Μετάβαση στο περιεχόμενο

sts72

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από sts72

  1. Καλημέρα.

    Το θέμα των πολυκατοικιών πώς αντιμετωπίζεται; Ποιός υποβάλλει το έντυπο και για ποιά ιδιοκτησία; Θα γίνεται πολλαπλή υποβολή για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά ή μία για το σύνολο;

  2. Τη Δευτέρα, οι 141 πολεοδομίες της χώρας θα έπρεπε να γίνουν 332. Μέσα από μια σειρά ακατανόητων τροποποιήσεων της νομοθεσίας, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε τον Ιούλιο ότι κάθε δήμος θα πρέπει να διαθέτει τη δική του υπηρεσία δόμησης (ΥΔΟΜ) από την 1η Νοεμβρίου για να ανακαλύψει τον Οκτώβριο ότι η υποχρέωση αυτή είχε αναβληθεί για το 2023 – και να καταργήσει την αναβολή. Προφανώς, οι δήμοι δεν είναι έτοιμοι και οι περισσότεροι δεν έχουν καν συνάψει τις προγραμματικές συμφωνίες που προβλέπει ο νόμος, ώστε να εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από άλλες πολεοδομίες, από σήμερα.

    Αρμοδιότητες 

    Η μεταβίβαση των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων στους δήμους προβλέφθηκε από τον «Καλλικράτη» το 2010. Μέχρι τότε κάποιοι μεγάλοι δήμοι (λ.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη) διέθεταν δικές τους πολεοδομίες και κάποιοι άλλοι δήμοι εξυπηρετούνταν σε ομάδες από τις λεγόμενες «νομαρχιακές». Με την κατάργηση των νομαρχιών, οι παλιές νομαρχιακές πολεοδομίες υπήχθησαν αναγκαστικά στον δήμο όπου βρισκόταν η έδρα τους και εξακολούθησαν να λειτουργούν ως είχαν. Η δε υποχρέωση των δήμων να ιδρύσουν τις δικές τους πολεοδομίες έπαιρνε αναβολές, με ελάχιστους δήμους να προχωρούν στην ίδρυση της δικής τους υπηρεσίας.

    Ετσι, σε πολλές περιφερειακές ενότητες (νομοί), όλοι οι δήμοι εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από μία μόνο υπηρεσία: τα Ιωάννινα (8 δήμοι), οι Σέρρες και τα Χανιά (7 δήμοι), η Καρδίτσα (6 δήμοι), η Δράμα (5 δήμοι), η Ξάνθη και η Ροδόπη (4 δήμοι), η Θεσπρωτία, η Καστοριά, η Πιερία, η Πρέβεζα και η Φλώρινα (3 δήμοι), τα Γρεβενά, η Ευρυτανία, το Κιλκίς και η Φωκίδα (2 δήμοι). Η πρακτική αυτή έχει πολλά παρεκλόμενα: λ.χ. στα νησιά, η μετακίνηση από το ένα νησί στο άλλο προϋποθέτει αρκετά έξοδα και χρόνο. Για παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα η πολεοδομία Ρόδου εξυπηρετεί την Τήλο, τη Χάλκη και το Καστελλόριζο, η Κως εξυπηρετεί και τη Νίσυρο, η Κάλυμνος εξυπηρετεί και την Πάτμο, το Αγαθονήσι, την Αστυπάλαια και τους Λειψούς, η Κάρπαθος και την Κάσο, ενώ δική τους πολεοδομία ίδρυσαν μόνο η Σύμη και η Λέρος.

