Μετάβαση στο περιεχόμενο

tasakos

Members
  • Περιεχόμενα

    172
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από tasakos

  1. 58 λεπτά πριν, Sw0rdf1sh said:

     

    Κατ αρχάς ευχαριστώ. Κατά δεύτερον, υπάρχουν ιδιαζουσες περιπτώσεις όπως η δική μου (2 άσχετες επαγγελματικές ιδιότητες, 2 έδρες και 2 τέλη επιτήδευματος, μηχανικός και ατομική επιχείρηση) για τις οποίες δεν είναι σαφές αν και σε ποιο είδος ενίσχυσης εντάσσονται. Έχω διαβάσει τις σχετικές αποφάσεις κι έχω απευθυνθει σε αρκετούς φορείς, όπου οι απαντήσεις ποικίλλουν γι αυτό και χάθηκε χρόνος. 

     

  2. 29 λεπτά πριν, Sw0rdf1sh said:

    Στην πλειονότητα που ενεργοποίησε το κεκ την επιταγη το Σάββατο 11/4 ή Κυριακή 12/4 και τα 400 αναμένονταν με βάση ανακοινώσεις 16/4 έως 17/4 έχουν κατατεθεί αυτη τη βδομάδα. Αν σου έχει ενεργοποιήσει την επιταγη πριν τις 12/4 λογικά θα τα δεις όπως τα είδαμε και οι υπόλοιποι. Δεν ξέρω κανέναν να τα είδε με την επιταγη ενεργοποιημένη αργότερα (απο 13/4 και μετά). 

    Εφόσον ειναι πλέον επίδομα και όχι εκπαίδευση θα πρέπει να σας δοθεί η δυνατότητα να κάνετε την αίτηση (όχι προφανώς στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης όπως προσπαθείτε τωρα). 

    Δεν την κάνατε στην προθεσμία γιατί δεν προλαβαίνατε να δείτε τις 100 ώρες; Ρωτάω απο περιέργεια.

    ΥΓ: Προφανώς είναι τραγική η κατάσταση έτσι όπως έγινε αλλά όσοι δεν κάνατε την αίτηση (για όποιο λόγο, για να μη συμμετάσχετε, γιατί δεν είχατε 100 ώρες - απολύτως σεβαστό) τώρα είναι λογικό να μην μπορείτε μέσω της πλατφόρμας αυτης. Θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο και θα πρέπει να διασφαλιστεί οτι θα δοθεί αυτός ο τρόπος (πχ νέα φόρμα) ώστε να μην μείνετε εκτός. Άρα αναμένετε να δοθεί λύση. 

    Καθυστέρησα να κάνω την αίτηση επειδή περίμενα κάποιες τεχ ικες διευκρινίσεις από τον λογιστή μου λόγω του ότι ενδέχεται να δικαιούμαι το επίδομα των 800. Παρ όλα αυτά, ήμουν εμπροθεσμος μέσω της διαδικασίας Β αφού είχα δώσει πριν τρεις ημέρες την εξουσιοδότηση μου στο κεκ και με πέταξε το σύστημα έξω εξαιτίας του μπλοκάρισμα τος των κεκ. Δεν βλέπω πουθενά να διαφαίνεται δική μου ολιγωρία ή απουσία διάθεσης να ενταχθω στην ενίσχυση. 

     

  3. Εν τω μεταξύ, εχθές έληξε η προθεσμία που είχε κάποιος να κάνει την δήλωση ατομικά ενώ σήμερα απενεργοποιησαν την δυνατότητα των κεκ να μας κάνουν την αίτηση με την διαδικασία Β. Εγώ προσπάθησα να την κάνω ατομικά χθες βράδυ πριν τις 12 αλλά δεν την έπαιρνε το σύστημα, άρα δεν έχω μπορέσει να αιτηθω καν. 

    Γελοιότητες 

  4.  Συνάδελφοι καλησπέρα και χρόνια πολλά.

    Διάβασα τους προβληματισμούς σας και προσπαθώ να δω αν και που εντάσσομαι κι εγώ.

