Μετάβαση στο περιεχόμενο

jumerang

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από jumerang

  1. JUMERANG: Είπα οτι γενικά (για όλες τις θέσεις) προτιμούν τεχνικούς που έχουν γνώση και εμπειρία απο BS (British Standards) και IBC (International Building Code). Ειναι οι κώδικες που επικρατούν στις Αραβικές χώρες του (Περσικού) Κόλπου. Ο μέσος απόφοιτος ελληνικών σχολών δεν την έχει. Tην έχουν κυρίως απόφοιτοι Αγγλο - Αμερικάνικων Ιδρυμάτων αλλα και χωρών που έχουν ανάλογη εκπαίδευση. Μια απο αυτές είναι η Ινδία της οποίας οι απόφοιτοι δεν είναι (συνήθως) τίποτα φοβερό. Απλά είναι φθηνοι και για θέσεις ήσσονος σημασίας τους προτιμούν. Τους μισθούς που πέρνουν αυτοί μάλλον θα τους βρείς, ακόμα κι αυτή την εποχή, και στην Ελλάδα... Ελπίζω να σε κάλυψα αυτή τη φορά.

     

    Πράγματι, αυτή τη φορά με κάλυψες. Thanks.

  2. JUMERANG:

     

    Που χάθηκες και γιατί;;;

    Εγραψες :

    Thanks mforce.

    Αλήθεια, σε δουλειές γραφείου (μελέτης) δεν προσλαμβάνουν; Μόνο στα εργοτάξια;

     

    Και απάντησα σχετικά.

     

    Μπερδεύτηκα γιατί απ'τα "συμφραζόμενα" προηγούμενα ποστς άλλων φίλων είχα καταλάβει ότι το να πάρεις θέση γραφείου / μελετητή είναι πολύ δύσκολο επειδή έχεις να συναγωνιστείς πολύ καλύτερους μηχανικούς σε σύγκριση με το επίπεδο των ελλήνων. Αλλά τελικά εσύ μου έγραψες ότι αυτές τις θέσεις συνήθως τις καταλαμβάνουν Ινδοί, αρκετά φτηνοί και σπάνια επαρκέστεροι του μέσου έλληνα μηχανικού. Εκεί λίγο μπερδεύτηκα! Τελικά είναι δύσκολο λόγω του ότι προτιμάνε καλύτερους ή φτηνότερους απ'τους έλληνες;;!

     

    (Εκτός αν τελικά αναφέρεσαι στις θέσεις που ανέφερα, μη μεγάλης ευθύνης)

  3. Ξαναλέω!

     

    Και πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή των τεχνολόγων;;;

     

    Που είστε συνάδελφοι!!!.... πλακώνεστε με τους ΠΜ, ΑΜ κλπ και τώρα που επίσημα το κράτος θα σας κόψει και τα ελάχιστα που έχετε, δεν έχετε σχόλιο;;;

     

    Αν νομίζετε ότι έχει κομμάτι της πίτας και για εμάς στο σχέδιο αυτό, γελιέστε!

     

    ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil::evil::evil::evil:

  4. Φίλε gzin, πραγματικά, φοβάμαι ότι δεν έχεις ιδέα πόσο εύκολα μπορείς να απογοητεύσεις κάποιον νέο στο φόρουμ που θεωρεί ότι έχει τουλάχιστον το δικαίωμα να ρωτάει ως rookie ακόμα και αυτονόητα για την πλειοψηφία πράγματα. Και ελπίζω τουλάχιστον να μην το θέλεις.

    Δε ρώτησα περί του θέματος της μελέτης για να αποφύγω τον ιδρώτα, απλά επειδή μόνο στον τομέα της μελέτης κι όχι του εργοταξίου, έχω εμπειρία. Και φυσικά δε μιλάω περί ανταγωνισμού κάποιων ισχυρών μελετητικών καρεκλών, αλλά ίσως περί συμμετοχής σε μελετητική ομάδα, ακόμα και ως τελευταίος τροχός της αμάξης (π.χ. σχεδιαστής ή κάτι παρόμοιο ανάλογης ευθύνης), καθώς και περί απορίας του τι μισθό μπορεί να έχει μια τέτοια θέση.

     

    Ελπίζω να έγινα κατανοητός και χίλια συγγνώμη αν ενόχλησα με τις αυτονόητες ερωτήσεις μου.

     

    Αυτοί που προσλαμβάνονται για τέτοιες δουλειές είναι βασικά Ινδοί (οταν δεν προορίζονται για ηψηλά κλιμάκια), αρκετά φτηνοί και σπάνια επαρκέστεροι του μέσου έλληνα μηχανικού.

     

    Ποιες εννοείς "τέτοιες δουλειές"; Χάθηκα λίγο!

  5. Παιδιά, καλησπέρα.

     

    Απ'την εμπειρία σας, ήθελα να ρωτήσω... Τεχνολόγους μηχανικούς προσλαμβάνουν εταιρείες στις Αραβικές χώρες; Ή απαιτούν πτυχίο ΑΕΙ; Κι αν προσλαμβάνουν, σε τι πόστα τους απασχολούν;

     

    Ευχαριστώ προκαταβολικά!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.