    Στην Αττική, το πρόβλημα είναι ο όγκος της δουλειάς. Για παράδειγμα, η πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής εξακολουθεί να εξυπηρετεί Χαλάνδρι, Φιλοθέη-Ψυχικό, Παπάγου-Χολαργό, Πεντέλη και Βριλήσσια, η πολεοδομία της Νέας Ιωνίας τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Ηράκλειο, το Γαλάτσι, τη Μεταμόρφωση, την Πεύκη-Λυκόβρυση, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.
    Το 2018, με τον ν. 4555 η πολιτεία προσπάθησε να επαναφέρει το ζήτημα. Προέβλεψε ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να δημιουργήσουν υπηρεσία δόμησης, εφόσον πληρούν κάποια βασικά κριτήρια. Εάν δεν είναι σε θέση, τότε θα εξυπηρετούνται υποχρεωτικά από τον δήμο που έχει την έδρα της περιφερειακής ενότητας. Τον Μάρτιο του 2020 το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να επανέλθει (με τον ν. 4674), ορίζοντας έναν μηχανισμό υποστήριξης των δήμων που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους πολεοδομία, αναβάλλοντας όμως την εφαρμογή του ν. 4555 έως τις 31.12.2023.

    Λίγους μήνες αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών… αλλάζει γνώμη: τον Ιούνιο, με διάταξη στον ν. 4700/20, ορίζει ότι έως την 1η Νοεμβρίου οι δήμοι θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν δικές τους ΥΔΟΜ, ή να υπογράψουν μια προγραμματική σύμβαση με τον δήμο που τους εξυπηρετεί σήμερα. Ωστόσο ο νομοθέτης ξεχνάει την αναβολή που είχε δοθεί και έτσι την 1η Οκτωβρίου επανέρχεται… για να τροποποιήσει το ίδιο άρθρο για τρίτη φορά σε ένα έτος. Με τον ν. 4735/20 καταργεί την αναβολή που είχε δοθεί για το τέλος του 2023. Επιπλέον αλλάζει τις ειδικότητες των μηχανικών που πρέπει να έχει ένας δήμος για να ιδρύσει πολεοδομία.

    Εκτός από παράδειγμα κακής νομοθέτησης, η όλη υπόθεση είναι και παράδειγμα έλλειψης… αντίληψης της πραγματικότητας.

    Σχεδόν κανένας δήμος δεν έχει ανταποκριθεί στον ελάχιστο χρόνο που είχε, ενώ οι περισσότεροι παλεύουν για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων που θα συνεχίσουν λίγο πολύ την ισχύουσα κατάσταση. «Οποιος έγραψε τη διάταξη αυτή, είναι σαν να μη γνωρίζει την πραγματικότητα της τελευταίας δεκαετίας για τους δήμους», λέει ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.

    Προσλήψεις

    «Το ανθρώπινο δυναμικό μας τη δεκαετία της κρίσης έχει μειωθεί. Επιπλέον, για να προσλάβουμε κόσμο πρέπει αυτό να γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Αυτή τη στιγμή ο δήμος έχει έναν τοπογράφο, που είναι ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας και δεν μπορεί να αναλάβει και άλλα καθήκοντα, κι έναν ηλεκτρολόγο-μηχανικό που επίσης είναι σε υπηρεσία με μεγάλο φόρτο. Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο εγώ πρέπει να προσλάβω επτά  άτομα – δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσεις ανθρώπους με οκτάμηνες συμβάσεις, πρέπει να εκπαιδευτούν. Αρα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον 1-2 έτη ακόμα παράταση. Οσο για τον δήμο μας, συζητούμε με τη Νέα Ιωνία την υπογραφή σύμβασης για την παράταση της συνεργασίας μας».

    «Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε προσωπικό μπορούμε να προσλάβουμε και να εκπαιδεύσουμε μέσα σε λίγους μήνες, ούτε καν να μεταφέρουμε το αρχείο», λέει η Δήμητρα Κεχαγιά, δήμαρχος Πεντέλης. «Στον ΑΣΕΠ, από τα 40 άτομα που ζητήσαμε πέρυσι για άμεσες ανάγκες του δήμου, μας ενέκριναν την πρόσληψη δύο. Πώς θα προχωρήσουμε έτσι; Προς το παρόν λοιπόν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Αγία Παρασκευή και θα προσπαθήσουμε να αναλάβουμε ένα ακόμα μέρος των αρμοδιοτήτων, αφήνοντας μόνο το κομμάτι των οικοδομικών αδειών και των αυθαιρέτων». «Αυτή η ρύθμιση μόνο προβλήματα δημιουργεί», λέει ο Σωτήρης Κοσκολέτος, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Εμείς σήμερα δεν έχουμε ούτε το προσωπικό, ούτε καν τον χώρο για να μετακινήσουμε ολόκληρο το αρχείο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη».

