Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάτια

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Κάτια

  1. Ποσο λυπαμαι.... Ολους εμας, μικρους, μεγαλυτερους, ολους...

    Με ποση ορεξη σπουδαζαμε, ποση περηφανεια νιωθαμε για μας....

    Ποση ντροπη τωρα, ποση ξεφτιλα... Ποση ενδεχομενως μετανοια για τη ροτα της ζωης μας....

    • Upvote 8
    • Downvote 1
  2. Beholder φαντάζομαι πως γίνεται, διότι δεν θα παραιτηθείς από το δικαίωμα στην εργασία, αλλά από το δικαίωμα στην υπογραφή ως μηχανικός, οπότε λογικά ναι. (Η λογική βέβαια δεν συναντιέται και πολύ συχνά με το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ...)

    • Upvote 1
  3. Μετα γινεσαι μισθωτος, αλλα παλι στο τσμεδε και πληρωνειε ποσοστο στο ικα για ασθενεια σε χρημα ( ετσι λεγεται).

    Να καταργησεις το τσμεδε, ΔΕΝ μπορεις, παρα ΜΟΝΟ αν διαγραφεις απο ΤΕΕ.

    Αυτο ισχυει, γι αυτο παλευουμε τοσο καιρο, τελος.

  4. Αν εισαι γραμμενεος στο τσμεδε, ειτε δουλευεις, ο,τι δουλεια κι αν κανεις, π.χ. σερβιτορος, ειτε δεν δουλευεις, ακομη κι αν εχεις καρτα ανεργιας, ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εχεις ως κυριο και μονο ασφαλιστικο σου φορεα το τσμεδε.

    Αυτο πρακτικα σημαινει οτι:

    α) ακομη κι ανεργος πληρωνες εισφορες ελευθερου επαγγελματια,

    β) οποια δουλεια κι αν κανεις, αν εισαι μισθωτος, ΠΡΕΠΕΙ να εισαι ασφαλισμενος στο τσμεδε ΚΑΙ να πληρωνεις κι ενα ποσο της ταξης του 4% στο ικα ως "ικα ασθενειας". Για να σε καλυψει το ικα σε περιπτωση ασθενειας. Τις κρατησεις αυτες τις εχεις ακομη και σε περιπτωσεις που αν αρρωστησεις δεν καλυπτεσαι (π.χ. ωρομισθιος, ή πενταμηνο).

     

    Αυτα λεει ο νομος και επιπλεον απαγορευει τη διπλη ασφαλιση.

     

    Απο κει κι υστερα, αν εσυ ασφαλιστεις πληρως ΚΑΙ στο ικα ΠΑΡΑΝΟΜΑ, το πιθανοτερο ειναι να μη σε ανακαλυψει κανεις, οποτε απλα θα πληρωσεις δυο ταμεια. Και το τσμεδε και το ικα.

    Αν θελησεις λεφτα πισω, ισως παρεις κατι απο το ικα.

    Απο το τσμεδε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

    • Upvote 1
  5. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις κι εγώ παραιτήθηκα από το 5μηνο πριν ακόμη ξεκινήσω. Με 500/μήνα εισφορά θα έπρεπε να δουλεύω 5 μήνες για το ΤΣΜΕΔΕ και μόνο. 

    Προσανατολίζομαι σταθερά πια για διαγραφή από ΤΕΕ...

    Γιατί λες 20 Γενάρη theagpar?

  6. theagpar, μετά τα διευκρινιστικά emails προς τα ΚΠΑ2, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει μόνο για τους συναδέλφους που δεν βρίσκονται στο καθεστώς της ειδικής προσαύξησης? Όσοι έχουν ειδική προσαύξηση δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα?

     

    Επιπλέον, γιατί οι εισφορές να υπολογίζονται με πολλαπλασιαστή επί των καθαρών αποδοχών και δεν πληρώνονται απλά όσες χρειάζονται για την 1η ασφαλιστική κατηγορία? Οι ελάχιστες αποδεκτές από το ΤΣΜΕΔΕ?

     

     
  7. Δουλεψε και το σκάνερ.

    Ορίστε και το email.

     

    Είσαι σούπερ!

    Ερώτηση: Τα μικτά θα πρέπει να τα δηλώσει ο φορέας, οπότε και ο ΟΑΕΔ θα πληρώσει ανάλογα τις εισφορές? Δηλαδή επί της ουσίας θα πρέπει να "πείσω" εγώ το λογιστήριο να μου δηλώσει όλα τα μικτά? (γιατί όπως ήδη έγραψα, από εκεί έχουν την εντύπωση πως μέχρι 586 μπορουν να δηλώσουν). Να προσπαθήσω δηλαδή να τους "πείσω" δείχνοντάς τους το e-mail που σκάναρες? Ή το όλο θέμα έχει να κάνει μόνο με τον ΟΑΕΔ?

