Μετάβαση στο περιεχόμενο

jan

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από jan

  1. Σε περίπτωσης διαδοχής εκ διαθήκης και εφόσον ο κληρονόμος δεν έχει προβεί ακόμη σε αποδοχή κληρονομιάς υποβάλλει υποχρεωτικά τα παρακάτω:

    1. Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου

    2. Αντίγραφο δημοσιευμένης διαθήκης ή απόφαση με την οποία κηρύχθηκε αυτή κυρία

    3. Πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως άλλης διαθήκης

    4. Πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως κληρονομιάς

     

    Όπως αντιλαμβάνεσαι πιθανότατα επί της ευκαιρίας των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις τα ιδιοκτησιακά σου καθώς μάλλον λιγότερο χρονοβόρο και γραφειοκρατικό θα είναι.

    Σχετικά τώρα με τις άδειες, τα Ε9 κλπ. μην μπερδεύεσαι, δεν έχουν καμία σχέση με το Κτηματολόγιο (για το εγγύς μέλλον τουλάχιστο).

  2. Επί της ευκαιρίας της συζήτησης περί αναγωγών, γνωρίζει κανείς τι είδους αλγόριθμο χρησιμοποιεί η ρουτίνα Rubber Sheet του Acad Land Development?

    Επίσης έχει κανείς βρεί στο ίδιο πρόγραμμα αν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο της ποιότητας μιας ορθοαναφοράς (RMS) ?

  3. Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός αλλά δεν εννοούσα Τοπογραφικά Διαγράμματα που θα απευθύνονταν στα Κτηματολογικά γραφεία ως συνοδευτικά της δήλωσης. Προφανώς ισχύουν αυτά που λέτε.

    Εννοώ τις δηλώσεις σύμφωνα με τους Ν. 651/77 , Ν. 1337/83 και ειδικά σύμφωνα με τον Ν.3481/2006 που απαιτούνται σε ενα οποιοδήποτε τοπογραφικό για δικαιοπραξία,οικοδομική άδεια κλπ.

    Θα βεβαιώνουμε λοιπόν οτι "...το ακίνητο βρίσκεται σε υπό κτηματογράφηση περιοχή.." απλά ή θα πρέπει αναλόγως με τον χρόνο σύνταξης να βεβαιώνουμε και άλλα πράγματα?

  4. Κάπου εκεί τοποθετείται η τάξη μεγέθους, απλά κατά τη γνώμη μου ως προσφερόμενη υπηρεσία θα ήταν λογικότερη η κλιμακωτή χρέωση. Δηλαδή για ένα δικαίωμα 20, για δύο 35 ... κοκ. Αν σκεφτούμε όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσουμε υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να διαβάσεις 3-4 συμβόλαια για να στοιχειοθετήσεις ένα δικαίωμα , αλλά και περιπτώσεις όπου με ένα μόνο συμβόλαιο μπορείς να συντάξεις 5-6 δικαιώματα (μιας οικογένειας για παράδειγμα)

  5. Γνωρίζει κανείς πως θα διαμορφωθεί η δήλωση Μηχανικού στα Τοπογραφικά Διαγράμματα στις υπό Κτηματογράφηση περιοχές? Και μάλιστα αναλόγως με τη χρονική περίοδο της Κτηματογράφησης (Α' φάση-Συλλογή ενεργών τίτλων, Β΄φάση-Κτηματογράφηση) ή αναλόγως με το αν ο ιδιοκτήτης υπέβαλλε δήλωση?

  6. 20-30 Ευρώ ανα δήλωση ή ανά δικαίωμα? Και το ρωτάω αυτό γιατί είναι καθοριστικός παράγοντας για τον χρόνο που θα δαπανήσεις για να συμπληρώσεις μία δήλωση. Επίσης το άλλο ερώτημα είναι : Συζητάμε για πλήρη διεκπεραίωση της δήλωσης ή απλά για συμπλήρωση και κατάθεσή της από τον ιδιοκτήτη? Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές υπηρεσίες με διάφορετικούς φόρτους εργασίας...

