Μετάβαση στο περιεχόμενο

NIANDR

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από NIANDR

  1. 51 λεπτά πριν, btp said:

    @marian7 η ειδική φόρμα καταχώρισης ισχύει μόνο για διαβίβαση παραστατικών και αφορά επιχειρήσεις που την προηγούμενη χρήση είχαν είτε ακαθάριστα έσοδα έως 30.000€ είτε είχαν εκδώσει λιγότερα από 50 τιμολόγια και τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα.

    Προσωπικά εμπίπτω στα παραπάνω όρια και επομένως έχω δικαίωμα χρήσης.

     

    Διαβάζω ότι 3/4 πραγματοποιήθηκε κάποια αναβάθμιση και η οποία εικάζω δημιούργησε το πρόβλημα:

    https://www.taxheaven.gr/news/66977/mydata-ektos-leitoyrgias-ayrio-730-ews-800-h-eidikh-forma-kataxwrishs-kai-to-synoptiko-biblio

     

    Θα ήθελα λοιπόν αν υπάρχει κάποια/ος που χρησιμοποιεί την ειδική φόρμα καταχώρισης και έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα σε διαβίβαση παραστατικού τις τελευταίες ημέρες να το γράψει ώστε να το διασταυρώσουμε!

     

    Ευχαριστώ!

     

    Είσαι σίγουρος ότι τα ακαθάριστα είναι μέχρι 30000 ή είναι μέχρι 10000

     

  2. 3 ώρες πριν, Tasos P said:

    όχι λογικό δεν είναι αλλά έτσι προβλέπει ο Νόμος.

    Ίσως μια προσφυγή στο ΣτΕ θα έλυνε το πρόβλημα

    Ο νόμος λέει ότι ο εργαζόμενος πληρώνει εισφορά για την ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη του. Άλλος νόμος λέει ότι ο συνταξιούχος πληρώνει κρατήσεις για την ιατροφαρμακευτικη του περίθαλψη. Οπότε οι φωστήρες βγάζουν αποτέλεσμα ότι ο εργαζόμενος συνταξιούχος πρέπει να πληρώνει το διπλάσιο ποσόν από τους άλλους πολίτες. Σημειωτέον ότι παλιά όταν ήσουν ασφαλισμένος σε 2 ταμεία πχ ΤΣΜΕΔΕ & ΤΕΒΕ μόνο στο ένα πλήρωνες ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη. 

  3. Είμαι συνταξιούχος εργαζόμενος (ελεύθερος επαγγελματίας) και βλέπω ότι στην ΣΥΝΤΑΞΗ έχω κράτηση για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 72,47 € (72,47/1207,81=6% της μεικτής σύνταξης) παράλληλα όμως στην ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ έχω πρόσθετα ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ & ΧΡΗΜΑ 74,87 € (74,87/211,00=35% της εισφοράς κύριας σύνταξης). Είναι λογικό για τον κλάδο υγείας ένας συνταξιούχος να πληρώνει 72,47 αλλα αν εργάζεται παράλληλα να πληρώνει 72,47+74,87=147,34;;;

  4. Η απόφαση ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί και δεν ξέρουμε τι θα λέει. Μπορεί να γράφει ότι οι μηχανικοί του δημοσίου θα πρέπει να επιστρέψουν αυτά που πήραν από το ειπρ χωρίς να αναφέρει τίποτα για τους εε. 

  5. 19 ώρες πριν, Tasos P said:

    δεν σου έλεγαν διότι ήξεραν ότι δεν υπάρχει Νόμος που να καθορίζει τις Συντάξεις τον Μηχανικών και ότι οι συντάξεις βγαίνουν βάση μιας Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή στην τύχη, οπότε τι να σου πουν.

    H Eιδικη Προσαύξηση με 40 χρόνια ήταν 1.355,20 ευρώ και έγινε 240 (όπως λες)

    Πάντως και 1400 καλά είναι, αμα σκεφτείς στην Γερμανία ένας υψηλόμισθος που πληρώνει επι 40 χρόνια εξοντωτικές εισφορές θα πάρει  2000 ευρώ, αφού έτσι και αλλιώς εμείς δεν πληρώσαμε ποτέ εισφορές, σύμφωνα με το μυαλό του mecheng

     

    Ποτέ δεν μας είπαν ότι δεν υπάρχει νόμος ξεκάθαρα. Έλεγαν ότι ο υπολογισμός είναι περίπλοκος και για αυτό ζητούσαν 1200 ευρώ αμοιβή αλλά και πάλι ο υπολογισμός ήταν στο περίπου.

