Μετάβαση στο περιεχόμενο

tagma

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από tagma

  1. Στην εγκύκλιο Δ.15 / Δ / οικ. 3376 / 73/2018 αναφέρεται (Δ, προτελευταία παράγραφος) ότι:

     

    Επισημαίνουμε ότι ο χρόνος υπαγωγής στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης βάσει της παρ. 4 της κοινοποιούμενης ρύθμισης, είναι χρόνος προαιρετικής ασφάλισης και όχι αναγνωριζόμενος χρόνος ασφάλισης, και ως εκ τούτου δεν συνυπολογίζεται με τους αναγνωριζόμενους χρόνους ασφάλισης για τον έλεγχο του προβλεπόμενου κατά περίπτωση ανωτάτου ορίου αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν.3996/2011. Επίσης, ως χρόνος προαιρετικής ασφάλισης δεν συνυπολογίζεται με τον χρόνο υποχρεωτικής ασφάλισης για τη συμπλήρωση των χρονικών προϋποθέσεων που προβλέπονται στα άρθρα 18 και 37 του ν.4387/2016.

     

    Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.....

    Αν και θέλω να διαβάσω πολλές φορές ακόμα το συγκεκριμένο σημείο και τους νόμους 3996 και 4387 που εμπλέκει, με μια πρώτη εκτίμηση, καταλαβαίνω πως η προαιρειτική ασφάλιση με βάση την παράγραφο 4 (του άρθρου 20 του νόμου 4488) ΔΕΝ αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής ασφάλισης.

     

    Αυτό καταρχήν είναι εντελώς παλαβό (εφόσων πληρώνει κάποιος το σύνολο των εισφορών, όχι μόνο ιατροφαρμακευτική) και έχει πάρα πολλές προεκτάσεις......

    Η γνώμη και βοήθεια άλλων συναδέλφων στο θέμα αυτό ευπρόσδεκτη.....

    Είναι δυνατόν να ισχύει ότι η προαιρετική ασφάλιση που πληρώνεις 2000 τον χρόνο ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ως χρόνος πραγματικής ασφάλισης??

     

    Τότε ποιος ο λόγος να την κάνεις?.

     

    Μήπως κάτι άλλο προσπαθεί να πει ο ποιητής.....δουλειά να έχουν οι δικηγόροι και οι λογιστές

  2. Αν έχουμε παράλληλη ασφάλιση και οι δυο δραστηριότητες παρουσιάζουν αρνητικό ή μηδενικό εισόδημα θα υπάρχει μια μόνο καταβολή με βάση το ελάχιστο όριο .

     

    Και μελος σε εταιρεια Ο.Ε. και Μηχανικος στο επαγγελμα θεωρειται παραλληλη ασφαλιση?

  3. 1) Ναι , υπάρχει άλλος συντελεστής . Για όποια δραστηριότητα αρμόδιος φορέας ασφάλισης ήταν ο ΟΑΕΕ , από 01/01/2017 έχουμε συντελεστή 26,95% , ενώ για δραστηριότητα αρμοδίότητας ΕΤΑΑ , ο συντελεστής είναι 37,95 %.

    2) Επι ζημιών ή μηδενικής φορολογικής δηλώσεως υπολογίζονται εισφορές με βάση το κατώτερο όριο μηνιαίου εισοδήματος που σήμερα είναι τα 586,08 ευρώ . Με βάση το ποσοστό ασφαλίστρων προκύπτει υποχρέωση καταβολής ποσού ίσου με 586,08 χ 26,95% =157,95 ευρώ + 10 ευρώ για εισφορές υπερ ανεργίας = 167,95 ευρώ ανά μήνα..

    Η ερωτηση ειναι εαν θα πληρωσουμε 167,95 χ 1 ή εαν θα πληρωσουμε 167,95 χ 2 σε περιπτωση που υπαρχουν ζημιες ή μηδενικα εσοδα και στις δυο δραστηριοτητες??. 

  4. Στο taxheaven αναφερει κατι διαφορετικο νομιζω.