  8. Δεν νομιζω πως μπορουμε να συμφωνησουμε συναδελφε vissaris  και εξηγω.

    Στην προκήρυξη του 2015 http://www.oaed.gr/images/APASXOLHSH/KOINVFELES2015A/diayageia.pdf, στην σελίδα 23 γραφει στο i:

     

    "i. Επίσης, επιλέξιµη δαπάνη ορίζεται και το µη µισθολογικό κόστος που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόµενου και του εργοδότη και το οποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των  234,80 € και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ποσό των 204,70 €."

     

    και αμεσως απο κάτω στο ii γραφει  "Οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές των ανωτέρω ωφελούµενων δηλαδή των ωφελούµενων που υπαγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α. αποτελεί επίσης, επιλέξιµη δαπάνη χωρίς τους περιορισµούς της ανωτέρω υποπαραγράφου."

     

    Σε αλληλογραφια της περιφερειακης διευθυνσης του ΟΑΕΔ που μου δόθηκε απο την ίδια την περιφερειακη διευθυνση του ΟΑΕΔ εδω στη Θεσσαλονικη γραφει ρητα πως "Ειδικότερα για τους μηχανικους/ αρχιτέκτονες κλπ., επιλεξιμες ειναι ΟΛΕΣ οι ασφαλιστικές εισφορες ( εργαζομενου και εργοδοτη) που προβλέπει το ΤΣΜΕΔΕ για τον καθε ωφελούμενο αναλογα με την ασφαλιστική κατηγορία του κλπ. Οι αποδοχες των ωφελουμενων στο ΤΣΜΕΔΕ σε καθε περιπτωση ειναι 495,25€ για καθε πλήρη μηνα απασχολησης ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ τους εισφορες απο το μισθό τους.

     

    Θα κοιταξω να σκαναρω το email και να το ποσταρω.

    Με τον πινακα που πόσταρες εγω που είμαι ανω πενταετίας και χωρις Ειδ. Προσαυξηση, εχω εισφορες 252,71€.

    Επίσης, νομιζω πως "μεικτες απολαβες" ειναι μισθός+ ασφαλιστικές εισφορες και όχι μισθος+ ασφαλιστικες εισφορες + εργοδοτικες εισφορες.

    Βγηκε ενα ραπορτο πως την βδομαδα που ερχεται θα αποσταλλουν οι πρωτες καταστασεις μισθοδοσιας απο τον ΟΑΕΔ στο δήμο, ωστε να μαθω επιτελους με πόσες μεικτές απολαβες εμφανίζομαι.

     

    Σε ευχαριστω παντως οπως και να εχεις για τις πληροφορίες.

     

     

    Συνάδελφοι καλησπέρα! 

    Είμαι κι εγώ στα τελευταία 5μηνα, συγκεκριμένα θα αρχίσω να δουλεύω από την 1η Νοεμβρίου. Από το λογιστήριο του φορέα που θα εργαστώ, μου είπανε σήμερα πως ενώ το ΤΣΜΕΔΕ δεν αναγνωρίζει αποδοχές (και άρα και ασφαλιστικές εισφορές) κάτω των 693 ευρώ, ο ΟΑΕΔ ναι μεν λέει πληρώνει - σύμφωνα με την προκήρυξη - όλες τις εισφορές του ασφαλισμένου στο ΕΤΑΑ, ΑΛΛΑ  μέχρι του ποσού των μικτών 586 ευρώ! Τις υπόλοιπες λέει εισφορές που προκύπτουν για τη διαφορά των (693-586) ευρώ τις πληρώνουμε εμείς. Εγώ είμαι μετά το 1993, άνω πενταετίας και έχω και ΕΙΔΠΡ.

     

    Διάβασα το θέμα από τις πρώτες σελίδες και είδα τι αγώνα κάνατε όσοι συνάδελφοι είσασταν στα πρώτα πεντάμηνα - και μέχρι τώρα βεβαίως!

     

    Τώρα στο κείμενο που παράθεσα φαίνεται να μην έχουμε την υποχρέωση καταβολής πρόσθετων εισφορών.

     

    Επειδή κι εγώ στη Θεσσαλονίκη είμαι, είναι δυνατόν ο συνάδελφος που το δημοσίευσε, ή πιθανόν και κάποιος άλλος που έχει κάτι αντίστοιχο, να  δημοσιεύσει το πρωτότυπο κείμενο?

     

    Επιπλέον, τι γίνεται με τα 10 ευρώ το μήνα υπέρ ΟΑΕΔ που πληρώνουμε ως "ελεύθεροι επαγγελματίες"? Θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε κι αυτά?

