Μετάβαση στο περιεχόμενο

sophiemp

Members
  • Περιεχόμενα

    73
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από sophiemp

  1. καλημέρα, εχω:

    -κτίριο που αλλαξαν θέση τα τοιχώματα , αλλαξανε και οι διαστάσεις τους..κατι δοκάρια "κουνήθηκαν" σε σχέση με τον ξυλότυπο αλλα μ2 τα ίδια...

    -άλλο κτίριο που μεγάλωσε σε επιφάνεια , και για να γίνει αυτό μετακινήθηκαν τα υποστυλώματα στη νέα περίμετρο, αλλαξαν και οι διαστάσεις των πλακών..

    -άλλη περίπτωση υπογείου γκαραζ+αποθηκης που έγινε κατοικία, πήγε περίπατο η ράμπα..ανοιξανε μεγαλα φωτεινά παράθυρα στα τοιχώματα...

    τελικώς, η μη τήρηση της στατικής μελέτης συνεπάγεται ΜΣΕ ή όχι; ή είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε μηχανικού;🤔

  2. καλημέρα συνάδερφοι,

     

    για να επαναφέρω το θέμα.. σε μονοκατοικία (υφιστάμενη προ του '55) εντός της πόλης, ο ιδιοκτήτης παρκάρει σε τμήμα της αυλής του το αυτοκίνητο του. Από ότι διαβάζω και καταλαβαίνω ζητάει άδεια απο το δήμο και τέλος ?! 

    Επειδή θέλει να ενταχθεί στον νόμο για τακτοποίηση αυθαιρεσιών, θα πρέπει να το δηλώσει και σαν παράβαση; 

  3. καλησπέρα συνάδερφοι,

     

    για τον συντελεστή αποδοτικότητας περισφιξης χρησιμοποιώ το τυπολογιο a=as*an

    ωστόσο δε μπορώ να ορίσω τα bxo kai byo λόγω της μορφής της διατομής

    αν χρησιμοποιήσω τη θεώρηση της ισοδύναμης διατομής Ao=bo²  αυτό θα μου δώσει μια τιμή για το as (αν και μου φαίνεται πολύ υψηλή- κρίνοντας απο τη μορφή του υπ/τος) αλλά για το an ?? πως το υπολογίζω; και τα bi σε περίπτωση που λείπει ο διαμήκης χάλυβα στη θεση Α θεωρούνται 6 ??

     

     

    post-32409-0-26578600-1465549009_thumb.jpg

  4.  καλησπέρα σε όλους! 

    σε κτίριο με πιλοτή 3 υπερκείμενοι όροφοι και δωμα  εχουν κανει το εξης στο συμβολαιο

    πιλοτή -κοινοχρηστη

    1ος - 250/1000

    2ος - 250/1000 

    3ος+δωμα  - 250/1000

    δικαίωμα υψουν - 250/1000

    γενικά και όπως καταλαβαίνετε τα χιλιοστά δεν αναλογουν στα τμ της κάθε ιδιοκτησίας.

    Διαβάζω στην εγκύκλιο 4 για το αρθρο 18 και συμπεραίνω (διορθώστε με αν είμαι γιουχου) οτι για τον 1ο λογου χαρη εχω ΥΔ+ΥΚ  33τμ συνεπώς για να βρω συντ. ΥΔ θα κάνω το εξής: 

     

    33 / [ (τ.μ. της αδείας για τον 1ο οροφο  - τ.μ. κοινοχρήστων) / (συνολικά τ.μ. βάσει αδείας) ]

                 ή

    33 / [ (τ.μ. της συμβολαίου για τον 1ο οροφο  -  τ.μ. κοινοχρήστων) / (συνολικά τ.μ. βάσει αδείας) ]

     

    για την κάλυψη πιστεύω πως:  33 / ( επιτρεπόμενη σημερινή κάλυψη περιοχής) είναι ένας καλός τρόπος να προσεγγίσεις το θέμα.... :/ 

  5. Τουλάχιστον 81 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση της οροφής του γνωστού θεάτρου Apollo στο Λονδίνο, εν μέσω μιας παράστασης, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

     

    «Ένα τμήμα της οροφής του θεάτρου κατέρρευσε με αποτέλεσμα κομμάτια αυτής να πέσουν πάνω στο κοινό που εκείνη την ώρα παρακολουθούσε την παράσταση», δήλωσε ο πυροσβέστης Νικ Χάρντινγκ.

