Μετάβαση στο περιεχόμενο

johnd7

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by johnd7

  1. venezia ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θεωρώ όμως ότι η προθεσμία των 60 ημερών αφορά και το ΥΠΠΟΑ και το ΚΕΣΑ. Στην παρ. 9α του νόμου αναφέρει "Μετά την έκδοση της ως άνω γνωμοδότησης, ή σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας, η δήλωση υπαγωγής εξετάζεται από επταμελή επιτροπή που συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού και συνεδριάζει εντός εξήντα (60) ημερών από την έκδοση της γνωμοδότησης ή από τη λήξη της προθεσμίας έκδοσής της.." Ενώ και η οδηγία αναφέρει στη σελ. 5 ότι "Η επιτροπή και μέχρι τη συγκρότηση της το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, αφού εξετάσει τα υποβληθέντα αποφασίζει εντός προθεσμίας 60 ημερών από την έκδοση της γνωμοδότησης ή από τη λήξη της προθεσμίας έκδοσής της, για την έγκριση - διατήρηση ή μη των δηλωθεισών αυθαιρέτων κατασκευών..." Γι' αυτό σκέφτηκα μήπως θα μπορούσα να προχωρήσω τη δήλωση πριν την έκδοση της απόφασης του ΚΕΣΑ, λόγω παρέλευσης της προθεσμίας, σύμφωνα μόνο με τη γνωμοδότηση του ΥΠΠΟΑ.
  2. Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα την άποψή σας για το εξής θέμα. Έχω μια περίπτωση τακτοποίησης εντός της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, που είναι χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός, αρχαιολογικός χώρος και ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Το ακίνητο για το οποίο έχει γίνει η δήλωση δεν είναι διατηρητέο και οι αυθαιρεσίες είναι κατηγορίας 1. Μέχρι στιγμής έχω λάβει τη γνωμοδότηση του ΥΠΠΟΑ (η οποία περιλαμβάνει και εργασίες προσαρμογής) και έχω καταθέσει εδώ και περίπου 4 μήνες στο ΚΕΣΑ. Τόσο στην παρ. 9α του νόμου όσο και στην τελευταία οδηγία αναφέρεται ότι μετά τη γνωμοδότηση του ΥΠΠΟΑ η αίτηση εξετάζεται από το ΚΕΣΑ εντός προθεσμίας 60 ημερών. Σε χθεσινή επικοινωνία με τη γραμματεία του ΚΕΣΑ μου είπαν ότι ακόμα εξετάζονται θέματα του προηγούμενου έτους... Θεωρείτε ότι θα μπορούσα να προχωρήσω τη δήλωση σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΥΠΠΟΑ, βασιζόμενος στο ότι η προθεσμία εξέτασης του θέματος από το ΚΕΣΑ έχει παρέλθει?
  3. Συνάδελφοι καλημέρα. Η συνολική δαπάνη της ανακαίνισης, την οποία θα πρέπει να συγκρίνουμε με το ΕΚΚΟ για να αποφασίσουμε αν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση, προκύπτει α) από συμβατικό και αναλυτικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με την εγκύκλιο 2021/2012 του ΥΠΕΚΑ ή β) από το άθροισμα των παρεμβάσεων που προτείνουμε, βάσει του πίνακα της σελ. 24 του οδηγού?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.