Μετάβαση στο περιεχόμενο

econa

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από econa

  1. Είναι παλιό αλλά πρέπει να λέγεται για να μη ξεχνιέται.

    Το Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Υπουργείο θα πρέπει να ρυθμίσει τα πράγματα ώστε μετά το πέμπτο εξάμηνο οι φοιτητές να έχουν πλήρη δικαιώματα τεχνολόγου.

    Φυσικά με την συνδιαμόρφωση του  προγράμματος σπουδών. Για να μπορούν εργαζόμενοι να καλύπτουν τα έξοδά τους και παράλληλα να εξασκούνται γιαυτό που τους περιμένει...

  2. Ένα μεγάλο μπράβο για δύο λόγους. 

    Καταρχήν τα χρήματα δεν δόθηκαν στο αδηφάγο Κράτος για να τα στείλουν στη συνέχεια στη Γερμανία. 

    Είναι ο πολιτισμός, που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, βάλλεται από το Κράτος και πρέπει να υποστηριχθεί από όποιον μπορεί και όπως μπορεί. Είναι εθνική επιταγή που όλοι μας με τις δυνάμεις μας πρέπει να υπηρετούμε.

    Να σημειωθεί ότι δεν είμαι άνθρωπος των τεχνών, αλλά αγαπάω ότι είναι Ελληνικό.   

  3. Συνάδελφοι, αν γνωρίζει καποιος.

    Για την περίπτωση συνεργείου σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με είσοδο-έξοδο σε δημοτική εδιέξοδη οδό πλάτους τριών μέτρων και με απόσταση 50 μ από διασταύρωση τύπου Τ, δεν καλύπτεται ο περιορισμός της ορατότητας 70μ λόγω μήκους του δρόμου, υπάρχει κάποια πρόβλεψη για να δωθεί άδεια εισόδου -εξόδου?

    post-34033-131887267341_thumb.jpg

  4. Προς επίλυση παρεξηγήσεων

    1. Απο το πρωτο post αναφέρθηκα σε νόμους και νομολογία μόνο.

    2. Οι υπάλληλοι του Υπ. Μετ. μου απάντησαν εχθές τηλεφωνικά κατόπιν δικής μου κλήσης και ανεπάλληλες επισκέψεις σε αίτηση που έχει ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1-11-10, τα συμπεράσματα δικά σας.

    3. Με τα γραφόμενά μου δεν υπερασπίζομαι κανέναν φορέα, απλά γνωρίζω εμπειρικά δύο πράγματα

    α. Άγνοια νόμου προκαλεί την αυθαιρεσία της διοίκησης.

    β. Το Κράτος (νομοι, ΠΔ, ΒΔ, Διοικητική δομή κλπ) δεν φτιάχτηκαν το 2010- ευτυχώς, αλλά προϋπήρχε πρίν από μένα, το σέβομαι, το υπηρετώ και επιθυμώ όλοι μας να κάνουμε το ίδιο.

    Όπως και να έχει η αλήθεια θα φανεί στο τέλος, εμείς να είμαστε καλά.

    Ευχαριστώ και πάλι για την ανταλλαγή απόψεων, με βοήθησε να κρατήσω την ισορροπία των λόγων μου.

  5. Αγαπητέ συναδελφε, το ΤΕΕ έχει θεσμικό ρόλο στην Πολιτεία. Ο ρόλος του είναι νομικά κατοχυρωμένος και εκτιμώ οτι μία νομολογία από την νομική υπηρεσία που θα περιλμβάνει τα προαναφερθέντα, έχει μεγαλύτερη ισχύ από την δική μου, δική σου, ή κάποιου στελέχους του ΥΠ. ΜΕΤ. Αυτό για να μήν ισοπεδώνουμε τα πάντα σε αυτό τον τόπο.

    Από την άλλη επιμένω ότι νόμος ή άρθρο που δεν καταργείται ή αντικαθίσταται απο μεταγενέστερη διάταξη ή νομο, ισχύει defacto και dejure, μιλάει η εμπειρία8-)

    Ετοιμάζω άμεσα έγγραφο αίτημα προς ΤΕΕ για να υπάρχουν τεκμήρια;)

  6. Ένσταση!

    Κάποιο λάθος κάνουμε, ή κανω, σχετικα με την νομολογία του θέματος.