    Για την ΕΙΠΡ ίσως έχεις δίκιο γιατί εγώ είχα 35 χρόνια και 1 μήνα προυπηρεσία και 4 χρ. και 11 μήνες πλασματικά και μου υπολογίσανε την ΕΙΠΡ ότι θα ήταν 980.

    Δεν ξέρω τι λέει ο καθένας και τι συμφέρον έχει να το λέει εγώ ξέρω τι πλήρωσα σαν εε από το 1987 έως σήμερα και θεωρώ ότι ήταν πολλά για να πέρνω τώρα 1100 ευρώ. 

     

    • Like 1
  6. Εγώ ασχολήθηκα με την σύνταξη εδώ και 1,5 χρόνο (εε 62 χρονών με 40 χρόνια προυπηρεσία)και διαπίστωσα τα εξής.

    Κανένας εργατολόγος δεν μου είπε ακριβώς το ποσόν της σύνταξης που θα πάρω, όλοι μιλούσαν γιά την βασική τα 380 το 2022 και γιά την ανταποδοτική δεν μπορούσαν να την υπολογίσουν ακριβώς. Ούτε το ΤΣΜΕΔΕ τότε.

    Είδα κάποιες συνταξιοδοτικές αποφάσεις προσπάθησα να τις ερμηνεύσω βάσει των νόμων και τα μαθηματικά αλλά ποτέ δεν έκλειναν ακριβώς.

    Μίλησα με παλιούς μηχανικούς και επιβεβαιώνω ότι η σύνταξη ήταν παλιά περίπου 2.300 ευρώ και το εφάπαξ σημαντοκό.

    Διάβασα τους νόμους Ν3863/10 ΕΑΣ: (κλίμακα 2.000-2.300) μείον 7%, Ν4051/12 (>1.300) μείον12%, Ν4093/12  (>1.500) μείον 10%, και τέλος γιά τον Ν4387/16. Και κατάλαβα τις μεγάλες περικοπές που έγιναν τα τελευταία 12 χρόνια.

    Τώρα γιά το ΕΙΠΡ για 40 χρόνια ήταν 980 € σύνταξη και με τον ανταποδοτικό υπολογισμό έγινε 240 € και η συνολική σύνταξη έγινε 1100. Με μια προσαύξηση της διαφοράς 40% θα υπάρξει μία ανεκτή σύνταξη γύρω στα 1400 € για τους εε.

     

     

     

  7. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Μιά απόφαση πιλοτικής δίκης είναι, από εδώ και πέρα να δούμε τι θα γίνει. Θα γίνουν διορθώσεις μόνο στους προσφύγοντες, θα γίνει νομοθεσία για όλους ή θα το τρενάρουνε με διάφορες τακτικές.

  8. 51 λεπτά πριν, antloukidis said:

    Θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω, χωρίς να είμαι δικηγόρος φυσικά και χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, αλλά με τα λίγα που έχω καταλάβει με την ενασχόλησή μου με το ΜΗΝ.

    Η προσφυγή, που κοστίζει περισσότερο και έχει μικρό χρόνο για να γίνει, έχει το πλεονέκτημα ότι, αν κερδηθεί, αλλάζει το ποσό της σύνταξης ισόβια και αναδρομικά από την πρώτη μέρα συνταξιοδότησης.

    Με την αγωγή, αν κερδηθεί, δεν αλλάζει η σύνταξη αλλά απλά παίρνεις ότι έχεις χάσει μέχρι την ημέρα της απόφασης. Η σύνταξη συνεχίζει ως έχει, απλά είσαι στην ευχέρεια της κυβέρνησης να σου αλλάξει την σύνταξη, αν θέλει.

    Οι προσφυγές γίνονται ομαδικά (4-8 άτομα) ενώ οι αγωγές σε ομάδες των 15-20.

