Μετάβαση στο περιεχόμενο

nkaminakis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από nkaminakis

  1. Καλημέρα,

    Εδώ και 7 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τη σχεδίαση, τα προγράμματα που έχω χειριστεί είναι Autodesk Inventor και Solidworks. Όμως η αγορά εργασίας δεν την ενδιαφέρει τι ξέρεις αλλά πως να προσαρμοστείς στα δεδομένα της. Έτσι αν και η "φιλοσοφία" της τρισδιάστατης σχεδίασης είναι σε γενικές γραμμές η ίδια σε όλα τα σχεδιαστικά πακέτα, παρόλα αυτά ομολογώ ότι έχω δυσκολευτεί αφάνταστα με το Pro/Eng. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το νέο πακέτο "creo" αλλά η διαδικασία της σχεδίασης φαντάσει βουνό. Φυσικά η εξοικείωση έρχεται με το συνεχή χειρισμό του προγράμματος.

    Αυτό που υπάρχει ως αντίληψη στην Ελλάδα είναι να μην αλλάξουμε συνήθειες έστω και αν αυτές οι συνήθειες μας δυσκολεύουν.

    Κλείνοντας συμβουλεύω τους σπουδαστές (Μηχανολόγους) να ασχοληθούν με την τρισδιάστατη σχεδίαση αλλά να μην αγχώνονται για το σε πόσο καιρό θα μάθουν, κανείς δεν ξέρει τα πάντα και φυσικά αρχίζουμε σχεδιάζοντας ότι βλέπουμε γύρω μας. Ένα τασάκι, ένα ποτήρι (ναι ναι, ίσως είναι τα πιο δύσκολα στη σχεδίαση...). Για τους επαγγελματίες Μηχανολόγους, ας προτείνουμε κάτι καλύτερο στην εργασία μας...

     

    Όχι και το Pro/Engineer να είναι βουνό. Ήταν δύσκολο στις αρχικές εκδώσεις (2000i2, 2001, Wildfire 1 έως 2). Μετά το 3, 4 και ειδικά το Wildfire 5, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. To Creo 1.0 είναι σε πολύ καλό δρόμο, αν και εγώ θα περίμενα να δω τον Απρίλιο/2012 το Creo 2.0.

    Δουλεύω Pro/E εδώ και 10 χρόνια, και όσες φορές κάθισα να δουλέψω με Inventor ή Solidworks τα βρίκα λίγο μπαστούνια, λόγω της διαφορετικής χρήσης των εργαλείων που χρησιμοποιεί ο καθένας για να κάνει την δουλειά του. Η φιλοσοφία σχεδιασμού μπορεί να είναι η ίδια αλλά τα εργαλεία υλοποίησης της σε κάθε λογισμικό είναι διαφορετικά και έχουν χρήση.

     

    Τελικά έχω καταλήξει στο εξής: το καλύτερο λογισμικό (οτιδήποτε λογισμικό) είναι αυτό που ξέρεις εσύ καλύτερα.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.