     

    Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι 81 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρουν πληγές στο κεφάλι, ενώ 7 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού υπέστησαν σοβαρότερους τραυματισμούς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί απώλειες.

     

    «Ήταν σαν μια μαύρη ομίχλη, με τους ανθρώπους τριγύρω μου να με ποδοπατούν», δήλωσε η Μισέλ Τσιού, η οποία παρακολουθούσε την παράσταση όταν κατέρρευσε η οροφή.

     

    «Ειδικά συνεργεία διάσωσης κλήθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν ότι κανείς από παρευρισκόμενους δεν βρίσκεται παγιδευμένος κάτω από τα συντρίμμια. Ευτυχώς όλοι όσοι είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί και τους έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες ή έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Χάρντινγκ. «Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω βιώσει ξανά περιστατικό σαν και αυτό», είπε.

     

    Ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς που βρισκόταν στην περιοχή είπε ότι τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είχαν αποκλείσει την λεωφόρο Σάφτσμπερι, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θέατρα του Λονδίνου.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα αίτια της κατάρρευσης είναι ασαφή, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα επίθεσης ή εκ προθέσεως πράξης.

     

    Δείτε το σχετικό video:

     

     

    Πηγή: http://www.protothem...sti-se-theatro/

     

    Click here to view the είδηση

  6. Συνάδερφοι καλησπέρα,

     

    θα ήθελα να ρωτήσω που μπορούμε να βρούμε πληροφορίες για τις απαραίτητες εγκαταστάσεις υγιεινής σε βιομηχανικό κτίριο.

    Εν προκειμένω, βιομηχανία θέλει να κατασκευάσει τις απαραίτητες τουλέτες-αποχωρητήρια ωστε να καλύπτει τους κανονισμούς σύμφωνα με τα άτομα που απασχολεί.

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων                                        

  7. Εκείνο που με παραξενεύει είναι ότι υπάρχουν λογαριασμοί με διαφορετικό εμβαδόν για ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ!

    Καμιά ιδέα;

     

    καμία απάντηση σε αυτό συνάδερφοι;; 

     

    Επίσης πελάτης διαπίστωσε οτι η κατοψη του λεει 110τμ ενω στη ΔΕΗ ειναι 100τμ. Υπάρχει περίπτωση να του ζητήσουν αναδρομικά ποσά από τη ΔΕΗ αν προβεί σε διόρθωση;

    οχι οτι μπορεί να τα αφήσει και έτσι βέβαια...... :/ 

  8. έχω πάρει απόφαση οτι θα μαι καλά διαβασμένη σχετικά με το πως και γιατί έκανα οτι κινήσεις έκανα στο συγκεκριμένο νόμο.. ε και δε μπορεί... η λογική μου δε θα απέχει και πολύ από την κοινή λογική, ή από τη λογική ενός συναδέρφου που ενδεχομένως να κάνει έλεγχο...

    και είναι λογικό να υπάρχουν ασυνέπειες.. εμεις το κοιτάμε από την πολεοδομική-κατασκευαστική σκοπιά.. με γνώμονα να "τακτοποιήσουμε" μια κατάσταση.. ενώ κάποιοι το είδαν ως: να τιμολογήσουμε μια κατάσταση! 

     

    Οπότε συμφωνώ με τον terry στο οτι....  "Το ΔΕΔΟΤΑ ειναι μια βλακεια και μιση, μην κολλατε σε αυτο."