    Μέχρι τώρα η πιλοτική δίκη στο ΣΤΕ αφορά περίπου 100 συναδέλφους (προσφυγές και αγωγές).

    Είστε σίγουρος για αυτό που λέτε, εγώ μίλησα με την κα Τέρπου από το δικηγορικό γραφείο και δεν κατάλαβα αυτό ας μας ενημερώσει ο σύλλογος τι γίνεται ακρβώς. Δηλαδή για εμάς που βγηκαμε τωρα δηλαδή 1,5 χρόνια μέχρι να βγεί η απόφαση 2, δηλαδή μιλάμε για 24*700=16800 αναδρομικά. Εσείς δηλαδή τι έχετε κάνει ένσταση - προσφυγή ή ομαδική αγωγή;

  9. 19 ώρες πριν, Tasos P said:

    @NIANDR

    συνήθως πόσο χρόνο χρειάζεται να γίνει η απονομή από την ημέρα που θα υποβάλουμε Αίτηση Συνταξιοδότησης;

    γιατί δεν μπορούν 5 άτομα να κάνουν ομαδική προσφυγή; Είναι Δικαστικός περιορισμός ή δεν αναλαμβάνουν οι Δικηγόροι; Αφού αναλαμβάνουν για ένα άτομο με 1200 ευρώ γιατί δεν μπορούν να αναλάβουν για 5 σε πιο οικονομική τιμή;

     

    κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί κάποιος να κάνει αγωγή (νομίζω, όχι προσφυγή) εντός 5 ετών. Δεν ξέρω αν ισχύει για την περίπτωση μας. 

    Στην περίπτωσή μου υπέβαλλα 5/2022 και η απόφαση βγήκε σε 14 μήνες 7/2023 από τον 6/22 έπερνα 360,96 κάθε μήνα και τον 7/23 έγινε η εκκαθάριση. Το δικηγορικό γραφείο θέλει 15-20 άτομα με κοστος 100/άτομο για να κάνει την ομαδική αγωγή αυτά μου είπαν. Νομίζω ότι αξίζει το κόπο να το κάνουμε.

    • Thanks 1
  10. 17 ώρες πριν, cacau said:

    Η συγκέντρωση αρκετών συναδέλφων είναι δικό μας θέμα, πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει δυνατότητα προσφυγής/αγωγής ή/και απλά αδιαφορούν. Επίσης δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του ΜΗΝ και τις προσπάθειές μας, αφού τα ΜΜΕ όσες φορές απευθυνθήκαμε αδιαφορούν παντελώς. Η όποια γνωστοποίηση έχει γίνει είναι μέσω social media και forums όπως αυτό που μας φιλοξενεί. 

    edit: Κάποιοι περιμένουν να τους καλύψει η θετική απόφαση του ΣΤΕ (εφόσον προκύψει), πράγμα το οποίο είναι κατά πάσα πιθανότητα άτοπο, αφού όλες ανεξαιρέτως οι τελευταίες αποφάσεις αφορούν ΜΟΝΟ όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα...

    Συμφωνώ με την δημοσιοποίηση του θέματος, βλέπω υπάρχει στο φβ ίσως πρέπει να ενημερώσουμε και το ΤΕΕ το ΣΠΜΕ κλπ. Εγώ όμως είπα ότι η προσφυγή εντός 3 μηνών είναι απαγορευτική λύση άρα δεν το συζητάμε, η λύση είναι μόνο οι ομαδικές αγωγές. Όσον αφορά την θετική απόφαση αυτή θα αφορά τα αναδρομικά για όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα αλλά θα είναι και προδεδικασμένο για όλους.

  11. On 18/9/2023 at 8:08 ΜΜ, cacau said:

    Θυμίζω ότι μπορείτε να γραφτείτε στο ΜΗΝ εδώ, και το ότι είναι σημαντικό να κάνετε προσφυγή εντός τριών μηνών από την απονομή της κύριας σύνταξης ή αν έχει παρέλθει αυτή η προθεσμία να προχωρήσετε σε αγωγή πριν την απόφαση του ΣΤΕ, η οποία κατά την άποψη των δικηγόρων μας αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024. 