    Συγκεκριμένα :

    Από την ερμηνεία του ΠΔ 66/21-07-10 Άρθρο 2 και του ν. 1575/85 Άρθρο 4, προκύπτουν τα ακόλουθα:

    Στο Άρθρο 2 παρ.1 α του ΠΔ 66/10 αναφέρεται «….. άρθρο 4 παρ 4α (διπλωματούχος μηχανικός αυτοκινήτων )και παρ. 4β (τεχνολόγος μηχανικός αυτοκινήτων) του ν.1575/85 όπως ισχύει

     

    Ακολουθώντας την παραπομπή στο ν. 1575/85 Άρθρο 4:

    «Οι κάτοχοι πτυχίου μιας από τις πιο κάτω σχολές εξαιρούνται από την υποχρέωση προϋπηρεσίας και εξετάσεων και με την υποβολή των δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις υπουργικές αποφάσεις των παρ. 8 και 9 του άρθρου 3 παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

    Α «Διπλωματούχου μηχανικού αυτοκινήτων»…..

     

    Δεδομένου ότι σαφώς αναφέρεται στο ΠΔ 66 η ισχύς του ν.1575/85 και δεν καταργείται αυτός από κάποιο άρθρο του ή στις μεταβατικές διατάξεις.

     

    Επιπλέον και σύμφωνα με τον ν. 1225/81 για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς ο μόνος φορέας που χορηγεί «Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος» είναι το ΤΕΕ.

    Κρίνεται ότι η αναφορά στο Άρθρο 2 του ΠΔ 66/10 των προσόντων που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι κάτοχοι της άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αφορά μόνο τους αποφοίτους ΤΕ.

    Καμία αναφορά στο ΠΔ66/10 δεν ορίζει για τους ΠΕ, 100ώρες ΚΕΚ , απλά αναφέρει σαν κατώτερο αριθμό ωρών παρακολούθησης στο ίδιο άρθρο.

    Εκτιμώ ότι το λόγο έχει το ΤΕΕ και μόνο βάσει του 1225/81.

    Απόψεις παρακαλώ:smile:

  7. Έτσι για να αναθερμάνουμε λίγο μια "παλιά " συζήτηση. Σήμερα με ενημέρωσαν από Δνση Συγκοινωνιών ότι για να πάρω άδεια εγκαταστάτη συσκευών LPG αυτοκινήτων θα πρέπει να προσκομίσω πιστοποίηση από πιστοποιημένο ΚΕΚ. Που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 100 ώρες θεωρία και πρακτική σε κάποιο ΚΕΚ. ΠΔ 66/21-07-10. Είναι εξόφθαλμη η αλλαγή από τον προηγούμενο Ν1575/85 που εξαιρούσε του ΠΕ από προυπηρεσία ή εξετάσεις. Τι λέει άραγε το ΤΕΕ για την εξέληξη αυτή?

  8. Η ερώτηση τίθεται σε λάθος βάση, ίσως και σε λάθος Forum. Το σωστό ερώτημα, κατά την απόψή μου φυσικά, θα ήταν:

    "Τι δυνατότητες υπάρχουν στη χώρα που ζούμε, για νέο επιστήμονα, με όρεξη για εργασία, να προοδεύει σε όλους τους τομείς, του οικονομικού συμπεριλαμβανομένου".

  9. Χρόνια Πολλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια στον cmkapos.

    Κατέληξα μετά από καποιες δοκιμές στο relux στη λύση που μου πρότεινες. Είναι η κοντινότερη λύση στον φυσικό φωτισμό και συνάμα η οικονομικότερη. Ευχαριστώ και καλή χρονιά.

  10. Συνάδελφοι, προσπαθώ να βγάλω άκρη για μελέτη φωτιμού συνεργείου αυτοκινήτων, δικού μου. Κάνω προσπάθειες με το Dialux αλλά ακόμη δεν βγάζω άκρη. Μήπως με την εμπειρία σας θα μπορούσατε να δώσετε καποια βοήθεια ώς προς το είδος των φωτιστικών που θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσω. Ο χώρος είναι 8Χ20 ύψος 3,5μ. ενοιαίος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  11. Για την αρχική ερώτηση theosav. Εκτιμώ ότι μιά αναζήτηση με θέμα "αντλίες κενού"(vacuum pumps) μέχρι -1bar θα σου δώσει το ζητούμενο. Επίσης με δεδομένο ότι το κύκλωμα υγρού υγραερίου βρίσκεται υπό πίεση, αν δεν κάνω λάθος 3bar, οποιαδήποτε διάταξη (συμπιεστής, μανόμετρο, σωληνώσεις) πιστοποιημένη για 4bar άεριας πίεσης σου είναι αρκετή.

  12. Θα συμφωνήσω με όσους περιέγραψαν το πρόβλημα ως διαδικαστικό.