     

    Και κάτι ακόμη: Εφόσον ισχύει το  κείμενο: "Σε αλληλογραφια της περιφερειακης διευθυνσης του ΟΑΕΔ που μου δόθηκε απο την ίδια την περιφερειακη διευθυνση του ΟΑΕΔ εδω στη Θεσσαλονικη γραφει ρητα πως "Ειδικότερα για τους μηχανικους/ αρχιτέκτονες κλπ., επιλεξιμες ειναι ΟΛΕΣ οι ασφαλιστικές εισφορες ( εργαζομενου και εργοδοτη) που προβλέπει το ΤΣΜΕΔΕ για τον καθε ωφελούμενο αναλογα με την ασφαλιστική κατηγορία του κλπ. Οι αποδοχες των ωφελουμενων στο ΤΣΜΕΔΕ σε καθε περιπτωση ειναι 495,25€ για καθε πλήρη μηνα απασχολησης ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ τους εισφορες απο το μισθό τους.", 

    εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι για να διεκδικήσουμε τη μη πληρωμή των εισφορών? ή θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν και χωρίς δικές μας ενέργειες πλέον?

     

  9.  

     

    Μπορεί να είμαι πολύ συναισθηματική, αλλά εγώ δακρύζω για κάθε διαγραφόμενο.... η επόμενη κάποια στιγμή θα είμαι εγώ...... δεν ονειρευόμουν αυτό το μέλλον όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό μου δελτίο..... ούτε όταν γιόρταζα την εισαγωγή μου στο τμήμα ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ της ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Α.Π.Θ................ούτε προφανώς όταν κερνούσα για την ορκομωσία μου..... ΚΡΙΜΑ, πολύ ΚΡΙΜΑ....

     

    Το χειρότερο φυσικά είναι ότι τα υπομένουμε όλα αυτά με αξιοθαύμαστη καρτερία και αξιοπερίεργη ανεκτικότητα.... ενδεικτικό του ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στα προσεχή χρόνια..... ΚΡΙΜΑ, ακόμη περισσότερο ΚΡΙΜΑ......!

    • Upvote 1
  10. Γεια σας. Το 2011-2012 δούλεψα σαν αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός.Το 2012-2013 έμεινα άνεργη.Προκειμένω να κάνω διαγραφή από το Τ.Ε.Ε είναι καλύτερο να παρουσιάσω το εκκαθαριστικό του 2012 που φαίνεται ότι εργαζόμουν ως κοινωνική λειτουργός ή να περιμένω να κάνω καινούριο εκκαθαριστικό που έχω πολύ μικρότερο εισόδημα; Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας,

     

    Ενδεχομένως κάπου να το ανέφερες, αλλά επειδή δεν το είδα, αν μου επιτρέπεις, μπορώ να σε ρωτήσω πώς ήσουν κοινωνική λειτουργός και είσαι και μέλος ΤΕΕ? Έχεις δύο πτυχία?

  11.  Αν και δεν απευθύνεται σε εμένα η ερώτηση, μπορώ να δώσω μια απάντηση. Με διέργραψαν από το ΤΣΜΕΔΕ με αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία αίτησης διαγραφής στο ΤΕΕ. Το προβλημα είναι στην εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών που δεν τις πλήρωσα για εκείνο το 5μηνο και ζητάν τόκους υπερημερίας για καθυστέρηση ενός εξαμήνου που οφείλεται στην αναλγησία του ΤΕΕ. Αναμενόμενο.

    Οσο για τον χρόνο γίνεται άμεσα πας καταθέτεις τα χαρτιά σου (να έχεις διπλα τριπλά επικυρωμένα αντίγραφα της απόφασης διαγραφής απο το ΤΕΕ). Τώρα εγώ το θέμα το θεωρώ λήξαν εφόσον έχουν στην διάθεση τους όλα τα δικαιολογητικά και μου έβγαλαν και το υπόλοιπο των εισφορών.

     

    Αναμενόμενο γιατί?

    Πόσο αναμενόμενο είναι να ζητούν τόκους για χρήματα που  -εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν είσαι τελικά ασφαλισμένος στο ταμείο για το εν λόγω διάστημα- δεν έχουν εξαρχής  δικαίωμα να εισπράξουν ????

    Αν βέβαια εννοείς αναμενόμενη μια τέτοιου είδους βλακεία, τότε συμφωνώ :smile:

    • Upvote 1
  12. Εγώ ήμουν ελεύθερη επαγγελματίας για 18 χρόνια, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου που έκλεισα τα βιβλία μου...

    Μπορώ να γραφτώ ως άνεργη στον ΟΑΕΔ και να πάρω επίδομα ανεργίας?

  13. Παιδιά ετοιμάζομαι να στείλω το Α1 για εξαιρεση πληρωμής εισφόρών όσο βρίσκομαι στη γερμανια, την αίτηση εξαίρεσης ξέρει κάποιος αν μπορώ να την βρω online?