    Έχω κύριο ΚΑΔ 71.12 και είμαι αυτοαπασχολούμενος μηχανικός με έδρα Α. Ταυτόχρονα όμως, έχω ατομική επιχείρηση λιανικού εμπορίου αθλητικών ειδών με έδρα Β (δύο τέλη επιτηδεύματος δηλαδή) που δεν απασχολεί αυτή την στιγμή κάποιον υπάλληλο. Επιπλέον, ο δευτερεύων και πληττόμενος ΚΑΔ έχει μεγαλύτερο τζίρο από τον πρωτεύοντα κι έχει κάθε τρίμηνο ΦΠΑ εκροών (το αν το σύνολο είναι χρεωστικό ή πιστωτικό δεν νομίζω πως έχει σημασία).

    Με βάση τα παραπάνω, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να ενταχθώ και στα δύο μέτρα ενίσχυσης (600,800).

     Έχετε κάποια άποψη;

    Ευχαριστώ.

  5.  Συνάδελφοι καλησπέρα. Να ρωτήσω κι εγώ τις απόψεις σας;

    έχω κύριο ΚΑΔ 7112 και είμαι αυτοπασχολουμενος μηχανικός . Ταυτόχρονα όμως έχω ατομική επιχείρηση λιανικού εμπορίου (πληττόμενη και με άσχετο αντικείμενο) με δευτερεύοντα ΚΑΔ που έχει μεγαλύτερο τζίρο από τον ΚΑΔ μηχανικού (άρα θεωρητικά θα μπορούσε να μπει στην ενίσχυση των 800 ευρώ). Τί δηλώνω και τι δικαιούμαι;

  6. Μόλις τώρα, katrmp said:

    εμείς (ενα τεχνικό γραφείο που είμαι μόνο ο εαυτός μου ) τι είμαι στο καλό? τι θεωρούμαι?

     Προνομιούχο κορόιδο, σύμφωνα με τον πρόεδρό μας και την υπουργική απόφαση.

  7. Μόλις τώρα, Θοδωρής1986 said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι! Παρακολουθώ χρόνια όμως σήμερα έφτασα στο αμήν να σχολιάσω.

    Εκτός των 800€ που θα μας βγει η ψυχή για να δούμε αν θα τα λάβουμε, εμείς εκτός των άλλων οφείλουμε να πληρώσουμε και κανονικά τα νοίκια μας! Ρέει το χρήμα άφθονο και οι μηχανικοί πρέπει να πλερώσουν!

    Πολύ σωστό. Οι θεωρητικά μη πληττόμενοι -γιατί στην πράξη, εκτός από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία δεν υπάρχει κανείς που να μην πλήττεται-  πώς θα πληρώσουν το ενοίκιο τους;;; 

     

  8.  Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί μας αφήνουν σε τέτοια σύγχυση και που ακριβώς βρίσκεται το ΤΕΕ;;;;;;;;;;;;;; Μην πει κανείς οτι είναι η εποχή περίεργη -που είναι- γιατί αυτό δεν εμπόδισε την σαφήνεια στους άλλους κλάδους που πλήττονται. 

     Αηδία μόνο.

  9. Συνάδελφοι , σε ποιες δηλώσεις αναφέρεται όμως; Ποιες είναι αυτές που δεν μεταφέρονται στον 4495; Ρωτώ γιατί έχω 4178 υπολειπόμενα αρχεία για ανέβασμα αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με 4495.

  10.  Η αυθαίρετη δόμηση είναι παράνομη. Τέλος! Αν πάω το βράδυ και χτίσω κρυφά έναν τοίχο στην μέση ενός δρόμου, τι θα γίνει; Δεν θα συλληφθώ; Δεν θα γκρεμιστεί ο τοίχος;

     Έτσι απλά είναι τα πράγματα –κατά  την γνώμη μου φυσικά- και έτσι απλά θα έπρεπε να επιλύονται. Εδώ όμως έχουμε ένα κράτος συνένοχο: Με την ανοχή της πολιτείας ανεγέρθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα με τις εξής προφανείς χρονικά ιεραρχημένες εξελίξεις:

    1)      Η πολιτεία δείχνει ανοχή στην ανέγερση των αυθαιρέτων και πολλές ομάδες  επαγγελματιών πλουτίζουν από την ανοχή αυτή. Επίσης ΙΚΑ, ΔΕΗ, εφορίες κτλ. κάνουν τα  στραβά μάτια και τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι.