    Με δεδομένο οτι δυστυχώς δεν μπορούμε μαζικά να υποβάλλουμε δηλώσεις για άλλους ηλεκτρονικά (απαιτείται πληρωμή με πιστωτική και άρα σε ποιού το όνομα θα εκδοθεί η απόδειξη?) , κατά τη γνώμη μου λογικότερο και πιο εφικτό είναι η απλή συμπλήρωση της δήλωσης και όλη η υπόλοιπη διαδικασία για τον ιδιοκτήτη.

  7. Όπως αντιλαμβάνεσαι φίλε μου η επιλογή της δεύτερης κατηγορίας εναπόκειται καθαρά στην προσωπική σου εκτίμηση σχετικά με την τάση των μελετών τα επόμενα χρόνια. Αν πιστεύεις οτι τα περιβαλλοντικά έχουν μελετητικό μέλλον για σένα και όχι γενικά στην Ελλάδα τότε καλώς θα κάνεις να το κυνηγήσεις. Από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω οτι μετράνε πάνω απ'όλα οι προσβάσεις που έχεις σε πιθανούς εργοδότες σου και όχι τόσο οι πραγματικές γνώσεις επί του αντικειμένου (το οποίο άλλωστε αν χρειαστεί μπόρείς με βοήθεια ή προσωπικό κόπο να το διαβάσεις). Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το πως αντιμετωπίζονται από οικονομικής άποψης τα μελετητικά αντικείμενα, δηλαδή αν οι προεκτιμώμενες αμοιβές θεωρούνται καλές,πολύ καλές ή όχι... Για παράδειγμα οι αμοιβές των υδραυλικών μελετών θεωρούνται πάρα πολύ καλές σε σχέση με το φυσικό αντικείμενο...

    Όπως και να'χει ο Α' τάξης μελετητής έχει ένα χρονικό περιθώριο να διαπιστώσει "τι παίζει' και χωρίς ιδιαίτερο κόστος να αλλάξει κατηγορία εγκαίρως.

  8. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις βρίσκονται στον Ν2971-2001. Οι προδιαγραφές των διαγραμμάτων στο άρθρο 4 και η κυρίως διαδικασία στο άρθρο 5. Σου εφιστώ την προσοχή στην οικονομική συμφωνία που θα κάνεις καθώς είναι αρκετά σύνθετη και χρονοβόρα εργασία. Καλά ξεμπερδέματα.

    • Upvote 1
  9. Φίλε ikarnaris η μέθοδος της επίθεσης (επί-θέτω) είναι ένας τρόπος εύρεσης των θεωρητικών ορίων ενός γεωτεμαχίου (ιδιαίτερα στις παλιές διανομές του Υπ. Γεωργίας) , επιθέτωντας την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης πάνω στην διανομή (ή σε οποιοδήποτε τελοσπάντων ισχύον Κτηματογραφικό διάγραμμα) όταν δεν υπάρχουν στοιχεία συσχετισμού επί εδάφους του συστήματος αναφοράς της διανομής (ορόσημα,τριγωνομετρικα κλπ).

  10. Συμφωνώντας με τα προαναφερόμενα έχω να παρατηρήσω οτι:

    Όλα καταλήγουν στη διαχρονική μέθοδο της επίθεσης...

    Όχι πως είναι τόσο κακό στις περισσότερες των περιπτώσεων απλά όλοι θα θέλαμε την κλασσική εργασία :"Βάλε μου τα όρια" να ήταν εφικτό να την τελειώναμε με μια και μοναδική επίσκεψη στο πεδίο.

    Όπως και να'χει κάτι τέτοια θέματα είναι που μας διαφοροποιούν από τους απανταχού τσαρλατάνους...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.