    Αντίθετα, οι δήμοι του την τελευταία δεκαετία διαχειρίζονται τις παλιές νομαρχιακές πολεοδομίες επιμένουν ότι η ρύθμιση είναι σωστή και ότι οι υπόλοιποι δήμοι πρέπει να πιεστούν να δημιουργήσουν τις δικές τους υπηρεσίες. «Η πολεοδομία μας εξυπηρετεί οκτώ περιοχές», λέει η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου. «Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο. Κατά τη γνώμη μου, για να υπογραφούν διαδημοτικές συνεργασίες πρέπει όλοι να αναλαμβάνουν μέρος του λειτουργικού κόστους και να διαθέσουν προσωπικό. Επιπλέον κάποιοι δήμοι, όπως η Κηφισιά, που έχουν ήδη ΥΔΟΜ θα πρέπει να απορροφήσουν τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου τους, όπως εν προκειμένω η Εκάλη και η Ερυθραία, ώστε αυτές να μην εξυπηρετούνται πια από τη Νέα Ιωνία».

    Απροχώρητο 

    «Η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο», λέει ο κ. Βασίλης Σάρκουλας, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στην Αγία Παρασκευή. «Η πολεοδομία μας έχει 13 άτομα για να εξυπηρετήσει 7 δήμους. Η υπηρεσία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει: το αρχείο είναι χαοτικό, οι υποθέσεις αμέτρητες. Αν σήμερα γίνει μια καταγγελία στο τμήμα ελέγχου κατασκευών, θα χρειαστεί ένα έτος πριν γίνει αυτοψία. Αρα το σύστημα δεν λειτουργεί. Εμείς ήδη ειδοποιήσαμε τους άλλους δήμους που εξυπηρετούμε να στείλουν προσωπικό για εκπαίδευση και να αρχίσουν να παίρνουν το αρχείο τους. Ομως, μόλις δύο από τους επτά έχουν κάπως ανταποκριθεί. Κανονικά και εμείς δεν θα έπρεπε από Δευτέρα να εξυπηρετούμε και να στέλνουμε τους πολίτες στους δήμους τους. Αν το κάνουμε βέβαια αυτό θα την πληρώσουν και πάλι οι πολίτες, οι οποίοι δεν ευθύνονται».


    View full είδηση

  3. και τί γίνεται με τη διάρκεια ζωής των μπαταριών και την απόδοσή τους;  Λογικά μετά τα 5 χρόνια η απόδοση (και άρα η αυτονομία) θα έχει πέσει αισθητά ενώ δύσκολο το βλέπω να βγάλουν δεκαετία.  Το κόστος αντικατάστασης τότε;

  4. .... Δεν μπορεί να καταδικάζεται μία ομάδα (η οποία να μην ξεχνάμε ότι είναι ΑΕ) από  τον κάθε πυροβολημένο..... 

     

    Φυσικά και πρέπει να καταδικάζεται όταν ο κάθε παράγοντας κάθε Α.Ε. κάνει συνεχώς δημόσιες δηλώσεις και με τον α' η β' τρόπο προκαλεί και φανατίζει οπαδούς και ανεγκέφαλους ηθελημένα είτε (αφελώς σκεπτόμενος) αθέλητα. Ο ηθικός αυτουργός δεν έχει ευθύνη;

    • Upvote 1
  5. Εδώ ο άνθρωπος λέει ότι σε εθνική οδό , θέλουν να αντικαταστήσουν αγωγό στο ίδιο όρυγμα στην ίδια θέση.