    2)      Η πολιτεία βαφτίζει το πρόβλημα κοινωνικό και αρχίζει να ψηφίζει νόμους για την επίλυση του. Με το άλλοθι του φόβου του κοινωνικού κόστους  -κοινωνικό κόστος για εκείνον που χτίζει νόμιμα και πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα του μια ζωή, δεν υπάρχει δηλαδή;;;; -  νομοθετεί για να βγάλει άλλο ένα χαρτζιλίκι από την μάστιγα των αυθαιρέτων. Αρχικά με έναν νόμο της μεταπολίτευσης και το 83 με τον νόμο Τρίτση. Φοβούμενη τις κόντρες με τον νόμο , που μοιάζει να λειτουργεί ενίοτε και ως ανεξάρτητη εξουσία, σταματάει τις συγκεκριμένες προσπάθειες και παγώνει το θέμα.

    3)      Με πρόσχημα την οικονομική κρίση που διανύουμε για την ανάγκη εισροής χρημάτων στα ταμεία, το φοβερό μας κράτος ξανανομοθετεί στο πόδι,  τους νόμους εκτρώματα 3843/10 και 4014/11. Υπαλληλικό προσωπικό δεν χρειάζεται αφού βρίσκεται η –φανερά πληγμένη από την κρίση- ομάδα των ελλήνων μηχανικών που έναντι πινακίου φακής, αναλαμβάνει όχι μόνο να διεκπεραιώσει την διαδικασία αλλά και να αναλάβει την ευθύνη αυτής  -ενώ  το κράτος σφυρίζει αδιάφορα-  καθώς και να διορθώσει το νομοπαρασκευαστικό τμήμα αφού κατόπιν υποδείξεων ιδιωτών μηχανικών, γίνονται συνεχείς διορθώσεις στους προχειρότατους νόμους με την μορφή εγκυκλίων.

    4)      Το κράτος αργά και πάλι συνειδητοποιεί ότι τα έκανε σαλάτα και μην μπορώντας να διορθώσει την ζημιά, νομοθετεί και πάλι προκειμένου να μην χάσει τα ψηφαλάκια και τα χαρτζιλίκια από τους αυθαιρετούχους που θα δυσαρεστηθούν με το όλο καραγκιοζιλίκι. Και πάλι μετακυλύει την ευθύνη στους μηχανικούς έναντι ακόμη μικρότερου πινακίου και τους φέρνει και αντιμέτωπους με μια γενιά αυθαιρετούχων που τόσο έχει καλομάθει, ώστε να αναζητούν ευθύνες μόνο  από άλλους.

    5)      Οι επαγγελματίες μηχανικοί και πάλι –αντί να διεκδικήσουν «τίμιες» και νόμιμες αμοιβές από την εξάσκηση του επαγγέλματός και της επιστήμης του- αναγκάζονται να πάρουν την προμήθεια τους από το κλεπταποδόχο κράτος  και ψάχνουν τρόπους να εξηγήσουν στους εξαγριωμένους ιδιοκτήτες ότι κανείς δεν εγγυάται τίποτα και ότι και να πληρώσουν δεν τους εξασφαλίζει.

     Έχει προφανώς και πολλές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις και πληροφορίες η ιστορία αλλά προσπάθησα να αποδώσω την συνολική εικόνα όσο καλύτερα μπορώ.  Την επόμενη φορά που θα μπει μανιασμένος πελάτης στο γραφείο μου και θα μου πει: «Καλά γιατί δεν με εμπόδισες να το δηλώσω; Τι θα κάνω εγώ τώρα που έδωσα τα ωραία μου λεφτά;» , σκέφτομαι να του απαντήσω:  «Αν είχες επιλέξει να δώσεις τα ωραία σου λεφτά σε ένα μικρότερο οικόπεδο αλλά εντός σχεδίου και με είχες πληρώσει να σου χτίσω ένα σπίτι της προκοπής, ίσως να μην είχες δύο εξοχικά τώρα αλλά θα είχα κι εγώ αξιοπρεπή δουλειά για να μπορώ να σου πω όχι όταν μου ζητάς να τακτοποιώ τις παρανομίες σου».  Αυτά βέβαια θα γίνουν σε ένα όμορφα πλασμένο περιβάλλον κάπου στο διάστημα. Προς το παρόν, περιμένω να διαφημιστεί αρκετά από τις ειδήσεις ο επόμενος νόμος για να πάρω τηλέφωνο τους νοικοκυραίους πελάτες μου να έρθουν να ενταχθούν και να πληρώσουν κανένα κατοστάρικο για να πληρώσω κι εγώ το νοίκι.