     

    Φίλε αν περιμένεις 1-2 μέρες (αν στο μεταξύ δεν τη βρεις) θα την βρω και θα στη δώσω! Απλά κάπου την έχω χαντακωμένη και πρέπει να την ψάξω...

  14. Καλημέρα σε όλους στο forum. Σιδεράς έτσι είναι όπως τα λέει η Κάτια. Εργάζομαι από τον Οκτώβρη του 2012 στη Αυστρία ως μισθωτός μηχανικός. Επειδή ο εργοδότης μου εδώ πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές μπορώ να εξαιρεθώ από τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ . Τους πας το κοινοτικό έντυπο Α1 από τη χώρα που εργάζεσαι , το καταθέτεις στο ΤΣΜΕΔΕ μαζί με μια αίτηση εξαίρεσης και ....περιμένεις :smile: . Έχω καταθέσει την αίτηση εξαίρεσης από το Νοέμβρη και ακόμα καμία απάντηση. Πήγε η μητέρα μου να ρωτήσει πριν μια βδομάδα και της λένε 'νωρίς είναι ακόμα περιμένετε για απάντηση' . Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε εντωμεταξύ. Καλά τα χάλια του ΤΣΜΕΔΕ είναι γνωστά σε όλους νομίζω.

     

    Πώς είναι τα πράγματα στην Αυστρία? Είσαι ευχαριστημένος?

  15. Όταν είχα ρωτήσει εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ,μου απάντησαν ότι μόνο από τις εισφορές στον κλάδο υγείας υπάρχει απαλλαγή όταν έχεις βρει και το αποδείξεις φυσικά,εργασία στο εξωτερικό.

    Για κοιτάξτε το...

     

    Δεν ισχύει αυτό! Μπορείς να απαλλαγείς από το 100% των εισφορών, με αποδεικτικά ότι πληρώνεις εισφορές σε άλλο κράτος. Υπάρχουν και στη σελίδα του ΤΣΜΕΔΕ σχετικά έγγραφα

     

    . Αντιγράφω από τον κανονισμό του ΤΣΜΕΔΕ

     

    (Β) Αν θέλει να ασφαλιστεί μόνο στη χώρα της Ε.Ε. ή Ε.Ο.Χ. για Σύνταξη (άρθρο 14α παρ.2 ΕΟΚ 1408/71 και 915/79. (Β) Τότε θα εξαιρεθεί από το ΤΣΜΕΔΕ προσκομίζοντας το κοινοτικό έντυπο Ε-101 ή βεβαίωση διαμονής και εργασίας στο εξωτερικό θεωρημένη από το Ελληνικό Προξενείο.

     

    Μπες στο site του ΤΣΜΕΔΕ, στις σελίδες για τα κοινοτικά έντυπα Ε101 και Ε102 και θα δεις..

    Πέρα από αυτά όμως, το ρώτησα προσωπικά στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί ο άντρας μου βρήκε δουλειά στο εξωτερικό, και μου είπανε ότι μπορεί να απαλλαγεί από το 100% των εισφορών

  16. καλησπέρα

     

    να αναφέρω και την προσωπική μου εμπειρία. αρχές Γενάρη έκανα μια απλή αίτηση διαγραφής από το ΤΕΕ λόγω εγκατάστασής μου στο εξωτερικό και μετά από καμμιά 20αρια μέρες μου έστειλαν την επιστολή όπου μου ζητούσαν να προσκομίζω τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την αιτία διαγραφής. δυστυχώς είμαι ακόμα στην αναζήτηση δουλειάς στο εξωτερικό και προφανώς δεν μπορώ να τους στείλω κάποιο έγγραφο. σκέφτομαι να ξανακάνω αίτηση διαγραφής με άλλο αιτιολογικό απλά δεν ξέρω πιο είναι πιο πειστικό επιχείρημα. είτε ότι δεν σκοπεύω να το ασκήσω το επάγγελμα και ότι θα ασχοληθώ με την γεωργία, είτε να προφασιστώ ψυχολογικούς λόγους όπου με την βοήθεια φίλου ψυχιάτρου θα μπορώ να τους στείλω γνωμάτευση. Αλήθεια στην πρώτη περίπτωση δεν θα ζητήσουν αντιστοιχα εγγραφή στον ΟΓΑ ή σε αντίστοιχα μητρώα.? θα θελα να ακούσω την γνώμη σας.ευχαριστώ και περαστικά μας

     

    Καλημέρα φίλε μου! Γιατί να κάνεις διαγραφή? Εφόσον βρεις δουλειά στο εξωτερικό, μπορείς να απαλλαγείς από τις πληρωμές στο ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς να χάσεις τη σφραγίδα και την άδεια επαγγέλματος από το ΤΕΕ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.