     

    Και μέσα από την Ακρόπολη να πέρναγε ο αγωγός , είναι αδύνατον στο ίδιο όρυγμα να βρεις αρχαία αφού ακόμα και αν υπήρχε κάτι θα είχε

    βγεί ή καταστραφεί στην πρώτη εκσκαφή.

     

    Καθυστερημένο ελληνικό κράτος ...

     

     

     

     

    Η νομοθεσία είναι νομοθεσία. Έχει τύχει να βρεθεί αρχαιολογικό υλικό σε τομή σε υπάρχον όρυγμα (προφανώς από μπαζώματα).

    Εδώ σε περιπτώσεις τομής για επιδιορθώσεις βλαβών καλωδίων σε πεζοδρόμιο (βάθος 0,80μ) απαιτείται υποχρεωτικά συνεννόηση με την αρμόδια κάθε φορά Αρχαιολογία για την λήψη άδειας και την παρουσία υπαλλήλου της (προφανώς για να ελέγξει ότι όντως σκάβουμε όπως είπαμε).

    Φαίνεται υπερβολικό (μπορεί και να είναι) αλλά δεν θα το κρίνουμε εμείς αυτό.

  6. Εμείς έχουμε τον ARIS που διαχειρίζεται η ΕΔΕΤ με ισχύ 190 Teraflop/sec. To 2015 που εγκαταστάθηκε ήταν στο Νο 468 της κατάταξης.

    Σήμερα το όριο για το top 500 είναι στα 548 teraflops... porca miseria.... αλλά πάλι καλά που έχουμε και αυτόν....

  7. Ανάμεσα στα δύο που ανέφερες το skoda πλεονεκτεί σε χώρους και μόνο. Η ποιότητά του (με την έννοια της αξιοπιστίας - αντοχής στο χρόνο)  είναι η γνωστή του ομίλου VAG (εξαιρετικά υπερτιμημένη για να το θέσω κομψά). Εξάλλου και ο 1,6d της VAG θεωρείται παρωχημένος και κατώτερος όλων των ανταγωνιστών του.

    Το Astra προσωπικά το θεωρώ καλύτερο αυτοκίνητο.

    Αν ενδιαφέρεσαι όμως για αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο στο παιχνίδι μπαίνει και το auris station. Ελαφρά υποδεέστερες επιδόσεις (1,4d) αλλά θα συνεχίσει να είναι απροβλημάτιστο και να μην ζητάει τίποτα και μετά την δεκαετία....

  8. Το master δεν είναι απαραίτητα μεταπτυχιακό. Αυτό που μπορεί να δοθεί είναι τύπου MEng που είναι master προπτυχιακό. Το ΜSc που είναι master μεταπτυχιακό απαιτεί δύο διακριτούς κύκλους σπουδών. Τώρα το τι θα γίνει....

     

  9. Καλησπέρα συνάδελφε.

    Ή αμοιβή ενός τοπογραφικού δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον κόπο που θα καταβάλλεις για' αυτό. Ο "κόπος" εξάλλου είναι κάτι που στην συγκεκριμένη επιστήμη μεταβάλλεται πλέον με γεωμετρικό θα έλεγα ρυθμό. Πριν 20 χρόνια πολλοί χρησιμοποιούσαν ακόμα κατοπτρικά wild. Τώρα υπάρχουν τα laser scanner που είναι θέμα χρόνου να γίνουν προσιτά σε όλους. Αν στο μέλλον ο "κόπος" είναι να τοποθετήσεις απλά μία συσκευή σε ένα χωράφι τότε δεν θα χρεώνεις τίποτα; Οι γνωστοί σου ορθώς σου επισήμαναν ότι δεν είσαι έμπορος αλλά μηχανικός, επιστήμονας και ως επιστήμη πρέπει να αντιμετωπίζει την εργασία σου και να την σέβεσαι.

    Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη, εσύ αποφασίζεις. Σου εύχομαι καλές δουλειές.