    • Upvote 4
  11.  Ο ίδιος μας ο πρόεδρος δεν έχει μάθει ακόμα οτι ΔΕΝ είναι το "περιβαντολλογικό" ισοζύγιο (περιβάντο ή περιβάλλον;;;) και δίνει ρεσιτάλ μπουρδολογίας. Στα χνάρια των πολιτικών: Εμείς είπαμε αυτό αλλά δεν το έκαναν κτλ. 

  12.  Παίρνουν συνέχεια πελάτες (που έχουν ήδη τακτοποιήσει και άλλοι που ήταν σε αναμονή) και ρωτούν τι πρέπει να κάνουν. Ως μηχανικός, με ποια επιστημονικά ή άλλα εργαλεία λογικής μπορώ να εκτιμήσω την κατάσταση και να προτείνω να ενεργήσουν με συγκεκριμένο τρόπο; Υπάρχει οργανωμένη πολιτεία που διασφαλίζει τις επαγγελματικές αποφάσεις κι επιλογές μας ή απλώς λέω οτι μου κατέβει; Το ζήτημα είναι πως ότι κι αν γίνει τελικά, αν ο πελάτης θιχτεί οικονομικά, τον μηχανικό του θα κατηγορήσει! 

     Οι πιο πάνω ερωτήσεις είναι μάλλον ρητορικές -δυστυχώς- διότι απ οτι φαίνεται δεν ζούμε σε κάποια οργανωμένη πολιτεία.

    • Upvote 2
  13. Συνάδελφοι, ακριβώς όπως το λέει ο τίτλος: Έχω περίπτωση όπου η ιδιοκτησία έχει "πάρει" μισό μέτρο από παρόδια στοά και το χει ενσωματώσει στο κατάστημα. Το θέμα είναι ότι όλο το οικοδομικό τετράγωνο καθώς και τα διπλανά είναι ακριβώς στην ίδια "περασιά". Προβλεπόταν δηλαδή μεγαλύτερο πλάτος στοάς το οποίο τελικά δεν εφαρμόστηκε (είναι στην Βουλιαγμένης).

    Τακτοποιείται η συγκεκριμένη υπέρβαση δόμησης κατά την γνώμη σας;

  14. Καλησπέρα σας. Εγώ είμαι ο συνάδελφος και μετά από επικοινωνία με τρεις συμβολαιογράφους, έχω να σας πω πως τους έχει δοθεί ξεκάθαρη οδηγία από τον σύλλογο συμβολαιογράφων με πρόεδρο τον κύριο Βλαχάκη να μην δίνουν χιλιοστά σε τακτοποιημένους χώρους με τον 4014.Κατ'επέκταση αυτού, η θέση τους ήταν η εξής: Από την στιγμή που υπάρχει και άλλο νόμιμο κτίσμα στο οικόπεδο, ο τακτοποιημένος χώρος προσαρτάται σε αυτό σαν παρακολούθημα ενώ αν το κτίσμα είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο, μπορεί να μεταβιβαστεί ολόκληρο μετά την τακτοποίηση χωρίς όμως να μπορεί να γίνει σύσταση!!!!

