Μετάβαση στο περιεχόμενο

cube

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από cube

  1. On 4/2/2021 at 7:56 ΜΜ, Pavlos33 said:

    1. Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης της Κατηγορίας 5 του άρθρου 96 του ν.4495/2017 (Α167) που είναι προγενέστερες  της  28ης.7.2011  υπάγονται  στις  διατάξεις  του  ν.4495/2017  για  αναστολή  κυρώσεων,  εφόσον αφορούν σε: 
    (...)
    β.  ακίνητα που αποκτώνται κατόπιν κληρονομικής διαδοχής, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την προθεσμία του άρθρου 1847 του Αστικού Κώδικα και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025, (λογικά εννοεί ένα χρόνο από την προθεσμία αποποίησης δηλαδή 4 μήνεςμετά από την ημερομηνία θανάτου του κληρονομούμενου---δες και στο τέλος της παραγράφου) 

    (...) Ακίνητα των περ. α΄- δ΄ της παρ.1, για τα οποία το γεγονός από το οποίο εκκινεί η αντίστοιχη προθεσμία υπαγωγής έχει  συμβεί  κατά  το  τελευταίο  έτος  πριν  την  έναρξη  ισχύος  του  παρόντος  νόμου,  υπάγονται  στις  διατάξεις  του ν.4495/2017 για αναστολή κυρώσεων, εάν η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

    Εξέτασε αν εμπίπτεις στην περίπτωση της κατηγορίας 4 για αυθαίρετες κατασκευές επιφάνειας μέχρι 50 τμ


    δ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 : 
    Υπάγονται  στις  διατάξεις  του  παρόντος  και  εξαιρούνται  οριστικά  από  την  κατεδάφιση,  μετά  την  υπαγωγή,  την καταβολή του σχετικού παραβόλου και την καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου, με την επιφύλαξη εφαρμογής των οριζομένων στο άρθρο 97, οι εξής αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης : 
    δα)  αυθαίρετες κατασκευές εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του είκοσι τοις εκατό (20%)  τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης και ύψους που προβλέπονται από τους όρους δόμησης της περιοχής ή αυτούς που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής αδείας, 

    (....)
    δγ)   αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση, 

     

    Καλησπέρα, εάν υπάρχει διαθήκη, και γίνεται τώρα η αποδοχή κληρονομιάς, μπορεί να προηγηθεί η ρύθμιση μίας αυθαίρετης αποθήκης εμβαδού Ε=150τ.μ. χωρίς άδεια και μετά να γίνει η αποδοχή?

  2. On 2/2/2021 at 1:57 ΜΜ, Faethon11 said:

    Συνάδελφοι, μιλάει για την επιβεβαίωση της ορθότητας των υποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών

    Τι υποβάλλουμε?

    1. Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
    α) το στέλεχος της οικοδομικής άδειας του κτιρίου, με τις αναθεωρήσεις της,

    Δηλαδή θα ελέγχουμε την ορθότητα του στελέχους? Πάρα πολλά στελέχη έχουν λάθη επάνω... Δεν νομίζω..
    β) τα σχέδια που συνοδεύουν την οικοδομική άδεια, καθώς και η μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ και εμπο-
    διζόμενων ατόμων, εφόσον απαιτείται,

    Θα τα ελέγχουμε και αυτά? δεν νομίζω...
    γ) το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ή τμημάτων αυτού,

    Και το ΠΕΑ? Μην τρελαθούμε....
    δ) το πιστοποιητικό ελέγχου κατασκευής, εφόσον έχει εκδοθεί,

    Και το ΠΕΚ? Εδώ είμαστε για ζουρλομανδύα...

    ε) δηλώσεις υπαγωγής σε νόμους αναστολής επιβολής κυρώσεων επί αυθαιρέτων,

    Και μόνο εδώ θα ελέγχουμε ΤΖ, εντός εκτός οικισμού, τρόπο υπολογισμού προστίμου κλπ και όχι μόνο αν ταυτίζεται το ρυθμιζμένο με την πραγματικότητα?
    στ) τα σχέδια κατόψεων, τα οποία αποτυπώνουν το κτίριο στην πραγματική του κατάσταση, όταν αυτή δεν προκύπτει από τα στοιχεία των περ. α΄ , β΄ και ε΄,

    Για το (στ) προφανώς και θα έχουμε ευθύνη αφού θα το συντάξουμε εμείς...
    ζ) το δελτίο δομικής τρωτότητας ή τη τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου, που συνοδεύει αίτηση υπαγωγής στον ν. 4178/2013 (Α΄ 174) ή τον παρόντα ή τη μελέτη στατικής επάρκειας, εφόσον απαιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 99,

    Θα ελέγχουμε αν είναι ορθή η ΤΕ όταν δεν έχουν δοθεί ΠΟΤΕ σαφής οδηγίες για το τι θα περιλαμβάνει η ΤΕ?
    η) τον πίνακα χιλιοστών και τη μελέτη κατανομής δαπανών του κτιρίου, εφόσον υπάρχουν.

