Μετάβαση στο περιεχόμενο

koser

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από koser

  1. Αυτό δεν είναι σχέδιο για να καταλάβεις και την λειτουργία της πατέντας. Ο ένας λέει βάννα, ο άλλος λέει βάννες... Τελικά τι ισχύει; Σαν Μηχανολόγοι Μηχανικοί θα έπρεπε να μας δίνετε καλύτερα σχέδια όχι απλά σκίτσα.

     

    Δεν είμαι ο δημιουργός της συγκεκριμένης «πατέντας» ώστε να φτιάξω ένα ακριβές σχέδιο του συστήματος. Το σκίτσο που έδωσα το βρήκα σε ένα από τα sites που προωθούν το συγκεκριμένο σύστημα. Γενικότερα οι πληροφορίες επάνω σε ένα σύστημα χωρίζονται σε 2 μέρη, σε αυτές που μας δίνουν να καταλάβουμε την βασική λειτουργία του συστήματος και πως να το χρησιμοποιούμε και σε αυτές που γνωρίζει αυτός που θα το τοποθετήσει, τις πιο εξειδικευμένες, δηλαδή ο τεχνικός και που για τον πελάτη δεν είναι χρήσιμες μιας και δεν θα είναι αυτός που θα κάνει την τοποθέτηση...

     

    Σαν κατασκευή είναι απλή δεν είναι πολύπλοκη και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση για να καταλάβει κάποιος την λειτουργία της. Κλείνεις τις βάννες του καλοριφέρ ώστε να απομονώσεις το νερό εσωτερικά του σώματος για να μην υπάρχει «επικοινωνία» με την υπόλοιπη εγκατάσταση και σου φύγει το θερμαινόμενο νερό το οποίο ζεσταίνει η αντίσταση και η οποία με την σειρά της συνδέεται με την πρίζα για να χρησιμοποιήσει ρεύμα για την λειτουργία της και η οποία ρυθμίζεται μέσω ενός θερμοστάτη..

     

    Χαίρετε κύριοι

    Να δηλώσω ότι δεν είμαι μηχανικός, πλην όμως η συγκεκριμένη πατέντα μου κίνησε το ενδιαφέρον. Και θα μιλήσω απ'την πλευρά του καταναλωτή:

    Ζω σε ένα διαμέρισμα στο χαλάνδρι, του οποίου όσο δούλευε η κεντρική θέρμανση (απέδιδε καταπληκτικά). Αυτό βέβαια όσο η κεντρική θερμανση δούλευε. Όπως καταλαβαίνετε, το σενάριο να βάλω μπροστά αυτά τα σώματα με ΚΑΠΟΙΟ τρόπο, θα ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό... (η αλλαγή των σωληνώσεων σε "οριζόντιες" ώστε να κλείσει το κύκλωμα σε επίπεδο διαμερίσματος + σύνδεση στο φυσικό αέριο, εφόσον αυτό φτάσει στη βεράντα μάλλον θα είναι ο στόχος για το καλοκαίρι που έρχεται, αν βέβαια φτάσει το ευλογημένο στην πόρτα μας).

     

    Από την άλλη βέβαια, έχοντας μια στοιχειώδη κατανόηση του τρόπου λετουργίας του καλοριφέρ, έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς μπορεί να δουλέψει αυτό το μαντζαφλάρι. Και συγκεκριμένα, αν περιλαμβάνει κάποιο τρόπο για να κλείσει το κύκλωμα κυκλοφορίας του νερού στο κάθε σώμα, θερμαινόμενο από την αντίσταση, νομίζω ότι θα μπορούσα να πεισθώ. Και πάλι βέβαια θα έμενε το ερώτημα, πόση ενέργεια θα ήθελε το κάθε καλοριφέρ για να ζεσταθεί κτλ κτλ. Και τέλος, ο θερμοστάτης στη θέση που έχει και με τη βαθμονόμηση 1 - 2- 3- 4 κτλ , μου φαίνεται ολίγον άχρηστος...

     

    Τέλος, το σύστημα δεν έχει όνομα; δεν έχει κατασκευαστή; Ίσως στη σελίδα του κατασκευαστή να είχαμε περισσότερες λεπτομέρειες...

     

    Αν κάποιος από τους experts μηχανολόγους έχει καμιά νέα πληροφορία - συμπέρασμα κτλ, θα ενδιέφερε πολύ.

     

    Η ονομασία που του έχει δωθεί είναι αυτή που αναφέρω στον τίτλο «Αυτονομία Σωμάτων θέρμανσης με προσαρμογή αντίστασης».. Δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο σύστημα θέρμανσης, περισσότερο θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε σαν «πατέντα» γι αυτό κι δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο κατασκευαστή αλλά το προωθούν απλά κάποιες εταιρείες που βρίσκονται στον χώρο της θέρμανσης. Δεν έδωσα sites γιατί θα θεωρούνταν διαφήμιση και μάλλον κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται. Αν κάποιοι ενδιαφέρεστε να μάθετε τις εταιρίες που το προωθούν απλά πληκτρολογίστε στο google τον τίτλο του θέματος και θα τις βρείτε...