    Μετά απο επικοινωνία με τους νομικούς του ΜΗΝ (4/9/2023) το κόστος της προσφυγής είναι 1200 € γιά την πρωτοβάθμια εξέταση μόνο, άρα καταλήγουμε στην ομαδική αγωγή. Τώρα μου είπαν ότι Η άσκηση της εν λόγω αγωγής (4ης) θα λάβει χώρα εφόσον συγκεντρωθούν 15-20 άτομα ενώ τώρα έχουν βρεθεί κάτω από 5. Αυτό με ανησυχεί λίγο. 

  12. Είμαι σε κατάσταση εκτος φπα και σήμερα βλέπω στο mydata οτι έχουν καταχωρηθεί από την τηλεφωνική εταιρεία 3 λογαριασμοί κινητής 7,8,9 του 2023 με αξία-φπα-τέλος. Μέχρι τώρα δεν έγραφα στο βιβλίο έξοδα. Πως γίνεται να τα αποδεχθώ;

     

  13. 5 λεπτά πριν, andreas_87 said:

    Καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να διαβιβάσω στο mydata τώρα τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγουμένου έτους ? προσπάθησα με ημερομηνία Δεκεμβρίου αλλά δεν γίνεται. Υπάρχουν κυρώσεις αν δεν τις διαβιβάσω και προχωρήσω το Ε3?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Μέχρι 30/6 γινότανε και μέχρι τότε έπρεπε να δηλώσεις τώρα δεν γνωρίζω τι γίνεται. 

     

  14. Η παρακάτω διαδικασία για την καταχώρηση των μηνιαίων εισφορών ΕΦΚΑ του 2022 στο mydata δεν οριστικοποιείται υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία που διαπιστωμένα δουλεύει ????

    Απεικόνιση Παραστατικού

    Κατάσταση Εγγραφής Νέο παραστατικό

    Είδος Παραστατικού  Παραστ. Εξαιρ. Οντοτήτων ημεδαπής / αλλοδαπής

    Τύπος Παραστατικού  ΕΦΚΑ

    Γενικά στοιχεία παραστατικού

    Σειρά Παραστατικού 0

    ΑΑ Παραστατικού 032022 (για εισφορές Μαρτίου)

    Ημερομηνία Έκδοσης 19/04/2022 ( ημερομηνία έκδοσης του ειδοποιητηρίου)

    Στοιχεία Εκδότη  997072577 (ΑΦΜ του ΕΦΚΑ)

    Σύνοψη:

    Καθαρή αξία   330

    Χαρακτηρισμός Εξόδων

    Κατηγορία  "2.5 Γενικά Έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ"

    Είδος  "Ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων (Ε3_585_007)"

    Ποσό 330

  15. 6 ώρες πριν, kaimakcalan said:
    • Τί σημαδιακό έχει η 20η Απριλίου?
    • Αυτό που ξέρω είναι οτι όποτε έρχεται ένα ειδοποιητήριο από τόν ΕΦΚΑ (πληρώσω δέν πληρώσω) τό καταχωρώ στά έξοδα τού myData.
    • Τό ειδοποιητήριο γιά τόν Μάρτιο αναμένεται μετά τίς 20 Απριλίου καί θά πρέπει νά πληρωθεί μέχρι τήν ημερομηνία που θά αναγράφει.
    • Επιτέλους! Μόλις σήμερα 18/4/2022 στόν ΕΦΚΑ, ανακάλυψαν τό τροχό. Θά μάς ειδοποιούν καί στό μέιλ μας (αλλά μήν τό παίρνετε καί στά σοβαρά).

    Εγώ το εφκα δεν μπορώ να το καταχωρήσω στο mydata άρα μη τρελαθείς δεν περνάμε εφκα περνάμε μόνο έσοδα

  16. 1 ώρα πριν, dchatz said:

    Αφορά μηχανικό σε εταιρεία που δουλεύει με το την παρ. 9, αρ.39, ν.4387/16 (μπλοκάκι).

    Ο εργοδότης πληρώνει ποσό + ΦΠΑ και παρακρατεί 20% φόρο και τις εισφορές που πληρώνει ο εργαζόμενος (εγώ).

    Στην καταχώριση του τιμολογίου, που μπαίνουν τελικά οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει ο εργαζόμενος (εγώ) και παρακρατούνται από τον εργοδότη;

    Παράδειγμα τιμολογίου 1000 €.