     

    β) Μηχανικός έχει μηνιαίες αποδοχές από την ιδιότητά του ως μηχανικός 3.500 ευρώ και ταυτόχρονα διατηρεί και κατάστημα με μηνιαίες αποδοχές 3.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα αποδοθούν εισφορές βάσει του άρθρου 39 για όλα τα εισοδήματα αλλά, για τα 3.500 ευρώ (μηχανικός) με συντελεστή 37,95% και για τα υπόλοιπα 2.360,80 ευρώ (από το κατάστημα και έως του συνόλου των 5.860,80) με συντελεστή 26,95%.

    Πηγή: Taxheaven  https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33733

     

    Δηλαδη για το καταστημα που μπορει να ειναι ΟΕ η ΕΕ με αλλη δραστηριοτητα απο αυτη του μηχανικου η εισφορα υπολογιζετε με αλλον συντελεστη απο αυτο των Μηχανικων. Τι γινεται ομως εαν απο το καταστημα ή απο την συμμετοχη του σε ΟΕ ή ΕΕ εχει ζημια  ή εαν  η επιχειρηση δεν δουλευει και ειναι μηδενικη? 

  5. Για τα ματια του κοσμου εγινε αυτη η αναστολη στο παραπεντε πριν περασει το νεο ασφαλιστικο. Για να πουν οτι κανανε προσπαθεια. Αναστολη την Μεγαλη εβδομαδα. Αχχχαχαχαχαχαχ. Κωμωδια. Το ΤΕΕ ειναι πουλημενη υποθεση...... Ο πρωην προεδρος της υπουργος...Τι αλλο χρειαζεται?

    • Upvote 5
  6. Καλησπερα.

     

    Μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε με την παρακατω απορροια?

     

     

    Η κατασκευή πέργκολας-σκίαστρου αποτελούμενης από μεταλλικό ορθογώνιο πλαίσιο και από ξύλινη επικάλυψη (οροφή), η οποία στηρίζεται κατά την μία πλευρά στην οικοδομή κατά δε την άλλη πλευρά σε δύο κάθετους κοιλοδοκούς, απαιτεί άδεια της πολεοδομίας??

     

    Διευκρινίζεται ότι η κατασκευή βρίσκεται στην πρασιά και επέχει θέση τέντας.

     

    Σε περίπτωση που η άδεια της πολεοδομίας είναι απαραίτητη, το ερώτημα είναι πια κατασκευή που λειτουργεί σαν σκίαστρο μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς να απαιτεί άδεια από την πολεοδομίας?

     

     

    Η καθε βοήθεια θα εκτιμιθεί ιδιαιτερα.

  7. Κάλως σας βρήκα και σε ευχαριστώ για την εύστοχη απάντηση σου.

     

    Ο κανονισμός της πολυκατοικίας του ιδιοκτήτη δεν ορίζει κάτι διαφορετικό.

     

    Έκτος από τον κανονισμό της πολυκατοικίας, μήπως μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο νομό ή νομολογία από τον οποίο να συνεπάγεται αυτό το συμπέρασμα που άλλωστε καταλήγει κάνεις και με την απλή λογική.

     

    Δηλαδή ότι αφού ο αγωγός βρίσκεται στον φωταγωγό που είναι σαφώς κοινόχρηστος η διαρροή πρέπει να αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών της.

     

    Αλλιώς ούτε ο ιδιοκτήτης, αλλά ούτε και εγώ, θα βρούμε την ησυχία μας….

  8. Σε ποιον ανήκει η ευθύνη επισκευής τμήματος σωλήνα αποχέτευσης που βρίσκεται σε φωταγωγό πολυκατοικίας.

     

    Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για σωλήνα, μικρού μήκους, που εξέρχεται από διαμέρισμα ιδιοκτήτου και βρίσκει κεντρικό αγωγό αποχέτευσης με τον οποίο συνδέεται με ''Τ'' οξείας γωνίας. Η διαρροή πιθανότατα να οφείλεται, είτε σε φθορά του μικρού αυτού κομματιού του σωλήνα, είτε στην αστοχία της συναρμογής του με το ''Τ''.

     

    Σε κάθε περίπτωση όμως διευκρινίζεται ότι η διαρροή συμβαίνει σε τμήμα σωλήνα έξω από τον τοίχο του διαμερίσματος και μέσα στον φωταγωγό.

     

    Υπάρχει νομοθεσία που να το ορίζει ξεκάθαρα??

     

     

    Η κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.