  2. νομιζω οτι δεν εχει γινει ακομα κατανοητο οτι οι περισσοτερες κεντρικες θερμανσεις φετος ΔΕΝ θα λειτουργησουν γιατι ειναι πετρελαιο και κανεις δεν βαζει λεφτα για να αγορασει σε αυτη τη τιμη πετρελαιο (καλως η κακως δεν εχει σημασια)

     

    αρα λοιπον υπαρχουν καποιες δεκαδες χιλιαδων διαμερισματων που πρεπει να θερμανθουν φετος με καποιον τροπο τον καλυτερο δυνατο .

     

    στο συγκεκριμενο θεμα

     

    α) εχει μια λογικη η σκεψη , οτι σε ενα ηδη εγκατεστημενο σωμα ζεσταινεις το ιδιο του το νερο.

    .....................

     

    Συμφωνώ απόλυτα !!! Όντως το νερό στο σώμα μπορείς να πεις κατά κάποιον τρόπο έχει ουδετεροποιηθεί κι ότι δεν πρόκειται περαιτέρω να σου εμφανίσει κάτι διαφορετικό...

     

    Θα ήθελα να μείνουμε λίγο σε αυτό εννοώντας την πλέον σωστή επιλογή αντίστασης ώστε να εκμεταλλευτούμε πλήρως την θερμική απόδοση του σώματος. Πώς θα γίνει λοιπόν αυτή η επιλογή με βάση ποια κριτήρια; Έχοντας ένα σώμα π.χ 1800 θερμίδων, θα μπορέσουμε να «καλυφθούμε» με μία αντίσταση 1500W;

     

     

    ......

    τι μενει να σκεφτουμε

     

    α) σωματα λαδιου

    β) θερμοσυσσωρευτες

    γ) ir panels (ο θεος να τα κανει)

    δ) θερμαστρες / σομπες / αεροθερμα

    ε) το τελευταιο , αντιστασεις στα σωματα

     

    .....

     

    Ξέχασες να αναφέρεις τους θερμοπομπούς, το οποίο θεωρώ επίσης μία μέτρια εώς καλούτσικη επιλογή θέρμανσης και λέω καλούτσικη διότι και αυτή χρησιμοποιεί ρεύμα.. Απλά αυτό που μπορείς να κάνεις όσο μπορεί αυτό να θεωρηθεί δυνατόν είναι, ότι μέσο χρησιμοποιείς για θέρμανση και λειτουργεί με ρεύμα να το λειτουργείς τις ώρες που η ΔΕΗ έχει μειωμένο τιμολόγιο, τις ώρες δηλαδή 15:00 με 17:00 και 2:00 με 8:00. Κάτι όμως που ξαναλέω είναι κάπως δύσκολο είτε γιατί μπορεί να λείπεις στην δουλειά είτε γιατί μπορεί να υπάρχει μωρο στο σπίτι και χρειάζεσαι ζέστη όλη την ημέρα..

     

    koser μη κάνεις παράθεση ολόκληρων μηνυμάτων.

    Ευχαριστώ, hkamp

  3. λοιπον η αρχικη μου απαντηση ηταν αρκετα διαφορετικη αλλα την εσβησα γιατι τη θεωρησα εριστικη.

    Υστερα ομως απο τα παραπανω αυτη τη φορα θα στα πω "χυμα".

     

    Διατινεσαι οτι εισαι μηχ/γος μηχανικος (δεν βαζεις ΤΕ αρα του πολυτεχνειου). Μας εχεις θεσει ενα θεμα, που εσυ ως ειδικος, θεωρεις οτι ειναι σοβαρο? Τι θελεις να σου εξηγησω? Πραγματα τα οποια εχεις ηδη διδαχθει?

    Ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι η παραπανω "πατεντα" προσπαθει να μετατρεψει ενα σωμα σε ηλεκτρικο? ΝΑ αναλυσουμε παλι τις διαφορες μεταξυ πετρελαιου και ηλεκτρισμου?

    Ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι ετσι οπως βαζεις την αντισταση (στο σχημα που μας εχεις δωσει) θελει κυκοφορητη για να δουλεψει σωστα. Αλλοιως το μονο που κανει ειναι να θερμανει μια δυο φετες.

     

    Αντε να τα εξηγησουμε σε εναν "ιδιωτη" οπυ ειναι ασχετος, να τε εξηγουμε και στους ειδικους?

    Μπορει βεβαια να εχεις ασχοληθει και ειδικευθει σε αλλα θεματα του αντικειμενου μας, αλλα τουλαχιστον να εισαι πιο διακριτικος.....

     

     

    ΥΓ κατα τα αλλα no hard feelings...

     

     

    Τό ότι μου λες ότι εξ αρχής η απάντηση σου προφανώς να ήταν εριστική δείχνει ότι δεν ήθελες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο θέμα και απ' ότι φαίνεται έγραψες μόνο για να πεις ότι έγραψες, τουλάχιστον αυτό δείχνει η διάθεση σου. Καλό θα ήταν όταν γράφεις να είσαι σαφής και να μην αφήνεις τον άλλο να μαντέψει τι εννοείς ή τι θέλεις να πεις. Το ότι θα μου τα πεις "χύμα" δεν έχει να λέει κάτι, τεσπα..