    Χωρίς εισφορές ο εργαζόμενος θα έπαιρνε 1040 € (1000 Χ 1,24 - 200).

    Τελικά παίρνει όμως κάτι λιγότερο, δε ξέρω πόσο. Ας πούμε παίρνει 900 γιατί τα 140 που δε πήρε είναι η εισφορά που θα πλήρωνε ο ίδιος (εγώ δηλαδή).

    Αυτά τα 140 που δηλώνονται και με ποιον τρόπο; (αν δηλώνονται, μέχρι τώρα δε γράφονταν πουθενά στο μπλοκάκι αλλά βλέπω συναδέλφους να λένε ότι τώρα στο mydata δηλώνονται ώστε το τελικό ποσό να συμφωνεί με αυτό που παίρνω στην τράπεζα τελικά).

     

    Γιατί να μην είναι από αυτό τον νόμο 

    Χωρίς ΦΠΑ – άρθρο 39 του κώδικα ΦΠΑ Νόμος ν. 2859/2000 NOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2859 Κύρωση Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας

    Άρθρο 39. 1. Δύνανται να απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής του φόρου υποκείμενοι, οι οποίοι, κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, πραγματοποίησαν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών κατά την έννοια του άρθρου 2, χωρίς το φόρο προστιθέμενης αξίας, αξίας μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

  17. Κάτι δεν κάνω καλά στο Mydata  

    Σε μία ΑΠΥ πχ  ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ 120€ (και δεν έχω ΦΠΑ αρθρο 39) αν βάζω προκαταβλητέο φόρο 10% ίσον 12€ και δείχνει ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ 108€ και όταν προσπαθώ να το αποθηκεύσω μου βγάζει πρόβλημα «Το συνολικό ποσό που έχει δηλωθεί στους τρόπους εξόφλησης είναι μεγαλύτερο από τη συνολική αξία του παραστατικού». Ο προκαταβλητέος φόρο 10% (το παλιό ΦΕΜ) είναι δικιά μου υποχρέωση και όχι του πελάτη.

    Σε ένα ΤΠΥ πχ  ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ 600€ αν βάζω παρακράτηση φόρου 20% ίσον 120€ και δείχνει ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ 480€ και όταν προσπαθώ να το αποθηκεύσω μου βγάζει πρόβλημα «Το συνολικό ποσό που έχει δηλωθεί στους τρόπους εξόφλησης είναι μεγαλύτερο από τη συνολική αξία του παραστατικού».

  18. 5 ώρες πριν, theagpar said:

    Μη φοβάσαι φίλε.

    Θα εμφανιστει και σε  εσενα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας......

    Νομίζεις ότι ανησυχώ πολύ ? Αλλά αυτούς ψηφίζουμε τόσα χρόνια και στο ΤΕΕ και στην πολιτεία και αυτοί ψήφισαν τον ν 3965-11 τώρα τι ψάχνεις

  19. 6 ώρες πριν, dsworks said:

    Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα για το michanikos.gr, ένα calendar με όλες τις ημερομηνίες & προθεσμίες που αφορούν τους μηχανικούς.

    Χωρίς να είμαι σίγουρος, εφόσον το επικουρικό είναι μηνιαίο (και όχι διμηνιαίο), θα προκύψει και ΕΤΕΑΕΠ Μαρ 19 μέχρι 30/4 (ή 3/5 αν συντονιστούν όλοι)...

    ... αλλά 970€ που αναφέρεις είναι πολλά, δεν μπορεί να είναι «κατ' ελάχιστον».

    8/4 ΕΦΚΑ ΦΕΒΡ 19                                                 185,18

    12/4 ΕΤΕΑΕΠ 1η ΔΟΣΗ των ετών 17 & 18          42,98          

    12/4 ΕΤΕΑΕΠ ΙΑΝ 19 & ΦΕΒΡ 19                         135,97

    30/4 ΕΤΕΑΕΠ 2η ΔΟΣΗ των ετών 17 & 18          42,98

    3/5 ΕΦΚΑ ΜΑΡΤ 19                                                185,18

                                                                                     ----------------

                                                                                       592,29 έχεις δίκιο αλλά και αυτά δεν είναι λίγα

    και αν προκύψει και ΕΤΕΑΕΠ ΜΑΡΤ 19               71,50

                                                                                   -----------------

                                                                                       663,79  και να δούμε τη σύνταξη θα πάρουμε

       