  10. Το βασικό πρόβλημα στο οποίο προσκρούει αυτό που λες είναι η Μπολόνια που αναφέρει για 3 διακριτούς κύκλους σπουδών στην ανώτατη (higher) εκπαίδευση.... ....Είναι υποχρέωση των Πολυτεχνείων να σεβαστούν την Μπολόνια ως υπερεθνικός κανονισμός και όχι το αντίθετο.

    Πολύ σωστά. Τα διπλώματα του Πολυτεχνείου μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν ως MEng, παραμένοντας όμως πάντα στην 6η βαθμίδα. Αλλιώς ας τα βαφτίσουν και ως διδακτορικά και να τα πάνε στην 8η να τελειώνουμε που είναι και ποιό πιασάρικο...

  11. Το βασικό πρόβλημα στο οποίο προσκρούει αυτό που λες είναι η Μπολόνια που αναφέρει για 3 διακριτούς κύκλους σπουδών στην ανώτατη (higher) εκπαίδευση.... ....Είναι υποχρέωση των Πολυτεχνείων να σεβαστούν την Μπολόνια ως υπερεθνικός κανονισμός και όχι το αντίθετο.

  12. Καλησπέρα. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το δίπλωμα και καλή σταδιοδρομία.

    Όσον αφορά το ερώτημα σου, η επιλογή σου πρέπει να γίνει σύμφωνα με το τι σκοπεύει να κάνεις.

    Το ΜΒΑ απευθύνεται περισσότερο σε όποιον θέλει ή χρειάζεται επί πλέον γνώσεις στη σε βάθος λειτουργία μιας επιχείρησης ή σε όποιον στοχεύει σε γενικές διευθυντικές θέσεις σε αυτήν.

    Κατά την γνώμη μου η διοίκησηη και διαχείριση τεχνικών έργων είναι πιό "σωστή - κατάλληλη" επιλογή για την ειδικότητά σου. Προσφέρει βασικές γνώσεις περί έργων, που δυστυχώς δεν προσφέρονται στην σχολή, και αποτελούν βασικό εφόδιο στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας στην τραγική εποχή που ζούμε, τουλάχιστον σε σχέση με το ΜΒΑ. Όταν δούλευα σε κατασκευαστική ή μοναδική ερώτηση που γίνονταν στους υποψήφιους είναι τι ξέρουν από έργα . Σε κάθε περίπτωση θα σου δώσει μία επιπλέον άποψη για τις δυνατότητες απασχόλησης ενός τοπογράφου πέραν της φωτογραμμετρίας.

    Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή επιτυχία σε ότι διαλέξεις .

  13. Ξέρει κανείς πόσο πουλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για να επαναμισθωθεί για 2,65 μύρια το χρόνο και για πόσα χρόνια; Το κόστος συντήρησης περιλαμβάνεται στο τίμημα ή το κράτησε το Δημόσιο;

    Κάτι μου λεέι ότι εκεί είναι η είδηση και όχι στις αντιδράσεις υπαλλήλων, που στο κάτω κάτω της γραφής είναι θεμιτό να υπάρχουν αλλά όχι υποχρεωτικό να εισακουστούν. Η απόφαση μπορεί να ληφθεί όποια στιγμή θελήσουν. Όλα τα άλλα φαίνονται να είναι απλά δικαιολογίες που βολεύουν κάποιους.

    • Upvote 1
  14.  

     

    Δεν συμφωνώ.

     

    α) Πάντα περισυλλέγεις και σώζεις ζωές. Ακόμα και των εχθρών σου.

    β) Αυτές οι ενέργειες είναι μάλλον ακραίες και οδηγούν μαθηματικά σε σύγκρουση. Και δεν ξεκινάς ποτέ πρώτος μια σύγκρουση που μάλιστα στην παρούσα φάση και δεν μπορείς να κερδίσεις και  θα χάσεις και το όποιο δίκιο έχεις στην Διεθνή Κοινότητα. 

    Άσε που έτσι βλέπω εμάς πρόσφυγες....