     

    Για να γίνεις ειδικός σε κάτι θα πρέπει να το δουλέψεις έξω στην αγορά εργασίας, οι εφαρμογές που έχει ένας μηχανολόγος μηχανικός είναι πάρα πολλές και δεν μπορεί να είναι ειδικός σε όλα και ας μην γελιόμαστε το τι έχεις διδαχθεί από την στιγμή που δεν το έχεις δουλέψει δεν έχει να πει και πολλά. Το να πεις κάποιον ειδικό δεν το λες έτσι, είναι αρκετά σοβαρός χαρακτηρισμός και πρέπει να το κατέχει ο άλλος, να το γνωρίζει καλά κι εμένα τα θερμουδραυλικά δεν είναι ο τομέας μου.

     

    Δεν ζήτησα ούτε από σένα ούτε από κανέναν να μου εξηγήσει τίποτα, το θέμα το έθεσα προς συζήτηση μήπως και κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω και θα ήθελε να μας το μεταφέρει ή απλά να πει την γνώμη του. Το γνωρίζω ότι για να δουλέψει σωστά χρειάζεται να υπάρχει ροή στο νερό του σώματος εσωτερικά γιατί αλλιώς θα θερμαίνει μόνο τοπικά εκεί δηλαδή που βρίσκεται η αντίσταση όπως και η ύπαρξη βαλβίδας εξαέρωσης σαν ασφαλιστικό μέσο θα ήταν χρήσιμη σε περίπτωση που έχουμε πρόβλημα ατμοποίησης του νερού.

    Απ' ότι φαίνεται εσύ όμως ειδικεύεσαι στο να μπαίνεις μέσα και να γράφεις εριστικά προσβάλλοντας τον άλλον και μην μου πεις ότι όταν λες «να τα εξηγούμε σε έναν ιδιώτη εντάξει αλλά να τα εξηγούμε και στους ειδικούς» δεν είναι εριστικό...;

     

    Μια χαρά διακριτκός είμαι, άλλοι δεν είναι και δυστυχώς μάλλον έχουν κάποιο πρόβλημα, στο να απευθύνονται στους άλλους με πιο όμορφο τρόπο !!!

     

    Δεν βλέπω το λόγο, αν κάποιος θέλει εναλλακτική θέρμανση με ρεύμα, γιατί να επέμβει στα σώματα κεντρικής θέρμανσης και να μη πάρει ένα καλοριφέρ λαδιού ή ένα αερόθερμο ή ένα θερμοπομπό ή οτιδήποτε άλλο ηλεκτρικό και να θερμαίνεται με όποιο από τα δύο θέλει κάθε στιγμή? :confused:

     

    Σωστό κι αυτό... Απλά άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα για να δω πόσοι έχετε ακούσει γι αυτό και κατά πόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί πρακτικό..

     

    περα απο τα οσα προσπαθησα να πω παραπανω

    ελπιζω ο ανθρωπος να πουλαει τιποτα αλλο γιατι μαλλον θα του ξεμεινουν

     

    Είδη μπάνιου έχει ο συγκεκριμένος, καλά μην το λες αυτό, υπάρχουν αρκετοί αδαείς εκεί έξω...

    • Upvote 1
  4. το να θμαινεις νερο στασιμο χωρις δυνατοτητα πληρωσης μπορει

    να δημιουργησει προβληματα στην οποια αποδση του συστηματος αυτου.

    ατμοποιησεις, αλατα, ιζηματοποιησεις κλπ αρα το σωμα μεσα θα "φθειρεται" βουβα σα να λεμε

    τωρα το θεμα ειναι το εξης, μην κοιτας για αρχη ουτε θστατες ουτε watt

    ξεκινα λιγο "αναποδα"

     

    δλδ.... τι σωμα(τα) εχω ακι σε τι χωρο? πχ σαλονι με 2 σωματα 800 και 1000 θερμιδων

    ποσο χρονο θελω να πιασω τους βαθμους του θστατη για τις απωλειες αυτες?

    ποσο καταναλωση θα χω?

     

    βεβαια να ξερεις οτι λειπει και η εμπειρια δλδ εχεις μιλησει με καποιον που το εχει εφαρμωσει?

    ειναι ευκολο να ερθεις σε επαφη? ειναι ευκολο να το δεις κιολλας?

    ενα τετ α τετ παντα ειναι καλυτερο

     

    και λαβε υποψη σου οτι τα περισσοτερα σπιτια εχουν σωματα υψηλων θκρασιων

    μηπως με χαμηλων λειτουργουσε καλυτερα?

     

    λυπαμαι για τις ερωτησεις αλλα τις θετω για σκεψη.....

     

    Με έβαλες όντως σε σκέψεις σχετικά με τα προβήματα που μπορούν να προκύψουν στο στάσιμο νερό του σώματος και ειδικότερα με την όποια ατμοποίηση μπορεί να υπάρξει. Δεν θέλουμε πάνω από 90 βαθμούς στο νερό του σώματος γιατί τότε θα έχουμε πραγματικά πρόβλημα. Οπότε λέμε ποιες οι ασφαλιστικές δικλείδες της κατασκευής; Σε μία ενδεχόμενη ατμοποίηση θα έπρεπε να μπει εξαρχής και μία βαλβίδα εξαέρωσης..