    • Upvote 1
  15. Αγαπητέ συνάδελφε, ο συγκεκριμένος δήμος απλώς ΔΕΝ χορηγεί τέτοια βεβαίωση και γείτονες δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Είναι περίπτωση η υπόθεση και δύσκολα θα μπορέσω να το εξηγήσω. Το βασικό ερώτημα είναι τι ευθύνη αναλαμβάνει ο μηχανικός κατά την σύνταξη του τοπογραφικού για τον χρόνο δημιουργίας του γηπέδου. Να το θέσω πιο λιανά: Εαν σας καλέσει κάποιος που έχει καταπατήσει έκταση του δημοσίου η οποία όμως δεν είναι δασική και προσπαθεί με όλα τα ένδικα μέσα (το αν το βρίσκω ηθικό ή όχι, θα το αφήσω ασχολίαστο) να δημιουργήσει τίτλο δια χρησικτησίας, τι θα γράφατε στην δήλωση του τοπογραφικού, δεδομένου οτι δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονολογία δημιουργίας για ένα αγροτεμάχιο στο "πουθενά" ;

  16. Πώς θα δηλώσω οτι το γήπεδο προυφίσταται του 77 αφού τώρα θέλει να δημιουργήσει τίτλο από χρησικτησία; Δεν ξέρω καν τι ήταν τότε. Δεν υπάρχει κανένας τίτλος απ όσο γνωρίζω τουλάχιστον.

  17. Καλησπέρα σας κύριοι και κυρίες συνάδελφοι.

    Έχω το εξής ζήτημα: Αγροτεμάχιο εντός ζώνης οικισμού 2στρέμματα (εφάπτεται ουσιαστικά στα όρια του οικισμού) για το οποίο απαιτείται τοπογραφικό προκειμένου να δημιουργηθεί τίτλος από χρησικτησία. Τί γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις; Τα όρια που υποδείχθηκαν από τον ιδιοκτήτη, μου δείχνουν 17 μέτρα πρόσωπο σε κοινοτική οδό και 2006 μέτρα εμβαδό.

  18. Όπως το λες είναι αλλά ο υπάλληλος μου έβαλε τιμή 1550 για να μην ψάχνει και δεν επέμεινα πάρα πολύ γιατί δεν είχα την δυνατότητα να ταλαιπωρηθώ επιπλέον κι επειδή ήταν μικρός ο χώρος και μικρή η προσαύξηση του προστίμου. Είναι πάντως 1400.

  19. Συνάδελφε το δοκίμασα αυτό αλλά δεν έχει τιμές της περιοχής μάλλον επειδή είναι εκτός ΑΠΑΑ οπότε τελικά είναι πιο απλά τα πράγματα και νομίζω πως απλώς κόλλησε το μυαλό μου. Θα πάω με την χαμηλότερη τιμή του πρωτοβάθμιου ΟΤΑ. Ζητώ συγγνώμη από το φόρουμ για την ανώφελη ταλαιπωρία.

  20. Αγαπητοί συνάδελφοι έχω αγχωθεί με το εξής ζήτημα: Αναζητώ τιμή ζώνης στο Πάτημα ΙΙ Χαλανδρίου και α) Ο Συμβαιολογράφος μου εξήγησε οτι είναι εντός σχεδίου αλλά εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, β) Η ΔΟΥ δεν με εξυπηρετεί τηλεφωνικά και έχω και κώλυμα χρόνου να πάω επιτόπου, γ) Η πολεοδομία Αγ. Παρασκευής αδυνατεί να προσδιορίσει την τιμή και μου ζητά έγγραφο που να το πιστοποιεί ενώ : 1) η ιδιοκτησία δεν έχει ρευματοδοτηθεί , 2) ο ιδιοκτήτης μου είπε οτι δεν του έχει έρθει ΕΤΑΚ και λείπει και εκτός της χώρας και δεν ξέρω που να αποτανθώ.

    Έχει κανείς καμιά ιδέα;

    Ευχαριστώ πολύ.

  21. Μπράβο και πάλι μπράβο. Πέρα από γκρίνια (δικαιολογημένη προφανώς) χαίρομαι όταν συνάνθρωποι και συνάδελφοί μου προχωρούν και σε ενέργειες προάσπισης όχι μόνο των συμφερόντων μας αλλά και του δικαίου γενικότερα.

    Επίσης θέλω να επισημάνω πως και ο Γιώργος προφανώς μπορούσε να διαφημιστεί μέσα από το άρθρο αλλά αντ' αυτού προτίμησε προωθήσει τα αιτήματα μας. Εύγε!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.