεται ότι και από πάνω είναι κλειστός ο συγκεκριμένος χώρος.)

    Υποθέτω ότι το σωστό θα ήταν να γίνει αναθεώρηση της άδειας αφού το ΔΚ και η κάτοψη δε συμφωνούν και είναι μάλλον λάθος και τα 2, αλλά λογικά δεν θα έχει μείνει περιθώριο για άλλους Η.Χ., οπότε...........;

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :)

     

    να κάνω μία ερώτηση έχεις ελέγξει το ενδεχόμενο λάθους αντί δηλαδή 28,05 να έχει γράψει 2,05 γιατί τόσο φαίνεται για η/χ

  8. καλημέρα σε όλους σας

    είχα πει ότι θα σας δώσω μια απάντηση έπειτα απο επισκεψή μου στην πολεοδομία Αθηνών για τακτοποίηση χώρου πυλοτης ο οποίος χώρος είναι κοινόχρηστος και έχει την αποκλειστική χρήση ενας ιδιοκτήτης διαμερίσματος.

    Δεν μου ζήτησαν υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών και όλα πήγαν καλά.

  9. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω το εξής ερώτημα: Σε κάτοψη ισογείου σύμφωνα με την οικοδομική άδεια υπάρχει ένα κατάστημα 23τ.μ. και ακριβώς από πίσω κομμάτι πυλωτής 16τ.μ.(σε ιδιόκτητη οικοδομή) τα οποία έχουν μετατραπεί σε ενιαία κατοικία εμβαδού 39τ.μ.

    Το μεν κατάστημα(χώρος κύριας χρήσης που υπολογίζεται στο σ.δ.) έχει αλλάξει χρήση σε κατοικία,η δε πυλωτή (απο βοηθητική μεταράπηκε σε κύρια χρήση). Πως το αντιμετωπίζω και τι σχέδιο πρέπει να προσκομίσω?

     

    Η πυλωτη τακτοποιείται με τον 3843 και διαγραμίζεις στο σχεδιο τον χώρο και για το κατάστημα κάνεις αλλαγή χρήσης και συνένωση των χωρων με άδεια κανονικά

  10. pathfider

    εχω κι εγω παρόμοια περίπτωση με κοινόχρηστο χώρο σε αποκλειστική χρήση σε κάποιον ιδιοκτήτη διαμερίσματος που βρίοσκεται στην Pilotis.

    Επειτα από σκέψεις μου αποφάσισα να πάω στην πολεοδομία με τις αιτήσεις μόνο του ιδιοκτήτη, και αυτό γιατί δεν ζητάει κανείς τίτλους ιδιοκτησίας. Εφόσον είναι χώρος που υπάγεται στην ρύθμιση τακτοποιείς.Αυτή είναι η απόψή μου. Θα σε ενημερώσω την Πέμπτη που θα πάω πολεοδομία....

    Στο δεύτερο ερώτημά σου η απάντηση είναι ναι.

    Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει τα παράβολα που παίρνουμε από εφορία αν σε περίπτωση δεν χρησιμοποιηθούν (ας πούμε ότι δεν δέχεται η πολεοδομία την τακτοποίηση) μπορεί να επιστραφουν στην εφορία και να εξαργυρωθούν?

    Ευχαριστω.

  11. Πολεοδομία είπε σε συνάδελφο ότι δεν τακτοποιείται χώρος σε ισόγειο που πρσμετράται στο συντελεστή. Δηλαδή χώρος αποθηκευτικός που έχει αλλάξει χρήση δεν μπορει να τακτοποιηθεί? Γνωρίζει κανείς κάτι γι΄αυτό?

  12. Καλησπέρα,

    να κάνω μια ερώτηση, κάπου είχα διαβάσει κατι σχετικό αλλά τώρα δεν το βρίσκω.

    Μπορούμε να τακτοποιησουμε κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στην αποκλειστική χρήση ενός ιδιοκτήτη?

    Ευχαριστώ.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.