     

    Στα 2 ερωτήματα που θέτεις, σε αυτά προσπαθώ να βρω απαντήσεις δηλαδή σε πόσο χρόνο θα ζεστάνει π.χ ένα δωμάτιο 13 τετραγωνικών του οποίου το σώμα είναι 1800 θερμίδες και τί κατανάλωση ρεύματος θα έχω; Αυτό ακριβώς θέλω να μάθω......

     

    Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον που να έχει βάλει αλλά γνωρίζω αυτόν που τα έχει φέρει και σκοπεύω να του κάνω μία επίσκεψη για περαιτέρω πληροφορίες και για να δω από κοντά το σύστημα αυτό..

     

    Έχει ενδιαφέρον. Γνώριζα ότι υπάρχουν ηλεκτρικές αντιστάσεις για πετσετοκρεμάστρες, οι οποίες είναι σε μορφή ράβδου και προσαρμόζονται σε μια από τις κάτω αναμονές του σώματος. Θα μπορούσαν οι ίδες, υποθέτω, να χρησιμοποιηθούν και σε σώματα ΑΚΑΝ (φέτες). Τέτοιες αντιστάσεις έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω σε μεμονωμένους χώρους (ουσιαστικά σε μπάνια)

     

    Η αντίσταση που παρουσιάζεις, πρέπει να δημιουργήσει αισθητή φυσική ροή στο κάθετο σωληνάκι για να μην έχουμε αισθητή υπερθέρμανση. Για Q=1,5kW και ΔΤ=20K προκύπτει παροχή ~65lt/h. Λογικά αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει όριο στη μέγιστη ισχύ των αντιστάσεων. Μπορείς να εκτιμίσεις την πίεση που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτή η ροή στο σωληνάκι? Σε ένα σωληνάκι Φ15 χωρίς στενώσεις η άνωση είναι ικανή να δημιουργήσει τέτοια παροχή.

     

    Η σύνδεση του σώματος με το δίκτυο θέρμανσης είναι χρήσιμη για να εξασφαλίζεται η πλήρωση του σωματος και η εύκολη εξαέρωσή του αν χρειαστεί. Διαφορετικά θέλει χωνί για γέμισμα...

     

     

    Είναι ένα θέμα η φυσική ροή του νερού μέσα στο σώμα γιατί όπως λες κι εσύ θα έχουμε υπερθέμανση εκεί που βρίσκεται η αντίσταση και δεν την θέλουμε σίγουρα...

     

    Δεν μου ακούγεται καινοτόμο και δεν καταλαβαίνω και τα ιδιαίτερα οφέλη του. Αν θές να χωρίσεις την κατοικία σε πολλές θερμικές ζώνες κάντο με θερμοστατικές κεφαλές που είναι και ο πιο ''δόκιμος'' τρόπος ,αν δε γίνεται πάρε ενισχυτικά κανένα αερόθερμο.

     

    Κανείς δεν είπε φίλε μου ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι καινοτόμο.. Τα οφέλη του θα μπορούσες να πεις ότι είναι η θέρμανση ενός χώρου με την αυτόνομη λειτουργία ενός σώματος χωρίς την χρήση πετρελαίου αλλά με χρήση ρεύματος, βέβαια ενδέχεται να υπάρχει υψηλή κατανάλωση και όπως και να χει μέσα από τις συζητήσεις μας εδώ προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα...

  5. Αν θέλεις να ζεσταίνεις και τους γείτονες είναι μια χαρά λύση.

    Αν θερμαίνεις το νερό του σώματος ενώ δεν αποσυνδέεσαι από το υπάρχων σύστημα, μόλις πάρει μπρος ο κυκλοφορητής του δικτύου το νερό που ζέστανες στο κύκλωμα με την αντίσταση θα πάει βόλτα.

     

    Πολύ απλά φίλε sdim κλείνεις την βάνα για να απομονώσεις το σώμα και να μην έρθει σε επαφή με την υπόλοιπη εγκατάσταση. Δεν ήταν πολύ δύσκολο όπως βλέπεις... Μερικοί καλά θα ήταν να σκέφτεστε προτού απαντήσετε...

     

    συναδελφε (koser) μπορεις να μου πεις πως φανταζεσαι οτι λειτουργει αυτο το πραγμα?

    Πραγματικα δεν θελει πολυ φαντασια.

     

    Φαντασια ομως βλεπω οτι εχουν διαφοροι που "εφευρισκουν" χιλιους δυο τροπους για να βρουν θυματα προς εκμεταλευση.

     

     

    Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου, το «δεν θέλει πολύ φαντασία». Εάν δεν συμφωνείς πες το με επιχειρήματα.. Η αντίσταση βρίσκεται μέσα σε έναν σωλήνα ο οποίος περιβάλλεται από το νερό του σώματός και το οποίο ζεσταίνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τόσο απλό...

     

    thanar το κόστος του κυμαίνεται κάπου στα 70 ευρώ και που προσωπικά θεωρώ ότι είναι παραπάνω απ 'οσα θα έπρεπε λόγω απλής κατασκευής, όσον αφορά καυστήρες ιόντων και λοιπά κουραφέξαλα, άστα......