    Και τον πίνακα και την κατανομή? Δηλαδή αν έχει γίνει σωστή κατανομή (χιλιοστών και δαπανών)? Ποιος το έκανε ποτέ αυτό ώστε να απαιτούν από εμάς να το κάνουμε?

    Πετάξαν εκεί μια λέξη "ορθότητα" και μας έβαλαν να τρέχουμε?????

    Έχει δει κανείς πως το αναφέρει αυτό στην εφαρμογή, προφανώς θα είναι ένα κείμενο που θα το κλικάρουμε...

    Μήπως σημαίνει ότι έχει γίνει ορθή η συμπλήρωση????

     

    Το επιτρεπτό χρώμα γραμματοσειράς για τα μέλη είναι το μαύρο ή το μπλε (εξαιρούνται μόνο οι παρατηρήσεις της συντονιστικής ομάδας με κόκκινο χρώμα). Αναφέρεται στους κανόνες συμμετοχής. To κείμενο μορφοποιήθηκε καταλλήλως.

    Pavlos 33

    Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω , όταν πρόκειται για μία οριζόντια ιδιοκτησία , π.χ. Α' ορόφου, πρέπει να υποβάλλουμε την άδεια που αφορά την συγκεκριμένη άδεια προσθήκης του ορόφου, με τα σχέδια που την αποτελούν  ή πρέπει να αναρτηθούν όλες οι άδειες με τα αντίστοιχα σχέδια που αφορούν όλους τους ορόφους?

    Ευχαριστώ πολύ

  3. On 24/4/2021 at 10:12 ΜΜ, Aeternus said:

    Ναι @cube εφαρμόζεται συντελεστής 0,50.

    Μετά απο απάντηση του Τεε, μου είπαν ότι δεν πάει με μειωτικό συντελεστή εφόσον συνδέεται εσωτερικά γιατί μπορεί ανα πάσα στιγμή ο ιδιοκτήτης να το χρησιμοποιήσει σαν κύριο χώρο

  4. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν σε ισόγειο κατάστημα έχει κατασκευασθεί αποθήκη 40τ.μ. που συνδέεται με μία πόρτα εσωτερικά με το κατάστημα, μπορεί να πάει με μειωτικό συντελεστή?

  5. 6 λεπτά πριν, akis73 said:

    O νόμος νομίζω είναι σαφής ότι ζητάει την τιμή ζώνης και όχι τον ΕΝΦΙΑ, από εκεί και πέρα ότι διαφορετικό μπορεί να οδηγήσει σε λάθη κλπ.

     

    6 λεπτά πριν, akis73 said:

    O νόμος νομίζω είναι σαφής ότι ζητάει την τιμή ζώνης και όχι τον ΕΝΦΙΑ, από εκεί και πέρα ότι διαφορετικό μπορεί να οδηγήσει σε λάθη κλπ.

    Σ' ευχαριστώ πολύ Ακή. Και εγώ αυτό ήξερα.

  6. 2 ώρες πριν, telakas said:

    Εγώ ειλικρινά δεν έχω ιδέα, πάντως δεν θα το εμπιστευόμουνα. Το μόνο εάν θέλεις να το επαληθεύσουμε εδώ και να δούμε την αλήθεια.

    Οι συντεταγμένες είναι : 292571.133,4488096,24 και στο ΕΝΦΙΑ λέει 500ευρώ.

  7. On 29/10/2020 at 3:05 ΜΜ, telakas said:

    Εντός φαίνεται αλλά συμβουλεύσου το τοπογραφικό σου. Έχεις σίγουρα ένα.

     

    Σ' ευχαριστώ! Έχω αλλά ενώ έχει όρους δόμησης , δεν γράφει πουθενά αν είναι εντός οικισμού, ούτε έχει κάποια σχετική υπεύθυνη δήλωση

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.