  9. Δηλαδή όταν έχεις οριζόντια ιδιοκτησία που είναι τμήμα αυθαίρετου ορόφου βάζεις τα τετραγωνικά όλου του ορόφου;

     

     

    τα τ.μ. της αυθαιρεσίας συμπλήρωσα.... αν επιθυμούσαν την πληροφορία από κάποιο άλλο μέγεθος ας το καταστούσαν σαφές!

    Δε μπορώ.. ειλικρινά... και με ρωτάνε τι θα κάνουμε με τον νεο νόμο... και τρε-λαί-νο-μαι!!!!! 

    • Upvote 1
  10. Δεν είμαι όμως σαφές από τις οδηγίες συνάδελφε έτσι δεν είναι ?

     

    Δεν είναι! και δεν είναι και το μόνο μεταξύ μας που είναι ασαφές :/  Αλλά κάτι πρέπει να συμπληρώσουμε...

    Ωστόσο η άδεια που βγήκε το '75... δεν αναφέρεται καθόλου στα τ.μ. του υπογείου (που στις οδηγίες τα θέλει) .. και βάζει και κάτι τ.μ. παρόδιων κτισμάτων βοηθητικών κτλ. που εχτισε τοτε ο ανθρωπος... οπότε εφόσον κάνω δεδοτα ενός κτιρίου.. θεώρησα σωστό να βάλω τα πραγματικά κατ'εκτίμηση τ.μ. του κτιρίου. 

  11. Καμία γνώμη ?

     

    συνάδερφε, προσωπικά και ΠΡΟΦΑΝΏΣ χωρίς να μαι σίγουρη, στη συνολική επιφάνεια του κτιρίου έβαλα το νούμερο των τετραγωνικών(μαζί με τις αυθαιρεσίες) που εκτιμώ ότι έχει το κτίριο σήμερα (με σοφίτες,υπόγεια, πατάρια, υπόστυλους χώρους, χωρίς εξώστες, ακριβώς δηλαδή όπως το περιγράφει στις οδηγίες) και δίπλα έγραψα "κατ' εκτίμηση"!! Στο έτος κατασκευής έβαλα απλά το έτος έκδοσης της άδειας.

    ....και ελπίζω να μην χρειαστεί να επιχειρηματολογήσω επί όλων αυτών!!

  12. Κλεισμένη Πυλωτή με τοιχοποιία και τσιμεντοσανίδα τι κατηγορία ΔΕΔΟΤΑ θα βάζατε? 1? ή 2?

     

    κατηγορία 2 θα πρότεινα.. γιατί στην 1 λογικά βασίζεσαι στο Νο3 : "κατασκευές στατικώς ανεξάρτητες εντός του νομίμου κελύφους του κτιρίου, των οποίων τα στατικ΄αφορτία μεταβιβάζονται μέσω κατακόρυφων στοιχείων(υποστυλωμάτων) απ'ευθείας στην θεμελίωση." που ομως δε νομίζω πως ισχύει αφου η τοιχοποιία σου πατάει στη πλάκα και οχι απ ευθειας σε υποστύλωμα...  

  13. Πως γραφω για τα προκατασκευασμενα που εχουν σαν σαντουιτσ μονωση με μεταλλικο πλεγμα και φερων οργανισμο απο χαλυβα?

    δεν ξερω απο προκατ και την διαστρωματωση της τοιχοποιιας. (και ο ιδιοκτητης δεν θυμαται ποιος του την εκανε...πως τον λενε!!!!!)

    σας δειχνω μονο απο μεσα την στεγη

     

    Γιατί δε το γράφεις περιγραφικά;;  

    "για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν χαλύβδινα στοιχεία, ενώ για την πλήρωση των κενών έγινε χρήση μεταλλικών πανελ με θερμομόνωση"

  14. Το τμήμα που είναι κλειστό υπολογίζεις νομίζω ναι. Αφού είναι κανονικά δόμηση άρα δε βλέπω το λόγο γιατί να μη μετράει. 

     

    ναι το κλειστό(αν και κοινόχρηστο) λογικά μετράει.. απλά δεν ημουν σιγουρη αν πρεπει να μπει και το ανοιχτό τμήμα που ναι μεν είναι "υπό στύλους".. αλλα είναι ανοιχτό!!