     

     

    Για να γίνω σαφής, από την στιγμή που άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα σημαίνει ότι δεν με πείθει και ότι είμαι επιφυλακτικός, γι αυτό και ζήτησα την γνώμη σας, αν γνωρίζετε κάτι πάνω σε αυτόν τον τρόπο θέρμανσης, αν τον αποδέχεστε ή όχι και γιατί. Είναι μία απλή κατασκευή που ίσως λέω ίσως να έχει μία κάποια εφαρμογή. Θεωρώ ότι το φορουμ αποτελείται ως επί των πλείστων από σοβαρά άτομα και περιμένω σοβαρές απαντήσεις με επιχειρήματα κι όχι απαντώντας με ερώτηση και ούτε χαζές απαντήσεις....

    • Upvote 2
  6. Λοιπόν όπως είναι γνωστό λόγω των καταστάσεων που ζούμε ψάχνουμε ολοένα και περισσότερο τρόπους φτηνούς και συνάμα αποδοτικούς για θέρμανση (τις περισσότερες φορές βέβαια είναι φούσκες και καταλήγουν να είναι και ακριβές και μη αποδοτικές). Τελευταία ακούω όλο και περισσότερο τον συγκεκριμένο τρόπο θέρμανσης δηλαδή την προσαρμογή αντίστασης σε καλοριφέρ (παίρνοντας ρεύμα από πρίζα) και απομονώνοντας το από την υπόλοιπη κεντρική θέρμανση λειτουργώντας αυτόνομα. Οι αντιστάσεις ξεκινάνε απο 500W και φτάνουν μέχρι 1500W.

    Οι ενστάσεις μου είναι δύο, 1ον τί ρεύμα θα καίει την ώρα αν υποθέσουμε ότι προσαρμόζουμε μια αντίσταση 1500W (δουλεύοντας το στο μάξιμουμ γιατι έχει θερμοστάτη) και 2ον αν ζεσταίνει επαρκώς και σε πόση ώρα αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα δωμάτιο 10 - 12 τετραγωνικών;

    Δεδομένου τα τετραγωνικά του δωματίου (υποθέτοντας ότι έχουμε λίγες απώλειες λόγω συνθετικών κουφωμάτων και καλής σχετικά θερμομόνωσης) είναι αρκετά, μου φαίνονται λίγα τα Watt της αντίστασης και δεν πιστεύω ότι θα ζεσταίνει επαρκώς τον χώρο, ίσως ναι αν ήταν π.χ. 2500W.

     

    2eb95pt.jpgos5y8m.jpg

     

     

    Πείτε μου αν έχετε ακούσει τον συγκεκριμένο τρόπο θέρμανσης και τί γνώμη έχετε;

  7. Γεια χαρά, ήθελα να μου πουν όσοι γνωρίζουν κάποια πραγματα σχετικά με το τι εστι Επιθεωρητής πλοίων δηλαδη αρμοδιότητες που έχει κ.τ.λ (π.χ. εγώ είμαι μηχανολόγος μηναχικός Τ.Ε, αν γινόμουν επιθεωρητής με τι ακριβώς θα ασχολιόμουν) και την μισθοδοσία εάν υπάρχει ή αλλιως αποζημίωση όπως μου το είπαν, κάθε πότε πληρώνεσαι και πόσα; Δεν μπόρεσα να μάθω πολλά πράματα αλλά γενικά μου είπανε ότι το πολύ να σε καλέσουν μια φορά τον μήνα και πληρώνεσαι με παράβολα ή κατι τέτοιο εκέι με έχασε, αν μπορούσε κάποιος να είναι όσο γίνεται πιο σαφής στο συγκεκριμένο κομμάτι και τέλος αν αξίζει να γίνεις εάν έχεις αυτήν την ευκαρία εν πάση περιπτώσει, ευχαριστώ παιδιά ελπίζω κάπιος να μπορέσει να με κατατοπίσει...

  8. Τζακι της πλακας, δηλαδη πως οριζεται? Αντε πως καθοριζεται να ρωτησω, η οποιον πιο σωστο ορο θετε σκεφτειτε.. καταλαβατε τι λεω παντως ειμαι σιγουρο-τατος. Το μονο ελατωμα που εχει αυτη η εστια ειναι οτι η κεκλιμενη πλατη σταματα στο υψος του μετωπου της, κανενα αλλο λαθος δεν εχει και ειναι θεμα καπνοδοχου- θεση της- κτιριου κ.α. κ οχι εστιας το προβλημα! Γιατι δεν σχεδιαζετε κτιρια ειδικα που να επιδεχονται και τζακι μιας κ ειναι στ μοδα?? Τιποτα. Μηδεν ολα.

     

    Δεν ξέρω φίλε, αλλά ακόμα και μετά την εγκατάσταση που έγινε δηλαδή με τον σωλήνα να έρχεται κάτω από το τζάκι πάλι μυρίζει θεωρώντας ότι είμαι αντικειμενικός και όχι "ψείρας" με την έννοια με το που μυρίσει λίγο θα χαλαστώ, η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν είναι όπως ήταν να με γυρνάει δηλαδή τον καπνό πίσω....