  15. ...... Κλείνεις τα σύνορα αρχίζεις περιπολίες παντου να μην περναει κουνούπι. Οποίους βρισκεις τους γυρνάς πίσω με τη μια...

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

     

    Σε χερσαία σύνορα αυτό που λες είναι λύση. Βλέπεις όμως να μπαίνει κανείς από τον Έβρο, αφού υποτίθεται ότι έχουμε ανοικτά σύνορα; Και πιο κοντά στα Σκόπια θα ήταν και δεν θα κινδύνευαν να πνιγούν. Γιατί όμως δεν περνάει κανείς από εκεί και τσάμπα μάλιστα, αφού είναι 'ανοικτά" τα σύνορα, μόνο τα σκάνε στους δουλέμπορους κινδυνεύοντας κάθε στιγμή;

    Γιατί τα σύνορα δεν είναι ανοικτά και ας γράφεται συνέχεια το αντίθετο. Μόνο από την θάλασσα μπορούν να έρθουν γιατί το Διεθνές Δίκαιο μας υποχρεώνει να τους μαζέψουμε. Και γιατί τα Τουρκιά από κει δεν μας αφήνουν να τους γυρίσουμε πίσω. Το απολαμβάνουν να μας βλέπουν να διαλυόμαστε και ταυτόχρονα τα κονομάνε χοντρά από αυτό.

    Γιατί δεν πιέζει πραγματικά η Ε.Ε. την Τουρκία να τους ελέγξει στο έδαφός της; Με πραγματική πίεση όμως όχι λόγια. Μόνο στην Τουρκία μπορούν να ελεγχθούν οι ροές. Και αν δεν μπορούν να πιέσουν για τις ροές τότε να βοηθήσουν τον κόσμο. Το μόνο εύκολο είναι να κάνεις τον Βούδα. Αλλά το σωστό πολλές φορές ούτε ευχάριστο, ούτε όμορφο, ούτε εύκολο είναι.

    Και στην Ελλάδα το μόνο που κάνουν είναι να κράζει ο Α τον Β και ο Β τον Α επειδή "έτσι πρέπει". Λες και τους περισσότερους μας νοιάζει αν το κόμμα που κυβερνάει λέγεται ΝΔ, Σύριζα, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ ή ότι άλλο όταν η Ελλάδα χάνεται....

  16. Αυτό με τα ανοικτά και κλειστά σύνορα ποτέ δεν το κατάλαβα όταν μιλάμε για θάλασσα.

    Δηλ.πως μπορείς να κρατήσεις κλειστά τα θαλάσια σύνορα; να τους βουλιάξεις; να τους πυροβολήσεις; να τους αφήσεις να πνιγούν; Ή μήπως η Τουρκία θα μας άφηνε να τους ρυμουλκήσουμε μέχρι τα παράλιά τους; Οι Ευρωπαίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην καταστροφή ενός λαού, που σε αντίθεση από ότι συνέβαινε στα υπόλοιπα αραβικά κράτη,  ζούσε αρμονικά μέχρι τώρα ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας. Και τώρα, αντί να δείξουν την στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία ή έστω πολιτική βούληση ώστε να βρεθεί μια πραγματική λύση ατο πρόβλημα, χαϊδέυουν τους Τούρκους που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι και τα φορτώνουν όλα σε εμάς, απλά επειδή δεν γινόμαστε χασάπηδες όπως θα τους βόλευε. Να την χαίρονται την Ευρώπη τους και τον πολιτισμό τους.

    Και όσον αφορά τα περί ανικανότητας και κυβερνητικού έργου, δυστυχώς πιστεύω ότι είναι χαρακτηριστικό πλέον όλων των πολικών δυνάμεων.... Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά ή έστω κάτι διαφορετικό... Η ψήφος έχει πια καθαρά οπαδικό χαρακτήρα όπως στο ποδόσφαιρο πράσινοι - κόκκινοι , μπλε - ροζ ... χωρίς νόημα και αξία...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.