    Ψαχνοντας το ιστορικό αδειοδότησης ενός ξυλουργείου το 1961 διαπίστωσα ότι η διαδικασία ήταν υποβολή ενός "χαρτιού" στην αστυνομία και μόνο. Έτσι εγινε η τότε Ελλάδα βιομηχανική χώρα.

    Το σύστημα θα πρέπει να δομηθεί έτσι ώστε ο πολίτης, ή ο μηχανικός να καταθέτει μία ολοκληρωμένη μελέτη και οι υπηρεσίες συνεργαζόμενες να ολοκληρώνουν την διαδιακάσια αδειοδότησης σε ελάχιστο χρόνο. Τουλάχιστον σήμερα τα κανάλια επικοινωνίας είναι διαθέσιμα σε όποιον θέλει να τα χρησιμοποιεί.

    Εχουμε, βάζω μέσα και τον εαυτό μου, δημιουργήσει ένα τέτοιο πλέγμα προδιαγραφών και απαιτήσεων από τη μιά και από την άλλη το κράτος μοιράζει συγχωροχάρτια για όσους μετανοούντες εισφέρουν έλάχιστα για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων που δεν τηρούν καμία προδιαγραφή.

  13. "Αυτό ισχύει και για την αντίθετη περίπτωση , Πολιτικών Μηχανικών που υπογράφουν Η/Μ".

    Συμφωνώ απόλυτα spy1551. Πάντα είχα την απορία πως είναι δυνατόν ο νόμος να δίνει δικαιώματα στον Πολιτικό Μηχανικό να υπογράφει ηλεκτρομηχανολογικά μέχρι ένα ποσό. Δίνει το δικαίωμα να συντάσσει φάκελο μηχανουργείου, και δεν δίνει το δικαίωμα στον Μηχανολόγο Μηχανικό να υπογράφει μελέτη μιάς μεταλλικής σκεπής. Αν πάλι κάνω λάθος, θα με ευχαριστούσε να με διορθώσετε.

  14. Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν σας.

    Η αγωνία για καλύτερα Πανεπιστήμια υπάρχει σε κάθε γονιό που ξοδεύει μία περιουσία σε φροντιστήρια να "περάσει" το παιδί του στο καλύτερο....

    Εκείνο όμως που θέλω να καταθέσω απο προσωπική εμπειρία είναι ότι ως απόφοιτος του ΑΠΘ (δεύτερη Σχολή) και μεταπτυχιακός απόφοιτος, στην καριέρα μου δεν υπήρξε περίπτωση που ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα-ζω, να μην μπορούσα λόγω έλειψης γνώσεων να το "πιάσω", τουλάχιστον. Αυτό έχει μεγαλύτερη αξία νομίζω από την ευταξια και τους καλαίσθητους χώρους. Στο μεταπτυχιακό (Διατμηματικό του ΑΠΘ) γνώρισα την ποιότητα των γνώσεων αποφοίτων από Αγγλικά Ιδρύματα και δεν ζήλεψα. Στην Αμερική συνάδελφοι αγνοούσαν το Πηθαγόριο θεώρημα!! Αυτά για προβληματισμό. Ολοκληρώνοντας, δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, και τους δυό μου γιούς τους κατευθύνω για να σπουδάσουν σε αυτά. Δηλώνω, τέλος, αδιάφορος σε κάθε μορφή προπαγάνδας θετικής ή αρνητικής από όπου και να προέρχεται.

  15. Ζητώ συγνώμη για την άγνοιά μου εξ αρχής. Ζώ, και δεν εργάζομαι, το διευκρινίζω για αποφυγή παρεξηγήσεων, εδώ και τρία χρόνια στην Χίο. Επίσης δεν έχω καμία οικονομική ή άλλη συναλλαγή με τους συμπλεκόμενους. Από ότι παρακολουθώ και αντιλαμβάνομαι στο νησί δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα μεγάλο έργο, (Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Μαρίνα, Περιφερικός, Φράγματα κλπ). Τις πταίει δεν το γνωρίζω, παρόλο που παρακολουθώ καθημερινά τον τοπικό τύπο. Εκείνο για το οποίο είμαι βέβαιος 100% είναι η προχειρότητα στην μελέτη και υλοποίηση των έργων, πράγμα που δυστυχώς φαίνεται. Επίσης είμαι πεπισμένος ότι σε κανέναν από αυτούς που είχαν αναλάβει τη μελέτη ή υλοποίηση ημιτελών έργων που προανέφερα δεν θα ανέθετα διεύθυνση δικού μου έργου.