     

    πολυ απλο προβλημα συναδελφοι , το αναγαγατε σε επιστημονικη διατριβη ........

     

    οι φωτογραφιες ηταν κατατοπιστικες συναδελφε.............η καμιναδα ειναι μια χαρα , αλλα το προβλημα ειναι η εστια ...........μην περιμενεις οσες τρυπες και να ανοιξης , οσες μετατροπες και να κανεις, να γινει λειτουργικο.........μονο για αισθητικους λογους μπορεις να το χρησιμοποιησεις και οχι για θερμανση...........σε ιδανικες συνθηκες ,χρησιμοποιωντας μπρικετες ή αποξηραμενα τουλαχιστον ενα χρονο ξυλα , απλως ισως καπνιζει τον χωρο λιγο................

     

    αν θελεις να το χρησιμοποιεις εστω περιστασιακα για θερμανση ,πρεπει απλώς να τοποθετησεις ενεργειακη εστια , κλειστου τυπου ..........υπαρχουν ελληνικες φθηνες και ευρωπαικες , λιγο ακριβοτερες............ θερμανση με ανοιχτου τυπου εστια ειναι αντιοικονομικη , μη λειτουργικη και επικινδυνη............

     

    Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό συνάδελφε, δηλαδή το ότι δεν είναι λειτουργικό, τί φταίει...;

     

    Αυτό με τη ενεργειακή εστία το έχω σκεφτεί, θέλω να το ψάξω λίγο το θέμα όσον αφορά τις τιμές κ.τ.λ...

     

    Το ότι έχει απλά μια τρύπα στην βάση δεν λέει κάτι. Πρέπει με έναν σωλήνα (βάλε φ20) να φέρνεις εξωτερικό αέρα στο κάτω μέρος του τζακιού. Είμαι σίγουρος ότι θα λυθεί το πρόβλημά σου σύμφωνα με τον τύπο των τζακάδων π=2αβ+κλ+2*3λκσδκξσαδξδξ/2 κλπ...

    Εκεί είναι το πρόβλημα, με 30 λεπτά δουλειά και ανέξοδα θα χρησιμοποιείς το τζάκι σου χωρίς να καπνίζει (μην ξεχάσεις να με καλέσεις για κανά κοψίδι).

     

    Φίλε Κοσμά ευχαρίστως να σε καλέσω για κοψίδια (αν και τώρα είναι η νυστεία) αλλά δυστυχώς δεν είδα και μεγάλες διαφορές και την τρύπα μεγάλωσα και τον σωλήνα-σπιραλ έβαλα κάτω από το τζάκι (εννοείται πως άνοιξα τρύπες στο δοχείο στάχτης για να περνάει αέρας) και σιλικόνη για μαντέμια έβαλα για να κλείσω κάτι ανοίγματα που είχε στο πλάι μέσα το τζάκι αλλά πάλι μου μυρίζει. Δεν μπορώ να το πω και κάπνα (σίγουρα δεν είναι όπως πριν) αλλά μυρίζει το σαλόνι και μετά από λίγη ώρα η μύτη μου καίει, τώρα να ξανά πω φταίνε τα ξύλα που είναι χοντροκομμένα και τα πήρα Σεπτέμβριο να φταίει το ότι καίγεται η σιλικόνη, να είναι και τα δύο δεν ξέρω απογοητεύτηκα λίγο πάντως, ίσως μετά από κανα δύο μέρες να στρώσει λίγο, δηλαδή να καούν οι κόλλες ξέρω γω θα δείξει ...

     

    Για ένα είμαι σίγουρος όμως, ότι αυτά που ήταν να γίνουν έγιναν σωστά (δηλαδή η τοποθέτηση του σωλήνα κ.τ.λ) και ότι δεν θα έπρεπε να μυρίζει έτσι, σπάσανε τα νεύρα μου φίλε. Εάν το τζάκι δεν γίνει σωστά εξ αρχής είναι μεγάλος μπελάς μετά....

  9. Έχουμε ξεφύγει νομίζω...

     

    Παιδιά να καταλήξουμε κάπου, πείτε μου εάν γίνεται που εντοπίζετε το πρόβλημα με απλά λόγια (π.χ. στην μικρή διάμετρο εισαγωγής της καμινάδας, στην μικρές εξωτερικές εισαγωγές πλάι του τζακιού, είναι για πέταμα το τζάκι να μην ασχολούμαι και το καλοκαίρι να το γκρεμίσω) και αν αυτό που αναφέρω σαν λύση ισχύει και θα βοηθήσει;

     

    Τώρα θα μου πεις τόση ώρα αυτό προσπαθούμε να κάνουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα αλλά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε...

     

    Εάν βοηθάει μπορώ να ανεβάσω κανα 2-3 φωτογραφίες....