    Ευχαριστώ liv25k 

  15. Νομίζω ότι επειδή το κάθε ΔΕΔΟΤΑ αναφέρεται σε κτίριο, εξετάζεις το ποσοστό της συνολικής δόμησης του κτιρίου. Δεν έχει να κάνει με τα ποσοστά υπολογισμού προστίμου που αναφέρεται σε όλο το οικόπεδο.

     

    Ωραία.. την πιλοτη ομως.. την υπολογιζω?  και αν ναι.. ολη? το τμημα που ειναι κλειστο=διαμορφωμενη εισοδος στο κτιριο(ασανσερ,κλιμακοστασιο κτλ) ???

  16. Σε τι ΔΕΔΟΤΑ αναφέρεσαι συνάδελφε ?

     

    Να σου πω οτι διχάζομαι ?? δεδοτα 3 εχω ετοιμασει.. αλλα τωρα που τ ξανακοιταω για 2 με βλέπω...  

    εχει αδεια για: υπογειο+πιλοτη+3οροφοι+δωμα+βοηθητικο κτισμα ολα αυτα σε 3 συστασεις Ο.Ι. ολες θα κανουν υπαγωγη... 

    αλλα πχ για να δω αν ξεπερναω το 20%  α) τησ συνολικής δομημενης ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ(?) ή  β)ΟΛΩΝ των κτισματων??

    δλδ η μια ιδιοκτησια (στην οποια ανηκει και το βοηθητικο κτισμα) εχει συνολικα 180τμ παραβασεις  τα 130τμ ειναι στο κυριως κτιριο αρα <20% του κυριως κτιριου τα 50 ειναι αλλαγη χρησης του βοηθητικου... 

  17. χωρίς να θέλω να κουφάνω κανέναν με την απορία μου...

    "ολικη δομημενη επιφανεια": ..περιλαμβάνονται κατασκευές δώματος,πατάρια,σοφίτες,υπόγεια,υπόστυλοι χωροι κλπ"

    με το "υπόστυλοι χωροι" εννοεί την ανοιχτή πιλοτή? ή την κλεισμένη πιλοτή που δεν έχει τοιχοπλήρωση και αρα ολα τα φορτία μεταφέρονται μέσω στύλων?!

  18. Λογικά.... αν στο "επιφανεια κατοψης" βάλεις ολο το εμβαδον της αποθηκης εφόσον όλη ειναι αυθαίρετη έστω Α

    και στο "ολικη δομημενη επιφανεια" ακολουθωντας την περιγραφή περι:  "..συνολικο εμβαδον κτιριου.." βάλεις παλι Α θα σου βγει 100%

     

    εγω που εχω διαμερισμα με συσταση Ο.Ι.  150τμ με αυθαιρεσια 30 δλδ σημερα ειναι 180 και εχει ως παρακολουθημα και μια αποθηκη 15τμ. τι θα βαλω;

    στην "ολικη δομημενη επιφανεια" λεει οτι υπολογιζω παταρια, υπογεια, δωμα και υπόστυλοι χωροι(!!??!!) εν προκειμενω το κτιριο γενικώς τα εχει ολα αυτα.. και δεν ειναι ολα νομιμα.. εγω τι θα εκτιμησω στο νουμερο? μονο τα τμ της ιδιοκτησίας;; ή ολου του κτιρίου;;;

  19. Άποψή μου,

    1) δεδοτα 3 αφου δεν εχουν αδεια τα κτισματα των αποθηκων

    2) για καθε αποθηκη ενα δεδοτα αφου ειναι 2 διαφορετικα κτίρια

    3) δομικοσ τυπος απο το πινακακι των οδηγιων βρισκεις επακριβως που κατατάσεται

    4) ποσοστο αυθαίρετης δε ξερω... με μπερδευει και μενα!!

     

    Ας ακουσουμε ομως και κανεναν που εχει συμπληρωσει μερικα δεδοτα παραπανω... :|

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.