Μετάβαση στο περιεχόμενο

thodoriss

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από thodoriss

  1. 9 λεπτά πριν, Tasosthe1 said:

    Εφόσον μιλάμε για Αγγλικά (όπως και γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά)  θέλει μόνο επικύρωση, από δικηγόρο, το φωτοαντίγραφο του τίτλου (όχι μετάφραση πλέον, ισχύει πλέον νόμος Ν4674/2020 άρθρο 58). Στην προκύρηξη αναφέρει σχετικά  <<Ειδικώς, οι τίτλοι γλωσσομάθειας στις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ΄, ΤΙΤΛΟΙ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ, γίνονται δεκτοί σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν επικυρωθεί από αρμόδια κατά νόμο αρχή, χωρίς όμως να απαιτείται μετάφρασή τους, σύμφωνα με το άρθρο 58 του ν. 4674/2020, Α΄ 53 (π.χ. γίνεται αποδεκτό φωτοαντίγραφο νομίμως επικυρωμένου από δικηγόρο ή από την εκδούσα αρχή πιστοποιητικού της αγγλικής γλώσσας, χωρίς μετάφραση αυτού).>> και επιπλέον <<Όλοι οι τίτλοι σπουδών ξένης γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, πλην των τίτλων γλωσσομάθειας στις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική που αναγράφονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ΄, ΤΙΤΛΟΙ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ, οι οποίοι γίνονται δεκτοί χωρίς να απαιτείται μετάφρασή τους (άρθρο 58 του ν. 4674/2020, Α΄ 53). Για τους ανωτέρω τίτλους όμως απαιτείται επικύρωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 13 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β΄ της παρούσας προκήρυξης.>>  Συνεπώς μόνο επικύρωση απαιτείται.

    Σημείωση, ecdl και λοιπά πιστοποιητικά για γνώση ΗΥ δεν χρειάζονται ούτε επικύρωση ούτε μετάφραση.

    ΥΓ: Ενδιαφέρον είναι πως στην 2Κ/2022 προκύρηξη δεν ζητάει ούτε επικύρωση ωστόσο στην 13Κ/2021 ζητάει.

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Τζάμπα κερατιατικα θα πληρώσουμε σε κάποιο δικηγόρο για το τίποτα δλδ.

  2. Είμαι κάτοικος εξωτερικού και έχω διαγραφεί από το ΤΣΜΕΔΕ.  Έχω οφειλές για χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήμουν στο εξωτερικό ασφαλισμένος. Υπάρχει τρόπος ώστε να διαγραφούν οι οφειλές μου για εκείνη την περίοδο; Το σκεπτικό μου είναι οτι δεν γίνεται το ίδιο διάστημα να πληρώσω ασφαλιστικές εισφορές σε δύο διαφορετικές χωρές.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.