     

    http://i40.tinypic.com/5o5r87.jpg

     

    http://i44.tinypic.com/25uqlnd.jpg

     

    http://i42.tinypic.com/2u7xb9z.jpg

     

    http://i41.tinypic.com/kdvaee.jpg

  10. Φίλε koser, αν ο φίλος σου έχει δίκιο, θα το μάθεις εύκολα: Άναψε το τζάκι και άνοιξε λίγο (~3cm) το παραθυράκι του μπάνιου. Αυτό διορθώνει την κατάσταση;

     

    To κάνω αυτό, ανοίγω λίγο την πόρτα βοηθάει αλλά λίγο. Τι εννοώ, ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα για να μπορέσει να ρυθμιστεί με άνοιγμα της πόρτας λίγων εκατοστών. Έχω φτάσει σε σημείο να έχω 2 πόρτες ανοιχτές όχι τόσο για να τραβήξει αλλά γιατί είχε γεμίσει καπνό το σαλόνι και αν είναι να έχω συνέχεια τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές πιο το νόημα του τζακιού....

     

    ----Συγχώνεψη----

     

    Καλή η θεωρία... Ας περάσουμε και στην πράξη...

    Το τζάκι του φίλου μας έχει 2 σημαντικά κατασκευαστικά λάθη.

    1 λάθος είναι ότι έχει τρύπα σε ύψος 2,10 από το τζάκι. Δεν αποσκοπεί σε τίποτα.

    2 λάθος είναι ότι δεν έχει τρύπα από κάτω από το τζάκι για να έρχεται εξωτερικός αέρας και να δημιουργεί ρεύμα για να φεύγει ο καπνός και να μην καπνίζει το σπίτι. Με μια σωλήνα φ20 που θα φέρνει εξωτερικό αέρα από κάτω θα του λυθεί το πρόβλημα χωρίς κόστος και χρόνο και χωρίς να παγώνει το σπίτι.

     

    Συγνώμη, έχει τρύπα στην βάση ξέχασα να το αναφέρω αλλά χωρίς σωλήνα απλά μία τρύπα.....

     

    ----Συγχώνεψη----

     

    Λοιπόν για να καταλήξουμε κάπου, πείτε μου εάν γίνεται που εντοπίζετε το πρόβλημα (π.χ. στην μικρή διάμετρο εισαγωγής της καμινάδας, στην μικρές εξωτερικές εισαγωγές πλάι του τζακιού) και αν αυτό που αναφέρω σαν λύση ισχύει και θα βοηθήσει;

     

    Εάν θέλετε μπορώ να ανεβάσω εάν γίνεται και 2-3 φωτογραφίες....

  11. Δοκιμασε να αυξησεις το υψος της καμιναδας, ή τη διαμετρο της, ή να ανοιξεις επιπλεον τρυπες στην αποληξη της, ή και τα τρια μαζι. Θα τραβηξει μια χαρα. πιστεψε με.....

     

    Ήδη πιστεύω ότι είναι αρκετά ψηλά σε σημείο που αν έχει δυνατό άνεμο να φοβάμαι μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα. Κοίτα όλα αυτά που αναφέρεις είναι οι σίγουρες λύσεις τις οποίες έχω σκεφτεί κι εγώ αλλά προκύπτουν τα εξής θέματα, θα πρέπει στην ουσία να γκρεμίσω και να ξανά φτιάξω το τζάκι και έτσι το κόστος εκτινάσσετε, επίσης το σπίτι θα γίνει γιαπί (ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ) και αν ξεκινούσα αυτήν την διαδικασία θα την έκανα το καλοκαίρι. Θα προτιμούσα να είχα ένα αποτέλεσμα με πιο απλές ενέργειες... Αυτό που αναφέρεις με τις τρύπες στην απόληξη της καμινάδας μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής...

     

    Νομίζω ότι πριν αρχίσεις να τρυπάς για να μεγαλώσεις την εξωτερική τρύπα εισαγωγής αέρα ή να κάνεις νέα τρύπα σε άλλο σημείο δοκίμασε πρώτα να βάλεις ένα μύλο (αιολικό καπέλο καμινάδας) στην έξοδο της. Επίσης αν υπάρχουν και άλλες καμινάδες δίπλα στην δικιά σου πρέπει να έχουν διαφορετικό ύψος η μία από την άλλη.

     

    Έχω εγκαταστήσει αιολικό καπέλο...

  12. Γεια σας.....

     

    Λοιπόν αρχίζοντας να πω πως το τζάκι είναι εργολαβικό μαντεμένιο 4 περίπου χρονών (είναι πολύ δύσκολο απ' ότι φαίνεται να κατασκευαστεί ένα λειτουργικό τζάκι) δεν θα ήθελα να αρχίσω με μπινελίκια γιατί αυτή η υπόθεση πραγματικά με έχει εκνευρίσει, όπως και η ανικανότητα και η κοροϊδία. Εν πάση περιπτώσει, από την αρχή δεν πολύ τραβούσε αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η κατάσταση (μπορεί να φταίει και το ότι η αγορά των ξύλων έγινε Σεπτέμβριο και δεν ήταν τελείως ξερά)...

     

    Οι διαστάσεις του τζακιού είναι μήκος-πλάτος 78 cm, βάθος 45 cm (σταδιακά λίγο μπροστά από την μέση μέχρι την πλάτη μικραίνει) και ύψος από τον πάτο μέχρι το καπάκι-άνοιγμα ~90 cm, η διάμετρος ανοίγματος καμινάδας είναι 17,5 cm (εμένα πάντως μου φαίνεται αρκετά μικρή). Το μήκος καμινάδας είναι περίπου 4 m και τέλος εξωτερικά του τζακιού (εννοώντας έξω από το τοίχο στο πλάι) σε ύψος περίπου 2,10 m υπάρχει τρύπα διαμέτρου 11 cm.