  20. Δηλαδή μέσα στον Απρίλιο του 2019 πληρώνουμε για ασφαλιστικά ταμεία οι ΕΕ

    8/4 ΕΦΚΑ ΦΕΥΡ 19

    12/4 ΕΤΕΑΕΠ 1η ΔΟΣΗ των ετών 17 & 18

    12/4 ΕΤΕΑΕΠ ΙΑΝ 19 & ΦΕΥΡ 19

    30/4 ΕΤΕΑΕΠ 2η ΔΟΣΗ των ετών 17 & 18

    3/5 ΕΦΚΑ ΜΑΡΤ 19

    Δηλαδή κατ' ελάχιστον 972,64 €. Ή είναι παράλογοι ή θεωρούν ότι έχει έρθει η ανάπτυξη 

  21. Προβληματίζομαι...

    πολλές σκέψεις...

    Για ποιο λόγο δίνουν συνέχεια παρατάσεις;

    Μήπως περισσεύει χρήμα και δεν υπάρχει βιασύνη για είσπραξη;

    Μήπως επειδή ότι όταν λήξει η προθεσμία θα εκτοξευθεί το ποσοστό όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 81.5% που ήταν το καλοκαίρι σε άνω του 90%

    Μήπως περιμένουμε εκλογές;

    ήταν πολύ σωστή η παράταση διότι ήταν παράλογο τα αναδρομικά του Α' 2012 να πληρωθούν την 31/01/2018 και τα αναδρομικά του Β' 2012 να πληρωθούν 31/12/2017 που είναι το παράλογο

  22.   Γενικά διαβάζω σωστά πράγματα απο τις απόψεις παραπάνω. ΟΜΩΣ, ισως πρόκειται 

    για απόψεις της μειοψηφίας, όπως φάνηκε απο τις εκλογές του προηγούμενου μήνα.

      Το να ψάχνεις δανεικά για να πληρώσεις το τσμέδε, ιδιως συνάδελφοι με 20 χρόνια κα βάλε 

    προυπηρεσία, είναι ΒΙΑ.

    Αγαπητέ συνάδελφε έβαλες τα πράγματα στην θέση τους γιατί τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πόσο διαφορετικά εγώ βλέπω όλα αυτά που γίνονται και πόσο διαφορετικά οι άλλοι. Ένα παράδειγμα ο ασφαλιστικός μας φορέας. Τι λύση είναι αυτή για να εξυγιάνω το ΤΣΜΕΔΕ ιδρύω δύο νέους φορείς ΕΤΑΑ και ΕΟΠΥ και για εξυγιάνω και αυτούς ιδρύω το ΕΚΦΑ και το κερασάκι στην τούρτα κατασκευάζω και νέα πολυτελή γραφεία στην Κλαυθμώνος αλλά δεν έχω λεφτά να πληρώσω τις συντάξεις.

    Τονίζω τις απόψεις σου

    Το να ψάχνεις δανεικά για να πληρώσεις το ΤΣΜΕΔΕ, ιδίως συνάδελφοι με 20 χρόνια και βάλε προϋπηρεσία, είναι ΒΙΑ

    Το να σε εμπαίζει ο κάθε βολεμένος που πιθανότατα δε πλήρωσε ποτέ από την τσέπη του ασφαλιστικές εισφορές είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    Τα πάντα είναι πολιτική, όπως και πίσω από τα πρόσωπα κρύβονται πολιτικές

    Στην Ελλάδα, η πλειοψηφία είναι με την ελέυθερη αγορά αρκει να τα αρπάξει απο το δημόσιο

    Και εγώ δεν πλήρωσα το ΤΣΜΕΔΕ Β' ΕΞΑΜΗΝΟΥ γιατί τον Νοέμβρη πλήρωσα το ΤΣΜΕΔΕ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ, εδώ και 4 μήνες πληρώνω ΕΝΦΙΑ, τον Νοέμβρη πλήρωσα την τελευταία δόση του ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, και μόλις πλήρωσα τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ αρκετά λοιπόν φτάνει.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.