  16. Πρός γνώση όλων.

    Η ΔΕΗ Λαμίας θέτει περιορισμό Kwp ανάλογα με το εμβαδό της ταράτσας ή σκεπής. Επιπλέον η τοποθέτηση σε "στέγαστρα βεραντών" όπως αναφέρεται στις "συχνές Ερωτήσεις απαντήσεις" της ΔΕΗ δεν τους καλύπτει αν αυτές βρίσκονται εκτός του "ιδεατού περιγράμματος του κτηρίου", αναφέρθηκε μάλιστα και ο ΓΟΚ 85. Δεν το γνωρίζω αν στέκει.

    Ακολούθησε ερώτηση αν το στέγαστρο έχει άδειοδοτηθεί.

    Απάντηση θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα για φωτοβολταικά στο έδαφος και τα στέγαστρα.

    Αυτά για σήμερα.

    Το δικό μου πρόβλημα μάλλον λύθηκε, υπήρξε παρανόηση από την υπάλληλο που κατάλαβε ότι το διαμέρισμα ήταν 50τμ οροφοδιαμέρισμα, πράγμα που δεν στέκει καθόσον η κάτοψη ορόφου είναι 120τμ.

    Επιπλέον ο μόνος ιδιοκτήτης του κτηρίου είναι ο πέλατης μου.

    Ευχαριστώ όλους μόνο έτσι παλεύεται το θηρίο.

  17. Συνάδελφοι, πάνω στη σύγχυση εγώ εκανα το λάθος σε 1,2τμ κατ' αυτήν μέγιστο 100W οπότε τα 120τμ για 10kw. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, ζητάει το εμβαδό της κατοικίας να είναι το λιγότερο 120τμ, όπως αυτό φαίνεται στην απόδειξη της ΔΕΗ. Η ταράτσα έτσι κι αλλοιώς είναι μεγαλύτερη από 120 τμ, αλλά την μοιράζονται και άλλα διαμερίσματα του οράφου. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας, ο πελάτης μου, όλου του διόροφου κτηρίου, κατοικεί όμως σε ένα διαμέρισμα 50τμ στο κτήριο. Αυτά τα τετραγωνικά γράφονται στην απόδειξη που έχει στο όνομά του.

  18. Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας mechanic_student και daergon. Η απαίτηση του υπαλλήλου της ΔΕΗ ήταν να του παρουσιάσω από τον Δήμο βεβαίωση ότι το κτήριο έχει εμβαδό 100τμ και θα δεχτεί την αίτηση. Πραγματικά έχω μπερδευτεί και προσπαθώ να τους βρώ στα τηλέφωνα, καθόσον την αίτηση την υπέβαλε ο ιδιοκτήτης και βρίσκομαι κάπου 300Κμ απο εκεί. Όταν πάρω ενημέρωση θα σας την περάσω.

     

    Τελικά ούτε η ποίοτητα ούτε η ποσότητα της συζήτησης με την υπάλληλο έφεραν κάποιο λογικό συμπέρασμα. Αναφέρθηκε σε κάποια οδηγία της ΔΕΗ που ανέφερε αυτή τη σχέση 2Kwp προς 1.2τμ την οποία μάλιστα έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο,εγώ δεν την βρήκα. Προσπαθώντας να εκμαιεύσω συγκατάβαση για το δίκιο μου την ρώτησα για τις σκεπές όπυ μου ανέφερε ότι εκεί είναι 0.8τμ η απάιτηση. Σττη συνέχεια της μίλησα για την κλιμακωτή τοποθέτηση, αλλα τίποτε, βράχος. Το πρόβλημα μου είναι ότι απέχω μόλις 300κμ από το γραφείο της και μόνο αυτό, την θετει εκτός εμβέλειας...

    Τέτοια συμβαίνουν στον πλανήτη Ελλάδα.

  19. Εάν γνωρίζει καποιος συνάδελφος.

    Υπάρχει σχέση μεταξύ των τετραγωνικών της κατοικίας που δηλώνονται στον Δήμο και του μεγίστου αποδεκτού ορίου που απόδεχεται η ΔΕΗ στην αίτηση που υποβάλουμε?

    Αν ναι, που το γράφει αυτό.

    Συγκεκριμένα σήμερα μου απέρριψαν φάκελο για εγκατάσταση 10Kwp σε ταράτσα κατοικίας εντός σχεδίου εμβαδού 97τμ. Ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι ο νόμος προβλέπει συντελεστή 1kw ανα 1,2τμ ταράτσας. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.