     

    Συγκεκριμένα το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι στροβιλισμός του καπνού μέσα στο τζάκι με αποτέλεσμα να βγαίνει έξω από αυτό, σαν να μπουκώνει χωρίς βέβαια να βάζω πολλά ξύλα. Ύστερα από συζήτηση με έναν συνάδελφο, μου ανέφερε πως η εξωτερική τρύπα είναι μικρή και ότι θα βοηθούσε (στο να αναπνέει καλύτερα αν μπορούμε να το πούμε) μία εξωτερική τρύπα κάτω χαμηλά, στη βάση της οποίας να συνδέσω σωλήνα «τύπου φυσούνας» και να πηγαίνει ακριβώς κάτω από τον πάτο του τζακιού εκεί που υπάρχει ένα δοχείο για τις στάχτες.

     

    Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός, αν χρειάζεστε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες πείτε μου...

     

    Περιμένω την γνώμη σας και αν συμφωνείτε με αυτό που ανέφερα σαν λύση......

     

    Ζητώ συγνώμη εάν άνοιξα το θέμα σε λάθος κατηγορία, ευχαριστώ.....

  13. Μετρα για αρχη το συμπιεστη αν ειναι καμμενος. Αυτος αρπαζει συνηθως.

     

    Δυστυχώς φίλε πέρα από μερικά κατσαβίδια και κάτι άλλα βασικά εργαλεία δεν έχω κάποια άλλα για να μπορέσω να μετρήσω τον συμπιεστή. Για γίνε λίγο πιο κατατοπιστικός....

  14. Ναι είναι αρκετά παλιό μπορεί και 10ετίας. Είναι εταιρίας Mitsubishi και inverter εάν θυμάμαι καλά. Πέρσι το καθάρισα ύστερα από πολλά χρόνια (και μου πήρε αρκετή ώρα) και δούλευε πολύ καλά και φέτος μέχρι πριν μερικές εβδομάδες που άρχισαν αυτά τα κόλπα. Έλεγχος για την ποσότητα του φρέοντος δεν έχει γίνει, αλλά ξαφνικά να δημιουργήθηκε πρόβλημα, μπορεί; Το έβαλα να δουλέψει κανα 5λεπτο στη μη αυτόματη λειτουργία στο δυνατό και δεν έβγαζε τόσο κρύο σαν ήταν «μπουκωμένο» ένα πράμα και όπως ανέφερα δεν έβγαζε καθόλου νερό από το σωληνάκι. Σαν να μου φαίνεται να έχασε φρέον αλλά έτσι ξαφνικά, μήπως έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο σύστημα του inverter;

  15. Χαίρεται, έχω πρόβλημα με ένα κλιματιστικό. Συγκεκριμένα με το που το βάζω μπροστά ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει στρωτά (το δοκίμασα στην ψύξη στην χαμηλότερη θερμοκρασία και στο αυτόματο τον ανεμιστήρα), εννοώ ότι αυξομειώνεται η ισχύς του σαν κόβει (όχι τελείως) και να ξανά δίνει και το ίδιο συμβαίνει και με την εξωτερική μονάδα (καμιά 10 φορές σε ένα λεπτό), σαν να υπάρχει πρόβλημα τάσης ή κάτι τέτοιο και δεν μου βγάζει και νερά από το σωληνάκι. Επειδή τελευταία έκανε αρκετές διακοπές ρεύματος σκέφτομαι μήπως έκαψε κανά ρελέ. Ελπίζω να ήμουν αρκετά περιγραφικός και να καταλάβατε πάνω κάτω. Για πείτε μου τί νομίζετε;

  16. Καλησπέρα σε όλους....

     

    Έχω πτυχίο Μηχανολογίας ΤΕΙ και με ενδιαφέρει να εργαστώ σαν μηχανικός αεροσκαφών. Εάν υποθέσουμε ότι έχω προσληφθεί σαν μηχανικός αεροσκαφών, θα εργαστώ σαν ανειδίκευτος, θα πρέπει να δώσω κάποια μαθήματα για να πάρω κάποιο πτυχίο εκεί μέσα(Β1 ή Β2 part 66 license) για να ανέβω κλίμακα αλλά και σε μισθό....;

    Γνωρίζω ότι έχει δύσκολο ωράριο σαν δουλειά και γενικά δεν είναι και από τις πιο εύκολες δουλειές αλλά εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι θα πρέπει να δώσω κάποιες εξετάσεις απαραίτητες ή όχι δεν γνωρίζω; Νομίζω ότι ο μισθός σαν ανειδίκευτος είναι 1000 ευρώ, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσετε γιατί με ενδιαφέρει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα εάν γνωρίζετε κάποιες πληροφορίες ή οτιδήποτε πάνω στα ερωτήματα που θέτω πείτε μου, σας ευχαριστώ πολύ...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.