Μετάβαση στο περιεχόμενο

forky

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από forky

  1. On 10/11/2020 at 1:49 ΠΜ, sdtopo said:

    Καλησπέρα, σύμφωνα με το αρθρο 5 :

    Οι αποστάσεις του κτιρίου ορίζονται ως εξής:

    α) Από τα όρια του γηπέδου δέκα πέντε (15) μέτρα τουλάχιστον.

    β) Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω:

    βα) Προκειμένου για ανέγερση κατοικίας σε γήπεδα που υφίστανται κατά τη 15-4-81 ημέρα δημοσίευσης του από ΠΔ/27-3-81 (ΦΕΚ-209/Δ) με ελάχιστο εμβαδόν 4000 μ2 οι πλάγιες αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σε επτά και μισό (7,50) μέτρα εφόσον τηρουμένης της απόστασης των δέκα πέντε (15) μ. δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση. Το μέγιστο πλάτος του κτιρίου στην περίπτωση αυτή πρέπει να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) μέτρα¨.

    1. Η δική μου απορία αφορά την φράση ¨δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση¨. Πώς ορίζεται ;

    Το ρωτάω γιατί αν χρησιμοποιήσω τα 15μ. τότε μου προκύπτει μεν μια οικοδομήσιμη περιοχή 150 τ.μ. άλλα με διάσταση κτηρίου περίπου 5,50 μ. Χ 27μ.. Μπορώ να χρησιμοποιήσω  την παρέκκλιση (έχω την παλαιότητα του οικοπέδου: μεγαλύτερο από 4000 τ.μ. ,προ 1978);

    Είναι δυνατή η οικοδόμηση όταν ναι μεν έχω μια περιοχή να τοποθετήσω κτίριο, άλλα  το κτίριο που προκύπτει έχει 5,5μ. πλάτος;

    2. Στην πολεοδομία μου είπαν να υλοποιήσω τα όρια της παρέκκλισης των 7,5 μ. από την στενή πλευρά του οικόπεδου,  έτσι ώστε να αυξήσω την διάσταση του πλάτους του κτηρίου από τα 5,5μ. στα μαξ 10,00 μ.  και να κρατήσω τα 15μ. στην άλλη διάσταση γιατί όπως μου είπαν δεν μου δημιουργεί πρόβλημα, καθώς έχω περίπου 27μ. μήκος κτηρίου. 

    Δεν νομίζω ότι ο νομοθέτης αναφέρει μονόπλευρη μείωση της απόστασης.

     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.